X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do tych które odczuwają już ruchy. Czujecie je w miarę regularnie? Bo ja niby coś poczuje, później długa cisza. Najczęściej wieczorem ale to też bardzo krótko. No i czuję jakby tuż pod pępkiem a przecież macica jest jeszcze dosyć nisko i raczej nie powinnam czuć tak wysoko. Może to jednak ruchy jelit (chociaż nie sądzę)? Byłam pewna, że w drugiej ciąży to nie będę miała żadnych wątpliwości a tu się okazuje, że jednak szybko człowiek zapomniał jak to było za pierwszym razem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 11:42

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Na kolki jest specjalne mm - bebilon comfort. niestety drogie, ale jak człowiek się męczy to może warto spróbować
    Pił jakiś Bebilon , nic to nie dawało zmieniła na Nan i czeka na efekty.. Na dodatek ma alergie, a taki zarlok że ta mała butle wsunie w jednym karmieniu

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi teście maja jedna wnuczke czyli moja corke wiec jest ich oczkiem w glowie. Oczywiscie ciagle słyszałam pytania kiedy drugie kiedy jak to zazwyczaj bywa...:-)
    Nawet tesciowa kiedys tam powiedziala ze jak chcemy drugie to najlepiej teraz bo ma juz prawie 50 lat i jeszcze jest w stanie pomoc. O drrugie dziecko staralismy sie prawie dwa lata, leczylismy itp i dlatego tez bedzie prawie 7 lat roznicy.
    Ogolnie jak powiedzialam o ciazy rodzica meza to bardzo sie cieszyli i w sumie tesciowa ciagle pyta jak tam, oglada filmy z usg i takie tam. Mowi tylko zawsze gdzie te dzieci sie w Tobie mieszcza hahaha:-)

Karolina12345
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że może być uczulony właśnie też na jakiś składnik w tym mleku,gorzej trawi i dlatego go tak męczy.. No ale cóż miejmy nadzieję że nas to ominie :D

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my w niedzielę jedziemy do Babci K. jej powiedzieć bo jeszcze nie wie..
    Mój entuzjazm jak można się domyślić jest powalający :P Nie to, że ona się cieszyc nie będzie.. Ona się będzie aż za bardzo cieszyć.. teraz to dopiero upierdliwa się zrobi, szczególnie w kwestii wpychania żarcia itp.. :/

A jeśli chodzi o rodziców czy teściów no to w sumie też nie było aż tak jak się spodziewałam ale akurat wiem, że się cieszą. Moja matka to czarownica więc ona to od początku się domyslała, nawet nie była zaskoczona :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 12:11

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Poradzcie, potrzebuje podjac decyzje dzis/jutro. Okazja zakupu nowego z 40% znizka od aktualnej ceny sklepowej wiec sie mocno zastanawiam.
    ktora medela elektryczna lepsza: w Smyku jest medela elektryczna mini electric i laktator dwufazowy swing.

Ja słyszałam że Swing dużo lepsza.

Englein lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 15 tygodniu. :)

Dzisiaj wizyta, więc przebieram nogami co tam u mojego Maleństwa słychać...i po tej koszmarnej sobocie w szpitalu trochę się denerwuję.
    Trzymajcie kciuki! :)

milagro, kr0pka, severi, Englein, m@rtynka, fantasmagoriia, Anita12, taka_ja, nataliad, czirisz lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Poradzcie, potrzebuje podjac decyzje dzis/jutro. Okazja zakupu nowego z 40% znizka od aktualnej ceny sklepowej wiec sie mocno zastanawiam.
    ktora medela elektryczna lepsza: w Smyku jest medela elektryczna mini electric i laktator dwufazowy swing.
    Miałam obie i obie zajechałam po 2 m-cach, ale używane non stop ze względu na kpi. Mini trochę głośniejsza, ale obie dobrze ciągną i jeśli laktator ma być używany sporadycznie to lepiej wziąć tańsze mini ;)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Nadrobilam wszytsko i wyslalam zaproszenie MatyldzieG.

Ale uwazam ze narazie mozna zostac tutaj :)

Co do reakcji rodziny, to Ja mam naprawde super tesciow :) I tesciowa i tesc bardzo sie cieszyli bo to pierwszy wnuk / albo wnuczka. U mnie tez rodzice i rodzenstwo sie cieszyli.

Inaczej bylo z przyslymi bratowymi mojego meza,
    niemam z nimi jakis super relacji bo one sa zazdrosne o wszytsko... o to ze to ja wyszlam pierwsza za maz , o to ze mielsismy wesele w takim a nie innym miejscu a teraz o to ze bede pierwsza mama... :/

NIechce sie znim klocic a w du*** nikomu niemam zamiaru wchodzic:P ;)

A kiedys po pijaku slyszalam jak jedna zalila sie drugiej ze to one powinny pierwsze wyjsc za maz i wogole, bo sa strasze itd. jakby to moja wina byla ze moj Maz jest konkretny :) i oswiadczyl sie po 3 latach znajomosci a nie chodza ze soba po 10 lat. :D Ze pierwsi kupilismy mieszkanie:) Niebede mieszkala katem u tesciow/rodzicow bo cenie sobie prywatność!!! Nawet zeby moc sie na osobonosci poklocic :D zeby oczywiscie zaraz milo sie godzic :D

A teraz bo ja jestem wciazy a mam 26 lat aone maja po 30 i zegar im tyka...
    wrrrrr....
    sorry ale sie uruchomilam i wkoncu moglam sie wygadac :)

nataliad lubi tę wiadomość

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też bardzo się ucieszyli :) ale powiedzieliśmy dopiero w 12tc. Tesciowa tylko cały czas pyta czy znamy płeć :D zdjęcia też po usg wysyłam jednej i drugiej bo każdy ciekawy jak maluch rośnie <3

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kolki ponoć świetnie działają krople SabSimplex... są to niemieckie kropelki dostępne w sklepach z niemiecką chemią lub allegro. Nie jednej mamie uratowały życie :D ciężko je dostać ale warto. Moja siostra ich używa. Nie wyobraża sobie bez nich nocy... wcześniej używała herbatkę koperkową i espumisan. Stwierdziła że o kant dupy je można rozbić... sabsimplex jedynie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 12:18

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzis pozwiedzac lumpexy i zlowilam sukienke taka sweterkowa jesienna akurat na teraz w ktorej w koncu wygladam jak w 5mc! No zobaczcie jaka magia ubran. Obydwa zdjecia z dzis...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd42b84be219.jpg

kr0pka, MatyldaG, okano1, milagro, severi, Fipsik, Englein, m@rtynka, misia_, Mart_, PetitQa, Klarcia, befra, julllla, Czarnuszka, fantasmagoriia, Anita12, jenny88, taka_ja, nataliad, czirisz, Mimi86, Crisperss lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    O i kuzynka przed chwilą u mnie była z maluszkiem :) ma 7 tyg a wygląda jak by miał 4 miesiące w foteliku do auta się ledwo mieści :D
    Ale biedny ma kolki mówi że tak płacze codzień przez dwie godziny od 18do 20 że nie wie co robić i az płacze razem z nim z bezsilności :( a jest w domu sama nie ma jej kto nawet na chwilę z tym dzieckiem posiedzieć żeby chociaż włosy umyla, mówi że chyba łapie depresję.. Robi wszystko żeby go ten brzuszek nie bolał krople nie krople cuda na kiju i nic :(
    A masuje? Jeśli nie to niech masuje brzuszek zgodnie z wskazówką zegara. Wtedy te gazy się uwalniają i może to przynieść ulgę.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie u mnie mama się cieszy tacie mojemu to tam obojętne mówi tylko no teraz to już w ogóle czasu nie znajdziesz na nic no i tyle:) rodzice moi nie są razem już kupę lat także tylko mama z tej całej gromady cokolwiek mi pomoże i jest zadowolona że będzie kolejne dziecko no i babcia mojego męża pomaga często jak mieszkaliśmy w Pl teściowe mają wszystko w dupie mają już 17 wnuków i najwspanialsze są te od córek ale mi to rybka, ja tam się ciesze i mąż też szczęśliwy więcej nam do szczęścia nie potrzeba:) Wizytę połówkową mam 19.10 to może poznam płeć Pozdrawiam was serdecznie miłego dzionka udanych i wizyt.

Englein, Mimi86 lubią tę wiadomość

• severi Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie dostaalam skierowania na usg połówkowe i mnie to wkurza :( ale moze teraz na wizycie 10 mi da... mam taka nadzieję bo straszny problem sie zapisać. I tak pewnie pójdę dodatkowo prywatnie troche nie ufam tym na nfz.
    A dziewczyny ktore chodzą na nfzz tu w grupie zamierzacie robic tylko nfz czy tez prywatnie? Przepraszam ze tak nie w temacie

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A masuje? Jeśli nie to niech masuje brzuszek zgodnie z wskazówką zegara. Wtedy te gazy się uwalniają i może to przynieść ulgę.
    Masuje i cuda na kiju. Ale cóż musi to przetrwać po kilku miesiącach może przejdzie

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Severi ja badanie w 12 i 19 tygodniu robię prywatnie, bo mają tam lepszy sprzęt niż w przychodni do której chodzę. Ale pewnie moja ginka na NFZ będzie i tak sprawdzać co tam słychać na połókowych ;-) Tylko tak jakby ona będzie już sprawdzać dla siebie, żeby wpisać sobie wyniki w kartę ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 12:44

17u93e5ep5g57u5f.png
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po pytaniu o polowkowe usłyszalam ze jak zapisałam sie ze skierowaniem na prenatalne to od razu w pakiecie sa polowkowe . byłam zdziwiona ale podobno jutro jak bede odbierac wyniki pappa (na nfz) to zapisza mnie na polowkowe

oar843r8zdpkzcfz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę tylko prywatnie na wszystkie badania, za długo NFZetowi lekarze wmawiali mi, że wymyślam sobie problemy.
    U dobrego prywatnego jedno USG i nagle się znalazło rozwiązanie. >.< Kolejny miesiąc i nagle się okazało, że w ogóle mogę zajść w ciążę. ;)

okano1 lubi tę wiadomość

• severi Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem dziekuje za informacje, kurcze to musze go dopytać może u mnie też bedzie tak jak u Monia99 ale nie sądzę bo lubią wszystko utrudniać :D
    No w sumie teraz koleżanka mi poleciła ginekolog prywatnie podobno bardzo konkretna i normalna wiec spróbuje może dodatkowo u niej zrobie. A jak robicie usg prywatnie to pokazujecie lekarza na nfz?

f2w39jcg7nkjwvn7.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ