X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide po skladniki na leczo. Zrobie do sloikow. Pozniej jak juz nie bede sie mogla poruszac, to tylko podsmaze kielbaske i ciach sloiczek :-D

Englein, Anita12 lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Taa w takim tempie to do końca października będę mieć 60 :p a gdzie tam do porodu :p ale tak mi się chce dziś jeść ze i tak nic z tym nie zrobię :p

Matylda jak na blizniaki w 18 tyg to 52 i tak malo , wiec odbij sobie te calodzienne wiszenie na kibelku w 1 trymestrze i dokarmiaj dziedzicow :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Ale super z tym usg 4D! :)
    Popieram sushi wola najlepsze :D
    Też lubie Sushi Wola świetne ceny zestawów, tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość dowiązą na odległe dzielnice, ale trzeba się naczekać. Ja często zamawiałam z jedno bądź dwu dniowym wyprzedzeniem :)
    Kocham sushi, ale zrobiłam sobie na początku samiusienkim ciąży domowe i niestety trochę uraz. Czuję, że niebawem będę gotowa na spróbowanie, ale do zjedzenia takich ilości jak stara ja to nie mam co liczyć :D

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Matylda jak na blizniaki w 18 tyg to 52 i tak malo , wiec odbij sobie te calodzienne wiszenie na kibelku w 1 trymestrze i dokarmiaj dziedzicow :-)
    Czy chce czy nie to dokarmiać musze tak się domagają :p

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• severi Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Też lubie Sushi Wola świetne ceny zestawów, tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość dowiązą na odległe dzielnice, ale trzeba się naczekać. Ja często zamawiałam z jedno bądź dwu dniowym wyprzedzeniem :)
    Kocham sushi, ale zrobiłam sobie na początku samiusienkim ciąży domowe i niestety trochę uraz. Czuję, że niebawem będę gotowa na spróbowanie, ale do zjedzenia takich ilości jak stara ja to nie mam co liczyć :D
    No do mnie maja 15 minut a czasem 3h czekania i na miejscu brak miejsca baaaaardzo często, ale waarto :D

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze kojarzę to sushi Wola chyba bardzo przestrzega tych zasad przygotowania sushi dla ciężarnych, więc przynajmniej bezpiecznie jest u nich. A jeść nie jadłam jeszcze tam :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym zamawiała jako ciężarna to pomijając fakt, że oczywiście pieczone ryby, praktycznie każde rollsy maki itp mogą robić w niesurowej wersji, ale warto zaznaczyć mimo wszystko, że w ciąży i prośba o użycie oddzielnej deski. Na wszelki wypadek, żeby nikt nie położył mi pieczonego w miejscu gdzie przed chwilą leżało surowe ;)
    Może to śmieszne, ale gastronomia jest różna, w Polsce w nie wszystkich sushi barach pracują fachowcy Japończycy.

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały sklep z tego Smyka bym wykupiła :D Ale obiecałam sobie, że już w tym miesiącu nie będę nic kupować i czekam do 19.10 na potwierdzenie płci. Dziś przyszedł mi też ten kombinezon z tygryskiem ze Smyka i jest świetny, dobrze, że wzięłam rozmiar 56 bo jest spory.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszka któraś z Was albo ma blisko do Wrocławia, Łomianek lub Bydgoszczy?

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj kupiłam dzięki Wam grapefruity czerwone i dziś właśnie zjadłam, podkreślam, sam miąższ, bez skóry i pycha! :-) a teraz czekam na reakcję żołądka bo nie trawi mi owoców w ciąży. Ciekawe jak to przyjmie.

Czarnuszka, m@rtynka, taka_ja lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Mieszka któraś z Was albo ma blisko do Wrocławia, Łomianek lub Bydgoszczy?

Łomianki koło Wawy więc w teorii blisko. Ale raczej się tam nie zapuszczam :D a czemu pytasz?

• fantasmagoriia Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny.. właśnie wydrukowałam wynik wymazu z pochwy.. wyszła mi ureaplasma. nie mam żadnych objawów (może trochę zmieniła mi się ostatnio wydzielina), czekam na telefon od lekarza i termin wizyty.. Boże jak się denerwuję, że to Maluszkowi zaszkodzi.. może któraś z Was miała ten problem? najgorsze, że siedzę w pracy, mam ochotę stąd wyjść.

yj88v96.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantasmagoriia wrote:
    dziewczyny.. właśnie wydrukowałam wynik wymazu z pochwy.. wyszła mi ureaplasma. nie mam żadnych objawów (może trochę zmieniła mi się ostatnio wydzielina), czekam na telefon od lekarza i termin wizyty.. Boże jak się denerwuję, że to Maluszkowi zaszkodzi.. może któraś z Was miała ten problem? najgorsze, że siedzę w pracy, mam ochotę stąd wyjść.

Pierwszy raz się spotkałam z czymś takim, ale właśnie czytam, że nie ma się żadnych objawów przy tej bakterii. Skonsultuj to jak najszybciej lekarzem. Tą bakterię się leczy więc pewnie coś Ci przepisze i się tego pozbędziesz. Nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do dziewczyn, które ostatnio przechodziły przeziębienie, przeszło Wam po tym domowych sposobach tj syrop z cebuli, imbir cytryna albo jeszcze jakichś kt nie znam czy byłyście u lekarza? ja od 2 dni czuje się fatalnie i nawet nie mam siły leżeć w nocy w ogóle nie mogę spać.. boje się żeby z dzieckiem było tylko ok

• befra Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja się leczylam herbata z cytryną albo z sokiem z malin i praktycznie mi już wszystko przeszło a dodam że zaczęło mnie zbierać w niedzielę. Został mi jeszcze tylko trochę katar ale już nie uciążliwy. Na katar jedyny sposób jaki miałam to na noc kropelki oil olbas na poduszkę i super się oddychalo.

Mart_ lubi tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantasmagoriia wrote:

fantasmagoriia, moja koleżanka z forum i jej mąż się leczyli, ale na etapie starań.. Nie wiem jak z ciążą (w sensie co dokłądnie się robi w jej trakcie, chyba tylko antybiotyki) ale jak szybko podejmą leczenie (antybiotyki) to będzie dobrze, tylko wizyta jak najszybciej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 15:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie mnie jeszcze nie dopadło przeziębienie ale mam kpszmarne bóle głowy ale wziełam apap bo myślałam że umrę;( płci nie znam może 19.10 na wizycie poznam i tak też już myślę czy już kupować ciuszki i jaki rozmiar chyba 62 zaczne pomału po moich chłopcach wszystko ale rozdałam znajomym i potrzebującym zabawki chodzik wózki bujaki a teraz od początku coś trzeba pokupować ale to taka frajda te ciuszki kompletować tylko kasa leci takie małe ubranka a ceny duże;(tak myślę też pomału nad wózkiem jakimś ciemnym 3w1 tak żeby nie był brudzący no i wygodny w czyszczeniu ewentualnie z jakimś wzorem Wy macie już swoje typy co do wózków?dziewczyny bierzecie żelazo i jaką macie hemoglobine??ja mam 11.6 i mam brać i mięso oczywiście jeść na które nie mam ochoty;( a greupfruty bym kilogramami jadła waga mi przez tydzień prawie 2 kg skoczyła odkąd moja mama pojawiła się u mnie z Polskim żarełkiem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 15:49

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart_ wrote:
    mam pytanie do dziewczyn, które ostatnio przechodziły przeziębienie, przeszło Wam po tym domowych sposobach tj syrop z cebuli, imbir cytryna albo jeszcze jakichś kt nie znam czy byłyście u lekarza? ja od 2 dni czuje się fatalnie i nawet nie mam siły leżeć w nocy w ogóle nie mogę spać.. boje się żeby z dzieckiem było tylko ok

Ja po tym koktajlu na noc czosnek, mleko i masło. Wstałam i gardło mnie nie bolało, zatoki i głowa też nie bolały. Ogólnie lepiej się czułam, nie miałam obolałych mięśni ani nic. Katar tylko pozostał i lekki kaszel, ale jest o wiele lepiej niż wtedy. Jestem w stanie normalnie funkcjonować ;-)

Natka9029, Mart_ lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo w tych miastach będą bezpłatne badania usg 4D organizowane przez fundację Szczęśliwe Macierzyństwo.

MatyldaG, kr0pka, Mart_ lubią tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Pisałam do Was na początku, potem ucichlam bo statystyka poronien jest okrutna co mnie bardzo przytłaczalo a te ciążę chciałam przeżyć trochę spokojniej,bez stresowania analizowania obawiania się różnorodnych czarnych scenariuszy. Teraz od czasu do czasu w miarę możliwości (przy ruchliwy brzdacu) trochę Was podczutuje ale nie daje rady wszystkiego...
    Powiedzcie proszę o co chodzi z tymi gejpfrutami bo mnie zaintrygowalyscie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 15:52

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ