MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam 6 badań do zrobienia(morfologia, hcv,toksoplazmoza - a reszty nie umiem odczytać ) i glukozę do której trzeba być na czczo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 09:37
-
_Abby_ wrote:M&ms sprawdź sobie przyrost na kalkulatorze.
Ja na badania chodzę zawsze na czczo. Kanapka w torbę i bez przesady, da się wytrzymać
Takie listy badań to trochę terror dla mnie poza tym nie podejmuje się aktualizowania tego
Aaaa w pn w tvp1 pan ginekolog właśnie powiedział ze spokojnie można latać do 36tc
Ja bym się chętnie tym zajęła ale nie mam postu na pierwszej stronie
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Fipsik wrote:dziewczyny ile już przytyłyście? Kurcze z J schudłam najpierw, a przybierać zaczęłam ok 16 tygodnia, a teraz ledwo 5 tydzień a ja już prawie 3kg na plusie ;( będę jak słonica na końcówce.. ;(
-
nick nieaktualnySchudlam 1.5 kg do tej pory.
Dziewczyny a z ciekawości zapytam po co Wam taka lista? Przecież codziennie ze sobą rozmawiamy i trzymamy kciuki. Ja chyba jestem przeciwnikiem tych wszystkich tabelek i nie rozumiem ich do końcajenny88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cherry_Blossom wrote:Kurczę, to dziwne. Ja mam termin na 22.03 a mam jeden dzień mniej od Ciebie ;P
To chyba zależy od długości cykli i paru innych zmiennych. Może miałaś później owulacje niż ja spokojnie, te terminy są i tak tylko przybliżoneCherry_Blossom lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarrtusia wrote:Ja z tych łatwotyjących Jak się dowiedziałam o ciąży, to rzuciłam fajki i od razu w ciągu paru dni 2 kg wpadło. Teraz jakoś spadło i na razie jestem na 0. Kwestia czasu, ja już pogodziłam się z myślą, że pod koniec będę wyglądała jak potwór Pociesza mnie to, że może uda mi się schudnąć, jak będę karmiła piersią. Chociaż różnie może być, niestety.
Wiadomo że się schudnie -
nick nieaktualnyborsuk wrote:Mam 6 badań do zrobienia(morfologia, hcv,toksoplazmoza - a reszty nie umiem odczytać ) i glukozę do której trzeba być na czczo
Morfologia i cukier to na czczo. Ja też mam całą listę badań i pójdę za jednym kluciem. Bo u mnie żyły porządnej nie uświadczysz. Same cieniutkie. -
Brtiii86 wrote:U mnie waga narazie w miejscu. Zobaczymy kiedy ruszy co do lotów,to ja jednak zrezygnowałam. Miałam lecieć do Hiszpanii do siostry ale nie odwaze się. Miałam stracha wtedy a tym bardziej z bliźniakami
Ale cudnie że bliźniaki dwójka za jednym razem suuper!Brtiii86 lubi tę wiadomość
-
Co do latania samolotem, to ja latałam w każdej ciąży tak do 34 tygodnia. Czasem krótkie loty, ale były tez takie 9 godzinne. Wtedy co jakiś czas robiłam spacer po samolocie żeby trochę nogi rozprostować, kilka przysiadów itp. Zresztą w trakcie długich lotów dużo ludzi ćwiczy na pokładzie wiec ja bym się nie obawiała. Bezpieczniejszy chyba samolot niż długa jazda samochodem
-
Jeśli chodzi o wage to ja już przytyłam... masakra jakaś. Sama nie mogę uwierzyć, że tak szybko.
A jak u Was z objawami? U mnie od wczoraj spokój. Praktycznie wszystko ustąpiło, a ciągnięcia dawały się we znaki wcześniej... Wczoraj miałam jakiś przypływ energii, po pracy oddać krew na bete, potem na zakupy, obiad ugotowałam, posprzątałam no i jeszcze miałam siłę. Dopiero o 21:00 odcięło mi prąd i poszłam spać
-
nick nieaktualny
-
całą ciążę miałam takie ukłucia co jakiś czas, szczególnie na końcówce.
co do listy ja nie pamiętam która kiedy, a jest nas bardzo dużo i będzie jeszcze więcej.
a co do chudnięcia przy kp... tak schudniesz, o ile będziesz też trzymać dietę i ćwiczyć. samo kp nie odchudza tak jak by się chciało. w ciąży na zapas na mleko powinno się przytyć ok 3kg, bo tyle zejdzie przy karmieniu, czyli cała waga w ciązy ok 12-15kg, jak przytyjesz 20 czy 30 to kp tego nie zrzuci.Cherry_Blossom, misia_ lubią tę wiadomość