MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykark wrote:A ja od kilku dni w ogóle nie wiem co jeść W zeszłym tygodniu już w pracy sobie robiłam listę co kupię, co będzie na obiadek, zanim zaglądnęłam do lodówki to wiedziałam, że chcę zjeść np. kabanosa, a teraz? Otwieram lodówkę, ssie mnie okropnie, ale nic w końcu nie wyciągam, bo nie mam na nic ochoty i kończę ze szklanką wody w ręku
-
mama__muminka wrote:Dokładnie jak piszesz
Z telefonu z buźkami, teraz odpaliłam specjalnie kompa
Jestem w 6tc, jest to moja druga ciąża mam już super "księciunia" (tak nazywam mojego synka, pomimo że ma już 7 lat)
Do lekarza idę dopiero za tydzień, mam nadzieję że już zobaczę serduszko. Tydzień temu lekarz nic nie widział, nawet pęcherzyka. Jednak ja czułam inaczej, wiedziałam że w końcu się udało chociaż test pokazał jedną kreskę a druga była baaaardzo bladziutka. Myślałam że się znów wkręcam i że widzę coś czego nie ma.
Objawy też wskazywały na ciążę. Test zrobiłam ponownie za 3 dni i już tylko potwierdziły się moje przypuszczenia
Nie mam mdłości, tylko często mam uczucie głodu tak nagle czuję jakbym nic przez pół dnia nie jadła. Ale apetytu za bardzo nie mam, np.obiad zjadam na 3 razy i to jeszcze na małym talerzu.W nocy budzenie o stałej porze, godz.3 oczywiście siku obowiązkowo (w ciąży z synem miałam identycznie o stałej godz.w ciąży ale i później o tej samej godz.budził się na karmienie).
Jedyne co mi wyraźnie dokucza to ból (chyba) krzyża, ruszyć się nie mogę czasem, ciężko wstać z łóżka albo nawet na drugi bok się przerzucić. Macie też podobne bóle?
Muszę iść do lekarza dzisiaj, bo nie wiem co w ogóle mogę brać i rano obudziłam się z lekkim bólem gardła.
Pozdrawiam
P.S. przepraszam, troszkę się rozpisałam
noo mnie mecza bole krzyza...na wysokosci korzonkow/nerek. Najgorzej z lezeniem na wznak.najlepiej, gdy siedze na sofie z nogami opartymi o stol
Budze sie na siku o 5 rano z zegarkiem w reku, i juz dzis spac wiecej nie moglam. Chyba jakies przesilenie mam dzisiaj, bo i mdlic mnie zaczyna. Banan pomogl na chwile, teraz w ruch poszly suchary. Jezdzi mi po zoladku wszystko. Ostatniochyba tak mialam tydzien pozniej.
milego dnia Babeczki
-
kark wrote:Ej dziewczyny, głowa do góry!
Poza tym jest jeszcze sprawa, że w szpitalach jeżeli jesteś 4+1 to jesteś w 4tc, nie w 5tc
No wlasnie, moja polozna poprzednio na pierwszej wizycie (tu ciaze prowadzi praktycznie polozna) zaznaczyla w karcie ciazy 5 tydz. Wg belly bylam wtedy w 6...5 tc i 3 dz -
nick nieaktualnyBoże, boże jak mnie dziś naciąga. Siedzę za biurkiem i się modlę, ale chyba wcześniej wyjdę z pracy jak mi nie przejdzie Może to wina tego, że na śniadanie zrobiłam sobie sałatę z sosikiem, no i sosik i przesoliłam i za dużo cytryny i czosnku w niej było
-
Czytam,czytam....i cos chyba jest w powietrzu,bo wszystkie marudzimy od rana
Ja dzis dostalam zakaz wchodzenia na wszelakie fora,bo chyba za duzo czytam (meczy mniekwestia bolow plecow).... -
u mnie jest tak ponuro i strasznie ze ja nie wiem czy jeszcze spie czy sie juz obudzilam wstałam już myslalam ze mi dziś lepiej a tu znowu bełt łeeeeeeeee
-
Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty napewno wszystko bedzie dobrze
Ja dziś coś musze ze soba zrobic jak wroce z pracy a nie tylko isc spac, jutro mamy 3 rocznice slubu, chyba gdzies mnie chce maz zabrac a ja obraz nedzy i rozpaczykark lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty napewno wszystko bedzie dobrze
Ja dziś coś musze ze soba zrobic jak wroce z pracy a nie tylko isc spac, jutro mamy 3 rocznice slubu, chyba gdzies mnie chce maz zabrac a ja obraz nedzy i rozpaczy
Ja 30 lipca biorę ślubEnglein, kark lubią tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Cherry_Blossom wrote:Ja 30 lipca biorę ślub
-
maggdax i pingui trzymam kciuki za wizytę. I czekamy na super wiadomości od Was :*
szaro, ponuro, deszcz...
Byle do siedemnastej
Jutro z rańca na badania. Musze być na czczo Jak ja to wytrzymam?! -
My jutro lecimy na urlop, kierunek Polska...jeden weekend wesele na Mazurach, drugi weekend duze party urodzinowe na Kaszubach...i powrot.
tak na marginesie...jakie jest wasze zdanie o lataniu samolotem w ciazy? -
borsuk wrote:maggdax i pingui trzymam kciuki za wizytę. I czekamy na super wiadomości od Was :*
szaro, ponuro, deszcz...
Byle do siedemnastej
Jutro z rańca na badania. Musze być na czczo Jak ja to wytrzymam?!
czemu na czczo?
Tu na pierwszejwizycie u poloz ej pobieranych jest 6 probowek krwi na wszystko i nie trzeba byc na czczo.