X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Englein Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry...jesli moja waga wskazuje dobrze po wymianie baterii to schudlam 1 kg...kurcze...az ciekawa jestem co pokaze pozniej. Bo juz mi waga skoczyla lekko do gory od wyjsciowej i znowu spadla??

Troche sie wczoraj zdenerwowalam,bo dzwo ili z mojej przychodni...a mieli dzwonic jakby cos bylo jie tak z moim wymazem, ew.reszta krwi i moczu. Nie odebralam bo akurat prowadzilam...i dzis po pracy bede do nich dzwonic...troche mam cykora...

Magda, ja na macierzynski (nie zwolnienie) wybieram sie jakies 2 mies przed TP. U nas w pracy to taki standard. I tak od poczatku mam mniejsza ilosc godzin pracy, co oczywiscie odbija sie na pensji ale dziecko wazniejsze. U nas platny macierzynski jest 9 mies (ale,ale nie 100%) i czesc inaczej a czesc jeszcze inaczej... plus na koniec jakis miesiac urlopu.Jesli pojde na niego szybciej to juzmi to jest odliczane od tych 9 miesiecy...trudno.

Marta...raczej wiem kiedy doszlo do zaplodnienia, chyba 2 dni przed...wiec niby dziewczynka...ale...moze owu wyszla wczesniej? Bo i termin wg usg przesunal mi sie do przodu. Zobaczymy, moze gin za 2 tyg na polowkowych powie co sie w brzuszku kryje :)

Dobra, sniadanie zjedzone, forum doczytane....tylko do herbaty dalamciut za duzo soku malinowego i za slodka :(

Spokojnego dnia;)

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna współczuje;-*
    Blekitna rok jest zasiłek. Mnie też to czeka
    A jeszcze chciałam powiedzieć że jeżeli mi się potwierdzi płeć z wczorajszej wizyty to jestem zawiedzona moją intuicją, bo od samego początku czułam chłopaka. Ale zawsze bardziej mi się dziewczynka marzyła lecz co będzie to będzie;)

hchy43r8kkymthav.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna a nie możesz tego babska zmienić na kogoś normalnego? Ewidentnie robi Ci na złość zero współpracy mam nadzieje ze Twoja skargę rozpatrza pozytywnie.

Ja dziś wstałam jakaś polamana plecy mnie bola nie wyspalam się :/ i jeszcze chyba cała noc mi się śniło ze dowiedziałam się że mam raka krwi ehhh tez musze chyba dziś sobie albo małym coś ładnego kupić na poprawę humoru

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Muszę zrobić gorzkie żale:

Moja promotorka wysłała mi 22 września pracę z uwagami. Chodzi o przesyłkę na trasie Kraków-Kraków. Wysłała mi pracę listem priorytetowym, nie poleconym. Do dzisiaj przesyłka nie dotarła. Do 30 września muszę opublikować w systemie pracy, ale nie mogę tego zrobic bez akceptacji pracy przez moją promotorkę. Ta nie zaakceptuje mi pracy póki nie wprowadzę poprawek, które naniosła na pracę, która do mnie nie dotarła. Dzwoniłam i na pocztę nadawcy i na pocztę odbiorcy i nie ma tam mojego listu. Gdy zwróciłam się do niej o pomoc w rozwiązaniu problemu, powiedziała jedynie, że system zamyka się 30 września a ona nie może zaakceptować mojej pracy bez tych jej poprawek. I tyle. Nawet nie udawała, że chce mi pomóc. Zresztą musiałam powtarzać rok bo rok temu nie zaakceptowała mi pracy.

Uważam, że to nie moja wina, że promotorka nie umie wysłać pracy listem poleconym i praca zaginęła. Ona twierdzi, ze praca na pewno doszła a ja nie chcę wprowadzić zasugerowanych przez nią poprawek. Napisałam jej, że moge przedstawić jej bilingi rozmów z pocztą, a ta swoje, ze nie zaakceptuje pracy póki nie naniosę poprawek.

Ciśnienie miałam chyba 200/300. Napisałam na nią skargę do dziekana.
    Słuchaj, niech ona Ci da potwierdzenie nadania. Tam jest numer do śledzenia przesyłki. Prześledzisz sobie i zobaczysz na jakim etapie praca utknęła.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Nie ma potwierdzenia nadania, bo ona to wysłała zwykłym priorytetem a nie poleconym...
    No tak. Teraz doczytałam :(
    Co za kobieta. Ja też miałam taką staruszke, też robiła problemy ale ta przesadziła. Mam nadzieję, że skarga pomoże.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Słuchaj, niech ona Ci da potwierdzenie nadania. Tam jest numer do śledzenia przesyłki. Prześledzisz sobie i zobaczysz na jakim etapie praca utknęła.
    Anita ale ona go chyba wyslalatylko zwyklym priorytetem (tak mozna wywnioskowac z postu Balladyny)- to nie bedzie sladu. Gdyby wyslala poleconym to wtedy i na bajka.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarga została przyjęta. Nawet mi odpisano, ale nic z tego nie wynika. Nie wiem czy znów mogę odkładać kolejny rok. Dzisiaj o 4 rano promotorka napisała mi maila, że mam do 16:00 wyslać jej poprawioną pracę. Czy ona nie rozumie, że ja nie mogę wprowadzic sugerowanych przez nia poprawek bo nie mam tej pracy?!???

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wiesz co ja bym zrobiła na Twoim miejscu? Wysłałabym jej pracę taką którą masz bez jej poprawek, i napisałabym. - Przesyłam pani poprawioną pracę. I czekałabym co będzie.

kark lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka z roku kiedyś tak zrobiła przez przypadek, wysłała promotorce meilem nie ten plik co trzeba i przeszło :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak umie pisać franca maile ;P
    A nie da się u Was zmienić promotora?
    U mnie miesiąc przed planowaną obroną promotorka zrezygnowała z pracy na uczelni o czym nas oczywiście nie poinformowala. I na ostatnią chwilę musieliśmy szukać kogoś kto nas przygarnie. Nie ma sensu tracić kolejnego roku i się stresować.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh no to ja też właśnie okupuje internetowy smyk :D
    Powiedzcie mi z doświadczenia coś o rozmiarówkach...czy zgadza się praktyka z rozmiarówką smyka i jak chciałabym ciuchy dla córeczki na lato to brać rozmiar 68 ? , a zaraz po urodzeniu 56, po miesiącu do 3 miesiąca już 62 ? ehhh

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja miałam dokładnie to samo tylko, że moja praca z naniesionymi przez promotorke pracami nie dotarła do mnie mailem.. nie było żadnego odzewu więc po jakimś czasie dosłałam jej już z nowymi rozdziałami a ta na mnie wjechała, że jej wysyłam drugi raz to samo, bez poprawek.. No bo faktycznie mialam ejj jak wprowadzić.. ecchh.. widzę, że nie ja jedna miałam takie "szczęście"

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papatka wrote:
    Powiedzcie mi z doświadczenia coś o rozmiarówkach...czy zgadza się praktyka z rozmiarówką smyka i jak chciałabym ciuchy dla córeczki na lato to brać rozmiar 68 ? , a zaraz po urodzeniu 56, po miesiącu do 3 miesiąca już 62 ? ehhh

W smyku jest większa rozmiarówka niż w innych sklepach. Bardziej wydaje mi się że te 62 na lato

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Ja mam na 15 ;-) dziewczyny znavie swoje organizmy? I wiecie kiedy doszlo do zapłodnienia? Ja tak i jestem ciekawa czy teoria z płcią i momentem zapłodnienia sprawdza się. Nie mam teraz zbytnio czasu ale jak któraś wie o co mi chodzi to piszcie a zainteresowanym mogę wieczorem wiecej napisać.

Ja w 12 d.c. byłam u lekarza, pecherzyk był duży i "do pęknięcia".
    Więc w 13 dniu cel był na chłopaka :D zobaczymy co wyjdzie w praktyce;)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w smyku zamówiłam wielopaki bodziakow. Jedne białe 56 i takie kolorowe neutralne 62 :)

nataliad lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teoria z owulacją się nie sprawdza. Córka była "zrobiona" idealnie w dzień owu, teraz dzidziuś też był w dzień owu i jak narazie jest 50% na dziewczynę i 50% na chłopaka :-)

nataliad, kark lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papatka wrote:

Rozmiarowka swoją drogą ale nie masz pewności jakie duże dziecko urodzisz, jak szybko będzie przybieralo itp :) więc ja bym na zapas nie kupowała. Moja miała 58cm i prawie 4kg więc szybko zaczęłam używać na 62.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę Wam pomarudzę... miałam wczoraj bardzo ciężki dzień. Mój pies znowu chory ;(( jak wczoraj załatwił mi się z krwią i to w domu co nigdy już mu się nie zdarzało, to omało nie dostałam zawału. U wet okazało się że infekcja i miał 40 stopni gorączki :(( Do tż oczywiście zadzwoniłam,że znowu jak to w każdej złej sytuacji jestem sama. Piesek dostał kroplówke, zastrzyk i lekarstwa. Dziś gorączka znowu nie spadła i idziemy za chwile do wet :( biedactwo ma dopiero 8 miesięcy.

Przepraszam, że Wam zawracam tym głowę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 08:49

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Balladyna wiesz co ja bym zrobiła na Twoim miejscu? Wysłałabym jej pracę taką którą masz bez jej poprawek, i napisałabym. - Przesyłam pani poprawioną pracę. I czekałabym co będzie.

Z nią to nie przejdzie. Ona BARDZO wnikliwie czyta wszystkie prace. Wszystko wyłapie. I pamięta uwagi.
    Ona umie wysyłać maile, ale chyba nie umie dodać i odbierać załączników.

W każdym razie donoszę, że odniosłam (chyba) sukces. Dziekan odpisał mi, że korzysta ze swoich przywilejów i z powodów nadzwyczajnych przedłuża mi rok. To znaczy, że jak się dogadam z promotorką (czyli nigdy) to będę mogła się bronić nie za rok, a w wybranym przez nas terminie.

A ciążowych spraw: 40% za mną!

Anita12, m@rtynka, kr0pka, Klarcia, taka_ja, kark, fantasmagoriia, Englein, Mimi86 lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Anita ale ona go chyba wyslalatylko zwyklym priorytetem (tak mozna wywnioskowac z postu Balladyny)- to nie bedzie sladu. Gdyby wyslala poleconym to wtedy i na bajka.
    No właśnie, aż niewiarygodne, że wysłała dokument bez potwierdzenia nadania.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ