X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    A do sklepu przychodza po produkty ratujace im zycie?

No nie i o to własnie ni chodzi? Czemu wszyscy tak się martwią tylko o tych z handlu a inni to już nie są ważni? Tak jak chociażby cqll center, ktore w takim razie też powinno mieć wolne i inni.

A poza tym sirry ale powiem jeszcze tylko jedno - owszem, czasem czlowiek ma czas jechac na zakupy dopiero w niedzielę albo tylko wtedy ma w ogole taką możliwość. Jak ktoś chociażby tak jak my orzez ostatnie prawie 2 lata nieszkania na zadupiu, bez samochodu, zależni od teściowej, jak teściowa dopiero na kilka godzin w niedzielè mogla nam dac samochód to co mielismy zrobic? Nie każdego staç zeby wszystkie duze zakupy robic w sklepach internetowych

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • milagro Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się w 19 tygodniu :)
    Wczoraj mieliśmy chrzciny i cały dziś poza domem, alecsie objadlam jak bąk :D

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace dziś bo sporo ich ;)
    My na szkole rodzenia będziemy chodzić od stycznia ;)

kr0pka, Marynia991, Anita12, okano1, severi lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszłabym dzisiaj do lidla bo te body ale jak tak na nie patrzę, to dla chłopców to ewentualnie tylko jeden komplet mi się podoba, ech dla chłopców to nie ma nic ciekawego.. takie te kolory smutne

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, idę szkolić, nie planuję sie więcej udzielać :)

• misia_ Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam lubiłam pracować w niedzielę, nie było szefa, kasy więcej bo dodatkowo płatne i dzień wolny w tygodniu wtedy mogłam iść coś pozalatwiac :) nawet wolałam iść w niedzielę niż w sobotę :P

Dziś do domku :D

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Szybkie pytanie. Jecie orzechy? Jeżeli tak to jakie? :)
    Ja jem orzechy, w zasadzie wszystkie, bo lubię. Najczęściej ziemne, pistacje, włoskie i migdały. Jak jestem głodna to sobie podjadam. ;-)

nataliad lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    No nie i o to własnie ni chodzi? Czemu wszyscy tak się martwią tylko o tych z handlu a inni to już nie są ważni? Tak jak chociażby cqll center, ktore w takim razie też powinno mieć wolne i inni.

A poza tym sirry ale powiem jeszcze tylko jedno - owszem, czasem czlowiek ma czas jechac na zakupy dopiero w niedzielę albo tylko wtedy ma w ogole taką możliwość. Jak ktoś chociażby tak jak my orzez ostatnie prawie 2 lata nieszkania na zadupiu, bez samochodu, zależni od teściowej, jak teściowa dopiero na kilka godzin w niedzielè mogla nam dac samochód to co mielismy zrobic? Nie każdego staç zeby wszystkie duze zakupy robic w sklepach internetowych
    Ja mieszkalam przez 24 lata na wsi bez jakiegokolwiek sklepu 5 km od najblizszego miasteczka. Połowa ludzi na tej wsi nie ma auta wszyscy żyją i maja sie dobrze i radza sobie z dojazdami do sklepu a autobus tam jezdzi 3 razy dziennie. Naprawde takie argumenty do mnie nie trafiają.

hchy43r8kkymthav.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) trzymam kciuki za nasze wizyty dzisiaj.
    I po południu robie próbę generalna naszej wiadomości wiec kto zapomniał o zaproszeniu to przypominam :p

anuschka, Marynia991, Klarcia, Czarnuszka, fantasmagoriia, severi lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Owszem.. i to w młodym wieku kiedy ppwinnam lataç w piątki na imprezy a w niedzielę odpoczywac itp ale wiedziałam na co się piszę..

Wiesz co mnie wkurza? Wiesz, tak się sklada, że ludzie w niedzielę pracują nie tylko w centrach handlowych. W wielu innych miejscach też i to nawet w święta i co? Jakoś oni nikogo nie obchodzą. Kierowcy autobusow nie mają prawa odpocząć w niedzielę i mieć czasu dla rodziny? Wiesz ile razy mojego ojca nie było w domu w WIGILIĘ bo musiał iść do roboty?

Wylączmy wszystko, sklepy, szpitale, elektrociepłownie, gazownie.. ci ludzie też mają prawo mieć czas dla rodziny.
    Ci, którzy pracują na stacjach benzynowych też a przecież te zostają otwarte, nie?

Prawda jest taka, że żyjemy w pojebanym kraju, hdzie kościół i mohery wprowadzają swoje rządy a jedymym powodem, dla którego sklepy mają być zamknięte jest to, że niedziela to czas dla kościółka a nie na zakupy bo tak ksiądz powiedział

To tak tyle w temacie mojego zdania.

KROPKA...cały czas śledzę forum, czasami się Was poradzę w jakiejś kwestii ale zauważyłam, że jesteś strasznie zadziorna i wprowadzasz nerwową atmosferę na forum...wszystko Ci nie pasuje...masakra...nie mogę Cię czytać bo się od razu denerwuję jak czytam o twoim podejściu do wszystkiego! Jestem na tym forum ponieważ chcę się z wami przygotować do przyjścia na świat maleństwa, posłuchać dobrych rad a nie wysłuchiwać twoich humorów jak ci co chwile ktoś nie pasuje.
    I bardzo dobrze, że zakażą handlu w niedzielę...mało tego w sobotę powinno być wszytsko otwarte do max 14:00...skoro nie jesteś wierząca...nie musisz chodzić do kościoła ale masz 6 dni od rana do wieczora na zakupy (jak by Ci było mało niektóre sklepy są otwarte nawet 24h) a niedzielę zostaw sobie na miło spędzony czas z rodziną- nie spacerując całymi dniami z dziećmi po centrum handlowym i żywiąc się w fast foodach ale po parku, lesie, grając w gry, organizując wycieczkę czy spotykając się z całą rodziną i przyjaciółmi.JAk Ci czegoś zabraknie- będziesz miała otwarty prywatny osiedlowy sklepik- i jest to szansa zarobku dla takich właśnie miejsc. Tak narzekasz na Polskę- to wyjedź. Z tego co wiem we wszystkich cywilizowanych krajach np. Niemcy, Austria jest zakaz handlu w niedzielę, ograniczenia mają także:Belgia, Francja, Grecja, Holandia, Luksemburg, Holandia i Węgry Włoszech mają sieste w ciągu dnia. To są dla Ciebie Państwa z ciemnogrodu? Powinniśmy dążyć do zachodu i poprawy jakości życia a nie do Chin czy USA i pracy w niewolnictwie, gdzie ludzie zapierniczają na dwa etaty jak robaczki- i w cale lepiej nie mają...bo taka kasjerka się nie sprzeciwi, że w ndz nie przyjdzie do pracy bo wyleci! a utrzymać rodzinę musi! Od czegoś zacząć trzeba i dążyć do poprawy życia czyli zwiększenia czasu na wypoczynek i na zajęcie się dziećmi a nie zagonienia w dzisiejszym świecie...

Sorry...ale musiałam to z siebie wydusić skoro mamy demokracje ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 09:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja pracowałam w urzędzie i ani razu wigilii nie mieliśmy wolnej. Wychodziło się może godzinę wcześniej - koło 14, a tu zawsze koło 15.30 widać pierwszą gwiazdkę :/ Także zawsze dobrze gdzie nas nie ma.

A ze sklepami papatka ma rację. Jak ktoś nie jeździ na wakacje all inclusive to wie, że nawet w tygodniu o np. 17 sklepy są zamykane i koniec. W weekendy też często cały czas zamknięte. Tylko u nas tak ludzi wychowali, że w niedzielę o 22 spokojnie kupisz świeże bułki :/

Mimi, a może kosz? Ja miałam z córcią i synem jak byli mali, lepiej mi spali niż w łóżeczkach, chyba się czuli jak w brzuchu :P Taki kosz można spokojnie położyć na komodzie albo zrobić za 15zł stelaż z deseczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 09:02

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam pytanie - Wam też się oddycha jakbyście miały szmate na twarzy? W sensie tak ciężko :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 - jasne, że tak ludzie żyli i do tej pory żyją na wsiach. Tylko zasadnicze pytanie już ktoś tu zadał - mamy wracać do średniowiecza? Pampersów też kiedyś nikt nie używał. Czy to oznacza, że i my mamy nie używać tylko prać tetry na tarce bo kiedyś ludzie tak robili i żyli i mieli się całkiem dobrze?
    Praca w niedziele to nie tylko handel. Nie mówię już o służbach ratujących życie, bo wiadomo, że muszą być na posterunku. Wiele innych firm prywatnych także pracuje, jak chociażby wspomniane call center. Jeżeli chcą już jakiś zmian to niech przeprowadzą je globalnie a nie tylko pomogą jednej grupie społecznej. I od dawna też wiadomo, że nikomu nie chodzi o te biedne kasjerki za ladą, tylko o to, że w centrach handlowych jest więcej ludzi niż w kościołach w ten dzień. Taka niestety prawda.

kr0pka, Vaina, coffee lubią tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, ja mam wrażenie jakbym cały czas miała nos zatkany :/

• anuschka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sklepy są maksymalnie do 19 otwarte, a w soboty do 18. W niedzielę oprócz restauracji wszystko jest zamknięte i jakoś żyjemy. Przyjechaliśmy z Polski i udało nam się do tego przyzwyczaić, nie był to mega problem. Więc nie rozumiem co Wam zmieni to że jednak niedziela będzie dniem wolnym. Skoro inne zawody też chcą mieć wolne w niedziele to niech walczą, wszystko da się robić.

papatka, kark, m@rtynka, severi lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I żeby nie było, do centrów handlowych chodzę raz na ruski rok i przeważnie w tygodniu wieczorem (nie znoszę tych weekendowych tłumów, więc omijam takie miejsca szerokim łukiem).

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Matylda, ja mam wrażenie jakbym cały czas miała nos zatkany :/

Mam tak samo :/

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    I mam pytanie - Wam też się oddycha jakbyście miały szmate na twarzy? W sensie tak ciężko :/

no ja to nie mam ale Ty jesteś w dwupaku więc... :)

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do centrów handlowych za granicą to zależy gdzie się mieszka. W USA centra są standardowo czynne do 21:00, niektóre nawet do 23:00 (przynajmniej w Kalifornii, nie wiem jak w innych stanach), w Hiszpanii (Madryt -stolica) centra też są do 21:00, a np. Moda Shopping Mall uwaga do 1:00 w nocy. W mniejszych miasteczkach życie zamiera duuużo wcześniej, ale tak jest także u nas.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w DE sklepy są zamknięte w niedziele

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    papatka wrote:
    KROPKA...cały czas śledzę forum, czasami się Was poradzę w jakiejś kwestii ale zauważyłam, że jesteś strasznie zadziorna i wprowadzasz nerwową atmosferę na forum...wszystko Ci nie pasuje...masakra...nie mogę Cię czytać bo się od razu denerwuję jak czytam o twoim podejściu do wszystkiego! Jestem na tym forum ponieważ chcę się z wami przygotować do przyjścia na świat maleństwa, posłuchać dobrych rad a nie wysłuchiwać twoich humorów jak ci co chwile ktoś nie pasuje.
    I bardzo dobrze, że zakażą handlu w niedzielę...mało tego w sobotę powinno być wszytsko otwarte do max 14:00...skoro nie jesteś wierząca...nie musisz chodzić do kościoła ale masz 6 dni od rana do wieczora na zakupy (jak by Ci było mało niektóre sklepy są otwarte nawet 24h) a niedzielę zostaw sobie na miło spędzony czas z rodziną- nie spacerując całymi dniami z dziećmi po centrum handlowym i żywiąc się w fast foodach ale po parku, lesie, grając w gry, organizując wycieczkę czy spotykając się z całą rodziną i przyjaciółmi.JAk Ci czegoś zabraknie- będziesz miała otwarty prywatny osiedlowy sklepik- i jest to szansa zarobku dla takich właśnie miejsc. Tak narzekasz na Polskę- to wyjedź. Z tego co wiem we wszystkich cywilizowanych krajach np. Niemcy, Austria jest zakaz handlu w niedzielę, ograniczenia mają także:Belgia, Francja, Grecja, Holandia, Luksemburg, Holandia i Węgry Włoszech mają sieste w ciągu dnia. To są dla Ciebie Państwa z ciemnogrodu? Powinniśmy dążyć do zachodu i poprawy jakości życia a nie do Chin i pracy w niewolnictwie...bo taka kasjerka się nie sprzeciwi, że w ndz nie przyjdzie do pracy bo wyleci! a utrzymać rodzinę musi! Od czegoś zacząć trzeba i dążyć do poprawy życia czyli zwiększenia czasu na wypoczynek i na zajęcie się dziećmi a nie zagonienia w dzisiejszym świecie...

Sorry...ale musiałam to z siebie wydusić skoro mamy demokracje ;p

Taaak, ni faktycznie WSZYSTKO mi nie pasuje i wprowadzam nerwową atmosferę.. mhm.. i jak Ci nie pasuje to nie czytaj, proste..

A co do zakupow to owszem, polecam 2km bo tyle mam do sklepu i nie mam w weekend np autobusu do niego z normalnymi zakupami plus 2 zgrzewkami wody.. jeszcze w ciąży np. Dobra.. ja się już w ogóle nie udzielam w takim razie skoro wprowadzam taaaaką nerwowa atmosferę. Do widzenia a raczej nie widzenia

‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ