X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    Witajcie :)
    Jestem w 15tyg, termin na Marzec..
    Powiedzcie kiedy dowiedzialyscie sie o plci ???
    I czy kazda z Was bedzie robila, badz juz jest "po" polowkowych ??

Pozdr :*

Hej. Ja się wstępnie o płci dowiedziałam na prenatalnych, tydzień później okazało się ze moją ginekolog widzi coś innego niż na prenatalnych (prywatnie). Na połówkowe też się wybieramy :-)

A i oczywiście złożyłam zamówienie w Smyku ;-) :-D :-D

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Połówkowe robi się między 18-22 tygodniem więc powoli dopiero wkraczamy w ten okres:)

No to bede miala gdzie czerpac porady :) Ale wszystkie sie na te badania wybieracie ?? :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin, ja mam wyznaczone połówkowe w 20 tyg.
    I mam nadzieję, że wtedy się dowiemy kim jest Bąbelek.

Evelin lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Hej. Ja się wstępnie o płci dowiedziałam na prenatalnych, tydzień później okazało się ze moją ginekolog widzi coś innego niż na prenatalnych (prywatnie). Na połówkowe też się wybieramy :-)

A i oczywiście złożyłam zamówienie w Smyku ;-) :-D :-D

No moja kolezanka do 7go miesiaca myslala, ze bedzie synek a okazalo sie ze dziewunia :)
    I wez tu czlowieku zacznij ubranka kupowac :)

kark, m@rtynka lubią tę wiadomość

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Evelin, ja mam wyznaczone połówkowe w 20 tyg.
    I mam nadzieję, że wtedy się dowiemy kim jest Bąbelek.

No ja tez chce tak isc, za tydz mam wizyte u mojego gina I jestem mega ciekawa co powie :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zakupami się próbuję wstrzymać gdzieś do nowego roku, tak na wszelki wypadek ;)

Evelin, Angie 232 lubią tę wiadomość

• kr0pka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelin wrote:
    No moja kolezanka do 7go miesiaca myslala, ze bedzie synek a okazalo sie ze dziewunia :)
    I wez tu czlowieku zacznij ubranka kupowac :)

u mojego szefa było tak samo.. dziewczynka, dziewczynka, jak to powiedział: "już prawie sufit na różowo pomalowany" a tu nagle chłopak :P

Evelin, kark, Mart_, m@rtynka, severi lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ata89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:

Lego fajna rzecz.. tylko gdyby nie te ceny..1000 zl za klocki? OK, takie już wypasione.. co nie zmienia faktu, że cena zabójcza

Zgadzam się, ceny kosmiczne.
    Ale Mąż już zapowiedział: czy będzie córeczka, czy synek to i tak Lego będzie podstawą wśród dziecięcych zabawek. Zastanawiam, się tylko, kto będzie się więcej bawił - dziecko, czy tatuś :P

Evelin, kr0pka lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Ja z zakupami się próbuję wstrzymać gdzieś do nowego roku, tak na wszelki wypadek ;)

Ja nie wytrzymam :)
    Zreszta sa ubranka gdzie mozna kupic w uniwersalnych kolorach :) a za tydz kupuje juz komode wiec zaczne po malenku cos chomikowac :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • malaczarna07 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    No u mnie robili na wszystkie sposoby to USG, i w jednej pozycji zaświecił czym miał do kamery ;) Ale za to za cholerę nie chciał się położyć do przezierności, 1,5 h leżałam i czekaliśmy. :D

mój gin skupił się głównie na zbadaniu tej przyzierności - no ja też usg i przez brzuch i dołem i wychodziłam z gabinetu, łaziłam po korytarzu, jadłam cukierki, wracałam i pukał mi w ten brzuch i pukał i nic, przyzierność jakoś w końcu złapał ale chyba już brakło mu cierpliwości, żeby jeszcze płeć ustalać. i tak go podziwiałam, ja już bym dawno się wkurzyła i zrezygnowała :P

Evelin lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Evelin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    u mojego szefa było tak samo.. dziewczynka, dziewczynka, jak to powiedział: "już prawie sufit na różowo pomalowany" a tu nagle chłopak :P

Haha.. :)
    Dobrze ze kolor scian mozna zmienic :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Hm, a mówią, że jak lekarz określi, że chłopak, to "raczej" chłopak zostanie.
    A z dziewczynką może się zmienić, bo może jeszcze "coś"wyrosnąć... ;)
    Heh... Nasi rodzice nie mieli takich problemów. W dniu narodzin mieli największą niespodziankę w życiu :D

kark, Englein lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Evelin Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Hm, a mówią, że jak lekarz określi, że chłopak, to "raczej" chłopak zostanie.
    A z dziewczynką może się zmienić, bo może jeszcze "coś"wyrosnąć... ;)
    Heh... Nasi rodzice nie mieli takich problemów. W dniu narodzin mieli największą niespodziankę w życiu :D

Ojj tak, tu sie zgadzam :)
    Ja mam przeczucie co do plci, ale to tylko przeczucie :)

mhsvi09ksakq2zvz.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a słyszałyście o trojaczkach jednojajowych urodzonych we wrześniu w Polsce?
    Mama mówi, że teraz jak są takie malutkie, to ich jeszcze nie poznaje i są dla niej identyczne.
    Heh, potrójne szczęście :)

http://www.tvn24.pl/wroclaw,44/opole-trojaczki-jednojajowe-rodzice-zaskoczeni-i-szczesliwi,679654.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 11:09

Evelin lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z kupowaniem ubranek bez poznania płci nie miałam problemu bo ogólnie mam awersję do różowego, jak będzie córka to raczej będę starała się unikać tego koloru choć wiem, że może to być trudne, bo wszędzie dominuje jeden kolor

Evelin, Englein lubią tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    ja z kupowaniem ubranek bez poznania płci nie miałam problemu bo ogólnie mam awersję do różowego, jak będzie córka to raczej będę starała się unikać tego koloru choć wiem, że może to być trudne, bo wszędzie dominuje jeden kolor

nie no ja też zdecydowanie nie planuję ubierać córki (jeśli będzie córka) od dołu do góry w róż, oj nie :D ale nawet jak byłam w TK MAXXXie ostatnio to większość była nawet jeśli kolorystycznie w miare neutralna to np wzorki już mniej bo tu samochodziki tu motylki na przykład :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku nie chcieliśmy znać płci, ale potem wyszło, że możliwe, że będzie nowy dom i wtedy nie chcę brać worów i dziewczęcych i chłopięcych ciuchów, tylko część niepotrzebną sprzedać, żeby nie robić na nowym składziku od razu ;)

Evelin, mnie w tej ciąży przeczucie zawiodło :P

Ja w ciąży z Kajtkiem w 24tc, na wizycie u kardiologa miałam +1kg. Dostałam taki ochrzan i takie kazanie, że przez kolejne 15 tygodni przytyłam 12kg :D

Z bliźniakami różnie bywa. Chociaż z tego co podczytuję wątek bliźniaczy od 3 lat (hahaha, ale ze mnie maniaczka, ale co zrobię, zawsze marzyłam o chłopcach jednojajowych XD) to te wcześniej urodzone mają 2-2,5kg, a te później, po 36tc nawet ponad 3kg wychodzą ;)

• misia_ Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Dziewczyny, a słyszałyście o trojaczkach jednojajowych urodzonych we wrześniu w Polsce?
    Mama mówi, że teraz jak są takie malutkie, to ich jeszcze nie poznaje i są dla niej identyczne.
    Heh, potrójne szczęście :)

http://www.tvn24.pl/wroclaw,44/opole-trojaczki-jednojajowe-rodzice-zaskoczeni-i-szczesliwi,679654.html

Oglądałam w wiadomościach wczoraj :D super 3 nianki potrzebne :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dla córki kupione same żółte, zielone, białe i beżowe, ale od rodziny dostałam tyle fioletu i różu, że i tak chodziła jak każda dziewczynka :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez 2 lata miałam różowych rzeczy tyle, że można policzyć na palcach.. nosiła i nosi wszystkie kolory od bieli po czerń, a ma więcej ciuchów ode mnie. Ale ja w lumpku kupuję, tam większy wybór w kolorach innych niż róż.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ