X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart_ wrote:
    mam pytanie do dziewczyn, które ostatnio przechodziły przeziębienie, przeszło Wam po tym domowych sposobach tj syrop z cebuli, imbir cytryna albo jeszcze jakichś kt nie znam czy byłyście u lekarza? ja od 2 dni czuje się fatalnie i nawet nie mam siły leżeć w nocy w ogóle nie mogę spać.. boje się żeby z dzieckiem było tylko ok

Mnie bolało gardło, na tyle że głos powoli traciłam. Leczyłam się tylko syropem z cebuli i jakoś przeszło :) ale skoro czujesz sie fatalnie, to może lepiej się wybrać do lekarza?

Mart_ lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantasmagoriia wrote:
    dziewczyny.. właśnie wydrukowałam wynik wymazu z pochwy.. wyszła mi ureaplasma. nie mam żadnych objawów (może trochę zmieniła mi się ostatnio wydzielina), czekam na telefon od lekarza i termin wizyty.. Boże jak się denerwuję, że to Maluszkowi zaszkodzi.. może któraś z Was miała ten problem? najgorsze, że siedzę w pracy, mam ochotę stąd wyjść.
    Ja miałam ten syf.. Leczylam to przed in vitro 3 miesiące bo lekarz bezwzględnie nie chciał nas dopuścić do procedury z ta bakteria :/ myślę że szybko powinnaś się z tym zgłosić do lekarza

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Ja po tym koktajlu na noc czosnek, mleko i masło. Wstałam i gardło mnie nie bolało, zatoki i głowa też nie bolały. Ogólnie lepiej się czułam, nie miałam obolałych mięśni ani nic. Katar tylko pozostał i lekki kaszel, ale jest o wiele lepiej niż wtedy. Jestem w stanie normalnie funkcjonować ;-)

szatanska mikstura dziala:)

tez sie tak leczylam, i jeszcze do tego na noc bulka z maslem i czosnkiem:D rano jak nowo narodzona...:) polecam

Mart_, m@rtynka lubią tę wiadomość

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Pytam bo w tych miastach będą bezpłatne badania usg 4D organizowane przez fundację Szczęśliwe Macierzyństwo.

a faktycznie :) ciekawe.. co prawda nam trochę daleko ale jak już jest samochód to w sumie można pomyśleć
    dzięki za info, w sumie sama bym na to nawet nie wpadła żeby poszukać czegoś takiego :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://szczesliwemacierzynstwo.pl/wydarzenie/lomianki-25-pazdziernika/

W Łomiankach 15 października. Ja byłam na takiej akcji w pierwszej ciąży. Fajna sprawa, dali mi wydrukowane zdjęcia, mogłam się o wszystko zapytać. Tylko minus, że jest duże zainteresowanie. Trzeba przyjść w miarę wcześnie i wpisać się w kolejkę.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Pytam bo w tych miastach będą bezpłatne badania usg 4D organizowane przez fundację Szczęśliwe Macierzyństwo.
    Weszłam na stronę tej akcji i tam jest napisane, że nie zaleca się wykonywania badania usg w zdrowo przebiegającej ciąży jeśli badanie było już wykonywane w ciągu ostatnich dwóch tygodni. Więc u mnie odpada bo wizytę mam 5.10.
    No chyba, że mi lekarz nie zrobi to pomyślę nad tym. Ale zwykle w takich akcjach przeraża mnie oczekiwane w tym tłumie i jeszcze nie ma gwarancji, że się człowiek załapie.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :) powalczę dziś herbatą, syropem z cebuli, a na noc ta szatańska mikstura :) , a jeśli jutro będzie tak samo i nie prześpię kolejnej nocy pójdę do lekarza

• severi Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to fajnie z tym usg mam kawałek ale chyba się wybiore :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Mieszka któraś z Was albo ma blisko do Wrocławia, Łomianek lub Bydgoszczy?

Ja jeszcze mieszkam w Bydgoszczy, ale tylko do końca października. A kiedy są w Bydgoszczy? na ich stronie nie widzę, żeby w ogóle było.

Co do aborcji i tej ustawy to mam niezmienne zdanie od wielu lat:

1. rozdzielić politykę od kościoła, nie należy mieszać religii z medycyną, oświatą, sprzątaniem czy robieniem dżemu na zimę. Niech każdy zajmie się swoją działką.

2. ta ustawa jaka była, była dobra. Uważam, że nie powinno się jej rozluźniać, ale też nie zaostrzać - to co chazan zrobił to było przegięcie. Dziecko bez czaszki i mózgu kazać rodzić, żeby zmarło zaraz po przecięciu pępowiny to trauma dla całej rodziny. I niestety takich dzieci nie można oddać do domu dziecka, bo one umierają już w szpitalu.
    Tak jak ktoś napisał, żeby nie porównywać wpadki do gwałtu, tak też nie można porównywać chorego serduszka, brak rączki do bezmózgowia.

Ja dziś padam. Młoda wstała o 5 z tak paskudnym kaszlem, że znaleźliśmy się w szpitalu, rtg, pobranie krwi, coś tam przychodnia nie ma kontraktu, musieliśmy płacić, wyniki jutro.. Leżę i zdycham :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 16:19

m@rtynka, kr0pka, coffee lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:

No to moze wlasnie ja sie na to zalapalam :-) wiem sie szczegolow jak zadzwonia ale mi powiedzieli ze umawia sie na konkretna godzine. Ciekawe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 16:20

p19uskjoy20ehkws.png
  • fantasmagoriia Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ja miałam ten syf.. Leczylam to przed in vitro 3 miesiące bo lekarz bezwzględnie nie chciał nas dopuścić do procedury z ta bakteria :/ myślę że szybko powinnaś się z tym zgłosić do lekarza

no właśnie czekam na wyznaczenie wizyty gdzieś między pacjentkami.. masakrycznie sie denerwuję. A do tej pory szło zaskakująco gładko.

yj88v96.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko wszystko nadrobić ale jakimś cudem się udało doczytać cały tydzień :)
    My już po naszym urlopie w Pl. Udało mi się pójść do mojej lekarki także powyjaśniała mi wszystko czego nie skumałam tutaj na badaniach, no i dodatkowo też mi zrobiła chyba wszystkie możliwe wymazy także czekam jeszcze na wyniki.
    Potwierdziła też że w brzuszku mieszka synek także jak dwóch lekarzy tak stwierdziło to chyba się już nic nie zmieni.

Nadrabiając tematy z całego tygodnia:

Ja sobie kupiłam pasy do auta i są bardzo fajne. Brzucha nie mam jeszcze jakiegoś bardzo dużego ale mimo wszystko wygodnie się w nich siedzi. Jedyny minus jest taki, że ja przy dłuższych trasach z zasady się wiercę na moim miejscu a z tym zapięciem między nogami to słabo...

Poduchę do spania też kupiłam taką w kształcie C i chyba się z nią już nie rozstanę :) nie sądziłam że może mi się tak przyjemnie spać. Mój mąż tylko coś marudzi że za dużo miejsca w łóżku teraz zajmuję :)

Byłam też w poniedziałek w szpitalu na spotkaniu dla ciężarnych. Spotkanie niby spoko lekarze i pielęgniarki też super wrażenie na mnie zrobili ale jak poszłam oglądać sale porodowe to już tak mi się nie podobało także muszę innego szpitala szukać :/ żeby jednak awaryjnie coś mieć jak by się okazało że w domu jednak się nie uda.

Co do wagi to ja już 4,5 kg na plusie jestem. Także już prawie 55 kg... a w sumie jakoś wiele więcej nie jem niż normalnie, no ale do tej pory udało mi się bez zwracania tego co zjadłam dotrwać to może dlatego też szybciej ta waga się zmienia. A przynajmniej tak sobie to tłumaczę :)

kr0pka, Anita12 lubią tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75eca997c917.jpg

Piękna, też chce :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Co do aborcji i tej ustawy to mam niezmienne zdanie od wielu lat:

1. rozdzielić politykę od kościoła, nie należy mieszać religii z medycyną, oświatą, sprzątaniem czy robieniem dżemu na zimę. Niech każdy zajmie się swoją działką.

2. ta ustawa jaka była, była dobra. Uważam, że nie powinno się jej rozluźniać, ale też nie zaostrzać - to co chazan zrobił to było przegięcie. Dziecko bez czaszki i mózgu kazać rodzić, żeby zmarło zaraz po przecięciu pępowiny to trauma dla całej rodziny. I niestety takich dzieci nie można oddać do domu dziecka, bo one umierają już w szpitalu.
    Tak jak ktoś napisał, żeby nie porównywać wpadki do gwałtu, tak też nie można porównywać chorego serduszka, brak rączki do bezmózgowia:/

Czytałam wywiad z mężem tej kobiety i opisywał w jakim stanie była ta kobieta zaraz po porodzie i później. Coś STRASZNEGO! Jak to czytałam to nie byłam nawet w stanie pomieści w głowie co czują rodzice.

A tak poza tym to zgadzam się z wypowiedzią powyżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 16:54

17u93e5ep5g57u5f.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Piękna, też chce :)

https://m.aliexpress.com/item/32511929511.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&productId=32511929511&productSubject=FH234-Eudora-Harmony-Ball-Chime-Angel-Wing-Locket-Pendant-Gunmetal-Angel-Caller-Mexican-Bola-Necklace&shortkey=ue2UneyY&addresstype=600#autostay

• Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik ja też z Bydgoszczy ;)

Tu masz namiary:
    http://szczesliwemacierzynstwo.pl/wydarzenie/bydgoszcz-16-pazdziernika/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 17:10

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 28 września 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75eca997c917.jpg
    To ten z alli?

Edit. Już widzę ze tak ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 17:12

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Kupiłam przez Was krokiety :P

taka_ja, m@rtynka, Marrtusia lubią tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantasmagoriia wrote:
    no właśnie czekam na wyznaczenie wizyty gdzieś między pacjentkami.. masakrycznie sie denerwuję. A do tej pory szło zaskakująco gładko.
    Czytałam o jednym przypadku kiedyś na ovu ale dziewczyna miała chyba chlamydie a nie ureaplasme z tego co pamiętam to tego jej w ciąży już nie liczyli tylko miała jakieś problemy z szyjka i później juz musiała leżeć ale urodziła w terminie zdrowego dzidziusia także będzie dobrze :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie jedzenie i mi się udziela tez jestem szczęśliwa posiadaczka grejfrucików :-) o co chodzi z tą ladna zawieszą bo chyba nie doczekałam? Dziś swietnie czuję ruchy skarbka i jestem spokojniejsza.

Niestety ale musze wrócić do tematu aborcji tylko raz i na krótko. Nie zaczynałam tematu poniewaz uważam że osoba która nie zweryfikowala swoich poglądów nie powinna się wypowiadać bo nie wie co by zrobiła! Jeśli już są osoby po tej decyzji i nie poddaly się zabiegowi to nie mogą a nawet nie mają prawa oczekiwac tego samego od innych kobiet. Wiem co mówię bo przeszłam przez ten koszmar. Żaden polityk nie może decydować o życiu kobiety bo w tym momencie zmienia u takiej WSZYSTKO! Jej życie psychiczne, relacje małżeńskie i dzieci które ewentualnie są na świecie. Temat rzeka mogłaby tak długo ale to forum publiczne wiec nawet nie wypada. Nie chce się z nikim kłócić bo baardzo spokojny ze mnie człowiek ale i u mnie bywają tematy przez które się we mnie gotuje.

w4sqs65g9q8df5xs.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ