X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Ja zamiast ubrań cały czas katuje temat wózków, nawet po nocach mi się śnią :D haha, dzisiaj mi się śnił ten ekologiczny Greentom ;)
    Oj, ja aż się boję myśleć o wózku. Bo wyobrażam sobie, jaki to będzie ciężki temat.
    Póki, co wiem, jakie mi się podobają, ale tylko tak na wygląd. Nie zastanawiałam się jeszcze nad funkcjonalnością, na razie wizualność bardziej mnie interesuje :)
    A masz już jakieś swoje typy?

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ale wy jesteście szybkie, tyle stronek już namachać :)
    a ja właśnie wróciłam z pierwszych zajęć "Ciąża w formie" i powiem Wam, że było duuużo dziewczyn i to już w zaawansowanej ciąży, jedna nawet za 5 tyg miała termin!
    Powiem Wam, że jestem zadowolona choć lekko zmęczona, ale były ćwiczenia na wszystkie partie ciała z dużym naciskiem na plecy, głównie na piłce i pod koniec na macie, co dla mnie jest priorytetem, bo zmagałam się od 15 tyg z bólami pleców. Więc jeśli w trakcie mój lekarz nadal mi będzie pozwalał na aktywność, to mam zamiar to kontynuować, może wzmocnię się na tyle, by potem szybko wrócić do żywych :)

Na gardło polecam również wodę z solą (bezkonkurencyjna), ja dodatkowo popijam herbatki z imbirem, sokiem malinowym, pomarańczą, miodem i goździkami (taka już a'la zimowa) ale jestem od niej uzależniona.. wczoraj mi wyskoczył intensywny ból gardła i po przepłukaniu solą na noc, wszystko minęło!

ja nawet zerknęłam na tego smyka wczoraj, ale stwierdziliśmy z moim P, że jeszcze poczekamy..

u mnie lego też pewnie będzie na tapecie, bo narzeczony lekko tym zajarany do tej pory, ale na razie mu nie przypominam :)

kr0pka lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 ja mam chyba z 10 typów ;) Generalnie i tak zależy mi na tym żeby wozki pooglądać na żywo. Ogólnie ciężki orzech.
    Podobają mi sie: Joolz Day, X-lander x-Cite, Jane Muum, ABC Design Salsa, Qiunny Buzz... Ja to chyba z listą pojadę do sklepu żeby każdemu się przyjrzeć :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Hej. Okropna pogoda od rana, nic się nie chcę i głowa pęka :/

Co do termometru mamy w domu taki na podczerwień. Ostatnio się sprawdził jak córka miała gorączkę. Też ma tryb mierzenia temperatury otoczenia itp. Z ciekawości zmierzylam temperaturę wody w wannie i pokazywał w miarę ok :)

Co do ubrań to ja poza tymi dwoma parami spodenek z Lidla i jedna para skarpetek nic jeszcze nie kupuję. Wolę poczekać aż się dowiem co będzie, mam nadzieję że może we wtorek mi coś powie Pani doktor ;) i pewnie będzie trzeba pomału umówić na polowkowe ale to już ponoc gdzieś w Poznaniu.
    Ja zamiast ubrań cały czas katuje temat wózków, nawet po nocach mi się śnią :D haha, dzisiaj mi się śnił ten ekologiczny Greentom ;)

Jak byś chciała w Poznaniu połówkowe robić to polecam Dr Rafała Kocyłowskiego przychodnia Premedicare na Drużbickiego.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    A z jakiej firmy masz ten termometr? Mam koleżankę pielegniarke i termometr dla dziecka doradzila kupić w aptece najlepiej microlife bo jest dokładny, nie polecala tych z nie sprawdzonego źródła typu markety bo to nie wiadomo co się trafi

Ja mam z firmy kardioline czy kardiotest już nie pamiętam dokładnie. Kupiłam go w sklepie medycznym.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Co do lego to faktycznie mąż zwykle jak kupujemy prezenty dla dzieci sugeruje właśnie jakieś zestawy i później pomaga składać a ze wkoło mamy same dziewczynki to bawi się w księżniczki itp czasem smiesznie wygląda i niektórzy się podsmiechuja ale dla mnie jak przychodzi się do dziecka to powinno się z nim czas spędzić tak jak ono lubi a nie dać prezent a resztę mieć w nosie i pić kawę czy coś innego. A teraz widzę ze strasznie czeka na synka ja z kolei wolalabym dziewczynkę tylko wtedy nie będę kupować ubranek a to jest takie przyjemne.
    Co do różowego koloru to on jest mi zupełnie obojętny kolor jak kolor. A wydaje mi się bardzo szykanowany. Wczoraj w sklepie córka miała na sobie tylko różowa kamizelkę i ktoś tam komentował ze jaka różowa dziewczynka moja taka nie będzie czy coś takiego nie wiem jakie byly intencje ale odebrałam to za coś negatywnego ze ja tak ubrałam. No nie ważne w sumie.
    Widzę że zabieranie się za pokoiki :) my mieszkamy póki co u teściów na 2 piętrze niby dużo miejsca ale musze przemyśleć jak przeorganizowac sypialnie żeby wszyscy się zmiescili. To w sumie będzie tymczasowe rozwiązanie bo pod koniec 2017 planujemy przeprowadzkę do swojego domu i tak chciałabym dla córki takie łóżko domek żeby było do jej przyszłego pokoju ale obawiam się ze się nie zmieści, dzidziuś oczywiście przejmie łóżeczko po siostrze i jakaś komoda by się przydala bo w szafie juz wolnego miejsca nie znajdę.
    W smyku jeszcze nie robiłam zakupów ale z tego co piszecie to trzeba mieć cierpliwości trochę a ja niestety nerwus jestem to i tak nic bym nie kupiła
    Polowkowe mam 21.10 u dr Zarotynskiego w Krk ktoś kiedyś wspominał i faktycznie miły konkretny wszystko po kolei tłumaczy.

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Lego to też uwielbiałam jako dziecko. Tata przywozil mi wtedy klocki z Niemiec. Córka też lubi. Z tym ze teraz wybór jest ogromny. Mamy nawet zamek Elzy z klocków lego :) kiedyś zestawy były bardziej klasyczne. I swoją drogą jeden zestaw Classic kupiłam w tym roku w Lidlu na dzień dziecka :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 17 tygodniu!
    W środę lecę do Polski, bić się z promotorką to przy okazji umówiłam się na prywatną wizytę (telefonicznie koleś brzmiał na super buca, ale znam go, chodziłam z jego córka do przedszkola i ma na necie super opinie). Chcę zobaczyć czy jest nos i bardzo marzę o poznaniu płci :D

MatyldaG, kr0pka, Anita12, m@rtynka, taka_ja, czirisz, Mimi86, Englein lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj w ramach piątkowego relaksu wybieram się wreszcie do fryzjera. :D

Paolina91 lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Jak byś chciała w Poznaniu połówkowe robić to polecam Dr Rafała Kocyłowskiego przychodnia Premedicare na Drużbickiego.

Dzięki :) Jednak z tego co wiem to moja lekarka kieruje też do jakiejś kobiety. Nie wiem jeszcze jak się nazywa i gdzie przyjmuje. Pewnie we wtorek się dowiem

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi już przyszła paczuszka ze smyka :) Rzeczywiście mają większą rozmiarowke 62 jest całkiem spore.

Czarnuszka, taka_ja lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gardło seria prenalen. Mnie postawił na nogi w jakieś 2 dni, plus melko z masłem i miodem i mnóstwo płynów.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    A mi już przyszła paczuszka ze smyka :) Rzeczywiście mają większą rozmiarowke 62 jest całkiem spore.
    Ale jakościowo fajne rzeczy są co ?

8599s65gh4yz6p0q.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 30 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smyk jest świetny. kolor się nie spiera, nie rozciągają się. Są perfect. Często dla Oliwii kupuję i chodzi w niektórych do tej pory tylko spodenki z długich są już krótkie :) Spodnie sa cudowne bo mają wewnatrz pas do ściągnięcia. Idealnie dla dzieci długie nogi i mały brzuszek. Plusem też dla mnie jest to że body i inne bluzeczki są małe przy szyi bo moja Oliwia ma małą szyjkę :)

Evelin, Vaina lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    ata89 ja mam chyba z 10 typów ;) Generalnie i tak zależy mi na tym żeby wozki pooglądać na żywo. Ogólnie ciężki orzech.
    Podobają mi sie: Joolz Day, X-lander x-Cite, Jane Muum, ABC Design Salsa, Qiunny Buzz... Ja to chyba z listą pojadę do sklepu żeby każdemu się przyjrzeć :)
    No to wizualnie podobają mi się chyba wszystkie, które wymieniłaś :)
    Nie, ja to muszę, tak jak Ty, iść do sklepu, pomacać, pooglądać.
    No i bankowo z Mężem, bo on będzie myślał bardziej racjonalnie niż ja :)
    Ale myślę, że takie wycieczki zaczniemy może w grudniu...

nataliad lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z tego kombinezonu, który mi przyszedł też jestem zadowolona, wydaje się być bardzo dobry jakościowo.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Evelin, mnie w tej ciąży przeczucie zawiodło :P

Czasami jest przeczucie, a czasami chec posiadania chlopca, badz dziewczynki :)
    Ja slyszalam o teorii, ze w dzien owu na chlopca I tak strzelalismy :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Ale jakościowo fajne rzeczy są co ?

Ja zamówiłam same body i wydają się być ok jakościowo. Zobaczymy po praniu ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a np nie wydaje Wam sie, ze dobry pomysl to zamowienie np kilku "wyprawek" w roznych kolorach i rozmiarach ? Nie mowie, ze odrazu na rozm 80 :) tylko tak od 56 w gore..
    Na allegro sa nawet juz od 40zl..
    W tym np body, skarpeteczki, bluzeczki, reczniczki, rekawiczki, czapeczki idt..
    Nie wiem jak jakosciowo ale warto by zamowic i sie przekonac..
    To nie sa az tak duze pieniadze, a lepiej kupic kilka rzeczy w komplecie za 40niz za tyle samo dwie pary spiochow :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PetitQa wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Co do lego to faktycznie mąż zwykle jak kupujemy prezenty dla dzieci sugeruje właśnie jakieś zestawy i później pomaga składać a ze wkoło mamy same dziewczynki to bawi się w księżniczki itp czasem smiesznie wygląda i niektórzy się podsmiechuja ale dla mnie jak przychodzi się do dziecka to powinno się z nim czas spędzić tak jak ono lubi a nie dać prezent a resztę mieć w nosie i pić kawę czy coś innego. A teraz widzę ze strasznie czeka na synka ja z kolei wolalabym dziewczynkę tylko wtedy nie będę kupować ubranek a to jest takie przyjemne.
    Co do różowego koloru to on jest mi zupełnie obojętny kolor jak kolor. A wydaje mi się bardzo szykanowany. Wczoraj w sklepie córka miała na sobie tylko różowa kamizelkę i ktoś tam komentował ze jaka różowa dziewczynka moja taka nie będzie czy coś takiego nie wiem jakie byly intencje ale odebrałam to za coś negatywnego ze ja tak ubrałam. No nie ważne w sumie.
    Widzę że zabieranie się za pokoiki :) my mieszkamy póki co u teściów na 2 piętrze niby dużo miejsca ale musze przemyśleć jak przeorganizowac sypialnie żeby wszyscy się zmiescili. To w sumie będzie tymczasowe rozwiązanie bo pod koniec 2017 planujemy przeprowadzkę do swojego domu i tak chciałabym dla córki takie łóżko domek żeby było do jej przyszłego pokoju ale obawiam się ze się nie zmieści, dzidziuś oczywiście przejmie łóżeczko po siostrze i jakaś komoda by się przydala bo w szafie juz wolnego miejsca nie znajdę.
    W smyku jeszcze nie robiłam zakupów ale z tego co piszecie to trzeba mieć cierpliwości trochę a ja niestety nerwus jestem to i tak nic bym nie kupiła
    Polowkowe mam 21.10 u dr Zarotynskiego w Krk ktoś kiedyś wspominał i faktycznie miły konkretny wszystko po kolei tłumaczy.
    Ja tam lubię jak dziewczynka jest ubrana na różowo :) moja nosi różne kolory ale naprawdę uważam, że w różach i fioletach wygląda najładniej. Tak dziewczęco. A jak jej coś innego założę to jakbym ją przygasiła :)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ