MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytam i czytam o grejpfrutach i tak się zasliniłam, ze wjechał grejpfrut.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d439ed42f63e.jpgm@rtynka, Englein, taka_ja, Magdzia88, Anita12, jenny88, Czarnuszka, nataliad, kark, malotka, Vaina, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Ja tylko na chwilę bo zmeczona jestem. Dlugo w trasie później z synem lekcje nadrabialismy i wiersza na pamięć się uczylismy
z dzidziulką wszystko dobrze. USG nie robił tylko na chwilę przytaknął aby sprawdzić wody bo go o to poprosilam. Zbadał i jest ok. Na polowkowych wykona dokładne usg ale to dopiero za miesiąc.
milagro, Englein, m@rtynka, Magdzia88, PetitQa, Klarcia, kr0pka, Anita12, MatyldaG, severi, Czarnuszka, nataliad, Vaina, Angie 232, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam,ze ni y mi te dolegliwosci minely ale..przy chodzeniu i np.zakladaniu butow w p8zycji siedzacej czuje bol podbrzusza, jest to ewidentnie pod macica, bardziej na linii od pepka w dol.
zaczelam sie troche denerwowac ale czytam,ze kolo 5 mies tak moze bywac. Ja 5 mies zaczynwm pojutrze. Miala ktoras z Was takie odczucia w poprzednich ciazach?
Bo juz nie wiem,czy to od moich przezyc weekendowych jeszcze czy cos innego.
Inna sprawa,ze czesciej zaczelam teraz czuc parcia na pecherz...ide a tam 5 kropel...ech
Kwestia innego komunikowania sie. Sprobujmy jak juz Matyldzia ogarnie wszystko zorganizowac sie na tej zamknietej grupie. Widac,ze pare nowych/starych-nowych duszyczek sie poodzywalo
Jak nie...moze jakas inna forma.
Osobiscie pisalam kiedys na forum gazeta.pl i co mi tam pasowalo,ze moglo byc zamkniete i watki byly tematyczne.
Dzisiaj probowalam znalezc, jaki rodzaj , marke laktatorow polecalyscie....i nie znalazlam. Tak, ze jak nie jest sie na bierzaco to czlowiek nawet nie wie, ze jakis temat byl poruszany. A jak nawet sie wie...to moze problem byc ze znalezieniem
To takie moje luzne wieczorne przemyslenia.Magdzia88 lubi tę wiadomość
-
Na co ten greifrut działa? Bo mi cos umknelo
Ja też nie czuję ruchów jeszcze ..ale tym razem łożysko mam na przedniej ścianie więc z tego co piszecie mogę później poczuć. A z synkiem w 20 tc poszłam do lekarza i mówię ze nie czuję ruchów jeszcze. A lekarz sie pyta czy czuję jakieś bulgotanie na dole. A ja mówię że tak. A on mówi że to dziecko a ja byłam przekonana ze jelitaa lekarz do mnie ze moje jelita dawno są już w górze..Także poczułam pierwsze ruchy jakoś w 18 tc, ale nie sądziłam ze beda one tak delikatne i dlatego myślałam ze to jelita.
Teraz już wiem czego się spodziewać i chciałabym już czuć maleństwo..czulabym sie pewniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 22:34
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
Czarnuszka wrote:A tak z innej beczki
"Grejpfruty działają niczym lek z apteki, pomagają w leczeniu żylaków i hemoroidów, uszczelniają naczynia krwionośne. Zapobiegają też infekcjom i przeziębieniom. Korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, pobudzają ich perystaltykę. Zapobiegają w ten sposób zaparciom, co często ma miejsce w okresie ciążowym. Grejpfruty zbawiennie działają na układ krążenia, obniżają i stabilizują ciśnienie tętnicze oraz poziom złego cholesterolu, co zapobiega w przyszłości powstawaniu złogów tłuszczowych w naczyniach krwionośnych. Kobieta w ciąży powinna pamiętać, aby w tym szczególnym okresie odżywiać się kolorowo, smacznie i zdrowo. Grejpfruty powinny znaleźć się w jej diecie, gdyż prawidłowy sposób odżywiania w okresie płodowym ma kapitalne znaczenie nie tylko dla zdrowia, ale też wpływa na przyszły metabolizm dziecka"
Jedzmy dużo grejpfrutów !Wonderwall lubi tę wiadomość
-
Anita12 wrote:Tym sposobem w rezultacie przechodzimy na dietę matki karmiącej
(drogą eliminacji)
Paolina91 wrote:Dziewczęta dostalyscie juz skierowanie na badanie glukozy tej z piciem glukozy? ;P Musze zrobic przed nastepna wizytą. Ja tam mam serio isc bez sniadania i siedziec tam bez jedzenia 2h?? Jak ja mam to przetrwac?
Nie jest to takie straszne jak wszędzie piszą, a 2h zlecą szybko. I tak masz być na czczo i przez te 2h też nic nie jeść jeśli chcesz, żeby wynik był miarodajny i nie chcesz powtarzać badania
Przed badaniem najlepiej nie jeść 12h, jedynie pić wodę.
Marrtusia wrote:Do tego od 16 godziny poprzedniego dnia nie mozna jesc,tylko plyny przyjmowac.
misia_ wrote:A z jakiej firmy ten dha bierzecie? czytałam skład dha mama i tam jest sporo tych E barwników
Martap88 wrote:Na fb? Nie chce nic narzucać to taka luźna propozycja chce zobaczyć co na to reszta. Możemy i tu zostać ale tak swobodnie dla mnie tu nie jest ale też aż tak nie przeszkadza, wystarczy za dużo nie pisac o sobiegrupa z belly działa nam już 2 lata, a z wizażu ponad 4. A żeby nie było chaosu w postach to codziennie jest zakładany post z datą i pod nim plotkujemy
No i na fb można ustawić, żeby grupa jest tajna, dzięki czemu nikt ze znajomych nie widzi, że do niej należymy
Magdzia88 wrote:dziewczynki a mialyscie okazje juz własnie słyszec bicie serduszka...puszczal wam lekarz dzwiek???Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 02:19
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Miałam wczoraj wizytę. Dziecko ma niecałe 10cm
i waży 120g
Serduszko pięknie bije
Płeć również potwierdzona - chłopczyk!!
chociaż na początku nie chciał się pokazać wstydniś mały
Na poglądzie 3d wygląda jeszcze jak mały ufoludek.
Kolejna wizyta 19.10 i proszę o zmianę tp na 10.03kr0pka, Marynia991, Wonderwall, milagro, Englein, malaczarna07, MatyldaG, Magdzia88, Klarcia, severi, PetitQa, nataliad, kark, m@rtynka, anuschka, Vaina, czirisz, Anita12, Angie 232, misia_, Marrtusia, Fipsik, fantasmagoriia, taka_ja, Mimi86, Nelus lubią tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Dzien dobry
ja jiż w drodze do pracy, moj K w drodze do Poznania - drugie podejście, oby tym razem bardziej udane
My wczoraj padliśmy wszyscy. Zasnął pies, zasnął K. to i ja się położyłam -
Jenny88 super będziesz miała 2 synkow i 2 córeczki
a jak sobie dajesz radę? Mój syncio niemal w identycznym wieku co Twoje bliźniaczki (6 dni roznicy). I Ci powiem ze po całym dniu to potrafi mnie tak wymeczyc ze zasypiam na stojąco
ale pewnie dziewczynki razem potrafią się bawić..bo mój to ciągle ciągnie mnie za rękę i ściąga z kanapy aby gdzieś z nim iść albo sie bawić z nim.
-
rozmawiałam ostatnio z koleżanką o jej porodzie i wyobraźcie sobie, że w takcie jego trwania jej mąż chciał pocieszyć/dodać jej otuchy słowami "wiem co czujesz"
a jak wrócili do domu z dzieckiem to miał depresję poporodową...
chodził i płakał, że go to przerosło, że on nie wiedział, że będzie tak ciężko, że mały będzie tak płakał....kark, severi, Anita12, Mimi86 lubią tę wiadomość
Dominik