WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Czarnuszka wrote:
    Balladyna wiesz co ja bym zrobiła na Twoim miejscu? Wysłałabym jej pracę taką którą masz bez jej poprawek, i napisałabym. - Przesyłam pani poprawioną pracę. I czekałabym co będzie.

Też bym tak zrobiła.. Wydaje mi się że ona wogole tej pracy nie odeslala..jesli jest z tego samego miasta to zadzwoniłabym do niej i zaproponowała że osobiście jej ta prace dostarczę i później odbiorę.. U mnie umawialiśmy się z promotorka na stacji benzynowej, w MC donaldzie i w jej domu nawet :D ale było szybciej i bez spinki że praca nie dojdzie

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Z nią to nie przejdzie. Ona BARDZO wnikliwie czyta wszystkie prace. Wszystko wyłapie. I pamięta uwagi.
    Ona umie wysyłać maile, ale chyba nie umie dodać i odbierać załączników.

W każdym razie donoszę, że odniosłam (chyba) sukces. Dziekan odpisał mi, że korzysta ze swoich przywilejów i z powodów nadzwyczajnych przedłuża mi rok. To znaczy, że jak się dogadam z promotorką (czyli nigdy) to będę mogła się bronić nie za rok, a w wybranym przez nas terminie.

A ciążowych spraw: 40% za mną!
    A nie można do niej jechać z praca usiąść i niech przy tobie naniesie jeszcze raz te poprawki a potem jej oddasz juz gotowa? Teraz nie ma wyjścia nie podwazy decyzji dziekana

kark lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Dziewczyny trochę Wam pomarudzę... miałam wczoraj bardzo ciężki dzień. Mój pies znowu chory ;(( jak wczoraj załatwił mi się z krwią i to w domu co nigdy już mu się nie zdarzało, to omało nie dostałam zawału. U wet okazało się że infekcja i miał 40 stopni gorączki :(( Do tż oczywiście zadzwoniłam,że znowu jak to w każdej złej sytuacji jestem sama. Piesek dostał kroplówke, zastrzyk i lekarstwa. Dziś gorączka znowu nie spadła i idziemy za chwile do wet :( biedactwo ma dopiero 8 miesięcy.

Przepraszam, że Wam zawracam tym głowę.
    Współczuję mój piesek jak był taki mały tez często chorował, był odrobaczany? Może musi jeść jakaś specjalna karmę?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nataliad Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Z nią to nie przejdzie. Ona BARDZO wnikliwie czyta wszystkie prace. Wszystko wyłapie. I pamięta uwagi.
    Ona umie wysyłać maile, ale chyba nie umie dodać i odbierać załączników.

W każdym razie donoszę, że odniosłam (chyba) sukces. Dziekan odpisał mi, że korzysta ze swoich przywilejów i z powodów nadzwyczajnych przedłuża mi rok. To znaczy, że jak się dogadam z promotorką (czyli nigdy) to będę mogła się bronić nie za rok, a w wybranym przez nas terminie.

A ciążowych spraw: 40% za mną!

No to już jakiś sukces :)
    PS. U mnie 39 %

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Dziewczyny trochę Wam pomarudzę... miałam wczoraj bardzo ciężki dzień. Mój pies znowu chory ;(( jak wczoraj załatwił mi się z krwią i to w domu co nigdy już mu się nie zdarzało, to omało nie dostałam zawału. U wet okazało się że infekcja i miał 40 stopni gorączki :(( Do tż oczywiście zadzwoniłam,że znowu jak to w każdej złej sytuacji jestem sama. Piesek dostał kroplówke, zastrzyk i lekarstwa. Dziś gorączka znowu nie spadła i idziemy za chwile do wet :( biedactwo ma dopiero 8 miesięcy.

Biedny piesek :(

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Ja mam na 15 ;-) dziewczyny znavie swoje organizmy? I wiecie kiedy doszlo do zapłodnienia? Ja tak i jestem ciekawa czy teoria z płcią i momentem zapłodnienia sprawdza się. Nie mam teraz zbytnio czasu ale jak któraś wie o co mi chodzi to piszcie a zainteresowanym mogę wieczorem wiecej napisać.

Ja zawsze dobrze wiedziałam kiedy mam owulację i tak było tym razem czyli 18 dc a stosunek był 14 i 15 dc czyli teoretycznie dziewczynka ale z racji tego że termin z USG wychodzi później niz powinien to już sama nie wiem czy się pomylilam czy nie. Zobaczymy co się okaże.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    A nie można do niej jechać z praca usiąść i niech przy tobie naniesie jeszcze raz te poprawki a potem jej oddasz juz gotowa? Teraz nie ma wyjścia nie podwazy decyzji dziekana

Nie mogę, bo ja w Belgii a ona w Krakowie. Wszyscy znajomi byli zaangażowani w dostarczanie i odbieranie od niej papierków. Właśnie kupuję bilet lotniczy do Krakowa. Będę się z nią bić, a jak mi odmówi to myszy ją zjedzą :D

kr0pka, kark lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papatka wrote:
    Heh no to ja też właśnie okupuje internetowy smyk :D
    Powiedzcie mi z doświadczenia coś o rozmiarówkach...czy zgadza się praktyka z rozmiarówką smyka i jak chciałabym ciuchy dla córeczki na lato to brać rozmiar 68 ? , a zaraz po urodzeniu 56, po miesiącu do 3 miesiąca już 62 ? ehhh

Jak najbardziej, mi wczoraj pryszedl kombinezon 56 - i jest naprawdę spory. Zaraz po urodzeniu to nawet 56 może być lekko przyduży. Mojej bratowej córka urodziła się mając 56 cm i jak zakładała jej ubranka ze Smyka w rozmiarze 56 to były przyduże lekko, dopiero po 2 tygodniach były dobre.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Ja mam na 15 ;-) dziewczyny znavie swoje organizmy? I wiecie kiedy doszlo do zapłodnienia? Ja tak i jestem ciekawa czy teoria z płcią i momentem zapłodnienia sprawdza się. Nie mam teraz zbytnio czasu ale jak któraś wie o co mi chodzi to piszcie a zainteresowanym mogę wieczorem wiecej napisać.

U mnie owulka była w 18 dc na 100% bo miałam monitoring, kochanie było w 16,17,18 dc wiec ciężko powiedzieć co będzie :D

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Hej;) co do smyka to nieźle się nawkurzalam bo ciągle mi błąd strony wywalo, ale wytrwale czekałam i mam swoje pierwsze ubranka dla maleństwa. Nie mogę się doczekać aż będę miała więcej, chyba znalazłam nowe hobby;D co do ruchów, wydaje mi się ze juz je czuje choć nie mogę powiedzieć jak niektóre z was mówią ze nie da się ich z niczym pomylić bo mam podejrzenia ze może to być dzidzia albo jelita. Czuje mało, zwykle gdy wieczorem leżę na plecach, delikatne smyranie pod pepkiem. Wczoraj mocno się w czuwałam, ale niestety nic nie czułam, wiec mam nadzieje ze tak się zdarza i nie jest to niepokojący sygnał. Mam pytanie do dziewczyn które jeszcze pracują, kiedy wybieracie się na zwolnienie lekarskie? Ja podjęłam decyzję ze od listopada;) pozdrawiam mamusie i brzuszki

ja może od początku nowego roku, termin mam na 15 marzec. chociaż może pójdę wcześniej albo później - dużo zależy od pogody, jak przyjdą śniegi i duże mrozy to wtedy pójdę, żeby gdzieś po drodze do pracy "nie rypnąć" :P

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:

ja znam swój organizm owulacje miałam zawsze 14 dc a do współzycia doszło 13 dc oraz 2 i 3 dnia skoku temperatury. Planowaliśmy dzidziusia (synuś byłby super) ale do owulacji nie wytrzymaliśmy i zrobiliśmy to dzień przed zobaczymy jak to będzie :) Byle kruszynka zdrowa była.
    Ps. a dziś śniło mi się że urodziłam córeczkę była taka słodka :D

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek urodził się 59 cm i body 56 nosił przez krotki czas... ale pajace musiałam zakładać 62 od razu, bo 56 mialy za krótkie nogawki. Teraz ma 16 msc a kurtkę kupiłam mu na 98 czyli na 3 lata wg numeracji ze smyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 09:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam kupić kombinezon wiosenny 62, dodało mi go 20 sztuk do koszyka, usunąć nie mogę, bo jakiś błąd się pojawia :D No cóż, kupie inny gdzies indziej :)

nataliad lubi tę wiadomość

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta promocja jest tylko w sklepie internetowym czy w stacjonarnych tez?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:

Biedny psia..a może to nosówka? Jeeej oby nie.. Pewnie zwykła infekcja, wyzdrowieje :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosimy o dopisanie nad do listy z TP 23.03 i spodziewamy się synka.

severi, m@rtynka, Klarcia, milagro, Anita12, anuschka, nataliad, kark, Marynia991 lubią tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Wykupilabym pol tego smyka jak bym mogla!! Zwlaszcza dzial PAJACE!

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do znajomości organizmu to nie mam zielonego pojecia kiedy była owulacjal miała straasznie problemy z powrotem do regularnych miesiączek po tabletkach.

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anyschka trzymam kciuki żeby mu szybko przeszło, biedactwo :( szczepiliście do na parwowiroze?

"Pochwalę" się swoim sieroctwem.. od rana zdążyłam rozwalić jajko, opakowanie jogurtu a w pracy wylać sobie prawie cały kubek herbaty.. wprost do otwartej szuflady..
    Nie ma jeszcze 10tej.. boję się co dalej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 09:42

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 18 tygodniu, czyli w 5 miesiącu :)
    Jak ten czas leci! Dopiero, co zobaczyliśmy z Mężem dwie kreseczki, a tu już 5 miesiąc...

Co do zakupów, to byłam wczoraj w Pepco i były takie piękne cudeńka ... :) Nawet udało mi się znaleźć uniwersalne ubranka. Odwiedziłam także z ciekawości ciucholand i byłam w szoku: mnóstwo fajnych ubranek za 7zł, 6zł a nawet i po 3 czy po 2zł...
    Ale powstrzymałam się, nic jeszcze nie kupuję, ponieważ dostałam mnóstwo ubranek po chłopcu i po dziewczynce. Więc poczekam jeszcze, przejrzę, to, co mam i jak już będziemy wiedzieć kim jest Bąbelek wtedy wpadnę w zakupowy szał :)

m@rtynka, kr0pka, Magdzia88, MatyldaG, Anita12, Mimi86 lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ