MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Matylda jeśli wszystko będzie dobrze i będziesz się dobrze czuć to śmiało na wesele. Nie bój się ani tańczyć ani bawić dobrze Ja całą ciążę chodziłam na zawody po 10km z psami na czas i nawet zdobywaliśmy 3 miejsce czasami a 2 tyg przed porodem sadziłam cały ogród cebul kwiatowych. Teraz mnie we wrzesniu czeka przeprowadzka i nie zamierzam w tym czasie leżeć BTW dzieci w brzuchu lubią tańce Kankana tylko sobie odpuść
-
Witajcie!
Trzy testy pozytywne więc się wpisuję. Mam nadzieję, że nie za wcześnie. Termin wychodzi na 10 marca. To nasze trzecie potomstwo nie do końca planowane, ale bardzo się cieszymy. Planowaliśmy je kilka lat wcześniej, ale wtedy nie chciało się pojawić
Jutro idę do dr-a i zobaczymy co USG pokaże. Zaczekałabym jeszcze z 1,5 tygodnia ale mam delegację w pracy i wolę zrobić przed, a z drugiej strony boję się że trochę za wcześnie ;-/ Super, że już niektóre widziały serducha, to duża ulga emocjonalna.
Jak do tej pory to mam mega ssanie w żołądku bladym świtem i muszę coś zjeść co 3 godziny bo inaczej mnie mdli. Moim sposobem na mdłości z poprzednich ciąż jest łyk wody gazowanej (poza ciążami nigdy gazowanej nie piłam ). Do tej pory zawsze działało Nie potrafię powiedzieć dlaczego ale działa.
Pozdrawiam.
jenny88, Vaina, kark, borsuk, Cherry_Blossom, anuschka, Dziunka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVaina wrote:Britti a kiedy kolejna wizyta?
Mam nadzieję że mi w piątek powie że za jakieś 2 tygodnie a nie za miesiąc, bo nie wytrzymam a jeszcze 6 sierpnia mam wesele i chciałabym wiedzieć przed że wszystko ok. -
nick nieaktualnyMaggdax, po pierwszej wizycie masz zawsze:
grupa krwi, glukoza na czczo, wr, różyczka, toksoplazmoza, hiv, tsh, odczyn coombsa, hcv, hbs, cytologia (chyba, że robiłaś ostatnio).
Koło połówki masz obciążenie glukozą.
Pod koniec znowu wr ewentualnie niektóre szpitale przed przyjęciem karzą powtarzać któreś badania, bo chcą mieć wynik np z ostatnich 3 miesiecy.
Do tego co miesiąc morfologia, mocz.
Przynajmniej ja tak miałam w 1wszej ciąży jak patrzę na kartę ciąży -
nick nieaktualnymaggdax wrote:dziewczyny jakie badania trzeba wykonać w I trymestrze? Czy ktoras z Was orientuje się czy np. pakiety z alabu dla kobiet w ciąży (rozszerzony/podstawowy) to dobre rozwiazanie cenowe? czy lepiej pojedynczo kazde badanie?
-
nick nieaktualnyjenny88 wrote:Moje urodzone niespodziewanie w 32t+1d z wagą 1860g i 1810g ale ciąża 1k 2ow
Pingui witaj w klubie My się staraliśmy na początku roku, nic nie wychodziło to zmieniłam pracę i bach Ale już tak kocham kropka, że strasznie się z tego cieszęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 16:32
-
Ja sie gdzies naczytalam, że jednak po in vitro to troche taka ciaza specjalnej troski i czasami z gory jest wpisywana jako ciaza zagrozona - stad tez takie moje obawy. Lekarz w sumie wyraznie powiedzial zebym sie oszczedzala i uwazala na siebie
Brtiii dziś Ci nie chcieli jeszcze zalozyc karty? -
nick nieaktualnyMatyldaG wrote:Ja sie gdzies naczytalam, że jednak po in vitro to troche taka ciaza specjalnej troski i czasami z gory jest wpisywana jako ciaza zagrozona - stad tez takie moje obawy. Lekarz w sumie wyraznie powiedzial zebym sie oszczedzala i uwazala na siebie
Brtiii dziś Ci nie chcieli jeszcze zalozyc karty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 16:37
-
Brtiii86 wrote:Nie założyli, mam dopiero zrobić badania i wtedy na wizycie trzeciej mi założą. Może tak maja w GynC.
-
Vaina wrote:a miałaś robioną wirusologię toksoplazmozę i cytomegalię przed in vitro?
Matylda też tak słyszałam, że z automatu te ciąże są inaczej traktowane, też mi się wydaje że my na razie częściej wizyty mamy. Ale staram się myśleć że u mnie jest ok
a co do wesela będę jeszcze pytałą mojego lekarza - moze ty też spróbuj. -
Hej
Też tak nieśmiało chciałam się do was dołączyć. U nas termin wg Ovu i LC to 7 marzec, wg lekarza 2 marzec. Po dzisiejszym usg późniejszy wydaje się być jednak bardziej prawdopodobny.
Co do płci to LC wróży dziewczynkę. Ciekawa aż jestem czy słusznie.MatyldaG, borsuk, jenny88, kark lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry kochane:) I ja nieśmiało chciałam do was dołączyć testy 3 wszystkie pozytywne wiem już od tygodnia na USG idę w piątek będzie to jakoś 5t i 4dc z moich wyliczeń więc na serduszko za wcześnie,ale miałam bardzo późno owulacje bo w 30dc więc lekarz wyliczy zapewne od owulacji niż z miesiączki bo ostatnią miałam 23 maja mam 35 lat i ponad 3 letnią córeczkę,ciąża mnie zaskoczyła bo tylko raz się nie zabezpieczylismy wiec wielki szok wszystkim wam,które juz widziały serduszko serdecznie gratulacje jak i tym,które widziały tylko pecherzyki:)
Cherry_Blossom, borsuk, Englein, MatyldaG, kark, male_m, Dziunka lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:na badania 1 trymestru. Potem na płeć. Potem na połówkowe. Potem na badanie 3 trymestru. Potem na poród Potem na pierwszy uśmiech, pierwszy ząbek, pierwszy obiadek, raczkowanie, samodzielne siedzenie, pierwszy kroczek, pierwsze mama....... potem czekasz aż znajdzie pracę i się ustatkuje
Genialne! Oj, jest tak
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)