X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 - jak myślisz o kołysce to polecam mobilną, z kółkami. To świetny pomysł. Moja znajoma taką miała. Mogła przemieszczać się z dzieciątkiem po całym mieszkaniu, np. szła robić obiad to sobie kołyskę prowadziła do kuchni.

Mimi86 lubi tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co mam robic ..jutro mam wizyte u lekarza do ktorego zapisalam sie z powodu klucia w szyjce..bolu plecow ...i ogolnego niepokoju...natomiast w srode mam wizyte u mojego lekarza na ktorego czekalam.....do ktorego juz bede chodzila do konca ciazy ..bo wrocil z doktoratu i dlugiego urlopu ..i co mam isc na dwie wizyty????? Bo tej w srode nie odpuszcze..a jutro bym poszla zeby powiedziec co mi sie dzieje. Bo moze schizuje ale tego nie wiem...i co ten mnie zbada...szyjke czy ok...i co ten w srode tez??? Chyba ze powiem mu ze bylam zeby tylko usg zrobil....hm....nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 19:16

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86
    Ja robie tak samo:) Kolyska do sypialni lozeczko w pokoju dziecka.
    W nocy dzidzia z nami w sypialni a w dzień bedzie spala u siebie w pokoju. :)
    pozatym jak zaczna sie odwiedziny u malucha nie bede musiala wszystkich w sypialni przyjmowac:P

CZekam na info od wszytskich wizytujacych jutro :)

A ja sie juz doczekac niemoge na kolejna wwizytye i to bedzie polowkowe 3d/4d robione prywtnie . Ale mam dzwonic dopiero po 26 padziernika i ustalac termin:/
    tyle czekania...

Mimi86, Wonderwall lubią tę wiadomość

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 - ja bym poszła do jednego i drugiego i zarówno jednemu jak i drugiemu powiedziała o swoich obawach. Jak to mówią co dwie głowy to nie jedna :) Będziesz miała opinie dwóch lekarzy. Jeżeli jeden i drugi będą chcieli zrobić usg to też bym się nie broniła. Gorsze są usg na samym początku a ja od 5 do 7 tygodnia ciąży byłam 3 razy w szpitalu i generalnie co kilka dni miałam robione usg. Ze starszą córką też miałam niewesołe początki i częste usg we wczesnej ciąży, także tym bardziej już na takim bardziej zaawansowanym etapie bym się nie obawiała.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula...mowisz ze nic nie szkodzi ze 2 dni roznicy?????

Bo jak zrezygnuje z jutra...to wiesz bede sie denerwowala ze moze dalej boli a ja nie poszlam...pewnie to zwykle rozciaganie i moj kregoslup...bo mam go od zawsze bez kondycji i skrzywieniem.... Ale to klucie ..bardziej chxialabym zobaczyc jak z szyjka....

Bardziej martwie sie jakby ten 2 chcial w piczke tez zagladac...i grzebac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 19:28

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi pięknie wyglądasz!

Fipsik dzięki! Ja znalazłam jeszcze u innego bo zaczęłam szukać z ciekawości i ma tę z bonprix, ktora mi siè podoba, niestety nie ma real photo i to trochę mi siè nie podoba.. no i nie mam farta do licytacji ale rozważam czy nie spróbować. Jeszcze mam jeden płaszczyk z olx na oku, śliczny tylko że ja raczej z tych co w kurtkach, parkach a nie eleganckich płaszczykach ;)

Raany dziewczyny ile wizyt jutro, zazdraszczam! Ja do 26 muszę jeszcze czekać :(

A co do tych badań usg 4d to na 100% bylo wczesniej, że w Łomiankach 15.10. Nawet na 1000% bo sprawdzalam na stronie i mówiłam mężowi. Więc musieli po prostu zmienić terminy.. trochę szkoda bo 9.11 mam połówlowe więc chyba siè.nie zdecyduje na badania w tak krotkim odstępie.. najwyzwj zapytam mojego lekarza co sądzi.

Teściu ma dziś urodziny, byliśmy na pizzy, potem zakupy, ogarnąc to i tak minąl caly dzien.. i w ogóle weekend.. i wk**a mnie, że chcą zakaz handlu w niedzielę wprowadzać.. tiaa..

I dziś jeszcze tak mi się cisnienie podniosło, że az moj K musiał mi przypomnieć zebym się nie denerwowala.. ale już pod domem wyciągnęłam go do cukierni i jak wracaliśmy, nie dośc ze mokro, szarówka już a jakaś za przeproszeniem tępa ci**a wyprzedzała tuż przed przejściem dla pieszych.. niewiele brakowało.. zawsze się kilka razy ogladam na przejściu na szczęście i już kilka razy mnie to uratowało ale dawno się tak nie zestresowałam i nie wkurzyłam :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie zaszkodzi. W zagrożonych ciążach co kilka dni się kontroluje i robi usg i dzieci zdrowe się rodzą. Jeżeli bym miała jakieś obawy tym bardziej bym się ucieszyła jakbym miała możliwość zweryfikowania moich obaw u dwóch lekarzy.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka - wiesz co, mi też się wydawało, że gdzieś miało być 15 października, no ale jak później zaglądałam to tej daty już wcale nie było. Faktycznie musieli zmienić, bo jak w ostatnim poście podawałam daty to już był listopad.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Moim zdaniem nie zaszkodzi. W zagrożonych ciążach co kilka dni się kontroluje i robi usg i dzieci zdrowe się rodzą. Jeżeli bym miała jakieś obawy tym bardziej bym się ucieszyła jakbym miała możliwość zweryfikowania moich obaw u dwóch lekarzy.
    Dzieki za rade....
    Bo juz tesciowa dzwonila i pytala czy jitro ide....bo w piatek jak jej powiedzialam ze dopisalam sie na pon. To mowila zebym do srody na swojego lekarza poczekala zeby co chwile mnie nie macali i nie grzebali.....bo mam wrazenie ze ona ma mnie za panikare totalna...
    Kiedys sie nie robilo nawet usg...a jak slyszala ze na poczatku mialam raz na tydzien a potem co 2 to chwilami wolalam nic nie mowic ze bylam u lekarza....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 19:36

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9029 wrote:
    Mimi86
    Ja robie tak samo:) Kolyska do sypialni lozeczko w pokoju dziecka.
    W nocy dzidzia z nami w sypialni a w dzień bedzie spala u siebie w pokoju. :)
    pozatym jak zaczna sie odwiedziny u malucha nie bede musiala wszystkich w sypialni przyjmowac:P

CZekam na info od wszytskich wizytujacych jutro :)

A ja sie juz doczekac niemoge na kolejna wwizytye i to bedzie polowkowe 3d/4d robione prywtnie . Ale mam dzwonic dopiero po 26 padziernika i ustalac termin:/
    tyle czekania...
    Ja na swoje prenatalne też mam dzwonić po 26 października, ale zbieg okoliczności:)

Natka9029 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia ja mam 2 wizyty w jednym dniu, więc nie masz się czym martwić ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Magdzia ja mam 2 wizyty w jednym dniu, więc nie masz się czym martwić ;-)
    O kuwaaa co ty??? I na obu badanko i macanko;)?

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej tak bo jedna wizyta jest prywatna, a druga ma NFZ. Tylko na tą prywatną bardzo długo czekałam, bo to też będzie między innymi połówkowe. ;-)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jutro wizytujace! Czy jest któraś co nie zna płci i być może jutro pozna tak jak ja? Strasznie się tym denerwuje a z drugiej strony jestem też ciekawa czy nie jestem sama :-)

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ja tez sie dowiem nie mam pojecia ;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi piękny brzuszek fajnie bo tylko on Ci rosnie a Ty dalej zgrabna :) ja juz 54kg :p
    I dobry pomysł z kołyska w sypialni :)
    Magdzia tez uważam ze co dwie głowy to nie jedna dwa dni różnicy to nic.

Magdzia88, Mimi86 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• misia_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Dzieki za rade....
    Bo juz tesciowa dzwonila i pytala czy jitro ide....bo w piatek jak jej powiedzialam ze dopisalam sie na pon. To mowila zebym do srody na swojego lekarza poczekala zeby co chwile mnie nie macali i nie grzebali.....bo mam wrazenie ze ona ma mnie za panikare totalna...
    Kiedys sie nie robilo nawet usg...a jak slyszala ze na poczatku mialam raz na tydzien a potem co 2 to chwilami wolalam nic nie mowic ze bylam u lekarza....

Ja też miałam dwa macanka i usg w jednym dniu bo najpierw poszłam do mojego i mnie badał a wieczorem do szpitala i tam miałam to samo a nawet gorzej bo mi w środku jakimś żelaznym wziernikiem oglądał i usg z 15 min ;/ nic nie mówił że to szkodliwe :P

Magdzia88 lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Emilianel Koleżanka

Wysłany: 9 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam jutro wizytę na 14:45, a rano muszę zrobić morfologię i mocz oddać do badania

atdcl6d81ulap16m.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi macankami to już w ogóle bez przesady. A z mężami to nie współżyjecie? Ja to o największe macanko to bym mojego musiała oskarżyć a nie ginekologa ;)

Befra - ja bardzo czekam na potwierdzenie płci, bo miesiąc temu ta dziewczynka to z taką dużą niepewnością była powiedziana. Lekarz mi wykluczał, że coś jeszcze może się pojawić między nogami.

m@rtynka, kr0pka, severi lubią tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Z tymi macankami to już w ogóle bez przesady. A z mężami to nie współżyjecie? Ja to o największe macanko to bym mojego musiała oskarżyć a nie ginekologa ;)

Befra - ja bardzo czekam na potwierdzenie płci, bo miesiąc temu ta dziewczynka to z taką dużą niepewnością była powiedziana. Lekarz mi wykluczał, że coś jeszcze może się pojawić między nogami.

Ja w ogóle nie wiem co może być i nawet nie mam żadnych przeczuć a chciałabym już zacząć coś kupować :-/

1a0db63d28.png + tydzień wg om
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ