X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide po skladniki na leczo. Zrobie do sloikow. Pozniej jak juz nie bede sie mogla poruszac, to tylko podsmaze kielbaske i ciach sloiczek :-D

Englein, Anita12 lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Taa w takim tempie to do końca października będę mieć 60 :p a gdzie tam do porodu :p ale tak mi się chce dziś jeść ze i tak nic z tym nie zrobię :p

Matylda jak na blizniaki w 18 tyg to 52 i tak malo , wiec odbij sobie te calodzienne wiszenie na kibelku w 1 trymestrze i dokarmiaj dziedzicow :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Ale super z tym usg 4D! :)
    Popieram sushi wola najlepsze :D
    Też lubie Sushi Wola świetne ceny zestawów, tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość dowiązą na odległe dzielnice, ale trzeba się naczekać. Ja często zamawiałam z jedno bądź dwu dniowym wyprzedzeniem :)
    Kocham sushi, ale zrobiłam sobie na początku samiusienkim ciąży domowe i niestety trochę uraz. Czuję, że niebawem będę gotowa na spróbowanie, ale do zjedzenia takich ilości jak stara ja to nie mam co liczyć :D

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Matylda jak na blizniaki w 18 tyg to 52 i tak malo , wiec odbij sobie te calodzienne wiszenie na kibelku w 1 trymestrze i dokarmiaj dziedzicow :-)
    Czy chce czy nie to dokarmiać musze tak się domagają :p

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• severi Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Też lubie Sushi Wola świetne ceny zestawów, tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość dowiązą na odległe dzielnice, ale trzeba się naczekać. Ja często zamawiałam z jedno bądź dwu dniowym wyprzedzeniem :)
    Kocham sushi, ale zrobiłam sobie na początku samiusienkim ciąży domowe i niestety trochę uraz. Czuję, że niebawem będę gotowa na spróbowanie, ale do zjedzenia takich ilości jak stara ja to nie mam co liczyć :D
    No do mnie maja 15 minut a czasem 3h czekania i na miejscu brak miejsca baaaaardzo często, ale waarto :D

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze kojarzę to sushi Wola chyba bardzo przestrzega tych zasad przygotowania sushi dla ciężarnych, więc przynajmniej bezpiecznie jest u nich. A jeść nie jadłam jeszcze tam :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym zamawiała jako ciężarna to pomijając fakt, że oczywiście pieczone ryby, praktycznie każde rollsy maki itp mogą robić w niesurowej wersji, ale warto zaznaczyć mimo wszystko, że w ciąży i prośba o użycie oddzielnej deski. Na wszelki wypadek, żeby nikt nie położył mi pieczonego w miejscu gdzie przed chwilą leżało surowe ;)
    Może to śmieszne, ale gastronomia jest różna, w Polsce w nie wszystkich sushi barach pracują fachowcy Japończycy.

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały sklep z tego Smyka bym wykupiła :D Ale obiecałam sobie, że już w tym miesiącu nie będę nic kupować i czekam do 19.10 na potwierdzenie płci. Dziś przyszedł mi też ten kombinezon z tygryskiem ze Smyka i jest świetny, dobrze, że wzięłam rozmiar 56 bo jest spory.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszka któraś z Was albo ma blisko do Wrocławia, Łomianek lub Bydgoszczy?

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj kupiłam dzięki Wam grapefruity czerwone i dziś właśnie zjadłam, podkreślam, sam miąższ, bez skóry i pycha! :-) a teraz czekam na reakcję żołądka bo nie trawi mi owoców w ciąży. Ciekawe jak to przyjmie.

Czarnuszka, m@rtynka, taka_ja lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Mieszka któraś z Was albo ma blisko do Wrocławia, Łomianek lub Bydgoszczy?

Łomianki koło Wawy więc w teorii blisko. Ale raczej się tam nie zapuszczam :D a czemu pytasz?

• fantasmagoriia Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny.. właśnie wydrukowałam wynik wymazu z pochwy.. wyszła mi ureaplasma. nie mam żadnych objawów (może trochę zmieniła mi się ostatnio wydzielina), czekam na telefon od lekarza i termin wizyty.. Boże jak się denerwuję, że to Maluszkowi zaszkodzi.. może któraś z Was miała ten problem? najgorsze, że siedzę w pracy, mam ochotę stąd wyjść.

yj88v96.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantasmagoriia wrote:
    dziewczyny.. właśnie wydrukowałam wynik wymazu z pochwy.. wyszła mi ureaplasma. nie mam żadnych objawów (może trochę zmieniła mi się ostatnio wydzielina), czekam na telefon od lekarza i termin wizyty.. Boże jak się denerwuję, że to Maluszkowi zaszkodzi.. może któraś z Was miała ten problem? najgorsze, że siedzę w pracy, mam ochotę stąd wyjść.

Pierwszy raz się spotkałam z czymś takim, ale właśnie czytam, że nie ma się żadnych objawów przy tej bakterii. Skonsultuj to jak najszybciej lekarzem. Tą bakterię się leczy więc pewnie coś Ci przepisze i się tego pozbędziesz. Nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do dziewczyn, które ostatnio przechodziły przeziębienie, przeszło Wam po tym domowych sposobach tj syrop z cebuli, imbir cytryna albo jeszcze jakichś kt nie znam czy byłyście u lekarza? ja od 2 dni czuje się fatalnie i nawet nie mam siły leżeć w nocy w ogóle nie mogę spać.. boje się żeby z dzieckiem było tylko ok

• befra Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja się leczylam herbata z cytryną albo z sokiem z malin i praktycznie mi już wszystko przeszło a dodam że zaczęło mnie zbierać w niedzielę. Został mi jeszcze tylko trochę katar ale już nie uciążliwy. Na katar jedyny sposób jaki miałam to na noc kropelki oil olbas na poduszkę i super się oddychalo.

Mart_ lubi tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantasmagoriia wrote:

fantasmagoriia, moja koleżanka z forum i jej mąż się leczyli, ale na etapie starań.. Nie wiem jak z ciążą (w sensie co dokłądnie się robi w jej trakcie, chyba tylko antybiotyki) ale jak szybko podejmą leczenie (antybiotyki) to będzie dobrze, tylko wizyta jak najszybciej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 15:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie mnie jeszcze nie dopadło przeziębienie ale mam kpszmarne bóle głowy ale wziełam apap bo myślałam że umrę;( płci nie znam może 19.10 na wizycie poznam i tak też już myślę czy już kupować ciuszki i jaki rozmiar chyba 62 zaczne pomału po moich chłopcach wszystko ale rozdałam znajomym i potrzebującym zabawki chodzik wózki bujaki a teraz od początku coś trzeba pokupować ale to taka frajda te ciuszki kompletować tylko kasa leci takie małe ubranka a ceny duże;(tak myślę też pomału nad wózkiem jakimś ciemnym 3w1 tak żeby nie był brudzący no i wygodny w czyszczeniu ewentualnie z jakimś wzorem Wy macie już swoje typy co do wózków?dziewczyny bierzecie żelazo i jaką macie hemoglobine??ja mam 11.6 i mam brać i mięso oczywiście jeść na które nie mam ochoty;( a greupfruty bym kilogramami jadła waga mi przez tydzień prawie 2 kg skoczyła odkąd moja mama pojawiła się u mnie z Polskim żarełkiem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 15:49

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart_ wrote:
    mam pytanie do dziewczyn, które ostatnio przechodziły przeziębienie, przeszło Wam po tym domowych sposobach tj syrop z cebuli, imbir cytryna albo jeszcze jakichś kt nie znam czy byłyście u lekarza? ja od 2 dni czuje się fatalnie i nawet nie mam siły leżeć w nocy w ogóle nie mogę spać.. boje się żeby z dzieckiem było tylko ok

Ja po tym koktajlu na noc czosnek, mleko i masło. Wstałam i gardło mnie nie bolało, zatoki i głowa też nie bolały. Ogólnie lepiej się czułam, nie miałam obolałych mięśni ani nic. Katar tylko pozostał i lekki kaszel, ale jest o wiele lepiej niż wtedy. Jestem w stanie normalnie funkcjonować ;-)

Natka9029, Mart_ lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo w tych miastach będą bezpłatne badania usg 4D organizowane przez fundację Szczęśliwe Macierzyństwo.

MatyldaG, kr0pka, Mart_ lubią tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Pisałam do Was na początku, potem ucichlam bo statystyka poronien jest okrutna co mnie bardzo przytłaczalo a te ciążę chciałam przeżyć trochę spokojniej,bez stresowania analizowania obawiania się różnorodnych czarnych scenariuszy. Teraz od czasu do czasu w miarę możliwości (przy ruchliwy brzdacu) trochę Was podczutuje ale nie daje rady wszystkiego...
    Powiedzcie proszę o co chodzi z tymi gejpfrutami bo mnie zaintrygowalyscie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 15:52

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ