X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się prywatnie na 26.10 na badanie połówkowe + echo serca. Zaśpiewali 300zł :/ ale lekarka kardiolog jedna z lepszych na Śląsku...

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Ja jeszcze nie dostaalam skierowania na usg połówkowe i mnie to wkurza :( ale moze teraz na wizycie 10 mi da... mam taka nadzieję bo straszny problem sie zapisać. I tak pewnie pójdę dodatkowo prywatnie troche nie ufam tym na nfz.
    A dziewczyny ktore chodzą na nfzz tu w grupie zamierzacie robic tylko nfz czy tez prywatnie? Przepraszam ze tak nie w temacie
    Ja idę tylko na nfz bo już raz byłam i jestem bardzo zadowolona. Dr była przemiła, wszystko dokładnie wytłumaczyła. Także mnie to wystarczy.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne i połówkowemu usg III trym. robię prywatnie. U mnie nie ma czegoś takiego jak wypisanie skierowania na te badania bez wyraźnej przyczyny tj. Powyżej 35 r.z, poprzednia ciąża z wadaki genetycznymi lub udokumentowany przypadek choroby genetycznej od urodzenia w bliskiej rodzinie. Tam gdzie robię te badania dostaje 2 kartki znopisem, jedna dla mnie druga dla lekarza. Zawsze przed badaniem pyta kto jest moim lekarzem prowadzącym.

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda wyslalam zaproszenie :-)

Chcialabym wam dziewczymy powiedziec, ze to forum to samo zlo!!! Nie wytrzymalam dzisiaj i polecialam po grejfruta hahahaahgahgaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 14:40

m@rtynka, MatyldaG, Klarcia, Natka9029 lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś kupuję :P

Klarcia lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje bąbelki w dole brzucha gdy sie poloze i skupie (oczywiscie nie zawsze) od piatku w sumie codziennie zdarzy sie taki moment... Ja mysle ze to musi byc maluch ale kurcze szybko jak na lozysko na zewnetrznej scianie co?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś 15t5d - czy te jelita to są już wyżej? na jakiej wysokości powinno być już teraz dziecko? 3 tygodnie temu na ostatniej wizycie było jeszcze bardzo nisko. czuję coś czasem w środku ale nie wiem czy to wciąż jelita czuję czy już coś innego...

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś znowu kupiłam grejpfruta :)Jem bardzo dużo owoców i warzyw i myślę, że to dzięki temu wyniki mam dobre. Cieszę się bardzo bo nie muszę dzieki temu brać żadnych witamin. Jem też suszoną żurawinę i to pewnie dzięki niej nie ma żadnych bakterii w moczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 15:01

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze efekt domino bo i ja się skuszę na tego grejpfruta, ostatnio jak zobaczyłam cytrynę to chciałam ją w całości wchłonąć chyba smak na kwaśne zawitał :)

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też lecę po grejfruta :D
    Dziewczyny właśnie się obudziłam. Spałam chyba od 12.30. Muszę się ogarnąć i idę po córkę do przedszkola :)
    Co do ruchów to ja w pierwszej ciąży poczułam dzień przed swoimi urodzinami jakoś jakoś 20 tyg ;) teraz też jeszcze nic regularnie nie czuję. A jak już coś poczuje to się zastanawiam czy to było to. Zazwyczaj na wysokości pępka Ale ponoć moje dziecię leży wysoko więc może to to ;)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jak położyłam ręce na brzuchu wieczorem to czułam jak się maleństwo przemieszcza :-) raz nisko raz ciut pod pępkiem ;-)

severi, kr0pka, Klarcia, taka_ja lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Ja czuje bąbelki w dole brzucha gdy sie poloze i skupie (oczywiscie nie zawsze) od piatku w sumie codziennie zdarzy sie taki moment... Ja mysle ze to musi byc maluch ale kurcze szybko jak na lozysko na zewnetrznej scianie co?

Ja też podobno mam łożysko na przedniej scianie a wczoraj poczułam pierwszy raz maluszka. I to napewno nie były jelita... :)

Paolina91, Magdzia88, kr0pka, Klarcia, severi, m@rtynka, kark, taka_ja, milagro, Anita12, Mimi86 lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odebralam wyniki i oprocz tych nieszczesnych leukocytow w moczu wszystko ładnie, duzo pije dolewam soku z zurawiny przez dwa tygodnie bralam femisept uro i dalej dupa... a cukeir w przeciagu miesiaca mi skoczyl z 53 na 83 :P

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• misia_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie, ale się wkurzyłam trochę ,bo nic się w sumie nie dowiedziałam oprócz tego, że serduszko bije , co mogę sama w domu za pomocą detektora sprawdzić..
    nie mam żadnego zdjęcia , nawet nie wiem ile ma cm , ani jak szybko bije serce bo stwierdził że tego się na tym etpie nie sprawdza, bo i tak jak by cos było nie tak to się nic nie da zrobić ;/ pokazał tylko na monitorze, że pika i tyle.
    Zdążyłam tylko zobaczyć profil maluszka, który wygląda już jak człowieczek <3 jak zapytałam o płeć to stwierdził ,że jeszcze za wcześnie żeby to sprawdzić..
    Pozatym powiedzał że płeć i wszystkie pomiary za miesiąc na połówkowym czyli 27.10, zrobił cytologie , mam zrobic krew i mocz przepisał magnez i wsio ryba.

trochę mnie zasmuciło że nawet nie powiedział ile ma cm;/
    no ale nic na połówkowe jestem umówiona do innego , na pewno więcej powie..

z tego wszystkiego poszłam na pocieszenie kupić bodziaki,zdjęcia nie mam to chociaż przez ten miesiąc na szmatki sobie popatrze ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fc7d974605c.jpg

MatyldaG, m@rtynka, severi, kr0pka, kark, jenny88, Englein, taka_ja, Natka9029, milagro, Mimi86 lubią tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    ja po wizycie, ale się wkurzyłam trochę ,bo nic się w sumie nie dowiedziałam oprócz tego, że serduszko bije , co mogę sama w domu za pomocą detektora sprawdzić..
    nie mam żadnego zdjęcia , nawet nie wiem ile ma cm , ani jak szybko bije serce bo stwierdził że tego się na tym etpie nie sprawdza, bo i tak jak by cos było nie tak to się nic nie da zrobić ;/ pokazał tylko na monitorze, że pika i tyle.
    Zdążyłam tylko zobaczyć profil maluszka, który wygląda już jak człowieczek <3 jak zapytałam o płeć to stwierdził ,że jeszcze za wcześnie żeby to sprawdzić..
    Pozatym powiedzał że płeć i wszystkie pomiary za miesiąc na połówkowym czyli 27.10, zrobił cytologie , mam zrobic krew i mocz przepisał magnez i wsio ryba.

z tego wszystkiego poszłam na pocieszenie kupić bodziaki,zdjęcia nie mam to chociaż przez ten miesiąc na szmatki sobie popatrze ;)

A byłaś prywatnie czy na NFZ? ale nawet już to pomijając, to przecież ile dziecko ma cm jest dość istotne i to taka podstawowa informacja i dla niego i dla Ciebie..
    ale Ty się nie martw kochana, serduszko bije, to najważniejsze, jeszcze troszkę i dowiesz się wszystkiego :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia skad takie fajne bodziaki z miki?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie co lekarz to teoria :) my byliśmy około tydzień temu dzidzia wymiary miała na 16 tc+5, i powiedział nam wszystko dał całą kartkę z wymiarami oczywiście zaznaczył ze połówkowe są konieczne bo jeszcze nie wszystko jest tak rozwiniete i może sie coś zmienić. Ale to właśnie zależy od lekarza

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia współczuję takiego lekarza :/
    Ale z maluszkiem na pewno wszystko dobrze i niedługo będziesz u normalnego lekarza to siè dowiesz wszystkiego :)
    Ale ja to jestem taka choleryczką, że chyba bym nie wytrzymała zeby mu czegoś nie wygarnąc

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:

Misia a masz jakies zdjęcie z usg genetycznego? W którym tygodniu robiłaś?

• misia_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę prywatnie. Zawsze mi mówił a dziś mu coś odwalilo.. Po wymiarach można stwierdzić czy rośnie prawidłowo do tygodnia no ale niewiem coraz bardziej mnie irytuje, dobrze że na polowkowe umówiłam się też do radiologa od ciąży wszystko wymierzy i wyjaśni

zud3vfxmupr3rb8d.png
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ