X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mialam tak ostatnio...ze usg nie mial w planach wogole robic...ale poprosilam...i tez bez wymiarow itd. Tylko serduszko ...kase placisz...i tak raz dwa...i czlowiek nie wie tego czego by chcial

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki z pepko :)
    Genetyczne miałam 12+5 I wtedy mierzył wszystko było ok, dostałam 4 zdjęcia, a teraz potraktował ta wizytę chyba bardziej jak tylko takie zerkniecie czy maluch żyje, sama zauważyłam że sporo podrósl. Zaprosił na połowkowe i powiedział że wtedy będą pomiary

Englein lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te ciuszki...ja jeszcze nie kupuje chociaz korci...ale tu w naszym pepco jakies albo same rozowe albo niebieskie nie ma takich neutralnych za bardzo...a jak juz sa to szalu nie ma...a jeszcze nie wiem kogo tam pod serduchem nosze ;) hehehe chociaz u mnie w rodzinie do samego konca lekarz upieral sie ze bedzie dziewczynka...wszystko rozowe wozek dziewczecy i z oliwki zrobil sie oliwier hahaha rozowy oliwier ;)

misia_ lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    No to ja mialam tak ostatnio...ze usg nie mial w planach wogole robic...ale poprosilam...i tez bez wymiarow itd. Tylko serduszko ...kase placisz...i tak raz dwa...i czlowiek nie wie tego czego by chcial

No to cóż,.. może to ten sam :D
    ..W drugiej ciąży wybiorę innego lekarza

Magdzia88 lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Fajne te ciuszki...ja jeszcze nie kupuje chociaz korci...ale tu w naszym pepco jakies albo same rozowe albo niebieskie nie ma takich neutralnych za bardzo...a jak juz sa to szalu nie ma...a jeszcze nie wiem kogo tam pod serduchem nosze ;) hehehe chociaz u mnie w rodzinie do samego konca lekarz upieral sie ze bedzie dziewczynka...wszystko rozowe wozek dziewczecy i z oliwki zrobil sie oliwier hahaha rozowy oliwier ;)

Teraz tak patrzę i ja to tak bardziej na chłopaka kupiłam, nie zwróciłam uwagi w sklepie porostu mi się spodobały :D może to jakiś znak :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall wrote:
    A masz jakieś zdjęcie profilem-bokiem? Bo na tym etapie może być widoczna już płeć. Zobacz sobie
    [url] http://www.ingender.com/gender-ultrasound/nub-theory.aspx [\url][/url]

Mam takie od boku ale nóżki zasłaniają, mam też takie z góry ale się nie znam :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, zostawiłam grejfruty w przychodni ;(

Ja jestem ciekawa czy będę mieć usg połówkowe w następną środę. Wg terminu z karty to będzie 18+1, wg usg 19+2... Bratowa mówiła, że była teraz 19+coś i ginka ją zapisała na za dwa tygodnie, że niby jeszcze za wcześnie...?

Matylda ja już na pierwszej glukozie na czczo miałam 86! Dlatego się boję, żeby nie wyszła mi jakaś cukrzyca, bo ostatnio nie potrafię żyć też bez ziemniaków, a jak pamiętam, to szwagierka nie mogła ich jeść jak była na diecie :( Chociaż to było 5 lat temu, może się zalecenia zmieniły :)

Magdzia niezła historia :) U mnie w rodzinie się jeszcze nie zdarzyło, a w sumie ciekawe jak często jeszcze przy dzisiejszej jakości usg wychodzą pomyłki w płci.

• Magdzia88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheh no moze moze ;))))))) ale na upartego to dzirwczynke w tez to przeciez ubierzesz ;))))

misia_ lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Wonderwall Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz jakieś zdjęcie profilem-bokiem? Bo na tym etapie może być widoczna już płeć. Zobacz sobie
    http://www.ingender.com/gender-ultrasound/nub-theory.aspx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 17:00

• MatyldaG Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    zawsze moglas wyjsc i nie zaplacic tak jak ja na co drugiej wizycie :P

Magdzia88, Englein, taka_ja, misia_, severi lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    u mnie dziś 15t5d - czy te jelita to są już wyżej? na jakiej wysokości powinno być już teraz dziecko? 3 tygodnie temu na ostatniej wizycie było jeszcze bardzo nisko. czuję coś czasem w środku ale nie wiem czy to wciąż jelita czuję czy już coś innego...
    Wczoraj na wizycie miałam 16+6 wg om / 16+3 wg usg i gin powiedział, że dzieciątko jest już mniej więcej pod pępkiem oraz, że to co czułam 2 tyg temu to mogły być pierwsze ruchy. W trzeciej ciąży można czuć właśnie od 14-15 tc ale zależy od ułożenia łożyska (ja mam na tylnej ścianie).

Jeśli pierwsza ciąża to mamy nie martwić się, bo pierwsze ruchy koło 20-24 tc to norma. A liczyć ruchy będziemy od 30 tc.

Englein lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Magdzia88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    zawsze moglas wyjsc i nie zaplacic tak jak ja na co drugiej wizycie :P
    Taaaa wlasnie ! Kurde nastepnym razem spróbuje ;))))))

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wrzuć, pobawimy się we wróżki XD

Magdzia88, misia_, anuschka lubią tę wiadomość

• Englein Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Misia współczuję takiego lekarza :/
    Ale z maluszkiem na pewno wszystko dobrze i niedługo będziesz u normalnego lekarza to siè dowiesz wszystkiego :)
    Ale ja to jestem taka choleryczką, że chyba bym nie wytrzymała zeby mu czegoś nie wygarnąc
    Hmm...a ja myslalam,ze na tym etapie wszyscy badaja NT, CRL...bo kosci nosowej u mnie nie badaja akurat.

Misia...spokojnie...wszystko ok:)

A na marginesie...Bodziak slodki,gdzies go dorwala? :)
    Ja tylko beze i szarosci z bialym kupuje. Dzis znowu podziak, fajny recznik z kapturkiem i kocyk, wszystko w mednej linii kolorystycz ej i z jednej serii.
    A Mysza super:)

misia_ lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Ciuszki z pepko :)
    Genetyczne miałam 12+5 I wtedy mierzył wszystko było ok, dostałam 4 zdjęcia, a teraz potraktował ta wizytę chyba bardziej jak tylko takie zerkniecie czy maluch żyje, sama zauważyłam że sporo podrósl. Zaprosił na połowkowe i powiedział że wtedy będą pomiary
    Aaa to teraz kumam :)

5fdazm9.png

• misia_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Misia współczuję takiego lekarza :/
    Ale z maluszkiem na pewno wszystko dobrze i niedługo będziesz u normalnego lekarza to siè dowiesz wszystkiego :)
    Ale ja to jestem taka choleryczką, że chyba bym nie wytrzymała zeby mu czegoś nie wygarnąc

Byłam nadzwyczaj spokojna bo chociaż na chwilę zobaczyłam malucha na monitorze, ale jak wyszłam to czułam niedosyt :P już jak spytalam o to bicie serca i mi tak odpowiedział to stwierdziłam że nie ma sensu dalej o nic pytać..

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    ja po wizycie, ale się wkurzyłam trochę ,bo nic się w sumie nie dowiedziałam oprócz tego, że serduszko bije , co mogę sama w domu za pomocą detektora sprawdzić..
    nie mam żadnego zdjęcia , nawet nie wiem ile ma cm , ani jak szybko bije serce bo stwierdził że tego się na tym etpie nie sprawdza, bo i tak jak by cos było nie tak to się nic nie da zrobić ;/ pokazał tylko na monitorze, że pika i tyle.
    Zdążyłam tylko zobaczyć profil maluszka, który wygląda już jak człowieczek <3 jak zapytałam o płeć to stwierdził ,że jeszcze za wcześnie żeby to sprawdzić..
    Pozatym powiedzał że płeć i wszystkie pomiary za miesiąc na połówkowym czyli 27.10, zrobił cytologie , mam zrobic krew i mocz przepisał magnez i wsio ryba.

trochę mnie zasmuciło że nawet nie powiedział ile ma cm;/
    no ale nic na połówkowe jestem umówiona do innego , na pewno więcej powie..

z tego wszystkiego poszłam na pocieszenie kupić bodziaki,zdjęcia nie mam to chociaż przez ten miesiąc na szmatki sobie popatrze ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fc7d974605c.jpg

Misia mój też powiedział, że na tym etapie nie da się już zmierzyć całkowitej długości maleństwa. Mierzy się poszczególne części ciała, główkę, nóżki, brzuszek, rączki iz tego wylicza wagę maleństwa. Tak będzie już do końca ciąży. Można sobie jedynie sprawdzić normy wielkości bądź długości danej części ciała, które obowiązują w danym tygodniu ciąży. Zapewne też miałaś już USG przez brzuch? Nie martw się :)

misia_, Fipsik lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Misia wrzuć, pobawimy się we wróżki XD
    Gdzieś tam kiedyś wrzuciłam na 320 str ale jak tak patrzę to i tak nic nie widać :P
    Jeszcze miesiąc niepewności :D

Czarnuszka tak przez brzuch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 17:32

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie, pytanie moze glupie na tym etapie ale zastanawiam sie nad jedna rzecza.
    Zakladajac,ze ciuszki Malucha maja byc w jednej komodzie (ktora musimy kupic) powiedzcie jak to u Was praktycznie wygladalo. Lepsza z 3 szufladami dlugimi...czy np, 3-4 szufladki wezsze a z boku szafeczka itp? Nie chce z przewijakiem.
    Mamy jedna, ktora ma 4 dluzsze szuflady a na samej gorze 2 mniejsze obok siebie (w sumie 5 rzedow). Zastanawiam sie,czy moze te zostawic Malemu Ludzikowi a nam kupic inna...czy te dwie male szuflady ktore mamy w aktualnej komodzie beda w ogole praktyczne przy takim maluchu, na ubranka za male i za plytkie troche.
    Podzielicie sie doswiadczone Kobiety swoimi spostrzezeniami? W sypialni procz lozeczka i komody dla dziecka nie zmieszcze nic wiecej dodatkowego :) W gre wchodzi tylko jedna komoda, lozeczko z przewijakiem plus do niego ew.organizery na lozeczko (o ktore pewnie pozniej i tak bede Wam suszyla glowe, co warto a co nie). Do zakupu komody bedziemy sie pewnie przymierzac pomalu listopad/grudzien, kupowac pewnie po nowym roku. Niemniej, ja z tych co wola miec pewne rzeczy rozeznane wczes iej :)

5fdazm9.png

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    No nie, zostawiłam grejfruty w przychodni ;(

Ja jestem ciekawa czy będę mieć usg połówkowe w następną środę. Wg terminu z karty to będzie 18+1, wg usg 19+2... Bratowa mówiła, że była teraz 19+coś i ginka ją zapisała na za dwa tygodnie, że niby jeszcze za wcześnie...?

Matylda ja już na pierwszej glukozie na czczo miałam 86! Dlatego się boję, żeby nie wyszła mi jakaś cukrzyca, bo ostatnio nie potrafię żyć też bez ziemniaków, a jak pamiętam, to szwagierka nie mogła ich jeść jak była na diecie :( Chociaż to było 5 lat temu, może się zalecenia zmieniły :)

Magdzia niezła historia :) U mnie w rodzinie się jeszcze nie zdarzyło, a w sumie ciekawe jak często jeszcze przy dzisiejszej jakości usg wychodzą pomyłki w płci.
    Ja ziemniaków praktycznie w ogóle nie jem, ale za to dużo słodkiego, mam nadzieje ze mi ten cukier nie będzie dalej rosnąć bo w sumie spory skok zaliczył :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ