X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama__muminka wrote:
    Kurczę, nie wiem dlaczego nie mogę wysłać całego posta, tylko pierwsze zdanie mi wysyła
    Tez czesto tak mialam. I to chyba jak pisze z telefonu i wstawiam buzki to od buzki mi ucina posta. Nie wstawialas przypadkiem smsowych buziek?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak piszesz ;)
    Z telefonu z buźkami, teraz odpaliłam specjalnie kompa :D

Jestem w 6tc, jest to moja druga ciąża mam już super "księciunia" (tak nazywam mojego synka, pomimo że ma już 7 lat)
    Do lekarza idę dopiero za tydzień, mam nadzieję że już zobaczę serduszko. Tydzień temu lekarz nic nie widział, nawet pęcherzyka. Jednak ja czułam inaczej, wiedziałam że w końcu się udało chociaż test pokazał jedną kreskę a druga była baaaardzo bladziutka. Myślałam że się znów wkręcam i że widzę coś czego nie ma.
    Objawy też wskazywały na ciążę. Test zrobiłam ponownie za 3 dni i już tylko potwierdziły się moje przypuszczenia
    Nie mam mdłości, tylko często mam uczucie głodu tak nagle czuję jakbym nic przez pół dnia nie jadła. Ale apetytu za bardzo nie mam, np.obiad zjadam na 3 razy i to jeszcze na małym talerzu.W nocy budzenie o stałej porze, godz.3 oczywiście siku obowiązkowo (w ciąży z synem miałam identycznie o stałej godz.w ciąży ale i później o tej samej godz.budził się na karmienie).
    Jedyne co mi wyraźnie dokucza to ból (chyba) krzyża, ruszyć się nie mogę czasem, ciężko wstać z łóżka albo nawet na drugi bok się przerzucić. Macie też podobne bóle?
    Muszę iść do lekarza dzisiaj, bo nie wiem co w ogóle mogę brać i rano obudziłam się z lekkim bólem gardła.
    Pozdrawiam

P.S. przepraszam, troszkę się rozpisałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 23:20

• misia_ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to w końcu prawidłowo się liczy te tygodnie?
    od OM czy owulki ? jak to lekarz liczy?
    na suwaczku mam od OM, ale wydaje mi się że wiarygodniej jest od owulki

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli są regularne cykle to gin liczy od ostatniej @ :) tak mi się wydaje

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • pingui Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Dziewczyny jak to w końcu prawidłowo się liczy te tygodnie?
    od OM czy owulki ? jak to lekarz liczy?
    na suwaczku mam od OM, ale wydaje mi się że wiarygodniej jest od owulki

Tygodnie ciąży liczy się od OM, ale termin porodu koryguje się wg USG.

borsuk lubi tę wiadomość

atdci09ktbgklgiz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz liczył termin porodu wg om :)

• AnnaE. Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nawet nie gin nie spytała czy mam regularne cykle i czy wiem kiedy była owulacja... (a wiem!) i wyznaczyła termin porodu licząc od pierwszego dnia ostatniej @..

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mamo muminka :*:*
    Też już jestem mamusią ale 3 letniej królewny

Termin porodu liczy się od OM. Jak pojdzkecie to szpitala to pkerwsze co będą o to pytać, to ważne żeby pamiętać tą datę

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Dzięki :)
    zależnośc jest chyba taka że im krótszy cykl tym bardziej termin porodu z om pokrywa się z usg :)

zud3vfxmupr3rb8d.png

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaE. wrote:
    Mnie nawet nie gin nie spytała czy mam regularne cykle i czy wiem kiedy była owulacja... (a wiem!) i wyznaczyła termin porodu licząc od pierwszego dnia ostatniej @..

Bo tak się liczy ;)

Oczko lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej wiarygodny jest termin z pierwszego USG. Ale dziewczyny z tymi terminami to i tak psinco. Ja w poprzedniej miałam z @ na 20.09, z usg pierwszego na 13.09, potem mi pokazywalo 5-25.09 a urodziłam 30.08 i to z wagą 3400g

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami w pochmurny dzień. Cała noc źle spałam, co chwilę się budziła, chyba że stresu przed dzisiejsza wizyta. Trzymajcie proszę kciuki. Miłego dnia dla każdej :***

MatyldaG, borsuk, chloet lubią tę wiadomość

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy mocno :*
    Będzie dobrze :)

zud3vfxmupr3rb8d.png

Wysłany: 12 lipca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Witam sie z wami w pochmurny dzień. Cała noc źle spałam, co chwilę się budziła, chyba że stresu przed dzisiejsza wizyta. Trzymajcie proszę kciuki. Miłego dnia dla każdej :***

Trzymam mocno :)

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dziś budzilam. I jestem taka jakby niewyspana. Powodzenia na wszystkich wizytach :-)

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja próbuję odgonic czarne myśli...

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny, głowa do góry!

To zależy od lekarza :) Moja bierze z OM, ale jak ją pytałam czy zmieniła komuś po usg termin to powiedziała, że jeżeli kobieta ma nieregularne cykle, albo dłuższe i rozbieżność terminu z om wychodzi większa niż tydzień w stosunku do usg to wpisuje do karty ciąży termin z OM :)

Ja przy córce miałam termin z om przez moją ginkę wyznaczony na 16.02, potem tuż przed porodem przez innego gina na 13.02, w końcu miałam wywoływany poród 3 razy i urodziłam 16.02, czyli jestem w tych nielicznych chyba 5%, które urodziły idealnie w terminie :)

Poza tym jest jeszcze sprawa, że w szpitalach jeżeli jesteś 4+1 to jesteś w 4tc, nie w 5tc :)

jenny88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od kilku dni w ogóle nie wiem co jeść :( W zeszłym tygodniu już w pracy sobie robiłam listę co kupię, co będzie na obiadek, zanim zaglądnęłam do lodówki to wiedziałam, że chcę zjeść np. kabanosa, a teraz? Otwieram lodówkę, ssie mnie okropnie, ale nic w końcu nie wyciągam, bo nie mam na nic ochoty i kończę ze szklanką wody w ręku :( :/

chloet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będzie dobrze :) A za wizyty trzymam kciuki, jejku, już się mojej nie mogę doczekać :D

Englein lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 lipca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ej dziewczyny, głowa do góry!

To zależy od lekarza :) Moja bierze z OM, ale jak ją pytałam czy zmieniła komuś po usg termin to powiedziała, że jeżeli kobieta ma nieregularne cykle, albo dłuższe i rozbieżność terminu z om wychodzi większa niż tydzień w stosunku do usg to wpisuje do karty ciąży termin z OM :)

Ja przy córce miałam termin z om przez moją ginkę wyznaczony na 16.02, potem tuż przed porodem przez innego gina na 13.02, w końcu miałam wywoływany poród 3 razy i urodziłam 16.02, czyli jestem w tych nielicznych chyba 5%, które urodziły idealnie w terminie :)

Poza tym jest jeszcze sprawa, że w szpitalach jeżeli jesteś 4+1 to jesteś w 4tc, nie w 5tc :)

A to zależy, bo u mnie mówili, że (przykładowo) jest piąty tydzień ale skończone 4

Fipsik lubi tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ