MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa bym poszła do innego endo, bo większość żyje w czasach wystawiania recept na podstawie samego TSH i czasem ft4, a w sumie liczą się też inne rzeczy. Przy podwyższonym atpo nie było mowy o usg? Jak to hashimoto to warto wiedzieć na 100%, no ale w sumie u Ciebie to mało nadmiaru, więc to może stąd brak usg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 13:50
-
Wyczytałam, że przy hashimoto anty TPO jest powyżej 100, endo nie mówiła mi nic o hashimoto tylko, że treba wyrównać hormon i, że po ciąży może wróci wszystko do normy.
Dzieki dziewczyny, idę odreagować do kuchni, muszę dokończyć rurki z kremem, zrobić naleśniki i barszczyk -
Czarnuszka wrote:Wyczytałam, że przy hashimoto anty TPO jest powyżej 100, endo nie mówiła mi nic o hashimoto tylko, że treba wyrównać hormon i, że po ciąży może wróci wszystko do normy.
Dzieki dziewczyny, idę odreagować do kuchni, muszę dokończyć rurki z kremem, zrobić naleśniki i barszczyk
Tez mam schize ze leki....ale mnustwo moich znajomych wlasnie w ciazy dowiedzialo sie ze tsh i tarczyca szwankuja i braly leki od samego poczatku do teraz.. .. -
Jak już jesteśmy przy trudnych pytaniach to czy miała któraś z was badanie okulistyczne w ciąży? Chodzi mi o zakraplanie oczu atropina przed badaniem? czy to jest bezpieczne?
I czy można zakraplac samemu oczy solą fizjologiczna? Bo mam wysuszone a kropli się boję
Jeśli ktoś coś wie na ten temat to plis o odpowiedź -
misia_ wrote:Jak już jesteśmy przy trudnych pytaniach to czy miała któraś z was badanie okulistyczne w ciąży? Chodzi mi o zakraplanie oczu atropina przed badaniem? czy to jest bezpieczne?
I czy można zakraplac samemu oczy solą fizjologiczna? Bo mam wysuszone a kropli się boję
Jeśli ktoś coś wie na ten temat to plis o odpowiedź
Sól fizjologiczną można używać też przy noworodkach więc chyba można też terazmisia_ lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
misia_ wrote:Jak już jesteśmy przy trudnych pytaniach to czy miała któraś z was badanie okulistyczne w ciąży? Chodzi mi o zakraplanie oczu atropina przed badaniem? czy to jest bezpieczne?
Jeśli ktoś coś wie na ten temat to plis o odpowiedźmisia_, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Kurcze dziewczyny jestem w drugiej ciąży więc wiem że mogę czuć ruchy dziecka wcześnie. Teraz czuję codziennie rano albo wieczorem z lewej strony muśnięcia albo jakby ukłucie. Dziś mam dzień, że z przodu brzucha czuję jak mi z jednej strony przemieszcza się na drugą stronę. Myślicie, że dobrze czuje że to ruchy dziecka? Owszczem czuć ruchy zawsze zupełnie inaczej niż jelita. Ale mam nie pamiętam jak to było z Oliwią
-
Hej. Więc tak ja już po wizycie, z dzidziusiem w porządku, Pani Doktor robiła mi usg i widziałam maleństwo ❤ jeszcze coś tak mierzyła i sprawdzała. Niestety ja mam jak najszybciej pojawić się u kardiologa
, tętno dalej jest słabe, do tego doszły bóle brzucha, moja macia " za bardzo się napina" w razie W mam brać nospe. Znowu wizyta za 2 tygodnie czyli 13.10 mam dwa połówkowe.
Anita12, Angie 232, misia_, kr0pka, milagro, taka_ja, MatyldaG, Marynia991, jenny88, fantasmagoriia, Czarnuszka, anuschka, czirisz, Fipsik, Mimi86, Nelus, severi, Magdzia88, Klarcia lubią tę wiadomość
-
Czarnuszka wrote:Magdia88 dzięki bardzo
No nic wzięłam tabletkę. Przed ciążą TSH też miałam w normie. Widocznie teraz w ciąży się coś ujawniło. I może dlatego tak mi włosy wypadają.
Czarnuszka tabl bierze sie na czczo zawsze. Pisze, bo nie wiem czy ci ta twoja powiedziala skoro wzielas o 15
Czarnuszka lubi tę wiadomość
-
blekitna wrote:Kurcze dziewczyny jestem w drugiej ciąży więc wiem że mogę czuć ruchy dziecka wcześnie. Teraz czuję codziennie rano albo wieczorem z lewej strony muśnięcia albo jakby ukłucie. Dziś mam dzień, że z przodu brzucha czuję jak mi z jednej strony przemieszcza się na drugą stronę. Myślicie, że dobrze czuje że to ruchy dziecka? Owszczem czuć ruchy zawsze zupełnie inaczej niż jelita. Ale mam nie pamiętam jak to było z Oliwią
Pewnie ze tak.Ja jestem w 15 tyg i rowniez w drugiej ciazy i czuje od konca 14 tyg. Czytalam w necie i pytalam lelarza wiec w drugiej ciazy miedzy 14 a 18 tyg to normalne
Karolina12345 -
Poszłam do sklepu po jakieś fajne piwko dla męża na Dzień Chłopaka i wróciłam z czym? Grejpfrutami, śledziami i ogórkami hahaha
taka_ja, m@rtynka, Paolina91, MatyldaG, fantasmagoriia, anuschka, kr0pka, Natka9029, julllla, Z., Mimi86, kark, Magdzia88, Klarcia lubią tę wiadomość
-
taka_ja wrote:Ja tam nic nie kupowalam, nawet nie wchodzilam bo sie boje! Cale forum uzaleznione od ali
ja wciaz zyje w niewiedzy ;-P
Szybciej wejde na apke w tel GEEK...ale to w tym samym stylu, i chyba wygodniejhehe
-
Dziewczyny niedługo nasze maluchy zaczną słyszeć dźwięki z zewnątrz, będziecie puszczać im jakaś muzykę lub czytać książki?
czy ważne jest co się czyta czy chodzi o zapamiętywanie głosów? Bo mój mąż wymyślił ze będzie czytać na głos książkę Błaszczykowski :p
m@rtynka, Marynia991, kr0pka, Klarcia lubią tę wiadomość