X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam w sklepie i kupiłam tego grejpfruta :-) :-)

Anita12, taka_ja, Englein, Klarcia lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuje tym rządzącym obligatoryjnie przydzielić pod opieke dziecko z hospicjum. A do tego opiekuńcze w wysokości 1000 zł. W tym momrncie jestem złośliwa i mogłaby wiele innych przykładów podać ale jesli chcą obejrzeć kobiety z godności to są na fantastycznej drodze. Chca powrotu czasów kiedy kobieta nie miala zbyt dużo do powiedzenia. Ale ok obiecalam ze na chwile to na chwile i kończy swoje wywody

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poddaje się,nie będę mieć harmony ball :(
    Siedzę na tym ali chyba z godzinę. Nawet drugie konto założyłam żeby zapłacić. Poza metodą karta debetowa/kredytowa nie wyskakuja mi inne płatności. Trzy razy próbowałam zapłacić, wprowadzalam dane z dwóch kart i ciągle wyskakuje komunikat po angielsku ze transakcją się nie udała.
    Próbowałam przez telefon zamówić. Jak mi przejdzie frustracja to może spróbuję przez kompa...

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia podobno na polskim ali można płacić przez przelewy24 :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tu synchronizacja jedzeniowa jest :D

Trafiła nam sie oferta właśnie wózków do wyboru: ROAN MARITA lub LONEX SPEED V LIGHT czy może ktoś się orientuje :?: z Roana duzo osob zadowolonych, ale jest ciężki i skrętne kólka czasem sie przydaja. Ten drugi nie ma za wielu opinii w necie.

• male_m Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ebayu też je można dostać a tam łatwiej z płatnościami moim zdaniem jest. Cena wydaje mi się że jest podobna.

Mnie się też zdarza czuć maluszka :) Jakoś tak od tygodnia. Trochę nawet mnie to zaskoczyło bo łożysko z przodu więc spodziewałam się że jeszcze długie tygodnie przede mną zanim coś poczuję.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam Roana Marite dla córki. Gondola super, ale jak tylko mala przesiadla się do spacerówki to wozek sprzedalam. Dla mnie za duża, zbyt obszerna. Im większe dziecko tym lżejsza spacerówka. Ale jak kto woli. Drugiego wózka nie znam :)

Co do ALI to się może wieczorem zaloguje jednak przez tego kompa, bo ta harmony ball mi się podoba za bardzo żeby odpuścić ;)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Natalia podobno na polskim ali można płacić przez przelewy24 :)
    Tak, ja płacę przez przelewy24.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6613b93ce087.jpg

Anuschka to dla Ciebie! Wielki szacun za ogarnianie 40 strony! Wszystko na biezaco

MatyldaG, milagro, kr0pka, Anita12, okano1, jenny88, anuschka, Klarcia lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Faktycznie jedzenie i mi się udziela tez jestem szczęśliwa posiadaczka grejfrucików :-) o co chodzi z tą ladna zawieszą bo chyba nie doczekałam? Dziś swietnie czuję ruchy skarbka i jestem spokojniejsza.

Niestety ale musze wrócić do tematu aborcji tylko raz i na krótko. Nie zaczynałam tematu poniewaz uważam że osoba która nie zweryfikowala swoich poglądów nie powinna się wypowiadać bo nie wie co by zrobiła! Jeśli już są osoby po tej decyzji i nie poddaly się zabiegowi to nie mogą a nawet nie mają prawa oczekiwac tego samego od innych kobiet. Wiem co mówię bo przeszłam przez ten koszmar. Żaden polityk nie może decydować o życiu kobiety bo w tym momencie zmienia u takiej WSZYSTKO! Jej życie psychiczne, relacje małżeńskie i dzieci które ewentualnie są na świecie. Temat rzeka mogłaby tak długo ale to forum publiczne wiec nawet nie wypada. Nie chce się z nikim kłócić bo baardzo spokojny ze mnie człowiek ale i u mnie bywają tematy przez które się we mnie gotuje.

Wspólczuję, że musiałaś przez to przechodzić :* i nie dziwię się no we mnie też

maggdax lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakaś dziwna strona się otwiera :/

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    a czemu kobieta ma być zmuszana do urodzenia chorego dziecka?? I patrzenia potem na to jak umiera bo poza organizmem matki nie jest w stanie przeżyć?
    Oddać? A domy dziecka to pewnie puste stoją, taki las chętnych do adopcji (szczególnie chorych dzieci), że aż nie nadążają dzieci "wydawać" chętnym. Z resztą.. niby oddanie dziecka np z poważną niepełnosprawnością, które całe życie musi być pod czyjąś opieką to takie miłościwie i dobre?
    Nie każda kobieta ma tyle siły żeby urodzić dziecko ze świadomością, że zaraz umrze. Jedne chcą urodzić żeby zobaczyć, przytulić, pożegnać.. inne się nie odważą.. i nie wiem czemu miałyby być do tego zmuszane. Sama nie wiem jak bym się zachowała stojąc przed takim wyborem.. nie wiem.. "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono"
    ja nie popieram aborcji "bo się nie myślało" ale takich sytuacjach owszem, moim zdaniem kobieta powinna być wybór i tyle..

ale dobra.. wyraziłam swoje zdanie, więcej pisać na ten temat nie planuję

Myślę tak samo. Aborcja w takich szczególnych przypadkach jest dla mnie zrozumiała,oczywiście nie jeśli dokonuje się jej w 2 trymestrze i wyrywa kończyny i miazdzy główkę dziecka na żywca (ostatnio na fb krąży filmik jak dokonują późnych aborcji).
    Ja mieszkam w Kanadzie i tutaj aborcja ot tak jest dostępna każdemu, jak idziesz na usg to zamiast gratulacji słyszysz "czy chce pani zachować dziecko?". Przykre to. Dlaczego kobiety nie potrafią się zabezpieczyć jeśli nie chcą potomstwa tylko wola ryzykować i potem pozbyć się żywego problemu... głupota i bezdusznosc

kark, Klarcia lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze, że państwo nas traktuje tak jak im się podoba. Jeśli chodzi o aborcję - nawet płodu, które nie ma mózgu - jest to dziecko. Od poczęcia. Od zygoty. Ma prawo żyć, być ochrzczone i umrzeć na porodówce. A jeśli chodzi o pomoc finansową (leki, badania, wyprawka nawet używana - to wszystko kosztuje!) to jest to przecież tylko ciąża a nie obywatel.. A matka powinna tyrać w robocie do porodu..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz zdecydowanie synchronizacja :D

Mnie dziś odwozili rodzice więc już siè cieszyłam ze wczesniej w domu.. a pod blokiem spotkałam sąsiadkę i koleżankę z pracy, ktora w pon wraca po macierzyńskim i znowu jak się zgadalyśmy tak dotarłam do mieszkania jaobym normalnie z roboty wracałam i dostalam przy okazji zapas tabletek prenalenu, folik i coś jeszcze bo jej zostalo

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dokładnie robicie ten farsz z pieczarek do krokietow? :)

Odebrałam wyniki pappa ryzyko po dodaniu tych wyników juz jeszcze sporo sporo zmalalo niż to co miałam podane z samego usg wiec super :)

Fipsik, Czarnuszka, milagro, kr0pka, severi, Anita12, taka_ja, Vaina, malaczarna07, Angie 232, Tosia 1981, anuschka, jenny88, Klarcia, Mimi86 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Myślę tak samo. Aborcja w takich szczególnych przypadkach jest dla mnie zrozumiała,oczywiście nie jeśli dokonuje się jej w 2 trymestrze i wyrywa kończyny i miazdzy główkę dziecka na żywca (ostatnio na fb krąży filmik jak dokonują późnych aborcji).
    Ja mieszkam w Kanadzie i tutaj aborcja ot tak jest dostępna każdemu, jak idziesz na usg to zamiast gratulacji słyszysz "czy chce pani zachować dziecko?". Przykre to. Dlaczego kobiety nie potrafią się zabezpieczyć jeśli nie chcą potomstwa tylko wola ryzykować i potem pozbyć się żywego problemu... głupota i bezdusznosc

Moja daleka znajoma rodziła dziecko zaraz po połówkowym, jak się okazało, że nie ma połowy główki i mózgu.. Dostała leki na wywołanie i urodziła. Nikt jej synkowi nic nie wyrywał. Urodziła, dostała na pierś, umarło, pochowali. W jednej części. Te filmiki to nie wiem skąd są, może z podziemia aborcyjnego.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Mi jakaś dziwna strona się otwiera :/
    No właśnie mi siè w telefonie jakoś dziwnie wyświetla i uparcie przekierowuje na hiszpańskie alie.. nie wiem czemu.. :/

Moze ten z aplikacji zadziała, u mnie co prawda dalej przekierowuje na hiszpańskie.. Jeeezu ja chce tablet bo mnie szlag tragi..

http://s.aliexpress.com/ue2UneyY

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Jak dokładnie robicie ten farsz z pieczarek do krokietow? :)

Odebrałam wyniki pappa ryzyko po dodaniu tych wyników juz jeszcze sporo sporo zmalalo niż to co miałam podane z samego usg wiec super :)
    http://obiadoweinspiracje.blogspot.com/2013/08/farsz-pieczarkowy-do-krokietow-i.html#
    Ja dodaje ser do ostygniętych pieczarek, ale jak kto woli :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Poddaje się,nie będę mieć harmony ball :(
    Siedzę na tym ali chyba z godzinę. Nawet drugie konto założyłam żeby zapłacić. Poza metodą karta debetowa/kredytowa nie wyskakuja mi inne płatności. Trzy razy próbowałam zapłacić, wprowadzalam dane z dwóch kart i ciągle wyskakuje komunikat po angielsku ze transakcją się nie udała.
    Próbowałam przez telefon zamówić. Jak mi przejdzie frustracja to może spróbuję przez kompa...
    Kup na angielskim ebay :)

nataliad lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Moja daleka znajoma rodziła dziecko zaraz po połówkowym, jak się okazało, że nie ma połowy główki i mózgu.. Dostała leki na wywołanie i urodziła. Nikt jej synkowi nic nie wyrywał. Urodziła, dostała na pierś, umarło, pochowali. W jednej części. Te filmiki to nie wiem skąd są, może z podziemia aborcyjnego.

Koleś od 20 lat wykonywał tak legalne aborcje wiec gdzies tak to musi funkcjonowac. Ten filmik był przerażający

kark lubi tę wiadomość

201703012752.png
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ