X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinaa22 wrote:
    Mało tu mnie, ale staram się być na bieżąco z postami. 4.10 mam wizytę u gina. Będzie to coś nowego, bo zmieniam lekarza prowadzącego. Stresuję się bo ostatnie usg miałam 3 tyg temu i zaczynam schizować, że coś może być nie tak. Po cichu liczę że dowiem się też jaka płeć. Jestem w 16 tyg, a nie miałam jeszcze robionych badań na toksoplazmozę... Powinnam się martwić, że to już późno? Z badań mam tylko zrobione badania krwi, moczu i chyba na kiłe, no i usg.

Dziwne bo teraz to chyba jest wymóg, że na toxo się robi na samym początku już. Ja miałam skierowanie na toxo, różyczkę, HIV, HCV, grupę krwi, krew i mocz. Dodatkowo położna kazała mi zrobić sobie CMV, FT4 i TSH. U mnie jeszcze gdzieś pod koniec ma być jeszcze raz HIV.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinaa22 wrote:
    Mało tu mnie, ale staram się być na bieżąco z postami. 4.10 mam wizytę u gina. Będzie to coś nowego, bo zmieniam lekarza prowadzącego. Stresuję się bo ostatnie usg miałam 3 tyg temu i zaczynam schizować, że coś może być nie tak. Po cichu liczę że dowiem się też jaka płeć. Jestem w 16 tyg, a nie miałam jeszcze robionych badań na toksoplazmozę... Powinnam się martwić, że to już późno? Z badań mam tylko zrobione badania krwi, moczu i chyba na kiłe, no i usg.
    Nie martw się, na pewno wszystko jest w porządku, a Maluszek nie lubi, jak mama się martwi :)
    Ja skierowanie na toksoplazmozę dostałam zaraz na samym początku, jak pierwsze badania.
    Jak pójdziesz do nowego lekarza to po prostu go poproś o takie skierowanie, nie powinien robić żadnego problemu.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aarizona wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb435e854221.jpg

To ja sie pochwale. Pierwsza rzecz dla maluszka. Made by mama (i rożek i maluszek)

Jejku, śliczny :)

A ja w końcu odpalilam na kompie polskie alie. Zamówiłam harmony ball i... strój pikachu dla córki :D

Aarizona lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Ja będę miała 2 badania u różnych lekarzy w ten sam dzień. Jedno prywatnie drugie ma NFZ. Nie ma się czego bać...
    No to trochę mnie pocieszyłaś. Zastanawiam się, bo połówkowe to takie długie, dokładne badanie, przynajmniej tak sobie to wyobrażam. Ciekawe, co Maleństwo powie, na takie częste podglądanie :)

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewyczny melduję się z Polski i po wizyciw u gin! :))

Udało mi się was doczytać, ale mam bardzo ograniczony dostęp do internetu.

Matylda powodzenia na wizycie! <3

U mnie wszystko dobrze, maluszek waży już 212gram <3 iiii na 95% będzie dziewczynka <3 <3 Gin dokładnie ją podglądał i jak to stwierdził: tutaj żadnych jajek nie widzę :D :D

m@rtynka, Czarnuszka, Angie 232, Mart_, kr0pka, nataliad, Aarizona, Marynia991, milagro, Anita12, taka_ja, PetitQa, kark, Wonderwall, Fipsik, Mimi86, severi, czirisz, Klarcia, Paolina91, jenny88, malaczarna07, Natka9029 lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    No to trochę mnie pocieszyłaś. Zastanawiam się, bo połówkowe to takie długie, dokładne badanie, przynajmniej tak sobie to wyobrażam. Ciekawe, co Maleństwo powie, na takie częste podglądanie :)

Miejmy nadzieję, że maluchy będą w dobrych humorach i dadzą się pooglądać :-)

Anuschka super :-) gratuluję wstępnie małej Kobietki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 16:46

17u93e5ep5g57u5f.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    <3

U mnie wszystko dobrze, maluszek waży już 212gram <3 iiii na 95% będzie dziewczynka <3 <3 Gin dokładnie ją podglądał i jak to stwierdził: tutaj żadnych jajek nie widzę :D :D
    To super, że wszystko w porządku. No i, że już wiesz, kto mieszka w brzuszku :)
    A swoją drogą, lekarz bardzo bezpośredni :)

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinaa22 wrote:

Ja nie miałam robionych badań na toxo, różyczkę a nawet na HIV i już nie będę miała. Z takich innych niż podstawowe to miałam tylko kile, hbs, hcv i tsh.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Aha, rozumiem. Mam identyczną sytuację i również dwa badania u dwóch różnych lekarzy.
    A czy Twój prowadzący lekarz wie, że będziesz mieć też badanie u innego lekarza? Bo ja się zastanawiam, jak to ugryźć.
    I ostatnio zaczynam się zastanawiać, czy takie dwa badania w ciągu tak krótkiego czasu są na pewno bezpieczne dla Maluszka? U Ciebie będzie to w odstępie tygodniowym, u mnie 5 dni...
    Ja właśnie wczoraj przeczytałam na stronie tej akcji badań usg, że nie zaleca się robić usg w odstępie krótszym jak dwa tygodnie, jeśli nie ma wskazań. Troszkę się zdziwiłam ale rzeczywiście niektórzy lekarze też są przeciwni i ja też się z nimi zgadzam.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Ja właśnie wczoraj przeczytałam na stronie tej akcji badań usg, że nie zaleca się robić usg w odstępie krótszym jak dwa tygodnie, jeśli nie ma wskazań. Troszkę się zdziwiłam ale rzeczywiście niektórzy lekarze też są przeciwni i ja też się z nimi zgadzam.
    No i proszę.... I jak tu się nie zastanawiać?
    Niby chce człowiek dowiedzieć się jak najwięcej, mieć pewność, sprawdzić...
    Muszę pomyśleć, jak to rozwiązać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 17:36

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuschka gratuluje :-) macie juz imie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 17:57

p19uskjoy20ehkws.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam na samym poczatku robione badania krwi, moczu, tarczycy wszystko i toxo. Prywatnie... na reszte dostalam skierowanie teraz na nfz bo to wszystko strasznie drogie!!

p19uskjoy20ehkws.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga! Chwale sie :-D

U mnie na balkonie tez juz jesien. Swiezo posadzone :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80bc5dec7147.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/939b18503512.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 17:55

Angie 232, Anita12, kark, Wonderwall, Czarnuszka, severi, kr0pka, Englein, jenny88 lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Uwaga! Chwale sie :-D

U mnie na balkonie tez juz jesien. Swiezo posadzone :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/939b18503512.jpg

też dziś kupiłam, tylko ja stawiam na parapecie :P
    uwielbiam wrzosy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 17:55

taka_ja lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pisze na szybko po wizycie wszystko ok tylko leki ma ciśnienie zwiększone i.. Będzie dwóch chłopaków :)

Angie 232, taka_ja, Anita12, Czarnuszka, m@rtynka, PetitQa, kark, Mart_, jenny88, Wonderwall, Athia, Marynia991, milagro, Aarizona, Balladyna, Fipsik, Mimi86, severi, kr0pka, Englein, Martap88, Klarcia, Paolina91, nataliad, malaczarna07, Marrtusia, Natka9029, mysheida lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Hej dziewczyny pisze na szybko po wizycie wszystko ok tylko leki ma ciśnienie zwiększone i.. Będzie dwóch chłopaków :)

Jednak dwoch chlopakow :-) elegancko! Gratuluje!!

MatyldaG lubi tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    No i proszę.... I jak tu się nie zastanawiać?
    Niby chce człowiek dowiedzieć się jak najwięcej, mieć pewność, sprawdzić...
    Muszę pomyśleć, jak to rozwiązać...

Ostatnio MamaGinekolog wypowiadała się na temat ilości wykonywanych usg w ciąży. Sama mówiła, że nie jest to szkodliwe. Nagrała na ten tamte filmik na YouTube. W nim też mówiła, że będąc w ciąży sama podglądała swojego malucha dość często.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 18:08

Anita12 lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:

Gratulacje :) co trzech chłopów to nie jeden :D
    A ja tez już strasznie chciałabym wiedzieć kto tam moim brzuszku mieszka ale jeszcze do połówkowego daleko dopiero początkiem listopada może się dowiem...

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aarizona, cudo!!! Mi sie tak marzy mieć maszynę do szycia i coś spróbować zrobić...

Matylda, to mąż chyba oszalał z dumy i szczęścia :P

Ja się melduję, ale po wizycie w banku. 2,5h!!! Ja pier...! Powiedziałam już mężowi, że jak będzie wracał od klienta to ma mi piccolo kupić, bo muszę się upić.

kr0pka, Englein, MatyldaG, Natka9029 lubią tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Gratulacje!! :D

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość: