X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i czytam o grejpfrutach i tak się zasliniłam, ze wjechał grejpfrut. :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d439ed42f63e.jpg

m@rtynka, Englein, taka_ja, Magdzia88, Anita12, jenny88, Czarnuszka, nataliad, kark, malotka, Vaina, Mimi86 lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PetitQa masz małego wstydnisia albo wstydnisie ;-) chce Ci niespodziankę zrobić :-)

PetitQa lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilę bo zmeczona jestem. Dlugo w trasie później z synem lekcje nadrabialismy i wiersza na pamięć się uczylismy :-) z dzidziulką wszystko dobrze. USG nie robił tylko na chwilę przytaknął aby sprawdzić wody bo go o to poprosilam. Zbadał i jest ok. Na polowkowych wykona dokładne usg ale to dopiero za miesiąc. :-\

milagro, Englein, m@rtynka, Magdzia88, PetitQa, Klarcia, kr0pka, Anita12, MatyldaG, severi, Czarnuszka, nataliad, Vaina, Angie 232, Mimi86 lubią tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@rtynka chyba tak bo córka od razu chwaliła się co tam ma a teraz musiałam zadowolić się śliczna buzinką :)

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,ze ni y mi te dolegliwosci minely ale..przy chodzeniu i np.zakladaniu butow w p8zycji siedzacej czuje bol podbrzusza, jest to ewidentnie pod macica, bardziej na linii od pepka w dol.
    zaczelam sie troche denerwowac ale czytam,ze kolo 5 mies tak moze bywac. Ja 5 mies zaczynwm pojutrze. Miala ktoras z Was takie odczucia w poprzednich ciazach?
    Bo juz nie wiem,czy to od moich przezyc weekendowych jeszcze czy cos innego.
    Inna sprawa,ze czesciej zaczelam teraz czuc parcia na pecherz...ide a tam 5 kropel...ech

Kwestia innego komunikowania sie. Sprobujmy jak juz Matyldzia ogarnie wszystko zorganizowac sie na tej zamknietej grupie. Widac,ze pare nowych/starych-nowych duszyczek sie poodzywalo :)
    Jak nie...moze jakas inna forma.
    Osobiscie pisalam kiedys na forum gazeta.pl i co mi tam pasowalo,ze moglo byc zamkniete i watki byly tematyczne.
    Dzisiaj probowalam znalezc, jaki rodzaj , marke laktatorow polecalyscie....i nie znalazlam. Tak, ze jak nie jest sie na bierzaco to czlowiek nawet nie wie, ze jakis temat byl poruszany. A jak nawet sie wie...to moze problem byc ze znalezieniem :)
    To takie moje luzne wieczorne przemyslenia.

Magdzia88 lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre laktatory są firmy Medela z tego co kojarzę.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84b899239db4.jpg

Anita12, Englein, taka_ja, Paolina91, severi, nataliad, kark, m@rtynka, Fipsik, fantasmagoriia, Mimi86 lubią tę wiadomość

• PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator elektryczny z canpola i nie byłam z niego zadowolona za to o Medeli słyszałam duzo pozytywnych opinii

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na co ten greifrut działa? Bo mi cos umknelo :-)
    Ja też nie czuję ruchów jeszcze ..ale tym razem łożysko mam na przedniej ścianie więc z tego co piszecie mogę później poczuć. A z synkiem w 20 tc poszłam do lekarza i mówię ze nie czuję ruchów jeszcze. A lekarz sie pyta czy czuję jakieś bulgotanie na dole. A ja mówię że tak. A on mówi że to dziecko a ja byłam przekonana ze jelita :-) a lekarz do mnie ze moje jelita dawno są już w górze..Także poczułam pierwsze ruchy jakoś w 18 tc, ale nie sądziłam ze beda one tak delikatne i dlatego myślałam ze to jelita.
    Teraz już wiem czego się spodziewać i chciałabym już czuć maleństwo..czulabym sie pewniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 22:34

Mimi86 lubi tę wiadomość

• Englein Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio polozna powiedziala,ze niby moge czuc lada moment bo Male ruchliwe. Ale norma to 20-24 w.

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    A tak z innej beczki :)

"Grejpfruty działają niczym lek z apteki, pomagają w leczeniu żylaków i hemoroidów, uszczelniają naczynia krwionośne. Zapobiegają też infekcjom i przeziębieniom. Korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, pobudzają ich perystaltykę. Zapobiegają w ten sposób zaparciom, co często ma miejsce w okresie ciążowym. Grejpfruty zbawiennie działają na układ krążenia, obniżają i stabilizują ciśnienie tętnicze oraz poziom złego cholesterolu, co zapobiega w przyszłości powstawaniu złogów tłuszczowych w naczyniach krwionośnych. Kobieta w ciąży powinna pamiętać, aby w tym szczególnym okresie odżywiać się kolorowo, smacznie i zdrowo. Grejpfruty powinny znaleźć się w jej diecie, gdyż prawidłowy sposób odżywiania w okresie płodowym ma kapitalne znaczenie nie tylko dla zdrowia, ale też wpływa na przyszły metabolizm dziecka"

Jedzmy dużo grejpfrutów ! :)

Wonderwall lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Ja jem bez niczego. przy zaparciach trzeba jeść z tą biała girxkawa skórka bo ona ma takie boskie właściwości
    Szkoda tylko, że smaku boskiego nie ma, hi,hi :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam...
    Boski jest cały. Ja jem różowe ;)

Anita12, coffee lubią tę wiadomość

5fdazm9.png

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Tym sposobem w rezultacie przechodzimy na dietę matki karmiącej ;) (drogą eliminacji)
    Niby tak, ale ja np. przy 3 dzieci nie zauważyłam, żeby je cokolwiek uczulało. Nawet w szpitalu (podczas 3 tyg pobytu) jadłam truskawki, gdzie położna patrzyła z przerażeniem a córkom nic nie było ;)
    Paolina91 wrote:
    Dziewczęta dostalyscie juz skierowanie na badanie glukozy tej z piciem glukozy? ;P Musze zrobic przed nastepna wizytą. Ja tam mam serio isc bez sniadania i siedziec tam bez jedzenia 2h?? Jak ja mam to przetrwac?
    Nie, takie badanie robi się po 24 tc. Chyba, że glukoza z krwi na czczo wyszła źle to wtedy lekarz może zalecić takie badanie szybciej...

Nie jest to takie straszne jak wszędzie piszą, a 2h zlecą szybko. I tak masz być na czczo i przez te 2h też nic nie jeść jeśli chcesz, żeby wynik był miarodajny i nie chcesz powtarzać badania ;)

Przed badaniem najlepiej nie jeść 12h, jedynie pić wodę.
    Marrtusia wrote:
    Do tego od 16 godziny poprzedniego dnia nie mozna jesc,tylko plyny przyjmowac.
    Co za bzdury gadają <hahaha> ;)
    misia_ wrote:
    A z jakiej firmy ten dha bierzecie? czytałam skład dha mama i tam jest sporo tych E barwników
    Biorę vita-miner + dha :)
    Martap88 wrote:
    Na fb? Nie chce nic narzucać to taka luźna propozycja chce zobaczyć co na to reszta. Możemy i tu zostać ale tak swobodnie dla mnie tu nie jest ale też aż tak nie przeszkadza, wystarczy za dużo nie pisac o sobie ;-)
    Dobry pomysł z fejsem :) grupa z belly działa nam już 2 lata, a z wizażu ponad 4. A żeby nie było chaosu w postach to codziennie jest zakładany post z datą i pod nim plotkujemy ;) No i na fb można ustawić, żeby grupa jest tajna, dzięki czemu nikt ze znajomych nie widzi, że do niej należymy ;)
    Magdzia88 wrote:
    dziewczynki a mialyscie okazje juz własnie słyszec bicie serduszka...puszczal wam lekarz dzwiek???
    Tak, lekarz puszcza nam na chwilę co wizytę od kiedy je widać <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 02:19

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wczoraj wizytę. Dziecko ma niecałe 10cm <3 i waży 120g <3 Serduszko pięknie bije <3 Płeć również potwierdzona - chłopczyk!! <3 chociaż na początku nie chciał się pokazać wstydniś mały ;) Na poglądzie 3d wygląda jeszcze jak mały ufoludek.

Kolejna wizyta 19.10 i proszę o zmianę tp na 10.03 :)

kr0pka, Marynia991, Wonderwall, milagro, Englein, malaczarna07, MatyldaG, Magdzia88, Klarcia, severi, PetitQa, nataliad, kark, m@rtynka, anuschka, Vaina, czirisz, Anita12, Angie 232, misia_, Marrtusia, Fipsik, fantasmagoriia, taka_ja, Mimi86, Nelus lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja nocą nadrabiam forum. Jakoś mam spadek energii. Usłyszałam od męża, że teraz jestem starsza niż z Oliwia i dlatego. No mówię komplement :-P

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Ja za chwile do labo a glodna jestem strasznie:-/

hchy43r8kkymthav.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) ja jiż w drodze do pracy, moj K w drodze do Poznania - drugie podejście, oby tym razem bardziej udane :)

My wczoraj padliśmy wszyscy. Zasnął pies, zasnął K. to i ja się położyłam ;)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny88 super będziesz miała 2 synkow i 2 córeczki :-) a jak sobie dajesz radę? Mój syncio niemal w identycznym wieku co Twoje bliźniaczki (6 dni roznicy). I Ci powiem ze po całym dniu to potrafi mnie tak wymeczyc ze zasypiam na stojąco :-) ale pewnie dziewczynki razem potrafią się bawić..bo mój to ciągle ciągnie mnie za rękę i ściąga z kanapy aby gdzieś z nim iść albo sie bawić z nim.

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmawiałam ostatnio z koleżanką o jej porodzie i wyobraźcie sobie, że w takcie jego trwania jej mąż chciał pocieszyć/dodać jej otuchy słowami "wiem co czujesz" :P a jak wrócili do domu z dzieckiem to miał depresję poporodową...
    chodził i płakał, że go to przerosło, że on nie wiedział, że będzie tak ciężko, że mały będzie tak płakał....

kark, severi, Anita12, Mimi86 lubią tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ