X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 6 badań do zrobienia(morfologia, hcv,toksoplazmoza - a reszty nie umiem odczytać ;)) i glukozę do której trzeba być na czczo :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 09:37

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile już przytyłyście? Kurcze z J schudłam najpierw, a przybierać zaczęłam ok 16 tygodnia, a teraz ledwo 5 tydzień a ja już prawie 3kg na plusie ;( będę jak słonica na końcówce.. ;(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Abby_ wrote:
    M&ms sprawdź sobie przyrost na kalkulatorze.

Ja na badania chodzę zawsze na czczo. Kanapka w torbę i bez przesady, da się wytrzymać ;)

Takie listy badań to trochę terror dla mnie :D poza tym nie podejmuje się aktualizowania tego :D

Aaaa w pn w tvp1 pan ginekolog właśnie powiedział ze spokojnie można latać do 36tc :)

Ja bym się chętnie tym zajęła ale nie mam postu na pierwszej stronie ;)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do terminów badań można zrobic tabelę w google , bez nazwisk oczywiście. Nick, termin porodu, data badania :) Będziecie coś chciały to można dodać :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    dziewczyny ile już przytyłyście? Kurcze z J schudłam najpierw, a przybierać zaczęłam ok 16 tygodnia, a teraz ledwo 5 tydzień a ja już prawie 3kg na plusie ;( będę jak słonica na końcówce.. ;(
    Ja mam wrazenie po sobie, że chudne, ale jak wchodze na wage to stoi w miejscu. Pewnie gdzies ubyło ale w cyckach przybyło w sumie i sie wyrównało :P

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schudlam 1.5 kg do tej pory.

Dziewczyny a z ciekawości zapytam :) po co Wam taka lista? Przecież codziennie ze sobą rozmawiamy i trzymamy kciuki. Ja chyba jestem przeciwnikiem tych wszystkich tabelek i nie rozumiem ich do końca ;)

jenny88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga narazie w miejscu. Zobaczymy kiedy ruszy :-) co do lotów,to ja jednak zrezygnowałam. Miałam lecieć do Hiszpanii do siostry ale nie odwaze się. Miałam stracha wtedy a tym bardziej z bliźniakami :-)

• M&Ms Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry_Blossom wrote:
    Kurczę, to dziwne. Ja mam termin na 22.03 a mam jeden dzień mniej od Ciebie ;P

To chyba zależy od długości cykli i paru innych zmiennych. Może miałaś później owulacje niż ja ;) spokojnie, te terminy są i tak tylko przybliżone ;)

Cherry_Blossom lubi tę wiadomość

f2w343r82gqzimgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja z tych łatwotyjących :) Jak się dowiedziałam o ciąży, to rzuciłam fajki i od razu w ciągu paru dni 2 kg wpadło. Teraz jakoś spadło i na razie jestem na 0. Kwestia czasu, ja już pogodziłam się z myślą, że pod koniec będę wyglądała jak potwór :) Pociesza mnie to, że może uda mi się schudnąć, jak będę karmiła piersią. Chociaż różnie może być, niestety.

Wiadomo że się schudnie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Mam 6 badań do zrobienia(morfologia, hcv,toksoplazmoza - a reszty nie umiem odczytać ;)) i glukozę do której trzeba być na czczo :/

Morfologia i cukier to na czczo. Ja też mam całą listę badań i pójdę za jednym kluciem. Bo u mnie żyły porządnej nie uświadczysz. Same cieniutkie.

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży miałyśmy taką listę, było wiadomo kiedy która idzie na wizytę, kiedy się płci dowie... to coś takiego jak lista z tp ;)

Ale róbcie co chcecie, zaoroponowalam tylko ;)

kark lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • M&Ms Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    U mnie waga narazie w miejscu. Zobaczymy kiedy ruszy :-) co do lotów,to ja jednak zrezygnowałam. Miałam lecieć do Hiszpanii do siostry ale nie odwaze się. Miałam stracha wtedy a tym bardziej z bliźniakami :-)

Ale cudnie że bliźniaki :) dwójka za jednym razem ;) suuper! :)

Brtiii86 lubi tę wiadomość

f2w343r82gqzimgw.png

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&Ms wrote:
    To chyba zależy od długości cykli i paru innych zmiennych. Może miałaś później owulacje niż ja ;) spokojnie, te terminy są i tak tylko przybliżone ;)

Tak, miałam 12 dni temu :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • pingui Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do latania samolotem, to ja latałam w każdej ciąży tak do 34 tygodnia. Czasem krótkie loty, ale były tez takie 9 godzinne. Wtedy co jakiś czas robiłam spacer po samolocie żeby trochę nogi rozprostować, kilka przysiadów itp. Zresztą w trakcie długich lotów dużo ludzi ćwiczy na pokładzie :-) wiec ja bym się nie obawiała. Bezpieczniejszy chyba samolot niż długa jazda samochodem :-)

atdci09ktbgklgiz.png
  • M&Ms Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wage to ja już przytyłam... masakra jakaś. Sama nie mogę uwierzyć, że tak szybko.

A jak u Was z objawami? U mnie od wczoraj spokój. Praktycznie wszystko ustąpiło, a ciągnięcia dawały się we znaki wcześniej... Wczoraj miałam jakiś przypływ energii, po pracy oddać krew na bete, potem na zakupy, obiad ugotowałam, posprzątałam no i jeszcze miałam siłę. Dopiero o 21:00 odcięło mi prąd i poszłam spać :)

f2w343r82gqzimgw.png
  • misia_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy macie lub miałyście w poprzednich ciazach takie dziwne uklucia w szyjce? dziwne mi się to trochę wydaje od wczoraj wieczora to mam, myślałam że przez noc mi przejdzie ale ciągle kłuje ;/

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&Ms wrote:
    Niektóre dziewczyny sobie robią suwaczki wg daty ovu inne wg daty om ;)

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Dzisiaj byłam zrobić badania. Umówiłam się od razu na następną wizytę 3.08. Chyba pierwszy raz w życiu tak mnie bolało pobieranie krwi :-\

17u93e5ep5g57u5f.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja miałam przez jakieś 2 tygodnie takie kłucia, już przestało.
    Kurcze bo mam to praktycznie non stop, strasznie nie przyjemne to jest, Tymbardziej że to nie jest w brzuchu tylko tam od dołu ;/

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    całą ciążę miałam takie ukłucia co jakiś czas, szczególnie na końcówce.

co do listy ja nie pamiętam która kiedy, a jest nas bardzo dużo i będzie jeszcze więcej.

a co do chudnięcia przy kp... tak schudniesz, o ile będziesz też trzymać dietę i ćwiczyć. samo kp nie odchudza tak jak by się chciało. w ciąży na zapas na mleko powinno się przytyć ok 3kg, bo tyle zejdzie przy karmieniu, czyli cała waga w ciązy ok 12-15kg, jak przytyjesz 20 czy 30 to kp tego nie zrzuci.

Cherry_Blossom, misia_ lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ