MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytanie do tych które odczuwają już ruchy. Czujecie je w miarę regularnie? Bo ja niby coś poczuje, później długa cisza. Najczęściej wieczorem ale to też bardzo krótko. No i czuję jakby tuż pod pępkiem a przecież macica jest jeszcze dosyć nisko i raczej nie powinnam czuć tak wysoko. Może to jednak ruchy jelit (chociaż nie sądzę)? Byłam pewna, że w drugiej ciąży to nie będę miała żadnych wątpliwości a tu się okazuje, że jednak szybko człowiek zapomniał jak to było za pierwszym razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 11:42
-
Fipsik wrote:Na kolki jest specjalne mm - bebilon comfort. niestety drogie, ale jak człowiek się męczy to może warto spróbować
-
Moi teście maja jedna wnuczke czyli moja corke wiec jest ich oczkiem w glowie. Oczywiscie ciagle słyszałam pytania kiedy drugie kiedy jak to zazwyczaj bywa...
Nawet tesciowa kiedys tam powiedziala ze jak chcemy drugie to najlepiej teraz bo ma juz prawie 50 lat i jeszcze jest w stanie pomoc. O drrugie dziecko staralismy sie prawie dwa lata, leczylismy itp i dlatego tez bedzie prawie 7 lat roznicy.
Ogolnie jak powiedzialam o ciazy rodzica meza to bardzo sie cieszyli i w sumie tesciowa ciagle pyta jak tam, oglada filmy z usg i takie tam. Mowi tylko zawsze gdzie te dzieci sie w Tobie mieszcza hahaha:-)Karolina12345 -
no my w niedzielę jedziemy do Babci K. jej powiedzieć bo jeszcze nie wie..
Mój entuzjazm jak można się domyślić jest powalającyNie to, że ona się cieszyc nie będzie.. Ona się będzie aż za bardzo cieszyć.. teraz to dopiero upierdliwa się zrobi, szczególnie w kwestii wpychania żarcia itp..
A jeśli chodzi o rodziców czy teściów no to w sumie też nie było aż tak jak się spodziewałam ale akurat wiem, że się cieszą. Moja matka to czarownica więc ona to od początku się domyslała, nawet nie była zaskoczona :pWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 12:11
-
Englein wrote:Poradzcie, potrzebuje podjac decyzje dzis/jutro. Okazja zakupu nowego z 40% znizka od aktualnej ceny sklepowej wiec sie mocno zastanawiam.
ktora medela elektryczna lepsza: w Smyku jest medela elektryczna mini electric i laktator dwufazowy swing.
Ja słyszałam że Swing dużo lepsza.Englein lubi tę wiadomość
-
Ja się witam w 15 tygodniu.
Dzisiaj wizyta, więc przebieram nogami co tam u mojego Maleństwa słychać...i po tej koszmarnej sobocie w szpitalu trochę się denerwuję.
Trzymajcie kciuki!milagro, kr0pka, severi, Englein, m@rtynka, fantasmagoriia, Anita12, taka_ja, nataliad, czirisz lubią tę wiadomość
-
Englein wrote:Poradzcie, potrzebuje podjac decyzje dzis/jutro. Okazja zakupu nowego z 40% znizka od aktualnej ceny sklepowej wiec sie mocno zastanawiam.
ktora medela elektryczna lepsza: w Smyku jest medela elektryczna mini electric i laktator dwufazowy swing.
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Hej dziewczyny:) Nadrobilam wszytsko i wyslalam zaproszenie MatyldzieG.
Ale uwazam ze narazie mozna zostac tutaj
Co do reakcji rodziny, to Ja mam naprawde super tesciowI tesciowa i tesc bardzo sie cieszyli bo to pierwszy wnuk / albo wnuczka. U mnie tez rodzice i rodzenstwo sie cieszyli.
Inaczej bylo z przyslymi bratowymi mojego meza,
niemam z nimi jakis super relacji bo one sa zazdrosne o wszytsko... o to ze to ja wyszlam pierwsza za maz , o to ze mielsismy wesele w takim a nie innym miejscu a teraz o to ze bede pierwsza mama...
NIechce sie znim klocic a w du*** nikomu niemam zamiaru wchodzic:P
A kiedys po pijaku slyszalam jak jedna zalila sie drugiej ze to one powinny pierwsze wyjsc za maz i wogole, bo sa strasze itd. jakby to moja wina byla ze moj Maz jest konkretnyi oswiadczyl sie po 3 latach znajomosci a nie chodza ze soba po 10 lat.
Ze pierwsi kupilismy mieszkanie:) Niebede mieszkala katem u tesciow/rodzicow bo cenie sobie prywatność!!! Nawet zeby moc sie na osobonosci poklocic
zeby oczywiscie zaraz milo sie godzic
A teraz bo ja jestem wciazy a mam 26 lat aone maja po 30 i zegar im tyka...
wrrrrr....
sorry ale sie uruchomilam i wkoncu moglam sie wygadac
nataliad lubi tę wiadomość
-
U nas też bardzo się ucieszyli
ale powiedzieliśmy dopiero w 12tc. Tesciowa tylko cały czas pyta czy znamy płeć
zdjęcia też po usg wysyłam jednej i drugiej bo każdy ciekawy jak maluch rośnie
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Na kolki ponoć świetnie działają krople SabSimplex... są to niemieckie kropelki dostępne w sklepach z niemiecką chemią lub allegro. Nie jednej mamie uratowały życie
ciężko je dostać ale warto. Moja siostra ich używa. Nie wyobraża sobie bez nich nocy... wcześniej używała herbatkę koperkową i espumisan. Stwierdziła że o kant dupy je można rozbić... sabsimplex jedynie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 12:18
-
Byłam dzis pozwiedzac lumpexy i zlowilam sukienke taka sweterkowa jesienna akurat na teraz w ktorej w koncu wygladam jak w 5mc! No zobaczcie jaka magia ubran. Obydwa zdjecia z dzis...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd42b84be219.jpg
kr0pka, MatyldaG, okano1, milagro, severi, Fipsik, Englein, m@rtynka, misia_, Mart_, PetitQa, Klarcia, befra, julllla, Czarnuszka, fantasmagoriia, Anita12, jenny88, taka_ja, nataliad, czirisz, Mimi86, Crisperss lubią tę wiadomość
11.02.2016r Aniołek
-
misia_ wrote:O i kuzynka przed chwilą u mnie była z maluszkiem
ma 7 tyg a wygląda jak by miał 4 miesiące w foteliku do auta się ledwo mieści
Ale biedny ma kolki mówi że tak płacze codzień przez dwie godziny od 18do 20 że nie wie co robić i az płacze razem z nim z bezsilnościa jest w domu sama nie ma jej kto nawet na chwilę z tym dzieckiem posiedzieć żeby chociaż włosy umyla, mówi że chyba łapie depresję.. Robi wszystko żeby go ten brzuszek nie bolał krople nie krople cuda na kiju i nic
-
nick nieaktualnyWitam serdecznie u mnie mama się cieszy tacie mojemu to tam obojętne mówi tylko no teraz to już w ogóle czasu nie znajdziesz na nic no i tyle:) rodzice moi nie są razem już kupę lat także tylko mama z tej całej gromady cokolwiek mi pomoże i jest zadowolona że będzie kolejne dziecko no i babcia mojego męża pomaga często jak mieszkaliśmy w Pl teściowe mają wszystko w dupie mają już 17 wnuków i najwspanialsze są te od córek ale mi to rybka, ja tam się ciesze i mąż też szczęśliwy więcej nam do szczęścia nie potrzeba:) Wizytę połówkową mam 19.10 to może poznam płeć Pozdrawiam was serdecznie miłego dzionka udanych i wizyt.
Englein, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie dostaalam skierowania na usg połówkowe i mnie to wkurza
ale moze teraz na wizycie 10 mi da... mam taka nadzieję bo straszny problem sie zapisać. I tak pewnie pójdę dodatkowo prywatnie troche nie ufam tym na nfz.
A dziewczyny ktore chodzą na nfzz tu w grupie zamierzacie robic tylko nfz czy tez prywatnie? Przepraszam ze tak nie w temacie -
Severi ja badanie w 12 i 19 tygodniu robię prywatnie, bo mają tam lepszy sprzęt niż w przychodni do której chodzę. Ale pewnie moja ginka na NFZ będzie i tak sprawdzać co tam słychać na połókowych
Tylko tak jakby ona będzie już sprawdzać dla siebie, żeby wpisać sobie wyniki w kartę ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 12:44
-
nick nieaktualnyJa chodzę tylko prywatnie na wszystkie badania, za długo NFZetowi lekarze wmawiali mi, że wymyślam sobie problemy.
U dobrego prywatnego jedno USG i nagle się znalazło rozwiązanie. >.< Kolejny miesiąc i nagle się okazało, że w ogóle mogę zajść w ciążę.okano1 lubi tę wiadomość
-
Rozumiem dziekuje za informacje, kurcze to musze go dopytać może u mnie też bedzie tak jak u Monia99 ale nie sądzę bo lubią wszystko utrudniać
No w sumie teraz koleżanka mi poleciła ginekolog prywatnie podobno bardzo konkretna i normalna wiec spróbuje może dodatkowo u niej zrobie. A jak robicie usg prywatnie to pokazujecie lekarza na nfz?