X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Czarnuszka wrote:
    Balladyna wiesz co ja bym zrobiła na Twoim miejscu? Wysłałabym jej pracę taką którą masz bez jej poprawek, i napisałabym. - Przesyłam pani poprawioną pracę. I czekałabym co będzie.

Też bym tak zrobiła.. Wydaje mi się że ona wogole tej pracy nie odeslala..jesli jest z tego samego miasta to zadzwoniłabym do niej i zaproponowała że osobiście jej ta prace dostarczę i później odbiorę.. U mnie umawialiśmy się z promotorka na stacji benzynowej, w MC donaldzie i w jej domu nawet :D ale było szybciej i bez spinki że praca nie dojdzie

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Z nią to nie przejdzie. Ona BARDZO wnikliwie czyta wszystkie prace. Wszystko wyłapie. I pamięta uwagi.
    Ona umie wysyłać maile, ale chyba nie umie dodać i odbierać załączników.

W każdym razie donoszę, że odniosłam (chyba) sukces. Dziekan odpisał mi, że korzysta ze swoich przywilejów i z powodów nadzwyczajnych przedłuża mi rok. To znaczy, że jak się dogadam z promotorką (czyli nigdy) to będę mogła się bronić nie za rok, a w wybranym przez nas terminie.

A ciążowych spraw: 40% za mną!
    A nie można do niej jechać z praca usiąść i niech przy tobie naniesie jeszcze raz te poprawki a potem jej oddasz juz gotowa? Teraz nie ma wyjścia nie podwazy decyzji dziekana

kark lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Dziewczyny trochę Wam pomarudzę... miałam wczoraj bardzo ciężki dzień. Mój pies znowu chory ;(( jak wczoraj załatwił mi się z krwią i to w domu co nigdy już mu się nie zdarzało, to omało nie dostałam zawału. U wet okazało się że infekcja i miał 40 stopni gorączki :(( Do tż oczywiście zadzwoniłam,że znowu jak to w każdej złej sytuacji jestem sama. Piesek dostał kroplówke, zastrzyk i lekarstwa. Dziś gorączka znowu nie spadła i idziemy za chwile do wet :( biedactwo ma dopiero 8 miesięcy.

Przepraszam, że Wam zawracam tym głowę.
    Współczuję mój piesek jak był taki mały tez często chorował, był odrobaczany? Może musi jeść jakaś specjalna karmę?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nataliad Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Z nią to nie przejdzie. Ona BARDZO wnikliwie czyta wszystkie prace. Wszystko wyłapie. I pamięta uwagi.
    Ona umie wysyłać maile, ale chyba nie umie dodać i odbierać załączników.

W każdym razie donoszę, że odniosłam (chyba) sukces. Dziekan odpisał mi, że korzysta ze swoich przywilejów i z powodów nadzwyczajnych przedłuża mi rok. To znaczy, że jak się dogadam z promotorką (czyli nigdy) to będę mogła się bronić nie za rok, a w wybranym przez nas terminie.

A ciążowych spraw: 40% za mną!

No to już jakiś sukces :)
    PS. U mnie 39 %

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Dziewczyny trochę Wam pomarudzę... miałam wczoraj bardzo ciężki dzień. Mój pies znowu chory ;(( jak wczoraj załatwił mi się z krwią i to w domu co nigdy już mu się nie zdarzało, to omało nie dostałam zawału. U wet okazało się że infekcja i miał 40 stopni gorączki :(( Do tż oczywiście zadzwoniłam,że znowu jak to w każdej złej sytuacji jestem sama. Piesek dostał kroplówke, zastrzyk i lekarstwa. Dziś gorączka znowu nie spadła i idziemy za chwile do wet :( biedactwo ma dopiero 8 miesięcy.

Biedny piesek :(

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Ja mam na 15 ;-) dziewczyny znavie swoje organizmy? I wiecie kiedy doszlo do zapłodnienia? Ja tak i jestem ciekawa czy teoria z płcią i momentem zapłodnienia sprawdza się. Nie mam teraz zbytnio czasu ale jak któraś wie o co mi chodzi to piszcie a zainteresowanym mogę wieczorem wiecej napisać.

Ja zawsze dobrze wiedziałam kiedy mam owulację i tak było tym razem czyli 18 dc a stosunek był 14 i 15 dc czyli teoretycznie dziewczynka ale z racji tego że termin z USG wychodzi później niz powinien to już sama nie wiem czy się pomylilam czy nie. Zobaczymy co się okaże.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    A nie można do niej jechać z praca usiąść i niech przy tobie naniesie jeszcze raz te poprawki a potem jej oddasz juz gotowa? Teraz nie ma wyjścia nie podwazy decyzji dziekana

Nie mogę, bo ja w Belgii a ona w Krakowie. Wszyscy znajomi byli zaangażowani w dostarczanie i odbieranie od niej papierków. Właśnie kupuję bilet lotniczy do Krakowa. Będę się z nią bić, a jak mi odmówi to myszy ją zjedzą :D

kr0pka, kark lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papatka wrote:
    Heh no to ja też właśnie okupuje internetowy smyk :D
    Powiedzcie mi z doświadczenia coś o rozmiarówkach...czy zgadza się praktyka z rozmiarówką smyka i jak chciałabym ciuchy dla córeczki na lato to brać rozmiar 68 ? , a zaraz po urodzeniu 56, po miesiącu do 3 miesiąca już 62 ? ehhh

Jak najbardziej, mi wczoraj pryszedl kombinezon 56 - i jest naprawdę spory. Zaraz po urodzeniu to nawet 56 może być lekko przyduży. Mojej bratowej córka urodziła się mając 56 cm i jak zakładała jej ubranka ze Smyka w rozmiarze 56 to były przyduże lekko, dopiero po 2 tygodniach były dobre.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Ja mam na 15 ;-) dziewczyny znavie swoje organizmy? I wiecie kiedy doszlo do zapłodnienia? Ja tak i jestem ciekawa czy teoria z płcią i momentem zapłodnienia sprawdza się. Nie mam teraz zbytnio czasu ale jak któraś wie o co mi chodzi to piszcie a zainteresowanym mogę wieczorem wiecej napisać.

U mnie owulka była w 18 dc na 100% bo miałam monitoring, kochanie było w 16,17,18 dc wiec ciężko powiedzieć co będzie :D

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggdax wrote:
    Hej;) co do smyka to nieźle się nawkurzalam bo ciągle mi błąd strony wywalo, ale wytrwale czekałam i mam swoje pierwsze ubranka dla maleństwa. Nie mogę się doczekać aż będę miała więcej, chyba znalazłam nowe hobby;D co do ruchów, wydaje mi się ze juz je czuje choć nie mogę powiedzieć jak niektóre z was mówią ze nie da się ich z niczym pomylić bo mam podejrzenia ze może to być dzidzia albo jelita. Czuje mało, zwykle gdy wieczorem leżę na plecach, delikatne smyranie pod pepkiem. Wczoraj mocno się w czuwałam, ale niestety nic nie czułam, wiec mam nadzieje ze tak się zdarza i nie jest to niepokojący sygnał. Mam pytanie do dziewczyn które jeszcze pracują, kiedy wybieracie się na zwolnienie lekarskie? Ja podjęłam decyzję ze od listopada;) pozdrawiam mamusie i brzuszki

ja może od początku nowego roku, termin mam na 15 marzec. chociaż może pójdę wcześniej albo później - dużo zależy od pogody, jak przyjdą śniegi i duże mrozy to wtedy pójdę, żeby gdzieś po drodze do pracy "nie rypnąć" :P

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:

ja znam swój organizm owulacje miałam zawsze 14 dc a do współzycia doszło 13 dc oraz 2 i 3 dnia skoku temperatury. Planowaliśmy dzidziusia (synuś byłby super) ale do owulacji nie wytrzymaliśmy i zrobiliśmy to dzień przed zobaczymy jak to będzie :) Byle kruszynka zdrowa była.
    Ps. a dziś śniło mi się że urodziłam córeczkę była taka słodka :D

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek urodził się 59 cm i body 56 nosił przez krotki czas... ale pajace musiałam zakładać 62 od razu, bo 56 mialy za krótkie nogawki. Teraz ma 16 msc a kurtkę kupiłam mu na 98 czyli na 3 lata wg numeracji ze smyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 09:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam kupić kombinezon wiosenny 62, dodało mi go 20 sztuk do koszyka, usunąć nie mogę, bo jakiś błąd się pojawia :D No cóż, kupie inny gdzies indziej :)

nataliad lubi tę wiadomość

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta promocja jest tylko w sklepie internetowym czy w stacjonarnych tez?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:

Biedny psia..a może to nosówka? Jeeej oby nie.. Pewnie zwykła infekcja, wyzdrowieje :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Malinka1984_ Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosimy o dopisanie nad do listy z TP 23.03 i spodziewamy się synka.

severi, m@rtynka, Klarcia, milagro, Anita12, anuschka, nataliad, kark, Marynia991 lubią tę wiadomość

08.04.2015 ur.się K.
    25.07.2016 i cud-TP 22.03.2017 spodziewamy się synka
    p19udqk3ynm95e86.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Wykupilabym pol tego smyka jak bym mogla!! Zwlaszcza dzial PAJACE!

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do znajomości organizmu to nie mam zielonego pojecia kiedy była owulacjal miała straasznie problemy z powrotem do regularnych miesiączek po tabletkach.

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anyschka trzymam kciuki żeby mu szybko przeszło, biedactwo :( szczepiliście do na parwowiroze?

"Pochwalę" się swoim sieroctwem.. od rana zdążyłam rozwalić jajko, opakowanie jogurtu a w pracy wylać sobie prawie cały kubek herbaty.. wprost do otwartej szuflady..
    Nie ma jeszcze 10tej.. boję się co dalej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 09:42

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 18 tygodniu, czyli w 5 miesiącu :)
    Jak ten czas leci! Dopiero, co zobaczyliśmy z Mężem dwie kreseczki, a tu już 5 miesiąc...

Co do zakupów, to byłam wczoraj w Pepco i były takie piękne cudeńka ... :) Nawet udało mi się znaleźć uniwersalne ubranka. Odwiedziłam także z ciekawości ciucholand i byłam w szoku: mnóstwo fajnych ubranek za 7zł, 6zł a nawet i po 3 czy po 2zł...
    Ale powstrzymałam się, nic jeszcze nie kupuję, ponieważ dostałam mnóstwo ubranek po chłopcu i po dziewczynce. Więc poczekam jeszcze, przejrzę, to, co mam i jak już będziemy wiedzieć kim jest Bąbelek wtedy wpadnę w zakupowy szał :)

m@rtynka, kr0pka, Magdzia88, MatyldaG, Anita12, Mimi86 lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ