X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i czytam o grejpfrutach i tak się zasliniłam, ze wjechał grejpfrut. :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d439ed42f63e.jpg

m@rtynka, Englein, taka_ja, Magdzia88, Anita12, jenny88, Czarnuszka, nataliad, kark, malotka, Vaina, Mimi86 lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PetitQa masz małego wstydnisia albo wstydnisie ;-) chce Ci niespodziankę zrobić :-)

PetitQa lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilę bo zmeczona jestem. Dlugo w trasie później z synem lekcje nadrabialismy i wiersza na pamięć się uczylismy :-) z dzidziulką wszystko dobrze. USG nie robił tylko na chwilę przytaknął aby sprawdzić wody bo go o to poprosilam. Zbadał i jest ok. Na polowkowych wykona dokładne usg ale to dopiero za miesiąc. :-\

milagro, Englein, m@rtynka, Magdzia88, PetitQa, Klarcia, kr0pka, Anita12, MatyldaG, severi, Czarnuszka, nataliad, Vaina, Angie 232, Mimi86 lubią tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@rtynka chyba tak bo córka od razu chwaliła się co tam ma a teraz musiałam zadowolić się śliczna buzinką :)

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,ze ni y mi te dolegliwosci minely ale..przy chodzeniu i np.zakladaniu butow w p8zycji siedzacej czuje bol podbrzusza, jest to ewidentnie pod macica, bardziej na linii od pepka w dol.
    zaczelam sie troche denerwowac ale czytam,ze kolo 5 mies tak moze bywac. Ja 5 mies zaczynwm pojutrze. Miala ktoras z Was takie odczucia w poprzednich ciazach?
    Bo juz nie wiem,czy to od moich przezyc weekendowych jeszcze czy cos innego.
    Inna sprawa,ze czesciej zaczelam teraz czuc parcia na pecherz...ide a tam 5 kropel...ech

Kwestia innego komunikowania sie. Sprobujmy jak juz Matyldzia ogarnie wszystko zorganizowac sie na tej zamknietej grupie. Widac,ze pare nowych/starych-nowych duszyczek sie poodzywalo :)
    Jak nie...moze jakas inna forma.
    Osobiscie pisalam kiedys na forum gazeta.pl i co mi tam pasowalo,ze moglo byc zamkniete i watki byly tematyczne.
    Dzisiaj probowalam znalezc, jaki rodzaj , marke laktatorow polecalyscie....i nie znalazlam. Tak, ze jak nie jest sie na bierzaco to czlowiek nawet nie wie, ze jakis temat byl poruszany. A jak nawet sie wie...to moze problem byc ze znalezieniem :)
    To takie moje luzne wieczorne przemyslenia.

Magdzia88 lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre laktatory są firmy Medela z tego co kojarzę.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84b899239db4.jpg

Anita12, Englein, taka_ja, Paolina91, severi, nataliad, kark, m@rtynka, Fipsik, fantasmagoriia, Mimi86 lubią tę wiadomość

• PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator elektryczny z canpola i nie byłam z niego zadowolona za to o Medeli słyszałam duzo pozytywnych opinii

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na co ten greifrut działa? Bo mi cos umknelo :-)
    Ja też nie czuję ruchów jeszcze ..ale tym razem łożysko mam na przedniej ścianie więc z tego co piszecie mogę później poczuć. A z synkiem w 20 tc poszłam do lekarza i mówię ze nie czuję ruchów jeszcze. A lekarz sie pyta czy czuję jakieś bulgotanie na dole. A ja mówię że tak. A on mówi że to dziecko a ja byłam przekonana ze jelita :-) a lekarz do mnie ze moje jelita dawno są już w górze..Także poczułam pierwsze ruchy jakoś w 18 tc, ale nie sądziłam ze beda one tak delikatne i dlatego myślałam ze to jelita.
    Teraz już wiem czego się spodziewać i chciałabym już czuć maleństwo..czulabym sie pewniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 22:34

Mimi86 lubi tę wiadomość

• Englein Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio polozna powiedziala,ze niby moge czuc lada moment bo Male ruchliwe. Ale norma to 20-24 w.

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    A tak z innej beczki :)

"Grejpfruty działają niczym lek z apteki, pomagają w leczeniu żylaków i hemoroidów, uszczelniają naczynia krwionośne. Zapobiegają też infekcjom i przeziębieniom. Korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, pobudzają ich perystaltykę. Zapobiegają w ten sposób zaparciom, co często ma miejsce w okresie ciążowym. Grejpfruty zbawiennie działają na układ krążenia, obniżają i stabilizują ciśnienie tętnicze oraz poziom złego cholesterolu, co zapobiega w przyszłości powstawaniu złogów tłuszczowych w naczyniach krwionośnych. Kobieta w ciąży powinna pamiętać, aby w tym szczególnym okresie odżywiać się kolorowo, smacznie i zdrowo. Grejpfruty powinny znaleźć się w jej diecie, gdyż prawidłowy sposób odżywiania w okresie płodowym ma kapitalne znaczenie nie tylko dla zdrowia, ale też wpływa na przyszły metabolizm dziecka"

Jedzmy dużo grejpfrutów ! :)

Wonderwall lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Ja jem bez niczego. przy zaparciach trzeba jeść z tą biała girxkawa skórka bo ona ma takie boskie właściwości
    Szkoda tylko, że smaku boskiego nie ma, hi,hi :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam...
    Boski jest cały. Ja jem różowe ;)

Anita12, coffee lubią tę wiadomość

5fdazm9.png

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Tym sposobem w rezultacie przechodzimy na dietę matki karmiącej ;) (drogą eliminacji)
    Niby tak, ale ja np. przy 3 dzieci nie zauważyłam, żeby je cokolwiek uczulało. Nawet w szpitalu (podczas 3 tyg pobytu) jadłam truskawki, gdzie położna patrzyła z przerażeniem a córkom nic nie było ;)
    Paolina91 wrote:
    Dziewczęta dostalyscie juz skierowanie na badanie glukozy tej z piciem glukozy? ;P Musze zrobic przed nastepna wizytą. Ja tam mam serio isc bez sniadania i siedziec tam bez jedzenia 2h?? Jak ja mam to przetrwac?
    Nie, takie badanie robi się po 24 tc. Chyba, że glukoza z krwi na czczo wyszła źle to wtedy lekarz może zalecić takie badanie szybciej...

Nie jest to takie straszne jak wszędzie piszą, a 2h zlecą szybko. I tak masz być na czczo i przez te 2h też nic nie jeść jeśli chcesz, żeby wynik był miarodajny i nie chcesz powtarzać badania ;)

Przed badaniem najlepiej nie jeść 12h, jedynie pić wodę.
    Marrtusia wrote:
    Do tego od 16 godziny poprzedniego dnia nie mozna jesc,tylko plyny przyjmowac.
    Co za bzdury gadają <hahaha> ;)
    misia_ wrote:
    A z jakiej firmy ten dha bierzecie? czytałam skład dha mama i tam jest sporo tych E barwników
    Biorę vita-miner + dha :)
    Martap88 wrote:
    Na fb? Nie chce nic narzucać to taka luźna propozycja chce zobaczyć co na to reszta. Możemy i tu zostać ale tak swobodnie dla mnie tu nie jest ale też aż tak nie przeszkadza, wystarczy za dużo nie pisac o sobie ;-)
    Dobry pomysł z fejsem :) grupa z belly działa nam już 2 lata, a z wizażu ponad 4. A żeby nie było chaosu w postach to codziennie jest zakładany post z datą i pod nim plotkujemy ;) No i na fb można ustawić, żeby grupa jest tajna, dzięki czemu nikt ze znajomych nie widzi, że do niej należymy ;)
    Magdzia88 wrote:
    dziewczynki a mialyscie okazje juz własnie słyszec bicie serduszka...puszczal wam lekarz dzwiek???
    Tak, lekarz puszcza nam na chwilę co wizytę od kiedy je widać <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 02:19

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wczoraj wizytę. Dziecko ma niecałe 10cm <3 i waży 120g <3 Serduszko pięknie bije <3 Płeć również potwierdzona - chłopczyk!! <3 chociaż na początku nie chciał się pokazać wstydniś mały ;) Na poglądzie 3d wygląda jeszcze jak mały ufoludek.

Kolejna wizyta 19.10 i proszę o zmianę tp na 10.03 :)

kr0pka, Marynia991, Wonderwall, milagro, Englein, malaczarna07, MatyldaG, Magdzia88, Klarcia, severi, PetitQa, nataliad, kark, m@rtynka, anuschka, Vaina, czirisz, Anita12, Angie 232, misia_, Marrtusia, Fipsik, fantasmagoriia, taka_ja, Mimi86, Nelus lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja nocą nadrabiam forum. Jakoś mam spadek energii. Usłyszałam od męża, że teraz jestem starsza niż z Oliwia i dlatego. No mówię komplement :-P

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Ja za chwile do labo a glodna jestem strasznie:-/

hchy43r8kkymthav.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ja jiż w drodze do pracy, moj K w drodze do Poznania - drugie podejście, oby tym razem bardziej udane :)

My wczoraj padliśmy wszyscy. Zasnął pies, zasnął K. to i ja się położyłam ;)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny88 super będziesz miała 2 synkow i 2 córeczki :-) a jak sobie dajesz radę? Mój syncio niemal w identycznym wieku co Twoje bliźniaczki (6 dni roznicy). I Ci powiem ze po całym dniu to potrafi mnie tak wymeczyc ze zasypiam na stojąco :-) ale pewnie dziewczynki razem potrafią się bawić..bo mój to ciągle ciągnie mnie za rękę i ściąga z kanapy aby gdzieś z nim iść albo sie bawić z nim.

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmawiałam ostatnio z koleżanką o jej porodzie i wyobraźcie sobie, że w takcie jego trwania jej mąż chciał pocieszyć/dodać jej otuchy słowami "wiem co czujesz" :P a jak wrócili do domu z dzieckiem to miał depresję poporodową...
    chodził i płakał, że go to przerosło, że on nie wiedział, że będzie tak ciężko, że mały będzie tak płakał....

kark, severi, Anita12, Mimi86 lubią tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ