X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zawsze się na mnie wkurzał jak młoda była mała, że ubieram ją w neutralne kolory. A ja po prostu nie chciałam, żeby była ubrana typowo na różowo. Dziewczyny teraz też się ze mnie śmieją, że następne dziecko będzie miało dużo rzeczy po córce.
    Ja właśnie dzisiaj byłam kupić młodej koazki i niestety wybór ograniczony bo wszystko jest różowe!!! Maskara, ale udało się znaleźć w ciemnym kolorze :-D

Strona Smyka jeszcze około 11 chodziła w miarę dobrze, bo kupiłam body z Kubusiem Puchatkiem i takie spodenki ze stopkami, jeszcze były na przeczenie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 13:31

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Witajcie :)
    Jestem w 15tyg, termin na Marzec..
    Powiedzcie kiedy dowiedzialyscie sie o plci ???
    I czy kazda z Was bedzie robila, badz juz jest "po" polowkowych ??

Pozdr :*

Ja poznam płeć w 21 tyg tj 12.10. Wtedy mam polowkowe

Evelin, Marrtusia, kark lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe mam 24 października :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka lubi kolor różowy i ma różowe ciuchy, ja zresztą nic do tego koloru nie mam. Jednak jak dla mnie to najbardziej jej do twarzy w niebieskim. Ma sporo niebieskich bluzek, swetrów, sukienek.

Evelin - ja płeć wstępnie poznałam w 15 tygodniu, ale teraz kolejną wizytę mam 10.10 i ma mi potwierdzić.

Mi się udało zrobić zamówienie w Smyku z dostawą do sklepu. Zobaczymy co z tego przyjdzie a co nie. Zamówiłam same rzeczy dla córki. Dla malucha jeszcze nic nie kupuję, poczekam na potwierdzenie płci. Jeżeli się okaże, że faktycznie dziewczyna to w pierwszej kolejności i tak będę musiała przejrzeć co po starszej zostało i ewentualnie dokupię tylko to czego będzie mi brakowało. No a jak jednak coś wyrośnie miedzy nogami to trzeba będzie powoli ruszyć z zakupami.

Ps. Też macie niekiedy problemy z dodawaniem tutaj postów? Klikam Wyślij to zamiast wysłać wyrzuca mnie na górę strony a dodanego postu brak...

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam połówkowe dopiero 18 listopada! masakra :/

oar843r8zdpkzcfz.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe 04-11 i wtedy fasola juz musi sie ujawnic :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6cb661717255.jpg
    a mi dziś przyszedł kombinezon ze smyka <3
    Na połówkowe nie dostałam jeszcze skierowania mam nadzieję że na najbliższej wizycie dostanę :(

m@rtynka, Mart_, kr0pka, taka_ja, Czarnuszka, julllla, nataliad, Mimi86 lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 27.10 i 3.11 u innego lekarza więc też mam nadzieję że któryś powie nam płeć, bo już bym coś powoli zaczęła ogarniać i przestała schizowac że siedzi tam chłopak :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Ja mam polowkowe 04-11 i wtedy fasola juz musi sie ujawnic :-)

ja mam w tym samym dniu połówkowe i wstydzioch nie ma wyjścia musi się określić ;p

taka_ja lubi tę wiadomość

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6cb661717255.jpg
    a mi dziś przyszedł kombinezon ze smyka <3
    Na połówkowe nie dostałam jeszcze skierowania mam nadzieję że na najbliższej wizycie dostanę :(

śliczny jest!

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Ja mam 27.10 i 3.11 u innego lekarza więc też mam nadzieję że któryś powie nam płeć, bo już bym coś powoli zaczęła ogarniać i przestała schizowac że siedzi tam chłopak :P
    masz dwie wizyty, czy dwa badania USG w różnych terminach u różnych lekarzy?

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Severi super ten kombinezon :)

taka_ja lubi tę wiadomość

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdraszczam, mi się nie udało kombinezonu kupic, bo rozmiarów już nie bylo :(

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb435e854221.jpg

To ja sie pochwale. Pierwsza rzecz dla maluszka. Made by mama (i rożek i maluszek)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 16:14

kr0pka, taka_ja, m@rtynka, milagro, nataliad, Anita12, kark, severi, Mimi86, czirisz, Englein lubią tę wiadomość

860i2n0aa0kupyp7.png
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dziw przyszły cudeńka ze smyka:) kilka bodziakow i 2 pary spodenek. Mam nadzieje ze jeszcze się pojawi jakąś promocja do marca :)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    masz dwie wizyty, czy dwa badania USG w różnych terminach u różnych lekarzy?

Dwa badania u różnych lekarzy, najpierw u mojego gin prowadzącego z którego nie jestem zbyt zadowolona bo trochę powierzchownie te badania robi i potem u specjalisty

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Dwa badania u różnych lekarzy, najpierw u mojego gin prowadzącego z którego nie jestem zbyt zadowolona bo trochę powierzchownie te badania robi i potem u specjalisty
    Aha, rozumiem. Mam identyczną sytuację i również dwa badania u dwóch różnych lekarzy.
    A czy Twój prowadzący lekarz wie, że będziesz mieć też badanie u innego lekarza? Bo ja się zastanawiam, jak to ugryźć.
    I ostatnio zaczynam się zastanawiać, czy takie dwa badania w ciągu tak krótkiego czasu są na pewno bezpieczne dla Maluszka? U Ciebie będzie to w odstępie tygodniowym, u mnie 5 dni...

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aarizona wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb435e854221.jpg

To ja sie pochwale. Pierwsza rzecz dla maluszka. Made by mama (i rożek i maluszek)
    :D Jakie cudowne! Zdolna mama! :)

Anita12, Aarizona lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • tinaa22 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało tu mnie, ale staram się być na bieżąco z postami. 4.10 mam wizytę u gina. Będzie to coś nowego, bo zmieniam lekarza prowadzącego. Stresuję się bo ostatnie usg miałam 3 tyg temu i zaczynam schizować, że coś może być nie tak. Po cichu liczę że dowiem się też jaka płeć. Jestem w 16 tyg, a nie miałam jeszcze robionych badań na toksoplazmozę... Powinnam się martwić, że to już późno? Z badań mam tylko zrobione badania krwi, moczu i chyba na kiłe, no i usg.

0d1yskjo7vuchg9e.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Aha, rozumiem. Mam identyczną sytuację i również dwa badania u dwóch różnych lekarzy.
    A czy Twój prowadzący lekarz wie, że będziesz mieć też badanie u innego lekarza? Bo ja się zastanawiam, jak to ugryźć.
    I ostatnio zaczynam się zastanawiać, czy takie dwa badania w ciągu tak krótkiego czasu są na pewno bezpieczne dla Maluszka? U Ciebie będzie to w odstępie tygodniowym, u mnie 5 dni...

Ja będę miała 2 badania u różnych lekarzy w ten sam dzień. Jedno prywatnie drugie ma NFZ. Nie ma się czego bać...

17u93e5ep5g57u5f.png
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ