X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG moze jednak ten moj gin mial cos racji z tym zeby unikac slodyczy (a ja dzis zjadlam dwa pączki)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 17:49

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadę za kilka dni do Polski i też chcę zrobić podstawowe badania krwi. Tutaj miałam tylko na początku ciąży. Idę też do gin, ciekawe czy poznamy płeć :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein co do komody to ja miałam dla córki taką na trzy szuflady + przewijak. Kosmetyki stały na górze w koszyczku obok przewijaka żeby były pod ręką. W najwyższej szufladzie trzymałam ubranka codziennego użytku, body, pajacyki itp. W drugiej pampersy, zapas chusteczek, reszta kosmetyków. W koszyczku czapeczki, skarpetki. A na dole mniej używane rzeczy. Kurteczki, kombinezony.
    Ta komoda służy mojej córce już 5 lat, do dziś trzymam w niej jej ubrania.
    Tak naprawdę wydaje mi się ze ilość szuflad jest bez znaczenia. Wszystko zależy jak sobie to poukladasz. Polecam właśnie koszyczki np na czapeczki czy kosmetyki, żeby był porządek, wszystko widoczne i latwo dostepne.

Englein lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ja ziemniaków praktycznie w ogóle nie jem, ale za to dużo słodkiego, mam nadzieje ze mi ten cukier nie będzie dalej rosnąć bo w sumie spory skok zaliczył :/

z tym cukrem to roznie. Ja zawsze uwielbialam slodycze i jadlam ich duzo:) kawa bez paczka , never :) A cukier zawsze mailam minimum. teraz jak robilam mialam 61. a normy od 60 do ilus tam.

Ateraz to wogole mnie slodkie odrzuca... ale za to kwasne:D:D:D mniam:P
    KAPuste moge jeść codziennie.
    I faktycznie przez to forum sie udzielaja zachciewajki:)
    Kupilam grejpfruty. :)

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    Może to bedzie dziwne, ale lekarz mi nie powiedziała na której ściance... az zapytam przy najblizeszj wizycie
    Sprawdź w karcie ciąży. Ja mam tam zapisane, że na tylnej ścianie.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOJ suwak zastrajkował:/ i widze ze źle pokazuje...

A mam pytanie czy ktoras z was ma problemy z refluksem zoladka i zgaga?

Ja sie mecze 3 tygodnie juz i nic...:/

Po obiedzie( o ile uda mi sie cos zjesc) po 10 minutach jest maskARA:( biore reenie bo obiedzie, chwila ulgi... i zaraz dalej to samo....

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie macie tętno? Bo mi od paru dni się waha między 115 a 125 to chyba za dużo? :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    ja po wizycie, ale się wkurzyłam trochę ,bo nic się w sumie nie dowiedziałam oprócz tego, że serduszko bije , co mogę sama w domu za pomocą detektora sprawdzić..
    nie mam żadnego zdjęcia , nawet nie wiem ile ma cm , ani jak szybko bije serce bo stwierdził że tego się na tym etpie nie sprawdza, bo i tak jak by cos było nie tak to się nic nie da zrobić ;/ pokazał tylko na monitorze, że pika i tyle.
    Zdążyłam tylko zobaczyć profil maluszka, który wygląda już jak człowieczek <3 jak zapytałam o płeć to stwierdził ,że jeszcze za wcześnie żeby to sprawdzić..
    Pozatym powiedzał że płeć i wszystkie pomiary za miesiąc na połówkowym czyli 27.10, zrobił cytologie , mam zrobic krew i mocz przepisał magnez i wsio ryba.

trochę mnie zasmuciło że nawet nie powiedział ile ma cm;/
    no ale nic na połówkowe jestem umówiona do innego , na pewno więcej powie..

z tego wszystkiego poszłam na pocieszenie kupić bodziaki,zdjęcia nie mam to chociaż przez ten miesiąc na szmatki sobie popatrze ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fc7d974605c.jpg
    A ja nie wiem czy na tym etapie jeszcze się mierzy CRL bo dziecko może być za duże na takie pomiary. Śliczne ubranka :-)

misia_ lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9029 wrote:
    MOJ suwak zastrajkował:/ i widze ze źle pokazuje...

A mam pytanie czy ktoras z was ma problemy z refluksem zoladka i zgaga?

Ja sie mecze 3 tygodnie juz i nic...:/

Po obiedzie( o ile uda mi sie cos zjesc) po 10 minutach jest maskARA:( biore reenie bo obiedzie, chwila ulgi... i zaraz dalej to samo....
    Kochana, ja mam refluks, okropny! Po pierwsze niedobrze mi po każdym posiłku, bekam jak stary żul, ciągle czuję jedzenie w przełyku. Często, jak mi się odbija, to ulewa mi się jedzeniem, takim przeżutym, blee, okropieństwo. Męczę się z tym gównem 2 miesiące, moja gin mi powiedziała, że niestety będzie coraz gorzej. Wcześniej odbijało mi się zółcią, wręcz wylewała mi się z żołądka. Nie wytrzymałam i byłam u gastrologa. Potwierdziła refluks i podejrzewa stan zapalny żołądka. Dostałam leki i nie jest idealnie, ale jest lepiej. Nie mam zgagi i problemów z żółcią. Reszta objawów jak była, tak jest. Gastrolog mówiła, żebym nie brała rennie, bo doraźnie pomaga, ale na dłuższą metę na refluks szkodzi.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś artykuł na onecie o najpopularniejszych imionach:
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/najpopularniejsze-imiona-w-polsce-ranking/7dx2bp
    Fajnie, że mój Dominik bądź Milena nie są popularne :)

taka_ja lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemowle/najpopularniejsze-imiona-w-polsce-ranking/7dx2bp

Ja myslalam ze jak bedzie chlopak to Kubus, a tu patrze na 1 miejscu haha i w moim dolnoslaskim :-) no to bedzie Polikarp :-D bedzie wyjatkowy haha

kr0pka lubi tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Dziewczyny a jakie macie tętno? Bo mi od paru dni się waha między 115 a 125 to chyba za dużo? :/

Ja mam tak 85 przeważnie, ale dziś mi na wizycie mierzyła położna ciśnienie i miałam 90/50 ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 12:03

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, przyszły mi dziś legginsy z Bansisni.
    Wyglądają na porządne, materiał miły w dotyku, nie cienki.
    Zamówiłam takie:
    http://allegro.pl/leginsy-legginsy-getry-ciazowe-z-panelem-rozm-l-i5727714921.html?fromVariant=5727714976
    Ten wysoki panel jeszcze trochę za duży i zjeżdża trochę w dół, ale w końcu nic nie uciska pod brzuszkiem :)

Marrtusia wrote:

Hmmm... Czyli moje typy nie są ani popularne, ani najrzadsze :) Chociaż kto wie, w 2017 wszystko może się zmienić :)

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mały daje czadu wierci się bardzo nisko i wyraźnie jak podłoże rękę to stuka :D jakiś adhd mi się trafił :P

kr0pka, Englein, Dziunka, kark, Anita12, severi, Nelus lubią tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było..miałam czas niestety tylko na podczytywanie z tel..:) Ostatnio remonty zajmują nad sporo czasu..ale dziś na szczęście spokojniej :)
    Po wizycie wszystko ok..nie martw się misia_ u mnie też tym razem bez zdjęć i większych uniesień..:) Ale to głównie przez to że maluszek już jest dość spory a właściwie spora :) i nie jest już tak fotogeniczna jak przy ostatniej wizycie :) Lekarz dał mi pooglądać główkę potwierdził płeć i na następną wizytę umówił na 25.10.
    U mnie ruchy już są odczuwalne zwłaszcza rano i wieczorem głównie po zjedzeniu czegoś słodkiego..:) Znowu mam ochotę na kwaśne, na szczęście jest jeszcze cytryna :)
    Podpowiedzcie mi dziewczyny co może być jeszcze przyczyną skurczów? Magnez i potas mam w normie...zapomniałam zapytać o to lekarza :/

kr0pka, Englein, misia_, kark, Anita12, severi lubią tę wiadomość

f2w33e3kembcagk8.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Ale mały daje czadu wierci się bardzo nisko i wyraźnie jak podłoże rękę to stuka :D jakiś adhd mi się trafił :P
    Heh :) Cudownie.
    Już nie mogę się doczekać, żeby poczuć Bąbelka :)

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Dziewczyny, przyszły mi dziś legginsy z Bansisni.
    Wyglądają na porządne, materiał miły w dotyku, nie cienki.
    Zamówiłam takie:
    http://allegro.pl/leginsy-legginsy-getry-ciazowe-z-panelem-rozm-l-i5727714921.html?fromVariant=5727714976
    Ten wysoki panel jeszcze trochę za duży i zjeżdża trochę w dół, ale w końcu nic nie uciska pod brzuszkiem :)

Hmmm... Czyli moje typy nie są ani popularne, ani najrzadsze :) Chociaż kto wie, w 2017 wszystko może się zmienić :)
    Ja tez dzis kupilam ale te jesienno zimowe i czekam na paczke...a nie przeswituja na tylku????

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Aleee fajnie ! Twoja 1 ciaza?????

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Ja tez dzis kupilam ale te jesienno zimowe i czekam na paczke...a nie przeswituja na tylku????
    Nie :)
    Może to też kwestia koloru, ja wybrałam grafit i materiał jest naprawdę ok :)
    Zobaczymy, jak się sprawdzą w trakcie noszenia i wtedy pewnie zamówię te zimowe.

Magdzia88 lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Aleee fajnie ! Twoja 1 ciaza?????

Pierwsza ale na brzuchu nie miałam za dużo tłuszczyku bo byla niedowaga a teraz mi sie skóra tak rozciąganela że spokojnie 'wyczuje podroby' :D rozstępy gwarantowane :P

Zamawiacie coś z Gemini?

Magdzia88 lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ