MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciuszki z pepko
Genetyczne miałam 12+5 I wtedy mierzył wszystko było ok, dostałam 4 zdjęcia, a teraz potraktował ta wizytę chyba bardziej jak tylko takie zerkniecie czy maluch żyje, sama zauważyłam że sporo podrósl. Zaprosił na połowkowe i powiedział że wtedy będą pomiaryEnglein lubi tę wiadomość
-
Fajne te ciuszki...ja jeszcze nie kupuje chociaz korci...ale tu w naszym pepco jakies albo same rozowe albo niebieskie nie ma takich neutralnych za bardzo...a jak juz sa to szalu nie ma...a jeszcze nie wiem kogo tam pod serduchem nosze
hehehe chociaz u mnie w rodzinie do samego konca lekarz upieral sie ze bedzie dziewczynka...wszystko rozowe wozek dziewczecy i z oliwki zrobil sie oliwier hahaha rozowy oliwier
misia_ lubi tę wiadomość
-
Magdzia88 wrote:No to ja mialam tak ostatnio...ze usg nie mial w planach wogole robic...ale poprosilam...i tez bez wymiarow itd. Tylko serduszko ...kase placisz...i tak raz dwa...i czlowiek nie wie tego czego by chcial
No to cóż,.. może to ten sam
..W drugiej ciąży wybiorę innego lekarzaMagdzia88 lubi tę wiadomość
-
Magdzia88 wrote:Fajne te ciuszki...ja jeszcze nie kupuje chociaz korci...ale tu w naszym pepco jakies albo same rozowe albo niebieskie nie ma takich neutralnych za bardzo...a jak juz sa to szalu nie ma...a jeszcze nie wiem kogo tam pod serduchem nosze
hehehe chociaz u mnie w rodzinie do samego konca lekarz upieral sie ze bedzie dziewczynka...wszystko rozowe wozek dziewczecy i z oliwki zrobil sie oliwier hahaha rozowy oliwier
Teraz tak patrzę i ja to tak bardziej na chłopaka kupiłam, nie zwróciłam uwagi w sklepie porostu mi się spodobałymoże to jakiś znak
-
Wonderwall wrote:A masz jakieś zdjęcie profilem-bokiem? Bo na tym etapie może być widoczna już płeć. Zobacz sobie
[url] http://www.ingender.com/gender-ultrasound/nub-theory.aspx [\url][/url]
Mam takie od boku ale nóżki zasłaniają, mam też takie z góry ale się nie znam -
nick nieaktualnyNo nie, zostawiłam grejfruty w przychodni ;(
Ja jestem ciekawa czy będę mieć usg połówkowe w następną środę. Wg terminu z karty to będzie 18+1, wg usg 19+2... Bratowa mówiła, że była teraz 19+coś i ginka ją zapisała na za dwa tygodnie, że niby jeszcze za wcześnie...?
Matylda ja już na pierwszej glukozie na czczo miałam 86! Dlatego się boję, żeby nie wyszła mi jakaś cukrzyca, bo ostatnio nie potrafię żyć też bez ziemniaków, a jak pamiętam, to szwagierka nie mogła ich jeść jak była na diecieChociaż to było 5 lat temu, może się zalecenia zmieniły
Magdzia niezła historiaU mnie w rodzinie się jeszcze nie zdarzyło, a w sumie ciekawe jak często jeszcze przy dzisiejszej jakości usg wychodzą pomyłki w płci.
-
Magdzia88 wrote:No to ja mialam tak ostatnio...ze usg nie mial w planach wogole robic...ale poprosilam...i tez bez wymiarow itd. Tylko serduszko ...kase placisz...i tak raz dwa...i czlowiek nie wie tego czego by chcial
Magdzia88, Englein, taka_ja, misia_, severi lubią tę wiadomość
-
malaczarna07 wrote:u mnie dziś 15t5d - czy te jelita to są już wyżej? na jakiej wysokości powinno być już teraz dziecko? 3 tygodnie temu na ostatniej wizycie było jeszcze bardzo nisko. czuję coś czasem w środku ale nie wiem czy to wciąż jelita czuję czy już coś innego...
Jeśli pierwsza ciąża to mamy nie martwić się, bo pierwsze ruchy koło 20-24 tc to norma. A liczyć ruchy będziemy od 30 tc.Englein lubi tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
nick nieaktualny
-
kr0pka wrote:Misia współczuję takiego lekarza
Ale z maluszkiem na pewno wszystko dobrze i niedługo będziesz u normalnego lekarza to siè dowiesz wszystkiego
Ale ja to jestem taka choleryczką, że chyba bym nie wytrzymała zeby mu czegoś nie wygarnąc
Misia...spokojnie...wszystko ok:)
A na marginesie...Bodziak slodki,gdzies go dorwala?
Ja tylko beze i szarosci z bialym kupuje. Dzis znowu podziak, fajny recznik z kapturkiem i kocyk, wszystko w mednej linii kolorystycz ej i z jednej serii.
A Mysza super:)misia_ lubi tę wiadomość
-
misia_ wrote:Ciuszki z pepko
Genetyczne miałam 12+5 I wtedy mierzył wszystko było ok, dostałam 4 zdjęcia, a teraz potraktował ta wizytę chyba bardziej jak tylko takie zerkniecie czy maluch żyje, sama zauważyłam że sporo podrósl. Zaprosił na połowkowe i powiedział że wtedy będą pomiary -
kr0pka wrote:Misia współczuję takiego lekarza
Ale z maluszkiem na pewno wszystko dobrze i niedługo będziesz u normalnego lekarza to siè dowiesz wszystkiego
Ale ja to jestem taka choleryczką, że chyba bym nie wytrzymała zeby mu czegoś nie wygarnąc
Byłam nadzwyczaj spokojna bo chociaż na chwilę zobaczyłam malucha na monitorze, ale jak wyszłam to czułam niedosytjuż jak spytalam o to bicie serca i mi tak odpowiedział to stwierdziłam że nie ma sensu dalej o nic pytać..
-
misia_ wrote:ja po wizycie, ale się wkurzyłam trochę ,bo nic się w sumie nie dowiedziałam oprócz tego, że serduszko bije , co mogę sama w domu za pomocą detektora sprawdzić..
nie mam żadnego zdjęcia , nawet nie wiem ile ma cm , ani jak szybko bije serce bo stwierdził że tego się na tym etpie nie sprawdza, bo i tak jak by cos było nie tak to się nic nie da zrobić ;/ pokazał tylko na monitorze, że pika i tyle.
Zdążyłam tylko zobaczyć profil maluszka, który wygląda już jak człowieczekjak zapytałam o płeć to stwierdził ,że jeszcze za wcześnie żeby to sprawdzić..
Pozatym powiedzał że płeć i wszystkie pomiary za miesiąc na połówkowym czyli 27.10, zrobił cytologie , mam zrobic krew i mocz przepisał magnez i wsio ryba.
trochę mnie zasmuciło że nawet nie powiedział ile ma cm;/
no ale nic na połówkowe jestem umówiona do innego , na pewno więcej powie..
z tego wszystkiego poszłam na pocieszenie kupić bodziaki,zdjęcia nie mam to chociaż przez ten miesiąc na szmatki sobie popatrze
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fc7d974605c.jpg
Misia mój też powiedział, że na tym etapie nie da się już zmierzyć całkowitej długości maleństwa. Mierzy się poszczególne części ciała, główkę, nóżki, brzuszek, rączki iz tego wylicza wagę maleństwa. Tak będzie już do końca ciąży. Można sobie jedynie sprawdzić normy wielkości bądź długości danej części ciała, które obowiązują w danym tygodniu ciąży. Zapewne też miałaś już USG przez brzuch? Nie martw sięmisia_, Fipsik lubią tę wiadomość
-
Sluchajcie, pytanie moze glupie na tym etapie ale zastanawiam sie nad jedna rzecza.
Zakladajac,ze ciuszki Malucha maja byc w jednej komodzie (ktora musimy kupic) powiedzcie jak to u Was praktycznie wygladalo. Lepsza z 3 szufladami dlugimi...czy np, 3-4 szufladki wezsze a z boku szafeczka itp? Nie chce z przewijakiem.
Mamy jedna, ktora ma 4 dluzsze szuflady a na samej gorze 2 mniejsze obok siebie (w sumie 5 rzedow). Zastanawiam sie,czy moze te zostawic Malemu Ludzikowi a nam kupic inna...czy te dwie male szuflady ktore mamy w aktualnej komodzie beda w ogole praktyczne przy takim maluchu, na ubranka za male i za plytkie troche.
Podzielicie sie doswiadczone Kobiety swoimi spostrzezeniami? W sypialni procz lozeczka i komody dla dziecka nie zmieszcze nic wiecej dodatkowegoW gre wchodzi tylko jedna komoda, lozeczko z przewijakiem plus do niego ew.organizery na lozeczko (o ktore pewnie pozniej i tak bede Wam suszyla glowe, co warto a co nie). Do zakupu komody bedziemy sie pewnie przymierzac pomalu listopad/grudzien, kupowac pewnie po nowym roku. Niemniej, ja z tych co wola miec pewne rzeczy rozeznane wczes iej
-
kark wrote:No nie, zostawiłam grejfruty w przychodni ;(
Ja jestem ciekawa czy będę mieć usg połówkowe w następną środę. Wg terminu z karty to będzie 18+1, wg usg 19+2... Bratowa mówiła, że była teraz 19+coś i ginka ją zapisała na za dwa tygodnie, że niby jeszcze za wcześnie...?
Matylda ja już na pierwszej glukozie na czczo miałam 86! Dlatego się boję, żeby nie wyszła mi jakaś cukrzyca, bo ostatnio nie potrafię żyć też bez ziemniaków, a jak pamiętam, to szwagierka nie mogła ich jeść jak była na diecieChociaż to było 5 lat temu, może się zalecenia zmieniły
Magdzia niezła historiaU mnie w rodzinie się jeszcze nie zdarzyło, a w sumie ciekawe jak często jeszcze przy dzisiejszej jakości usg wychodzą pomyłki w płci.