MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ściągnij sobie aplikacje moja gazetka
tam już wskoczyła aktualna z Lidla
-
Widzę ze w Lidlu będzie też termometr co się przykłada do czoła tez musze taki zakupić, wczoraj oglądałam jeszcze podgrzewacze do butelek na allegro i nie wiem czy opłaca się kupić droższy czy na początek tańszy jakby jednak tylko z cyca jadły?
-
malaczarna07 wrote:kurcze ja na stronie lidla nie widzę tych ciuszków... mam tylko do 8ego października..
Na stronie nie ma tych ciuszków. Ja znalazłam jakąś gazetke i w niej widziałam, że jakos na początku października mają być piżamy dziecięce ale to dla troszkę większych dzieci a nie dla niemowlaków. Widziałam też, że mają być bluzy, sweterki, spodnie od rozmiaru 62.A później mają być jakieś kurtki i kombinezony ale to też nie dla niemowlaków tylko dla troszkę większych dzieci. -
malaczarna07 wrote:o boże
dobre
a na macierzyński na jak długo planujesz iść?
no raczej planowałam pełny rok a jak to będzie to wyjdzie w praniu.. zobaczymy jeszcze jak to z kasą będzie -
no trzeba się zdecydować chyba do 3 tygodni po porodzie. z jednej strony jakoś tak nie wyobrażam sobie tego, by rok siedzieć w domu, jakoś tak mam w głowie, że lepiej pracy pilnować ale znów z drugiej strony biorę pod uwagę to, że jak się dziecko pojawi to mi się pewnie zmieni i będę chciała z nim siedzieć jak najdłużej... a jak się zadeklaruje, że tylko pół roku np a potem będzie się chciało przedłużyć to chyba można co? czy nie?Dominik
-
bodziaki widze ze chyba takie cieplejsze beda niz te ostatnio, dziewczyny a na takie maluszki to jaki rozmiar czapeczek sie kupuje? i ile trzeba miec sztuk tych cienkich?
-
Ja już przy synu kupiłam taki termometr którym się mierzy na czole ale wolę mu mierzyć normalnym w pupce. Tamten kilka razy mo zafalszowal wynik i jakoś mu do końca nie ufam. Nie wiem od czego zależy wynik bo np dorosłym zazwyczaj pokazuje dobrze. Moze to kwestia tego że dziecko czesem się poruszy? Nie wiem.
-
Musisz się w kadrach dowiedzieć. Jeśli się zdecydujesz na 6 miesięcy to dostaniesz 100% wynagrodzenia a jeśli na rok to wtedy 80% wynagrodzenia. Jeśli po tych 6 miesiącach będziesz chciała kolejne 6 miesięcy to chyba 60% wypłaty wtedy będziesz dostawała.
-
Witam Dziewczyny! Jestem Lutowka 2016 wg terminu,Styczniowka wg daty urodzenia Coreczki,Mamą Jagody:) Wiele z Was jest jeszcze przed takim wyborem dlatego do Was kieruje oferte. Mam do sprzedania fotelik samochodowy,nosidło Maxi Cosi City za 150 zl plus przesylka. Fotelik jest w stanie idealnym, posiada nakladki na pasy, wkladke dla noworodka ktora widac na jednym ze zdjec. Nasza Jagoda juz z niego wyrosla,wiec z powodzeniem moze sluzyc innemu Maluszkowi. Polecam.
http://static.pokazywarka.pl/i/6954482/738335/image.jpgZapraszam na priv
http://static.pokazywarka.pl/i/6954482/787881/image.jpg
-
Czarnuszka wrote:Musisz się w kadrach dowiedzieć. Jeśli się zdecydujesz na 6 miesięcy to dostaniesz 100% wynagrodzenia a jeśli na rok to wtedy 80% wynagrodzenia. Jeśli po tych 6 miesiącach będziesz chciała kolejne 6 miesięcy to chyba 60% wypłaty wtedy będziesz dostawała.
-
nick nieaktualnyUwielbiam takie plotki
Pamiętam jak w pierwszej ciąży byłam w klasie maturalnej, podchodzi do mnie jedna dziewczyna, z którą się znałam tylkoi wypaliła: Słyszałam, że jesteś w ciąży.
Odpowiedziałam jej: Też tak słyszałam.
Ścięło ją totalnie
Matylda, ja jak kupiłam najmniejszy to przy córce były ok, a przy synu były za duże...Ty to wogóle możesz mieć maleństwa, więc szukaj rozmiaru liliputków
Po każdej kąpieli, szczególnie jak maluchy mają włosy to założyć trzeba czapkę. My zazwyczaj mieliśmy koło 4, bo jak już bąbel ma miesiąc-dwa i zaczynasz chodzić kilka razy dziennie na regularne spacery to zazwyczaj trzeba kupić nową czapkę, bo stare mogą być małe. -
kark wrote:Uwielbiam takie plotki
Pamiętam jak w pierwszej ciąży byłam w klasie maturalnej, podchodzi do mnie jedna dziewczyna, z którą się znałam tylkoi wypaliła: Słyszałam, że jesteś w ciąży.
Odpowiedziałam jej: Też tak słyszałam.
Ścięło ją totalnie
Matylda, ja jak kupiłam najmniejszy to przy córce były ok, a przy synu były za duże...Ty to wogóle możesz mieć maleństwa, więc szukaj rozmiaru liliputków
Po każdej kąpieli, szczególnie jak maluchy mają włosy to założyć trzeba czapkę. My zazwyczaj mieliśmy koło 4, bo jak już bąbel ma miesiąc-dwa i zaczynasz chodzić kilka razy dziennie na regularne spacery to zazwyczaj trzeba kupić nową czapkę, bo stare mogą być małe.kr0pka, Marynia991, kark, Anita12, Klarcia lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:chyba zaczne szukac w ubrankach dla lalek
Czesc:) chyba nebedzie tak zle.
Ostatnio bylam w H&m i C&A i maja ciuszki nawet od 46 wiec takie maciupkie:) i napenwo cos znajdziesz. Jesli nie W stacjonarnych sklepach szukaj na sklepach internetowych jest tego duzo:)
A pozatym twoje dziciaczki nie musza byc takie malutkie.
Moja kolezanka uordzila niedawno blizniaki kazdy po 3,5 kg
a wiecie ile w ciazy przytyla? to byl hit 9kg
MatyldaG, kark, Klarcia lubią tę wiadomość
-
befra wrote:Ja już przy synu kupiłam taki termometr którym się mierzy na czole ale wolę mu mierzyć normalnym w pupce. Tamten kilka razy mo zafalszowal wynik i jakoś mu do końca nie ufam. Nie wiem od czego zależy wynik bo np dorosłym zazwyczaj pokazuje dobrze. Moze to kwestia tego że dziecko czesem się poruszy? Nie wiem.
A z jakiej firmy masz ten termometr? Mam koleżankę pielegniarke i termometr dla dziecka doradzila kupić w aptece najlepiej microlife bo jest dokładny, nie polecala tych z nie sprawdzonego źródła typu markety bo to nie wiadomo co się trafiFipsik lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Witam w ten piękny, słoneczny dzień.
Co do Lidla, też zastanawiam się nad tym termometrem. Zwłaszcza, że mam tylko taki zwykły, elektroniczny, który musi mieć dobry humor, żeby pokazać coś sensownego.
Jeśli chodzi o urlop, to zamierzam iść na rok. Wyobrażam sobie, że ten rok strasznie szybko zleci i wydaje mi się, że nawet po roku wyda mi się, że to za wcześnie, żeby wracać do pracy.
Co do pokoiku, remontów, bałaganu. Na szczęście my zabraliśmy się za to na początku miesiąca. Mąż pomalował, póki ciepło i ładnie schło, ja na kilka dni pojechałam do mamy, żeby nie wdychać, czego nie potrzeba. W pokoiku stoi tylko komoda i czeka na zagospodarowanie. Łóżeczko już mamy, trzeba tylko odświeżyć, odmalować.
I zastanawiam się nad wykładziną. Marzy mi się milutka wykładzina dywanowa, ale czy to będzie praktyczne...?