X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny88 mowisz ze takie badanie to po 24 tygodniu, hmmmm ja z badaniami mialam wszystko ok wiec to nie dlatego dostalam tak wczesnie... Chyba po prostu mój lekarz ma jakies swoje wlasne kryteria i zasady ;P

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym badaniem to moj lekarz tez ma inna teorie bo ja mialam ledwo w normie tak niskie mi wyszlo poprzednie i tez juz teraz dostalam do zrobienia do 10

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś znowu przywitalam z beltem :/ nie wiem czy od tego boku gardła nie mam znowu mdlosci. Wam też tak długi się utrzymuje ból gardła? :/ znowu zaczęłam się tym nie pokoic nie mam żadnych innych objawów tylko to gardło przy przelykaniu śliny ://

I dziewczęta przypominam o dodaniu mnie do przyjaciółek w celu założenia zbiorczej wiadomości prywatnej czyli naszego chatu :))

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• befra Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki! Muszę się z Wami czymś podzielić. Wczoraj mąż postanowił że wkoncu powiemy o ciąży jego rodzince a że była teściowa i dwie jego siostry to mieliśmy wszystkich z głowy. Powiem Wam że trochę innej reakcji się spodziewałam. Liczyłam chociaż na jedno gratuluję. A tu teściowa w sumie nic nie powiedziała, jedna szwagierka zapytała na kiedy mam termin. Jak powiedzieliśmy że na marzec to zapytała czy znamy już płeć. No to jej mówię że nie. A ta na to że nie możliwe bo jej koleżanka ma termin na luty i już zna. Druga zaś jak stwierdził mój mąż wyglądała jakby się obraziła albo była zła. No powiem Wam że trochę się przykro zrobiło.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra spoko, nie jesteś sama :* U rodziców mojego faceta było podobnie,no może jego mama była zainteresowana, ale ojciec nie powiedział ani słowa...nic po prostu!
    Są tacy ludzie i nic z tym nie zrobisz :* Nie ma się co smucić! Jeszcze zobaczysz od ludzi piękne, pozytywne reakcje :) Ściskam
    Jestem bardzo do tyłu z forum, ale to dlatego, że za miesiąc idę na l4 i muszę zastępczynię wdrożyć w temat :) Ale za miesiąc się poprawię :*

Anita12 lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Witajcie dziewczynki! Muszę się z Wami czymś podzielić. Wczoraj mąż postanowił że wkoncu powiemy o ciąży jego rodzince a że była teściowa i dwie jego siostry to mieliśmy wszystkich z głowy. Powiem Wam że trochę innej reakcji się spodziewałam. Liczyłam chociaż na jedno gratuluję. A tu teściowa w sumie nic nie powiedziała, jedna szwagierka zapytała na kiedy mam termin. Jak powiedzieliśmy że na marzec to zapytała czy znamy już płeć. No to jej mówię że nie. A ta na to że nie możliwe bo jej koleżanka ma termin na luty i już zna. Druga zaś jak stwierdził mój mąż wyglądała jakby się obraziła albo była zła. No powiem Wam że trochę się przykro zrobiło.

A wiesz co ja Ci powiem? Miej to w d.... Teraz to Twoją rodzina jest Twój mąż i mała dzidzia. Ludzie są bardzo zazdrośni i zawistni, nawet Ci z rodziny. Ja tam zawsze się cieszę i gratuluje nie tyko rodzinie ale i znajomym, bo przecież ciąża to radość a w rodzinie to już w ogóle powinna być radość. Powtórzę jeszcze raz miej to głęboko w d.... i się nie przejmuj.

borsuk, Englein, Klarcia, fantasmagoriia, Magdzia88, taka_ja lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befra, u mnie rodzina męża też bez szału. Można powiedzieć, że wszyscy mają moją ciążę gdzieś. Nawet teściowa to była oburzona, że jak ja mogę w takim wieku mieć 3 dziecko, że to jest chore :/ Jak powiedzieliśmy, że znowu córcia i, że szalejemy ze szczęścia, to były teksty "Eee, myślałem/am, że będzie chłopak"...
    Trudno, najważniejsze, że my z mężem się cieszymy, resztę olać ;)

Anita12, borsuk, Klarcia, Magdzia88 lubią tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Jenny88 mowisz ze takie badanie to po 24 tygodniu, hmmmm ja z badaniami mialam wszystko ok wiec to nie dlatego dostalam tak wczesnie... Chyba po prostu mój lekarz ma jakies swoje wlasne kryteria i zasady ;P
    Tak, badanie robi się między 24-28 tc. Chyba, że jesteś w grupie ryzyka to wtedy szybciej. Wcześniej naprawdę nie ma sensu jak glukoza na czczo wyszła ok, bo jeszcze okaże się, że musiałabyś powtarzać... Mój gin z nfz też chciał mnie bardzo szybko wysłać na test z obciążeniem, ale mu powiedziałam, że nie zrobię, bo to za prędko zwłaszcza, że na czczo mam wynik super...

Odsyłam do bloga hubisiowej mamy, która dokładnie opisuje jakie są wskazania do wcześniejszego badania i jakie są aktualne normy :) http://www.hubisiowo.pl/2016/09/test-obciazenia-glukoza-zmiana.html

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Befra, u mnie rodzina męża też bez szału. Można powiedzieć, że wszyscy mają moją ciążę gdzieś. Nawet teściowa to była oburzona, że jak ja mogę w takim wieku mieć 3 dziecko, że to jest chore :/ Jak powiedzieliśmy, że znowu córcia i, że szalejemy ze szczęścia, to były teksty "Eee, myślałem/am, że będzie chłopak"...
    Trudno, najważniejsze, że my z mężem się cieszymy, resztę olać ;)
    Dokładnie najlepiej olać gadanie innych i cieszyć się małym szczęściem.

U nas też reakcje w rodzinie bez szału :( Najbardziej to ucieszyła się moja przyjaciółka i jej mąż! Ale mam to już w du.pie ;)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • befra Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Ja po prostu myslalam że chociaż szwagierki inaczej zareagują bo same chcą się starać o dziecko z tym że może im to nie na rękę, bo jak urodziłam pierwszego synka to jedna dwa tyg później urodziła córkę i może tym razem liczyły że sytuacja się nie powtórzy.

• severi Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślę że powinnaś miec to gdzieś... u mojego też podobne reakcje były. Jakoś za dużego zainteresowania nie widać

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ludziom nie dogodzi, nie rozumiem wogóle takich zbednych komentarzy w stylu - o myslałam, że będzie teraz syn, że 3 dziecko.... Kim oni sa by komentować w ten sposób, to oni będą wychowywać te dzieci ? - NIE więc jak juz tak komentować to lepiej wcale.

teraz też takie czasy, że ludziom nie dogodzi i zawsze będą gadać.

1. Żyjesz z facetem na kocią łapę - pytają kiedy ślub?
    2. Mówisz, że bierzesz ślub - pierwsze o czym pomyślą, to to czy nie wpadłaś
    3. Jesteś już po ślubie - pytają to kiedy pierwsze dziecko?
    4. Jesteś 1-3 po ślubie i nie masz dziecka - myślą, że pewnie nie można mieć
    5. Urodzisz 1 dziecko - pytają to kiedy drugie?
    6. Urodzisz 3 lub 4 dziecko to Ci powiedzą - PATOLOGIA !

jenny88, severi, kr0pka, Marrtusia, Klarcia, fantasmagoriia, Magdzia88, taka_ja lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Tak, badanie robi się między 24-28 tc. Chyba, że jesteś w grupie ryzyka to wtedy szybciej. Wcześniej naprawdę nie ma sensu jak glukoza na czczo wyszła ok, bo jeszcze okaże się, że musiałabyś powtarzać... Mój gin z nfz też chciał mnie bardzo szybko wysłać na test z obciążeniem, ale mu powiedziałam, że nie zrobię, bo to za prędko zwłaszcza, że na czczo mam wynik super...

Odsyłam do bloga hubisiowej mamy, która dokładnie opisuje jakie są wskazania do wcześniejszego badania i jakie są aktualne normy :) http://www.hubisiowo.pl/2016/09/test-obciazenia-glukoza-zmiana.html

Podziwiam, że powiedziałaś lekarzowi že wiesz lepiej od niego! :D

Coś się odmieniło mojemu pieskowi i straszny z niego śpioch. Jak zawsze spał maksymalnie do 8, tak teraz o 9 musi nas budzik budzić :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też przyjaciółka tylko popłakała się z radości :) Moi rodzice pogratulowali, chociaż mama stwierdziła, że była pewna że poprzestaniemy na jednym dziecku no bo w moim wieku to jak stwierdziła już trochę późno... Teściowie dowiedzieli się o ciąży jako pierwsi na samym początku (chyba 5 czy 6 tydzień) jak trafiłam do szpitala. Odbierali mi wtedy córkę z przedszkola, więc siłą rzeczy musieli wiedzieć co się dzieje. Wiadomość przyjęli bez emocji. Jak wróciłam ze szpitala nawet nie zapytali jak się czuję. Też ani razu nie pogratulowali. Ale i tak są kochani i pomagają, zawsze jak mam potrzebę to mogę u nich córkę zostawić, nawet na noc. Tylko trochę mnie zdziwiła ta ich obojętność w stosunku do drugiej ciąży.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mogę dodać, że u mnie tez bez rewelacji ze strony rodziny męża, wszyscy wiedzą już od teściowej i każdy udaje że nic nie wie... trochę przykre ;/
    Ale najważniejsze że my się cieszymy ja, mój mąż, nasza córcia i rodzina z mojej strony. reszta nas za przeproszeniem wa...

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 moja Mama miała identyczną reakcję , myślała że będziemy mieli tylko jedno dziecko. Później jedynie dodała "No to dobrze", bo powiedzieliśmy na rodzinnym grillu i chyba jej było głupio. Teściowa uśmiechnięta kobieta to się śmiała i pogratulował nam :-D

17u93e5ep5g57u5f.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    a to nie jest fajne, że macie między dziećmi 2 tygodnie różnicy?
    Chyba trochę ich nie rozumiem.
    Befra może się ucieszyli ale mają takie chore reakcje.
    Mój teść jak gratulowałam szwagierce ciąży to skwitował to tekstem "żeby było czego", oczy mi na wierzch wyszły bo to jego córa w ciąży była. A teraz to świata nie widzi poza małym.
    Oby i u Ciebie tak było.

Wiesz co fajne to było na początku, ale później z czasem zaczęło sie. Np przy ząbkowania, bo ich córka już ma zabka a nasz synek nie. I ciągle dopytywanie kiedy Ty będziesz miał zabka? Teraz też uważają ją za lepsza, babcia ciągle opowiada jaka to ona jest super, bo wszystko Ci opowowie i zna każde słowo a mój młody wolniej łapie słówka. Próbuję mówić ale czasem ciężko go zrozumieć. Takze z ich strony to ciągle była taka rywalizacja, wcale nie fajna. Nie powiem bo fajnie jak się razem bawią i dogadują, choć często mój jej przylozy to wtedy jest obraża.

• befra Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Kasiula33 moja Mama miała identyczną reakcję , myślała że będziemy mieli tylko jedno dziecko. Później jedynie dodała "No to dobrze", bo powiedzieliśmy na rodzinnym grillu i chyba jej było głupio. Teściowa uśmiechnięta kobieta to się śmiała i pogratulował nam :-D

U nas chyba myśleli podobnie, ale to bardziej w stylu " jak można mieć drugie dziecko skoro jest tyle kredytu do spłacenia". Sam mąż raz tak stwierdził że pewnie będzie gadania dlatego się nie spieszylismy żeby im mówić.

• Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to jest tak, że my jako kobiety, co niektóre starające się czasami wiele miesięcy cieszymy się na sam widok 2 kreseczek a potem po tych paru miesiącach ciąży zdążymy pokochać tą malutką istotkę, która w nas rośnie, że automatycznie chcielibyśmy aby wszyscy dookoła tak samo się cieszyli jak my.
    Tak strasznie oczekujemy gratulacji i miłych słów, że zapominamy iż dla innych nasza ciąża tak naprawdę nie zmienia nic w życiu to czemu mieliby tryskać euforią.

Ja to nawet sobie przypomniałam słowa mojego męża jak się dowiedział o dziecku:
    Ja: " kochanie chyba jestem w ciąży"
    mąż: "Tak? więc musimy iść do lekarza"
    i tez to nie była wymarzona reakcja a teraz gdy już się oswoił cieszy się jak głupi dba o mnie i ciągle z brzuszkiem gada :)
    Ludzie różnie reagują i chyba nie ma się co za bardzo przejmować

Englein, Fipsik, Klarcia, coffee lubią tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż też jakoś bez entuzjazmu zareagował, na spokojnie pojechaliśmy na krew, potem po wyniki, ja uśmiech na twarzy a u niego totalna powaga, wychodzimy z laboratorium to się spytałam go czy w ogóle się cieszy bo jakoś nie widać i chciałam go wziąć za rękę i zdążyłam ją złapać zanim mi uciekł, była cała mokra.... spocił się, że szok, widocznie musiał to przetrawić hehe :P ale teraz się cieszy bardzo i jest dumny :)

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ