X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie nie pokazuje wyników badań od prywatnego temu na NFZ trochę specjalnie, żeby sprawdzić czujność ginekologa z przychodni. Chyba, że okazałoby się ze jest coś poważnego z dzieckiem albo ze mną to wtedy pokazała bym to jako konsultacje :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziewczyny, czy to normalne, że będąc w 15 tyg nie odczuwam jeszcze żadnych ruchów? pomimo, że wszystko jest w jak najlepszym porządku :-)

• befra Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    Witam, dziewczyny, czy to normalne, że będąc w 15 tyg nie odczuwam jeszcze żadnych ruchów? pomimo, że wszystko jest w jak najlepszym porządku :-)

Jasne że tak. Ja też nic nie czuję choć to moja druga ciąża a ponoć w drugiej wcześniej się czuje. Takze głową do góry, nic się nie martw.

margerit@ lubi tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Jasne że tak. Ja też nic nie czuję choć to moja druga ciąża a ponoć w drugiej wcześniej się czuje. Takze głową do góry, nic się nie martw.
    Kurcze to dziekuje, uspokoiłaś mnie A w pierwszej ciaży w którym tyg już poczułaś?

• Englein Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    Ja tez jeszcze nie czuje. Pierwsza ciaza i nie jestem chuda :) polozna mowila,ze do 24 tc nest czas. Dzis czytalam,ze nawet do 26

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Ja tez jeszcze nie czuje. Pierwsza ciaza i nie jestem chuda :) polozna mowila,ze do 24 tc nest czas. Dzis czytalam,ze nawet do 26
    Aha , bo juz zaczynałam z lekka panikować, a tez to moja pierwsza ciąża Czytając na fora, kobietki juz w tych tyg czują, a nawet i wczesniej, ale pewnie to jest indywidualna sprawa. Jezeli jest wszystko dobrze, to trzeba tym sie przede wszystkiom cieszyc:-)

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    Aha , bo juz zaczynałam z lekka panikować, a tez to moja pierwsza ciąża Czytając na fora, kobietki juz w tych tyg czują, a nawet i wczesniej, ale pewnie to jest indywidualna sprawa. Jezeli jest wszystko dobrze, to trzeba tym sie przede wszystkiom cieszyc:-)

A łożysko masz na przedniej czy tylnej ścianie? Ja jetem w pierwszej ciąży, łożysko mam na tylnej ściance i ruchy czuję od 15 tygodnia. Nie są one regularne ale wiem, że na to za wcześnie.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    A łożysko masz na przedniej czy tylnej ścianie? Ja jetem w pierwszej ciąży, łożysko mam na tylnej ściance i ruchy czuję od 15 tygodnia. Nie są one regularne ale wiem, że na to za wcześnie.
    Może to bedzie dziwne, ale lekarz mi nie powiedziała na której ściance... az zapytam przy najblizeszj wizycie

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli masz na przedniej to możesz czuc ruchy nieco później. Ja zazwyczaj jak zjem cos słodkiego i położę się na lewym boku to wtedy czuję :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:

Według belly ruchy możesz zacząć czuć od 16tyg, a według lekarzy tak ok 18-20tyg. Także spokojnie jeszcze jest czas. Ja zaczęłam czuć na przełomie 16/17 i też nie są to ruchy wyczuwalne pod ręką tylko takie "trzepotanie" w środku na dole brzucha.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Jeżeli masz na przedniej to możesz czuc ruchy nieco później. Ja zazwyczaj jak zjem cos słodkiego i położę się na lewym boku to wtedy czuję :)
    Rozumiem, hmm tylko abym jeszcze wiedziala ze to ten ruch własnie jest :-)

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    jak to? zero wrażliwości? ale tak nic nic?
    Jakoś jest pozbawiony empatii. Nie umie się wczuć w czyjąś sytuacje. Niekiedy jest jakiś przebłysk ale sporadycznie i nieznacznie, niestety.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak pierwszy raz czułam to też nie wiedziałam czy to właśnie ruchy. Później jak drugi raz poczułam to samo t o już wiedziałam, że to ruchy. Na pewno będziesz wiedziała :) Można to porównać do trzepotu skrzydełek lub tak jakby ktoś tam pędzelkiem coś malował :)

Fipsik, taka_ja lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Ja jak pierwszy raz czułam to też nie wiedziałam czy to właśnie ruchy. Później jak drugi raz poczułam to samo t o już wiedziałam, że to ruchy. Na pewno będziesz wiedziała :) Można to porównać do trzepotu skrzydełek lub tak jakby ktoś tam pędzelkiem coś malował :)
    słodkie:-) to juz nie moge sie doczekac, jak na razie to mam wzdęty brzuch , ze masakra , ąz w pracy sie kolezanki zdziwiły, ze mi przez noc urósł :-)

• Englein Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Ja mam wrazenie,ze tydzien temu cos czulam. Lezalam na plecach,poduszke mialamlekko pod lewym bokiem i rece na brzuchu. Czulam jakby mi tam takie 2 prady przelecialy od prawej do lewej. Cos jak Czarnuszka piszesz, pedzelkie od dolu malowane :)
    Ale, czy to TO? Okaze sie, jak bede czula czesciej. Od tamtej pory cisza.

Czarnuszka lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Nie przejmuj się. Ja wielokrotnie czytałam że z pierwszym dzieckiem koło 20 tc a czasem i później, więc póki co się nie martwię :) Może czuję ale może nie :)
    Narazie nie umiem się doczekac czwartku :D i bezwstydnego podglądania dzieciaczka :)
    Ja mojego podgladywałam w miniony piątek, tak długo o niego sie starałam, ze za każdym razem jak Go widzę i słyszę serduszka to i tak do konca jest mi trudno uwierzyć,,, i oczywiscie wzruszeni9e i łzy Gdy nawilżam się po kąpieli i widze rosnący brzuszek, tez mi trudno uwierzyc, że w brzuchu bije drugie upragnione serduszko:-)

severi, Klarcia, czirisz, Englein lubią tę wiadomość

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Pił jakiś Bebilon , nic to nie dawało zmieniła na Nan i czeka na efekty.. Na dodatek ma alergie, a taki zarlok że ta mała butle wsunie w jednym karmieniu
    Przypomniało mi się co mojej Jagodzie pomogło na kolki, nie wiem jak mogłam zapomnieć. Byliśmy już tak zdesperowani i bezradni, że kupiiliśmy butelkę antykolkowa z taką rurką w środku. Jeśli dobrze pamietam dr Browns. Ja karmiłam piersią do dwóch lat prawie ale dokarmiałam mm no i mogę z czystym sumieniem polecić takie rozwiązanie.

misia_ lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    Kurcze to dziekuje, uspokoiłaś mnie A w pierwszej ciaży w którym tyg już poczułaś?

21 albo 22 tydzień. Dość późno czułam. Być może zdarzyło się wcześniej jakieś bulgotanie albo coś ale ja niczego nie skojarzylam z ruchami.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    21 albo 22 tydzień. Dość późno czułam. Być może zdarzyło się wcześniej jakieś bulgotanie albo coś ale ja niczego nie skojarzylam z ruchami.
    Czyli spokojnie i cierpliwie bede czekać :-)

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Na kolki ponoć świetnie działają krople SabSimplex... są to niemieckie kropelki dostępne w sklepach z niemiecką chemią lub allegro. Nie jednej mamie uratowały życie :D ciężko je dostać ale warto. Moja siostra ich używa. Nie wyobraża sobie bez nich nocy... wcześniej używała herbatkę koperkową i espumisan. Stwierdziła że o kant dupy je można rozbić... sabsimplex jedynie
    Jednym pomagają innym nie. Kolki da się przeżyć ;) I nie trzeba od razu korzystać z kropelek, są inne sposoby. Mi przy córkach pomagał termofor na brzuszek i owijanie :)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ