MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
severi wrote:Ja jeszcze nie dostaalam skierowania na usg połówkowe i mnie to wkurza
ale moze teraz na wizycie 10 mi da... mam taka nadzieję bo straszny problem sie zapisać. I tak pewnie pójdę dodatkowo prywatnie troche nie ufam tym na nfz.
A dziewczyny ktore chodzą na nfzz tu w grupie zamierzacie robic tylko nfz czy tez prywatnie? Przepraszam ze tak nie w temacie
-
Ja prenatalne i połówkowemu usg III trym. robię prywatnie. U mnie nie ma czegoś takiego jak wypisanie skierowania na te badania bez wyraźnej przyczyny tj. Powyżej 35 r.z, poprzednia ciąża z wadaki genetycznymi lub udokumentowany przypadek choroby genetycznej od urodzenia w bliskiej rodzinie. Tam gdzie robię te badania dostaje 2 kartki znopisem, jedna dla mnie druga dla lekarza. Zawsze przed badaniem pyta kto jest moim lekarzem prowadzącym.
-
Matylda wyslalam zaproszenie
Chcialabym wam dziewczymy powiedziec, ze to forum to samo zlo!!! Nie wytrzymalam dzisiaj i polecialam po grejfruta hahahaahgahgaaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 14:40
m@rtynka, MatyldaG, Klarcia, Natka9029 lubią tę wiadomość
-
Ja czuje bąbelki w dole brzucha gdy sie poloze i skupie (oczywiscie nie zawsze) od piatku w sumie codziennie zdarzy sie taki moment... Ja mysle ze to musi byc maluch ale kurcze szybko jak na lozysko na zewnetrznej scianie co?11.02.2016r Aniołek
-
u mnie dziś 15t5d - czy te jelita to są już wyżej? na jakiej wysokości powinno być już teraz dziecko? 3 tygodnie temu na ostatniej wizycie było jeszcze bardzo nisko. czuję coś czasem w środku ale nie wiem czy to wciąż jelita czuję czy już coś innego...Dominik
-
Ja dziś znowu kupiłam grejpfruta :)Jem bardzo dużo owoców i warzyw i myślę, że to dzięki temu wyniki mam dobre. Cieszę się bardzo bo nie muszę dzieki temu brać żadnych witamin. Jem też suszoną żurawinę i to pewnie dzięki niej nie ma żadnych bakterii w moczu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 15:01
-
Też lecę po grejfruta
Dziewczyny właśnie się obudziłam. Spałam chyba od 12.30. Muszę się ogarnąć i idę po córkę do przedszkola
Co do ruchów to ja w pierwszej ciąży poczułam dzień przed swoimi urodzinami jakoś jakoś 20 tygteraz też jeszcze nic regularnie nie czuję. A jak już coś poczuje to się zastanawiam czy to było to. Zazwyczaj na wysokości pępka Ale ponoć moje dziecię leży wysoko więc może to to
-
Paolina91 wrote:Ja czuje bąbelki w dole brzucha gdy sie poloze i skupie (oczywiscie nie zawsze) od piatku w sumie codziennie zdarzy sie taki moment... Ja mysle ze to musi byc maluch ale kurcze szybko jak na lozysko na zewnetrznej scianie co?
Ja też podobno mam łożysko na przedniej scianie a wczoraj poczułam pierwszy raz maluszka. I to napewno nie były jelita...Paolina91, Magdzia88, kr0pka, Klarcia, severi, m@rtynka, kark, taka_ja, milagro, Anita12, Mimi86 lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
ja odebralam wyniki i oprocz tych nieszczesnych leukocytow w moczu wszystko ładnie, duzo pije dolewam soku z zurawiny przez dwa tygodnie bralam femisept uro i dalej dupa... a cukeir w przeciagu miesiaca mi skoczyl z 53 na 83
-
ja po wizycie, ale się wkurzyłam trochę ,bo nic się w sumie nie dowiedziałam oprócz tego, że serduszko bije , co mogę sama w domu za pomocą detektora sprawdzić..
nie mam żadnego zdjęcia , nawet nie wiem ile ma cm , ani jak szybko bije serce bo stwierdził że tego się na tym etpie nie sprawdza, bo i tak jak by cos było nie tak to się nic nie da zrobić ;/ pokazał tylko na monitorze, że pika i tyle.
Zdążyłam tylko zobaczyć profil maluszka, który wygląda już jak człowieczekjak zapytałam o płeć to stwierdził ,że jeszcze za wcześnie żeby to sprawdzić..
Pozatym powiedzał że płeć i wszystkie pomiary za miesiąc na połówkowym czyli 27.10, zrobił cytologie , mam zrobic krew i mocz przepisał magnez i wsio ryba.
trochę mnie zasmuciło że nawet nie powiedział ile ma cm;/
no ale nic na połówkowe jestem umówiona do innego , na pewno więcej powie..
z tego wszystkiego poszłam na pocieszenie kupić bodziaki,zdjęcia nie mam to chociaż przez ten miesiąc na szmatki sobie popatrze
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fc7d974605c.jpg
MatyldaG, m@rtynka, severi, kr0pka, kark, jenny88, Englein, taka_ja, Natka9029, milagro, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
misia_ wrote:ja po wizycie, ale się wkurzyłam trochę ,bo nic się w sumie nie dowiedziałam oprócz tego, że serduszko bije , co mogę sama w domu za pomocą detektora sprawdzić..
nie mam żadnego zdjęcia , nawet nie wiem ile ma cm , ani jak szybko bije serce bo stwierdził że tego się na tym etpie nie sprawdza, bo i tak jak by cos było nie tak to się nic nie da zrobić ;/ pokazał tylko na monitorze, że pika i tyle.
Zdążyłam tylko zobaczyć profil maluszka, który wygląda już jak człowieczekjak zapytałam o płeć to stwierdził ,że jeszcze za wcześnie żeby to sprawdzić..
Pozatym powiedzał że płeć i wszystkie pomiary za miesiąc na połówkowym czyli 27.10, zrobił cytologie , mam zrobic krew i mocz przepisał magnez i wsio ryba.
z tego wszystkiego poszłam na pocieszenie kupić bodziaki,zdjęcia nie mam to chociaż przez ten miesiąc na szmatki sobie popatrze
A byłaś prywatnie czy na NFZ? ale nawet już to pomijając, to przecież ile dziecko ma cm jest dość istotne i to taka podstawowa informacja i dla niego i dla Ciebie..
ale Ty się nie martw kochana, serduszko bije, to najważniejsze, jeszcze troszkę i dowiesz się wszystkiegoSzczęśliwa mama Zuzi -
W sumie co lekarz to teoria
my byliśmy około tydzień temu dzidzia wymiary miała na 16 tc+5, i powiedział nam wszystko dał całą kartkę z wymiarami oczywiście zaznaczył ze połówkowe są konieczne bo jeszcze nie wszystko jest tak rozwiniete i może sie coś zmienić. Ale to właśnie zależy od lekarza
-
Misia współczuję takiego lekarza
Ale z maluszkiem na pewno wszystko dobrze i niedługo będziesz u normalnego lekarza to siè dowiesz wszystkiego
Ale ja to jestem taka choleryczką, że chyba bym nie wytrzymała zeby mu czegoś nie wygarnąc -
misia_ wrote:ja po wizycie, ale się wkurzyłam trochę ,bo nic się w sumie nie dowiedziałam oprócz tego, że serduszko bije , co mogę sama w domu za pomocą detektora sprawdzić..
Misia a masz jakies zdjęcie z usg genetycznego? W którym tygodniu robiłaś? -
Chodzę prywatnie. Zawsze mi mówił a dziś mu coś odwalilo.. Po wymiarach można stwierdzić czy rośnie prawidłowo do tygodnia no ale niewiem coraz bardziej mnie irytuje, dobrze że na polowkowe umówiłam się też do radiologa od ciąży wszystko wymierzy i wyjaśni