MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MatyldaG wrote:Taa w takim tempie to do końca października będę mieć 60 :p a gdzie tam do porodu :p ale tak mi się chce dziś jeść ze i tak nic z tym nie zrobię :p
Matylda jak na blizniaki w 18 tyg to 52 i tak malo , wiec odbij sobie te calodzienne wiszenie na kibelku w 1 trymestrze i dokarmiaj dziedzicow -
nick nieaktualnyseveri wrote:Ale super z tym usg 4D!
Popieram sushi wola najlepsze
Kocham sushi, ale zrobiłam sobie na początku samiusienkim ciąży domowe i niestety trochę uraz. Czuję, że niebawem będę gotowa na spróbowanie, ale do zjedzenia takich ilości jak stara ja to nie mam co liczyć -
taka_ja wrote:Matylda jak na blizniaki w 18 tyg to 52 i tak malo , wiec odbij sobie te calodzienne wiszenie na kibelku w 1 trymestrze i dokarmiaj dziedzicow
-
czirisz wrote:Też lubie Sushi Wola świetne ceny zestawów, tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość dowiązą na odległe dzielnice, ale trzeba się naczekać. Ja często zamawiałam z jedno bądź dwu dniowym wyprzedzeniem
Kocham sushi, ale zrobiłam sobie na początku samiusienkim ciąży domowe i niestety trochę uraz. Czuję, że niebawem będę gotowa na spróbowanie, ale do zjedzenia takich ilości jak stara ja to nie mam co liczyć -
Jeśli dobrze kojarzę to sushi Wola chyba bardzo przestrzega tych zasad przygotowania sushi dla ciężarnych, więc przynajmniej bezpiecznie jest u nich. A jeść nie jadłam jeszcze tam
-
nick nieaktualnyJakbym zamawiała jako ciężarna to pomijając fakt, że oczywiście pieczone ryby, praktycznie każde rollsy maki itp mogą robić w niesurowej wersji, ale warto zaznaczyć mimo wszystko, że w ciąży i prośba o użycie oddzielnej deski. Na wszelki wypadek, żeby nikt nie położył mi pieczonego w miejscu gdzie przed chwilą leżało surowe
Może to śmieszne, ale gastronomia jest różna, w Polsce w nie wszystkich sushi barach pracują fachowcy Japończycy. -
Cały sklep z tego Smyka bym wykupiła
Ale obiecałam sobie, że już w tym miesiącu nie będę nic kupować i czekam do 19.10 na potwierdzenie płci. Dziś przyszedł mi też ten kombinezon z tygryskiem ze Smyka i jest świetny, dobrze, że wzięłam rozmiar 56 bo jest spory.
-
Wczoraj kupiłam dzięki Wam grapefruity czerwone i dziś właśnie zjadłam, podkreślam, sam miąższ, bez skóry i pycha!
a teraz czekam na reakcję żołądka bo nie trawi mi owoców w ciąży. Ciekawe jak to przyjmie.
Czarnuszka, m@rtynka, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Kasiula33 wrote:Mieszka któraś z Was albo ma blisko do Wrocławia, Łomianek lub Bydgoszczy?
Łomianki koło Wawy więc w teorii blisko. Ale raczej się tam nie zapuszczama czemu pytasz?
-
dziewczyny.. właśnie wydrukowałam wynik wymazu z pochwy.. wyszła mi ureaplasma. nie mam żadnych objawów (może trochę zmieniła mi się ostatnio wydzielina), czekam na telefon od lekarza i termin wizyty.. Boże jak się denerwuję, że to Maluszkowi zaszkodzi.. może któraś z Was miała ten problem? najgorsze, że siedzę w pracy, mam ochotę stąd wyjść.
-
fantasmagoriia wrote:dziewczyny.. właśnie wydrukowałam wynik wymazu z pochwy.. wyszła mi ureaplasma. nie mam żadnych objawów (może trochę zmieniła mi się ostatnio wydzielina), czekam na telefon od lekarza i termin wizyty.. Boże jak się denerwuję, że to Maluszkowi zaszkodzi.. może któraś z Was miała ten problem? najgorsze, że siedzę w pracy, mam ochotę stąd wyjść.
Pierwszy raz się spotkałam z czymś takim, ale właśnie czytam, że nie ma się żadnych objawów przy tej bakterii. Skonsultuj to jak najszybciej lekarzem. Tą bakterię się leczy więc pewnie coś Ci przepisze i się tego pozbędziesz. Nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze. -
nick nieaktualnymam pytanie do dziewczyn, które ostatnio przechodziły przeziębienie, przeszło Wam po tym domowych sposobach tj syrop z cebuli, imbir cytryna albo jeszcze jakichś kt nie znam czy byłyście u lekarza? ja od 2 dni czuje się fatalnie i nawet nie mam siły leżeć w nocy w ogóle nie mogę spać.. boje się żeby z dzieckiem było tylko ok
-
Marta ja się leczylam herbata z cytryną albo z sokiem z malin i praktycznie mi już wszystko przeszło a dodam że zaczęło mnie zbierać w niedzielę. Został mi jeszcze tylko trochę katar ale już nie uciążliwy. Na katar jedyny sposób jaki miałam to na noc kropelki oil olbas na poduszkę i super się oddychalo.
Mart_ lubi tę wiadomość
-
fantasmagoriia wrote:dziewczyny.. właśnie wydrukowałam wynik wymazu z pochwy.. wyszła mi ureaplasma. nie mam żadnych objawów (może trochę zmieniła mi się ostatnio wydzielina), czekam na telefon od lekarza i termin wizyty.. Boże jak się denerwuję, że to Maluszkowi zaszkodzi.. może któraś z Was miała ten problem? najgorsze, że siedzę w pracy, mam ochotę stąd wyjść.
fantasmagoriia, moja koleżanka z forum i jej mąż się leczyli, ale na etapie starań.. Nie wiem jak z ciążą (w sensie co dokłądnie się robi w jej trakcie, chyba tylko antybiotyki) ale jak szybko podejmą leczenie (antybiotyki) to będzie dobrze, tylko wizyta jak najszybciej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 15:38
-
nick nieaktualnyWitam serdecznie mnie jeszcze nie dopadło przeziębienie ale mam kpszmarne bóle głowy ale wziełam apap bo myślałam że umrę;( płci nie znam może 19.10 na wizycie poznam i tak też już myślę czy już kupować ciuszki i jaki rozmiar chyba 62 zaczne pomału po moich chłopcach wszystko ale rozdałam znajomym i potrzebującym zabawki chodzik wózki bujaki a teraz od początku coś trzeba pokupować ale to taka frajda te ciuszki kompletować tylko kasa leci takie małe ubranka a ceny duże;(tak myślę też pomału nad wózkiem jakimś ciemnym 3w1 tak żeby nie był brudzący no i wygodny w czyszczeniu ewentualnie z jakimś wzorem Wy macie już swoje typy co do wózków?dziewczyny bierzecie żelazo i jaką macie hemoglobine??ja mam 11.6 i mam brać i mięso oczywiście jeść na które nie mam ochoty;( a greupfruty bym kilogramami jadła waga mi przez tydzień prawie 2 kg skoczyła odkąd moja mama pojawiła się u mnie z Polskim żarełkiem;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 15:49
-
Mart_ wrote:mam pytanie do dziewczyn, które ostatnio przechodziły przeziębienie, przeszło Wam po tym domowych sposobach tj syrop z cebuli, imbir cytryna albo jeszcze jakichś kt nie znam czy byłyście u lekarza? ja od 2 dni czuje się fatalnie i nawet nie mam siły leżeć w nocy w ogóle nie mogę spać.. boje się żeby z dzieckiem było tylko ok
Ja po tym koktajlu na noc czosnek, mleko i masło. Wstałam i gardło mnie nie bolało, zatoki i głowa też nie bolały. Ogólnie lepiej się czułam, nie miałam obolałych mięśni ani nic. Katar tylko pozostał i lekki kaszel, ale jest o wiele lepiej niż wtedy. Jestem w stanie normalnie funkcjonowaćNatka9029, Mart_ lubią tę wiadomość
-
Hej
Pisałam do Was na początku, potem ucichlam bo statystyka poronien jest okrutna co mnie bardzo przytłaczalo a te ciążę chciałam przeżyć trochę spokojniej,bez stresowania analizowania obawiania się różnorodnych czarnych scenariuszy. Teraz od czasu do czasu w miarę możliwości (przy ruchliwy brzdacu) trochę Was podczutuje ale nie daje rady wszystkiego...
Powiedzcie proszę o co chodzi z tymi gejpfrutami bo mnie zaintrygowalyscie;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 15:52
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017