MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
tinaa22 wrote:Mało tu mnie, ale staram się być na bieżąco z postami. 4.10 mam wizytę u gina. Będzie to coś nowego, bo zmieniam lekarza prowadzącego. Stresuję się bo ostatnie usg miałam 3 tyg temu i zaczynam schizować, że coś może być nie tak. Po cichu liczę że dowiem się też jaka płeć. Jestem w 16 tyg, a nie miałam jeszcze robionych badań na toksoplazmozę... Powinnam się martwić, że to już późno? Z badań mam tylko zrobione badania krwi, moczu i chyba na kiłe, no i usg.
Dziwne bo teraz to chyba jest wymóg, że na toxo się robi na samym początku już. Ja miałam skierowanie na toxo, różyczkę, HIV, HCV, grupę krwi, krew i mocz. Dodatkowo położna kazała mi zrobić sobie CMV, FT4 i TSH. U mnie jeszcze gdzieś pod koniec ma być jeszcze raz HIV. -
tinaa22 wrote:Mało tu mnie, ale staram się być na bieżąco z postami. 4.10 mam wizytę u gina. Będzie to coś nowego, bo zmieniam lekarza prowadzącego. Stresuję się bo ostatnie usg miałam 3 tyg temu i zaczynam schizować, że coś może być nie tak. Po cichu liczę że dowiem się też jaka płeć. Jestem w 16 tyg, a nie miałam jeszcze robionych badań na toksoplazmozę... Powinnam się martwić, że to już późno? Z badań mam tylko zrobione badania krwi, moczu i chyba na kiłe, no i usg.
Ja skierowanie na toksoplazmozę dostałam zaraz na samym początku, jak pierwsze badania.
Jak pójdziesz do nowego lekarza to po prostu go poproś o takie skierowanie, nie powinien robić żadnego problemu. -
Aarizona wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb435e854221.jpg
To ja sie pochwale. Pierwsza rzecz dla maluszka. Made by mama (i rożek i maluszek)
Jejku, śliczny
A ja w końcu odpalilam na kompie polskie alie. Zamówiłam harmony ball i... strój pikachu dla córkiAarizona lubi tę wiadomość
-
m@rtynka wrote:Ja będę miała 2 badania u różnych lekarzy w ten sam dzień. Jedno prywatnie drugie ma NFZ. Nie ma się czego bać...
-
Cześć dziewyczny melduję się z Polski i po wizyciw u gin!
)
Udało mi się was doczytać, ale mam bardzo ograniczony dostęp do internetu.
Matylda powodzenia na wizycie!
U mnie wszystko dobrze, maluszek waży już 212gramiiii na 95% będzie dziewczynka
Gin dokładnie ją podglądał i jak to stwierdził: tutaj żadnych jajek nie widzę
m@rtynka, Czarnuszka, Angie 232, Mart_, kr0pka, nataliad, Aarizona, Marynia991, milagro, Anita12, taka_ja, PetitQa, kark, Wonderwall, Fipsik, Mimi86, severi, czirisz, Klarcia, Paolina91, jenny88, malaczarna07, Natka9029 lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
ata89 wrote:No to trochę mnie pocieszyłaś. Zastanawiam się, bo połówkowe to takie długie, dokładne badanie, przynajmniej tak sobie to wyobrażam. Ciekawe, co Maleństwo powie, na takie częste podglądanie
Miejmy nadzieję, że maluchy będą w dobrych humorach i dadzą się pooglądać
Anuschka supergratuluję wstępnie małej Kobietki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 16:46
-
anuschka wrote:
U mnie wszystko dobrze, maluszek waży już 212gramiiii na 95% będzie dziewczynka
Gin dokładnie ją podglądał i jak to stwierdził: tutaj żadnych jajek nie widzę
A swoją drogą, lekarz bardzo bezpośredni -
Ja nie miałam robionych badań na toxo, różyczkę a nawet na HIV i już nie będę miała. Z takich innych niż podstawowe to miałam tylko kile, hbs, hcv i tsh. -
ata89 wrote:Aha, rozumiem. Mam identyczną sytuację i również dwa badania u dwóch różnych lekarzy.
A czy Twój prowadzący lekarz wie, że będziesz mieć też badanie u innego lekarza? Bo ja się zastanawiam, jak to ugryźć.
I ostatnio zaczynam się zastanawiać, czy takie dwa badania w ciągu tak krótkiego czasu są na pewno bezpieczne dla Maluszka? U Ciebie będzie to w odstępie tygodniowym, u mnie 5 dni...
-
Anita12 wrote:Ja właśnie wczoraj przeczytałam na stronie tej akcji badań usg, że nie zaleca się robić usg w odstępie krótszym jak dwa tygodnie, jeśli nie ma wskazań. Troszkę się zdziwiłam ale rzeczywiście niektórzy lekarze też są przeciwni i ja też się z nimi zgadzam.
Niby chce człowiek dowiedzieć się jak najwięcej, mieć pewność, sprawdzić...
Muszę pomyśleć, jak to rozwiązać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 17:36
-
Uwaga! Chwale sie
U mnie na balkonie tez juz jesien. Swiezo posadzone
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80bc5dec7147.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/939b18503512.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 17:55
Angie 232, Anita12, kark, Wonderwall, Czarnuszka, severi, kr0pka, Englein, jenny88 lubią tę wiadomość
-
taka_ja wrote:Uwaga! Chwale sie
U mnie na balkonie tez juz jesien. Swiezo posadzone
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/939b18503512.jpg
też dziś kupiłam, tylko ja stawiam na parapecie
uwielbiam wrzosyWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 17:55
taka_ja lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Zuzi -
Hej dziewczyny pisze na szybko po wizycie wszystko ok tylko leki ma ciśnienie zwiększone i.. Będzie dwóch chłopaków
Angie 232, taka_ja, Anita12, Czarnuszka, m@rtynka, PetitQa, kark, Mart_, jenny88, Wonderwall, Athia, Marynia991, milagro, Aarizona, Balladyna, Fipsik, Mimi86, severi, kr0pka, Englein, Martap88, Klarcia, Paolina91, nataliad, malaczarna07, Marrtusia, Natka9029, mysheida lubią tę wiadomość
-
ata89 wrote:No i proszę.... I jak tu się nie zastanawiać?
Niby chce człowiek dowiedzieć się jak najwięcej, mieć pewność, sprawdzić...
Muszę pomyśleć, jak to rozwiązać...
Ostatnio MamaGinekolog wypowiadała się na temat ilości wykonywanych usg w ciąży. Sama mówiła, że nie jest to szkodliwe. Nagrała na ten tamte filmik na YouTube. W nim też mówiła, że będąc w ciąży sama podglądała swojego malucha dość często.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 18:08
Anita12 lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Hej dziewczyny pisze na szybko po wizycie wszystko ok tylko leki ma ciśnienie zwiększone i.. Będzie dwóch chłopaków
Gratulacjeco trzech chłopów to nie jeden
A ja tez już strasznie chciałabym wiedzieć kto tam moim brzuszku mieszka ale jeszcze do połówkowego daleko dopiero początkiem listopada może się dowiem...MatyldaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAarizona, cudo!!! Mi sie tak marzy mieć maszynę do szycia i coś spróbować zrobić...
Matylda, to mąż chyba oszalał z dumy i szczęścia
Ja się melduję, ale po wizycie w banku. 2,5h!!! Ja pier...! Powiedziałam już mężowi, że jak będzie wracał od klienta to ma mi piccolo kupić, bo muszę się upić.kr0pka, Englein, MatyldaG, Natka9029 lubią tę wiadomość