X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła do innego endo, bo większość żyje w czasach wystawiania recept na podstawie samego TSH i czasem ft4, a w sumie liczą się też inne rzeczy. Przy podwyższonym atpo nie było mowy o usg? Jak to hashimoto to warto wiedzieć na 100%, no ale w sumie u Ciebie to mało nadmiaru, więc to może stąd brak usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 13:50

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam, że przy hashimoto anty TPO jest powyżej 100, endo nie mówiła mi nic o hashimoto tylko, że treba wyrównać hormon i, że po ciąży może wróci wszystko do normy.
    Dzieki dziewczyny, idę odreagować do kuchni, muszę dokończyć rurki z kremem, zrobić naleśniki i barszczyk :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Wyczytałam, że przy hashimoto anty TPO jest powyżej 100, endo nie mówiła mi nic o hashimoto tylko, że treba wyrównać hormon i, że po ciąży może wróci wszystko do normy.
    Dzieki dziewczyny, idę odreagować do kuchni, muszę dokończyć rurki z kremem, zrobić naleśniki i barszczyk :)
    Ja mam hashimoto dowiedzialam sie po poronieniu...anty tpo u mbie 200 a potem juz tylko rosly...lekarz powiedzial ze hasi...ale drugi ze bardziej nadczynnosc tarczycy. Anty tpo sie nie leczy...na nie nie ma leku...zazwyczaj jak sa w organizmie to juz pozostana...raz wieksze raz mniejsze... Ja tsh mialam zawsze w normach ale mimo to jak zaszlam w ciaze mialam zaraz zglosic sie po euthyrox. Dostalam 25 a dzis zwiekszono mi dawke do 33 . lepiej lykac hormon aby byl prawidlowy bo tarczyca swiruje przy ciazy a tym bardziej jak sie ma niedoczynnosc lub nadczynnosc badz hasi....jesli w ciazy masz bardzo duze rozbieznosci i wynik tsh bardzo szaleje...to najlepiej w pierwszym roku...a potem jakos kontrolnie co jakis czas badac dziecko na ta trojce tarczycowa aby zobaczyc czy maluszek ma tarczyce ok....bo niestety moze odrazu miec z nia problem. Mi sie ujawnilo po poronieniu...i tsh ok ft4 i ft3 tez....i na wlasna reke zaczelam weszyc i zrobilam anty tpo i anty tg....i wiele innych badan bo po 1 stracie lekarze uznaja to za przypadek...a ja nie chcialam zwlekac i co moglam to sprawdzilam...leki ci nie zaszkodza teraz najlepiej do konca ciazy i tez po! Sprawdzaj wynik co 6 tyg . ja miesiac temu mialam 1.5 a 4 tyg pozniej juz 2.75...

Tez mam schize ze leki....ale mnustwo moich znajomych wlasnie w ciazy dowiedzialo sie ze tsh i tarczyca szwankuja i braly leki od samego poczatku do teraz.. ..

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już jesteśmy przy trudnych pytaniach to czy miała któraś z was badanie okulistyczne w ciąży? Chodzi mi o zakraplanie oczu atropina przed badaniem? czy to jest bezpieczne?

I czy można zakraplac samemu oczy solą fizjologiczna? Bo mam wysuszone a kropli się boję

Jeśli ktoś coś wie na ten temat to plis o odpowiedź ;)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem nic na temat kropli ale tez juz sie zastanawialam nad kroplami bo pieka france chwilami bardzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 14:11

misia_ lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Jak już jesteśmy przy trudnych pytaniach to czy miała któraś z was badanie okulistyczne w ciąży? Chodzi mi o zakraplanie oczu atropina przed badaniem? czy to jest bezpieczne?

I czy można zakraplac samemu oczy solą fizjologiczna? Bo mam wysuszone a kropli się boję

Sól fizjologiczną można używać też przy noworodkach więc chyba można też teraz :)

misia_ lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sól fizjologiczna jak najbardziej, można używać do wszystkiego, oka, nosa, gardła, płuc, gdzie się da :)

Magdzia88, misia_, kr0pka, taka_ja, jenny88 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • julllla Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:

W 10tc miałam badanie dna oka i mierzone ciśnienie oka więc dostałam i znieczulenie i atropine, okulista mówiła że jest to bezpieczne :)

misia_, jenny88 lubią tę wiadomość

33w8k0j.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdia88 dzięki bardzo :) No nic wzięłam tabletkę. Przed ciążą TSH też miałam w normie. Widocznie teraz w ciąży się coś ujawniło. I może dlatego tak mi włosy wypadają.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny jestem w drugiej ciąży więc wiem że mogę czuć ruchy dziecka wcześnie. Teraz czuję codziennie rano albo wieczorem z lewej strony muśnięcia albo jakby ukłucie. Dziś mam dzień, że z przodu brzucha czuję jak mi z jednej strony przemieszcza się na drugą stronę. Myślicie, że dobrze czuje że to ruchy dziecka? Owszczem czuć ruchy zawsze zupełnie inaczej niż jelita. Ale mam nie pamiętam jak to było z Oliwią :D

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julllla wrote:
    W 10tc miałam badanie dna oka i mierzone ciśnienie oka więc dostałam i znieczulenie i atropine, okulista mówiła że jest to bezpieczne :)

Dzięki ;) to juz sie tak nie stresuje właśnie chodzi o badanie dna oka :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Więc tak ja już po wizycie, z dzidziusiem w porządku, Pani Doktor robiła mi usg i widziałam maleństwo ❤ jeszcze coś tak mierzyła i sprawdzała. Niestety ja mam jak najszybciej pojawić się u kardiologa :-\ , tętno dalej jest słabe, do tego doszły bóle brzucha, moja macia " za bardzo się napina" w razie W mam brać nospe. Znowu wizyta za 2 tygodnie czyli 13.10 mam dwa połówkowe.

Anita12, Angie 232, misia_, kr0pka, milagro, taka_ja, MatyldaG, Marynia991, jenny88, fantasmagoriia, Czarnuszka, anuschka, czirisz, Fipsik, Mimi86, Nelus, severi, Magdzia88, Klarcia lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybiera sie ktoras z Was na ten kiermasz w Smykolandzie?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Magdia88 dzięki bardzo :) No nic wzięłam tabletkę. Przed ciążą TSH też miałam w normie. Widocznie teraz w ciąży się coś ujawniło. I może dlatego tak mi włosy wypadają.

Czarnuszka tabl bierze sie na czczo zawsze. Pisze, bo nie wiem czy ci ta twoja powiedziala skoro wzielas o 15 :-)

Czarnuszka lubi tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Kurcze dziewczyny jestem w drugiej ciąży więc wiem że mogę czuć ruchy dziecka wcześnie. Teraz czuję codziennie rano albo wieczorem z lewej strony muśnięcia albo jakby ukłucie. Dziś mam dzień, że z przodu brzucha czuję jak mi z jednej strony przemieszcza się na drugą stronę. Myślicie, że dobrze czuje że to ruchy dziecka? Owszczem czuć ruchy zawsze zupełnie inaczej niż jelita. Ale mam nie pamiętam jak to było z Oliwią :D

Pewnie ze tak. :-) Ja jestem w 15 tyg i rowniez w drugiej ciazy i czuje od konca 14 tyg. Czytalam w necie i pytalam lelarza wiec w drugiej ciazy miedzy 14 a 18 tyg to normalne :-)

Karolina12345
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam do sklepu po jakieś fajne piwko dla męża na Dzień Chłopaka i wróciłam z czym? Grejpfrutami, śledziami i ogórkami hahaha

taka_ja, m@rtynka, Paolina91, MatyldaG, fantasmagoriia, anuschka, kr0pka, Natka9029, julllla, Z., Mimi86, kark, Magdzia88, Klarcia lubią tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Ja tam nic nie kupowalam, nawet nie wchodzilam bo sie boje! Cale forum uzaleznione od ali :-D ja wciaz zyje w niewiedzy ;-P
    Oj...ja nie:)
    Szybciej wejde na apke w tel GEEK...ale to w tym samym stylu, i chyba wygodniej :) hehe

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 29 września 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 ja mam wizytę dopiero 5 października więc dopiero wtedy zapytam. Tak czułam, że to ruchy ale myślałam że to jakieś moje schizy :D

Moja Tosia chyba lubi jak gotuję bo najbardziej się wtedy wierciła :D

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niedługo nasze maluchy zaczną słyszeć dźwięki z zewnątrz, będziecie puszczać im jakaś muzykę lub czytać książki? :) czy ważne jest co się czyta czy chodzi o zapamiętywanie głosów? Bo mój mąż wymyślił ze będzie czytać na głos książkę Błaszczykowski :p

m@rtynka, Marynia991, kr0pka, Klarcia lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• milagro Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ja mam zamiar czytać bajki na głos :) Niech się przyzwyczaja do głosu mamy ;) Zobaczymy co z moich planów wyjdzie :D

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ