MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nataliad wrote:Ja zamiast ubrań cały czas katuje temat wózków, nawet po nocach mi się śnią
haha, dzisiaj mi się śnił ten ekologiczny Greentom
Póki, co wiem, jakie mi się podobają, ale tylko tak na wygląd. Nie zastanawiałam się jeszcze nad funkcjonalnością, na razie wizualność bardziej mnie interesuje
A masz już jakieś swoje typy? -
Jej, ale wy jesteście szybkie, tyle stronek już namachać
a ja właśnie wróciłam z pierwszych zajęć "Ciąża w formie" i powiem Wam, że było duuużo dziewczyn i to już w zaawansowanej ciąży, jedna nawet za 5 tyg miała termin!
Powiem Wam, że jestem zadowolona choć lekko zmęczona, ale były ćwiczenia na wszystkie partie ciała z dużym naciskiem na plecy, głównie na piłce i pod koniec na macie, co dla mnie jest priorytetem, bo zmagałam się od 15 tyg z bólami pleców. Więc jeśli w trakcie mój lekarz nadal mi będzie pozwalał na aktywność, to mam zamiar to kontynuować, może wzmocnię się na tyle, by potem szybko wrócić do żywych
Na gardło polecam również wodę z solą (bezkonkurencyjna), ja dodatkowo popijam herbatki z imbirem, sokiem malinowym, pomarańczą, miodem i goździkami (taka już a'la zimowa) ale jestem od niej uzależniona.. wczoraj mi wyskoczył intensywny ból gardła i po przepłukaniu solą na noc, wszystko minęło!
ja nawet zerknęłam na tego smyka wczoraj, ale stwierdziliśmy z moim P, że jeszcze poczekamy..
u mnie lego też pewnie będzie na tapecie, bo narzeczony lekko tym zajarany do tej pory, ale na razie mu nie przypominamkr0pka lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Zuzi -
ata89 ja mam chyba z 10 typów
Generalnie i tak zależy mi na tym żeby wozki pooglądać na żywo. Ogólnie ciężki orzech.
Podobają mi sie: Joolz Day, X-lander x-Cite, Jane Muum, ABC Design Salsa, Qiunny Buzz... Ja to chyba z listą pojadę do sklepu żeby każdemu się przyjrzeć
-
nataliad wrote:Hej. Okropna pogoda od rana, nic się nie chcę i głowa pęka
Co do termometru mamy w domu taki na podczerwień. Ostatnio się sprawdził jak córka miała gorączkę. Też ma tryb mierzenia temperatury otoczenia itp. Z ciekawości zmierzylam temperaturę wody w wannie i pokazywał w miarę ok
Co do ubrań to ja poza tymi dwoma parami spodenek z Lidla i jedna para skarpetek nic jeszcze nie kupuję. Wolę poczekać aż się dowiem co będzie, mam nadzieję że może we wtorek mi coś powie Pani doktori pewnie będzie trzeba pomału umówić na polowkowe ale to już ponoc gdzieś w Poznaniu.
Ja zamiast ubrań cały czas katuje temat wózków, nawet po nocach mi się śniąhaha, dzisiaj mi się śnił ten ekologiczny Greentom
Jak byś chciała w Poznaniu połówkowe robić to polecam Dr Rafała Kocyłowskiego przychodnia Premedicare na Drużbickiego. -
misia_ wrote:A z jakiej firmy masz ten termometr? Mam koleżankę pielegniarke i termometr dla dziecka doradzila kupić w aptece najlepiej microlife bo jest dokładny, nie polecala tych z nie sprawdzonego źródła typu markety bo to nie wiadomo co się trafi
Ja mam z firmy kardioline czy kardiotest już nie pamiętam dokładnie. Kupiłam go w sklepie medycznym. -
Cześć dziewczyny
Co do lego to faktycznie mąż zwykle jak kupujemy prezenty dla dzieci sugeruje właśnie jakieś zestawy i później pomaga składać a ze wkoło mamy same dziewczynki to bawi się w księżniczki itp czasem smiesznie wygląda i niektórzy się podsmiechuja ale dla mnie jak przychodzi się do dziecka to powinno się z nim czas spędzić tak jak ono lubi a nie dać prezent a resztę mieć w nosie i pić kawę czy coś innego. A teraz widzę ze strasznie czeka na synka ja z kolei wolalabym dziewczynkę tylko wtedy nie będę kupować ubranek a to jest takie przyjemne.
Co do różowego koloru to on jest mi zupełnie obojętny kolor jak kolor. A wydaje mi się bardzo szykanowany. Wczoraj w sklepie córka miała na sobie tylko różowa kamizelkę i ktoś tam komentował ze jaka różowa dziewczynka moja taka nie będzie czy coś takiego nie wiem jakie byly intencje ale odebrałam to za coś negatywnego ze ja tak ubrałam. No nie ważne w sumie.
Widzę że zabieranie się za pokoikimy mieszkamy póki co u teściów na 2 piętrze niby dużo miejsca ale musze przemyśleć jak przeorganizowac sypialnie żeby wszyscy się zmiescili. To w sumie będzie tymczasowe rozwiązanie bo pod koniec 2017 planujemy przeprowadzkę do swojego domu i tak chciałabym dla córki takie łóżko domek żeby było do jej przyszłego pokoju ale obawiam się ze się nie zmieści, dzidziuś oczywiście przejmie łóżeczko po siostrze i jakaś komoda by się przydala bo w szafie juz wolnego miejsca nie znajdę.
W smyku jeszcze nie robiłam zakupów ale z tego co piszecie to trzeba mieć cierpliwości trochę a ja niestety nerwus jestem to i tak nic bym nie kupiła
Polowkowe mam 21.10 u dr Zarotynskiego w Krk ktoś kiedyś wspominał i faktycznie miły konkretny wszystko po kolei tłumaczy. -
A co do Lego to też uwielbiałam jako dziecko. Tata przywozil mi wtedy klocki z Niemiec. Córka też lubi. Z tym ze teraz wybór jest ogromny. Mamy nawet zamek Elzy z klocków lego
kiedyś zestawy były bardziej klasyczne. I swoją drogą jeden zestaw Classic kupiłam w tym roku w Lidlu na dzień dziecka
-
Witam się w 17 tygodniu!
W środę lecę do Polski, bić się z promotorką to przy okazji umówiłam się na prywatną wizytę (telefonicznie koleś brzmiał na super buca, ale znam go, chodziłam z jego córka do przedszkola i ma na necie super opinie). Chcę zobaczyć czy jest nos i bardzo marzę o poznaniu płci
MatyldaG, kr0pka, Anita12, m@rtynka, taka_ja, czirisz, Mimi86, Englein lubią tę wiadomość
Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
Klarcia wrote:Jak byś chciała w Poznaniu połówkowe robić to polecam Dr Rafała Kocyłowskiego przychodnia Premedicare na Drużbickiego.
DziękiJednak z tego co wiem to moja lekarka kieruje też do jakiejś kobiety. Nie wiem jeszcze jak się nazywa i gdzie przyjmuje. Pewnie we wtorek się dowiem
-
Smyk jest świetny. kolor się nie spiera, nie rozciągają się. Są perfect. Często dla Oliwii kupuję i chodzi w niektórych do tej pory tylko spodenki z długich są już krótkie
Spodnie sa cudowne bo mają wewnatrz pas do ściągnięcia. Idealnie dla dzieci długie nogi i mały brzuszek. Plusem też dla mnie jest to że body i inne bluzeczki są małe przy szyi bo moja Oliwia ma małą szyjkę
Evelin, Vaina lubią tę wiadomość
-
nataliad wrote:ata89 ja mam chyba z 10 typów
Generalnie i tak zależy mi na tym żeby wozki pooglądać na żywo. Ogólnie ciężki orzech.
Podobają mi sie: Joolz Day, X-lander x-Cite, Jane Muum, ABC Design Salsa, Qiunny Buzz... Ja to chyba z listą pojadę do sklepu żeby każdemu się przyjrzeć
Nie, ja to muszę, tak jak Ty, iść do sklepu, pomacać, pooglądać.
No i bankowo z Mężem, bo on będzie myślał bardziej racjonalnie niż ja
Ale myślę, że takie wycieczki zaczniemy może w grudniu...nataliad lubi tę wiadomość
-
Ej a np nie wydaje Wam sie, ze dobry pomysl to zamowienie np kilku "wyprawek" w roznych kolorach i rozmiarach ? Nie mowie, ze odrazu na rozm 80
tylko tak od 56 w gore..
Na allegro sa nawet juz od 40zl..
W tym np body, skarpeteczki, bluzeczki, reczniczki, rekawiczki, czapeczki idt..
Nie wiem jak jakosciowo ale warto by zamowic i sie przekonac..
To nie sa az tak duze pieniadze, a lepiej kupic kilka rzeczy w komplecie za 40niz za tyle samo dwie pary spiochow -
PetitQa wrote:Cześć dziewczyny
Co do lego to faktycznie mąż zwykle jak kupujemy prezenty dla dzieci sugeruje właśnie jakieś zestawy i później pomaga składać a ze wkoło mamy same dziewczynki to bawi się w księżniczki itp czasem smiesznie wygląda i niektórzy się podsmiechuja ale dla mnie jak przychodzi się do dziecka to powinno się z nim czas spędzić tak jak ono lubi a nie dać prezent a resztę mieć w nosie i pić kawę czy coś innego. A teraz widzę ze strasznie czeka na synka ja z kolei wolalabym dziewczynkę tylko wtedy nie będę kupować ubranek a to jest takie przyjemne.
Co do różowego koloru to on jest mi zupełnie obojętny kolor jak kolor. A wydaje mi się bardzo szykanowany. Wczoraj w sklepie córka miała na sobie tylko różowa kamizelkę i ktoś tam komentował ze jaka różowa dziewczynka moja taka nie będzie czy coś takiego nie wiem jakie byly intencje ale odebrałam to za coś negatywnego ze ja tak ubrałam. No nie ważne w sumie.
Widzę że zabieranie się za pokoikimy mieszkamy póki co u teściów na 2 piętrze niby dużo miejsca ale musze przemyśleć jak przeorganizowac sypialnie żeby wszyscy się zmiescili. To w sumie będzie tymczasowe rozwiązanie bo pod koniec 2017 planujemy przeprowadzkę do swojego domu i tak chciałabym dla córki takie łóżko domek żeby było do jej przyszłego pokoju ale obawiam się ze się nie zmieści, dzidziuś oczywiście przejmie łóżeczko po siostrze i jakaś komoda by się przydala bo w szafie juz wolnego miejsca nie znajdę.
W smyku jeszcze nie robiłam zakupów ale z tego co piszecie to trzeba mieć cierpliwości trochę a ja niestety nerwus jestem to i tak nic bym nie kupiła
Polowkowe mam 21.10 u dr Zarotynskiego w Krk ktoś kiedyś wspominał i faktycznie miły konkretny wszystko po kolei tłumaczy.moja nosi różne kolory ale naprawdę uważam, że w różach i fioletach wygląda najładniej. Tak dziewczęco. A jak jej coś innego założę to jakbym ją przygasiła