MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mama__muminka wrote:Kurczę, nie wiem dlaczego nie mogę wysłać całego posta, tylko pierwsze zdanie mi wysyła11.02.2016r Aniołek
-
nick nieaktualnyDokładnie jak piszesz
Z telefonu z buźkami, teraz odpaliłam specjalnie kompa
Jestem w 6tc, jest to moja druga ciąża mam już super "księciunia" (tak nazywam mojego synka, pomimo że ma już 7 lat)
Do lekarza idę dopiero za tydzień, mam nadzieję że już zobaczę serduszko. Tydzień temu lekarz nic nie widział, nawet pęcherzyka. Jednak ja czułam inaczej, wiedziałam że w końcu się udało chociaż test pokazał jedną kreskę a druga była baaaardzo bladziutka. Myślałam że się znów wkręcam i że widzę coś czego nie ma.
Objawy też wskazywały na ciążę. Test zrobiłam ponownie za 3 dni i już tylko potwierdziły się moje przypuszczenia
Nie mam mdłości, tylko często mam uczucie głodu tak nagle czuję jakbym nic przez pół dnia nie jadła. Ale apetytu za bardzo nie mam, np.obiad zjadam na 3 razy i to jeszcze na małym talerzu.W nocy budzenie o stałej porze, godz.3 oczywiście siku obowiązkowo (w ciąży z synem miałam identycznie o stałej godz.w ciąży ale i później o tej samej godz.budził się na karmienie).
Jedyne co mi wyraźnie dokucza to ból (chyba) krzyża, ruszyć się nie mogę czasem, ciężko wstać z łóżka albo nawet na drugi bok się przerzucić. Macie też podobne bóle?
Muszę iść do lekarza dzisiaj, bo nie wiem co w ogóle mogę brać i rano obudziłam się z lekkim bólem gardła.
Pozdrawiam
P.S. przepraszam, troszkę się rozpisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 23:20
-
misia_ wrote:Dziewczyny jak to w końcu prawidłowo się liczy te tygodnie?
od OM czy owulki ? jak to lekarz liczy?
na suwaczku mam od OM, ale wydaje mi się że wiarygodniej jest od owulki
Tygodnie ciąży liczy się od OM, ale termin porodu koryguje się wg USG.borsuk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AnnaE. wrote:Mnie nawet nie gin nie spytała czy mam regularne cykle i czy wiem kiedy była owulacja... (a wiem!) i wyznaczyła termin porodu licząc od pierwszego dnia ostatniej @..
Bo tak się liczyOczko lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego USG. Ale dziewczyny z tymi terminami to i tak psinco. Ja w poprzedniej miałam z @ na 20.09, z usg pierwszego na 13.09, potem mi pokazywalo 5-25.09 a urodziłam 30.08 i to z wagą 3400g
mama:
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEj dziewczyny, głowa do góry!
To zależy od lekarza Moja bierze z OM, ale jak ją pytałam czy zmieniła komuś po usg termin to powiedziała, że jeżeli kobieta ma nieregularne cykle, albo dłuższe i rozbieżność terminu z om wychodzi większa niż tydzień w stosunku do usg to wpisuje do karty ciąży termin z OM
Ja przy córce miałam termin z om przez moją ginkę wyznaczony na 16.02, potem tuż przed porodem przez innego gina na 13.02, w końcu miałam wywoływany poród 3 razy i urodziłam 16.02, czyli jestem w tych nielicznych chyba 5%, które urodziły idealnie w terminie
Poza tym jest jeszcze sprawa, że w szpitalach jeżeli jesteś 4+1 to jesteś w 4tc, nie w 5tcjenny88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja od kilku dni w ogóle nie wiem co jeść W zeszłym tygodniu już w pracy sobie robiłam listę co kupię, co będzie na obiadek, zanim zaglądnęłam do lodówki to wiedziałam, że chcę zjeść np. kabanosa, a teraz? Otwieram lodówkę, ssie mnie okropnie, ale nic w końcu nie wyciągam, bo nie mam na nic ochoty i kończę ze szklanką wody w ręku
chloet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kark wrote:Ej dziewczyny, głowa do góry!
To zależy od lekarza Moja bierze z OM, ale jak ją pytałam czy zmieniła komuś po usg termin to powiedziała, że jeżeli kobieta ma nieregularne cykle, albo dłuższe i rozbieżność terminu z om wychodzi większa niż tydzień w stosunku do usg to wpisuje do karty ciąży termin z OM
Ja przy córce miałam termin z om przez moją ginkę wyznaczony na 16.02, potem tuż przed porodem przez innego gina na 13.02, w końcu miałam wywoływany poród 3 razy i urodziłam 16.02, czyli jestem w tych nielicznych chyba 5%, które urodziły idealnie w terminie
Poza tym jest jeszcze sprawa, że w szpitalach jeżeli jesteś 4+1 to jesteś w 4tc, nie w 5tc
A to zależy, bo u mnie mówili, że (przykładowo) jest piąty tydzień ale skończone 4Fipsik lubi tę wiadomość
mama: