MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
margerit@ wrote:Witam, dziewczyny, czy to normalne, że będąc w 15 tyg nie odczuwam jeszcze żadnych ruchów? pomimo, że wszystko jest w jak najlepszym porządku
Jasne że tak. Ja też nic nie czuję choć to moja druga ciąża a ponoć w drugiej wcześniej się czuje. Takze głową do góry, nic się nie martw.margerit@ lubi tę wiadomość
-
margerit@ wrote:Witam, dziewczyny, czy to normalne, że będąc w 15 tyg nie odczuwam jeszcze żadnych ruchów? pomimo, że wszystko jest w jak najlepszym porządku
polozna mowila,ze do 24 tc nest czas. Dzis czytalam,ze nawet do 26
-
Englein wrote:Ja tez jeszcze nie czuje. Pierwsza ciaza i nie jestem chuda
polozna mowila,ze do 24 tc nest czas. Dzis czytalam,ze nawet do 26
-
margerit@ wrote:Aha , bo juz zaczynałam z lekka panikować, a tez to moja pierwsza ciąża Czytając na fora, kobietki juz w tych tyg czują, a nawet i wczesniej, ale pewnie to jest indywidualna sprawa. Jezeli jest wszystko dobrze, to trzeba tym sie przede wszystkiom cieszyc:-)
A łożysko masz na przedniej czy tylnej ścianie? Ja jetem w pierwszej ciąży, łożysko mam na tylnej ściance i ruchy czuję od 15 tygodnia. Nie są one regularne ale wiem, że na to za wcześnie. -
Czarnuszka wrote:A łożysko masz na przedniej czy tylnej ścianie? Ja jetem w pierwszej ciąży, łożysko mam na tylnej ściance i ruchy czuję od 15 tygodnia. Nie są one regularne ale wiem, że na to za wcześnie.
-
Według belly ruchy możesz zacząć czuć od 16tyg, a według lekarzy tak ok 18-20tyg. Także spokojnie jeszcze jest czas. Ja zaczęłam czuć na przełomie 16/17 i też nie są to ruchy wyczuwalne pod ręką tylko takie "trzepotanie" w środku na dole brzucha.Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Ja jak pierwszy raz czułam to też nie wiedziałam czy to właśnie ruchy. Później jak drugi raz poczułam to samo t o już wiedziałam, że to ruchy. Na pewno będziesz wiedziała
Można to porównać do trzepotu skrzydełek lub tak jakby ktoś tam pędzelkiem coś malował
Fipsik, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Czarnuszka wrote:Ja jak pierwszy raz czułam to też nie wiedziałam czy to właśnie ruchy. Później jak drugi raz poczułam to samo t o już wiedziałam, że to ruchy. Na pewno będziesz wiedziała
Można to porównać do trzepotu skrzydełek lub tak jakby ktoś tam pędzelkiem coś malował
-
Czarnuszka wrote:Ja jak pierwszy raz czułam to też nie wiedziałam czy to właśnie ruchy. Później jak drugi raz poczułam to samo t o już wiedziałam, że to ruchy. Na pewno będziesz wiedziała
Ale, czy to TO? Okaze sie, jak bede czula czesciej. Od tamtej pory cisza.Czarnuszka lubi tę wiadomość
-
Vaina wrote:Nie przejmuj się. Ja wielokrotnie czytałam że z pierwszym dzieckiem koło 20 tc a czasem i później, więc póki co się nie martwię
Może czuję ale może nie
Narazie nie umiem się doczekac czwartkui bezwstydnego podglądania dzieciaczka
severi, Klarcia, czirisz, Englein lubią tę wiadomość
-
misia_ wrote:Pił jakiś Bebilon , nic to nie dawało zmieniła na Nan i czeka na efekty.. Na dodatek ma alergie, a taki zarlok że ta mała butle wsunie w jednym karmieniu
misia_ lubi tę wiadomość
-
margerit@ wrote:Kurcze to dziekuje, uspokoiłaś mnie A w pierwszej ciaży w którym tyg już poczułaś?
21 albo 22 tydzień. Dość późno czułam. Być może zdarzyło się wcześniej jakieś bulgotanie albo coś ale ja niczego nie skojarzylam z ruchami. -
Crisperss wrote:Na kolki ponoć świetnie działają krople SabSimplex... są to niemieckie kropelki dostępne w sklepach z niemiecką chemią lub allegro. Nie jednej mamie uratowały życie
ciężko je dostać ale warto. Moja siostra ich używa. Nie wyobraża sobie bez nich nocy... wcześniej używała herbatkę koperkową i espumisan. Stwierdziła że o kant dupy je można rozbić... sabsimplex jedynie
I nie trzeba od razu korzystać z kropelek, są inne sposoby. Mi przy córkach pomagał termofor na brzuszek i owijanie
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d