X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda na pewno jest ok,gdyby coś było nie tak to już by dzwonili a u Ciebie dwa maluchy może dlatego to tak długo trwało :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jutroo pode po grejpfruta :)
    ja jestem szczupla a ruchow tez jeszcze nie czuje wogole, moze kolo 20 tc poczuje :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest... wydaje mi się że im kobieta szczuplejsza tym łatwiej wyczuć ruchy dziecka. Ja zawsze miałam oponke i przez ten tłuszczyk chyba trudnej będzie coś wyczuć

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem od czego to jest zależne, ale ja w pierwszej ciąży czułam ruchy później niż teraz. A wcześniej byłam chudym szczypiorem z płaskim brzuchem, teraz brzuch miałam ok w miarę a ruchy czuję i poczułam szybciej. Jeszcze do tego mam łożysko na przedniej ścianie. :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam zamiar kupić jutro grapefruty bo może na ten mój chory żoładek pomogą.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słodzicie grejpfruta? Czy takiego bez żadnych dodatków zajadacie?

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Matylda G - Twój pomysł z tą zamkniętą grupą na forum jest według mnie najlepszy. Jeśli chodzi o fb to ja też nie jestem za wstawianiem zdjęć dzieci. Podobnie nie rozumiem osób, które na swoich profilach fb wstawiają tysiące zdjęć swoich pociech publicznie, rozumiem wstawić kilka zdjęć ale tylko dla odbioru znajomych. Z facebooka nic nie ginie, jest to bardzo łatwy sposób inwigilacji każdego kto ma założone konto. Nawet zamknięte grupy są dostępne dla osób o których nie mamy nawet pojęcia, jedynie wiemy, że to co się pisze nie wychodzi poza grono członków grupy i nie widzą tego nasi inni znajomi z fb. Jeżeli miałybyśmy przenosić się na fb to ok, ale jeśli ktoś chce zakładać tam fikcyjne konto to dla mnie to jest bez sensu bo jaką mam np pewność, że ktoś na forum nie jest jakąś moją znajomą, czy kimś kogo znam, później ja podpisuje się na fb swoim imieniem i nazwiskiem, piszę o sobie a ta osoba z fikcyjnym kontem wykorzystuje później te informacje, które o mnie przeczyta? Jedno jest pewne, że anonimowe na 100% nie będziemy nigdzie :) To jest też kwestia tego co chcemy o sobie pisać np na forum, czy tylko o ciąży czy też o życiu bardzo prywatnym. Mnie osobiście najbardziej interesuje temat ciąży, później zapewne będzie mnie interesowało dzielenie się informacjami odnoście wychowania, opieki nad narodzonym dzieckiem :)

Dlatego u nas na forum była zasada że jeśli któraś nie pokaże swojej twarzy, i swojego dziecka, albo udziela się raz na rok, jest wyrzucona z grupy. Była ostra selekcja

jenny88, Czarnuszka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dlatego u nas na forum była zasada że jeśli któraś nie pokaże swojej twarzy, i swojego dziecka, albo udziela się raz na rok, jest wyrzucona z grupy. Była ostra selekcja
    Prawie jak przy wejściu do kazdego klubu w Krakowie hehe

czirisz, kark, Natka9029, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to czy kobieta jest szczupła czy grubsza a czucie ruchów, to chodzi o te wyczuwalne na zewnątrz - własną ręką czy partner może wyczuć. Od środka macica nie jest zatłuszczona przecież :) A unerwienie macicy nie jest zależne od naszej wagi tylko to kwestia indywidualna.

Anita12 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Prawie jak przy wejściu do kazdego klubu w Krakowie hehe

Ale za to jaki klub mamy :) Spotkania na żywo, rozmowy o wszelkich problemach, nawet osobistych, przyjaźnie internetowe, wsparcie nocne :)

milagro, kr0pka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ale za to jaki klub mamy :) Spotkania na żywo, rozmowy o wszelkich problemach, nawet osobistych, przyjaźnie internetowe, wsparcie nocne :)
    A jakiś welcome drink był? :)

kr0pka, kark lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    A słodzicie grejpfruta? Czy takiego bez żadnych dodatków zajadacie?
    Ten zielony jest słodki. Tylko trzeba jeść sam miąższ bo inaczej ta biała skórka ma goryczkę i jest niedobry. Ja tylko takie jem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 20:05

m@rtynka lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:

Femaltiker na laktację :P

MatyldaG, kr0pka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Nie wiem od czego to jest zależne, ale ja w pierwszej ciąży czułam ruchy później niż teraz. A wcześniej byłam chudym szczypiorem z płaskim brzuchem, teraz brzuch miałam ok w miarę a ruchy czuję i poczułam szybciej. Jeszcze do tego mam łożysko na przedniej ścianie. :-)

Mi lekarka powiedziała, że właśnie jest tak, że jak łożysko jest na przedniej ścianie to dłużej się czeka, inaczej może być u Ciebie bo jest Twoja druga ciąża :)
    ja jestem szczupła, pierwsza ciąża, więc mogę się spodziewać ruchów najwcześniej za 2-3 tyg (jeśli wierzyć jej opinii), zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 20:13

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:

Taaa pikolo chyba :-)

W koncu was doczytalam :-) mialam bardzo napiety weekend i nie mialam jak.

Ja w koncu wrocilam do zywych! Bakterie sobie poszly a ja przez chorobe zrzucilam 1.5 kg... w tydzien...

Widze ze dzisiaj forum rzadzi grejfut haha jakos mnie do niego nie ciagnie... mnie to kiszonki :-D kapusniak... bigos... ogorkowa... to sens mojego zycia ostatnio :-D dzisiaj wracalam do domu z przystanku i kupilam sobie kapusty kiszonej. No naturalnie nie wytrzymalam do domu i zjadlam po drodze haha dziwnie wygladalam ale co tam... fasola byla zadowolona :-D

MatyldaG, m@rtynka, Fipsik, Englein lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witamy sie z fasola w 15 tyg :-D jupiiiiii!!!

Jezeli chodzi o ruchy to jak sie poloze na prawym boku to czasami czuje wewnetrzne gilgotki. W sr ide so lekarza to zapytam :-)

MatyldaG, m@rtynka, milagro, Magdzia88, severi, Englein, kr0pka, Anita12, jenny88 lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kapustka kiszona też pyszne :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 20:40

taka_ja, malotka lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ruchy od dwoch dni. Dzisiaj lekarz mi powiedział za jak najabrdziej moge juz czuć bo jest to moja druga ciaza a na dodatek jestem bardzo szczupła.

m@rtynka, kr0pka, jenny88 lubią tę wiadomość

Karolina12345
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie niestety dalej nie wiem kto mieszka w brzuszku. Najważniejsze że wszystko jest ok. Tylko jakaś infekcje mam chyba przez basen bo wcześniej jej nie było. Jutro mam odebrać globulki.
    Nie wiedziałam że grejpfrut ma takie właściwości tez musze się jutro zaopatrzyć :)

Athia, milagro, Klarcia, m@rtynka, Magdzia88, taka_ja, kr0pka, Anita12, misia_, jenny88, nataliad, Vaina, Fipsik, Mimi86 lubią tę wiadomość

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Ten zielony jest słodki. Tylko trzeba jeść sam miąższ bo inaczej ta biała skórka ma goryczkę i jest niedobry. Ja tylko takie jem.
    Ja jem bez niczego. przy zaparciach trzeba jeść z tą biała girxkawa skórka bo ona ma takie boskie właściwości

Anita12, Czarnuszka lubią tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ