X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark - nie strasz ;)

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - i co powiedzieli w szpitalu? Dobrze pamiętam, że trafiłaś ze względu na twardnienia brzucha?

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Anita sama woda z miodem jest beee,ale z dodatkiem cytrynki o niebo lepiej,sama ostatnio smakowalam z powodu przeziębienia i bólu gardła.pomogło
    Tylko czytałam, że na chory żołądek cytrusy nie :(
    Choć nie wiem czemu bo niby cytryna w żołądku alkalizuje a nie zakwasza,hmm...

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Misia - i co powiedzieli w szpitalu? Dobrze pamiętam, że trafiłaś ze względu na twardnienia brzucha?

Dla nich twardnienie brzucha = skurcze,czyli zagrożenie porodem przedwczesnym albo poronieniem.. Ale szyjka ok więc dostaje no spe i luteine i faktycznie jest lepiej nie stawia się tak..coś czuję że przy tym moim gin to nie raz wyląduje w szpitalu przecież mógł mi do domu wypisać te leki a nie kierować do szpitala.. Jeszcze mnie pocieszal tekstem że MOZE długo pani nie polezy

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Jeee..wyszłam na przepustke na 2 h zawsze to coś :P
    O to uprzejmie z ich strony. Mnie się nigdy nie udało wyjść na przepustkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 14:54

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia lepiej taki gin niż miałby wszystko olewać :*

misia_ lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    O to upszejmie z ich strony. Mnie się nigdy nie udało wyjść na przepustkę.

Wybłagalam 2h bo dziś niedziela i nie ma ordynatora :P

Anuschka połowa oddziału to pacjentki mojego gin :D większość ma opinie że jest za bardzo ostrożny nawet położne tak mówią ale podobno też bardzo uparty :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj na weselu, jechaliśmy dość daleko i sama podróż była męcząca..
    ogólnie to potańczyłam w zasadzie niewiele, nie chciałam podskakiwać, więc raczej tak w miarę delikatnie, żeby potem nie odczuć jakich nieprzyjemnych bóli brzucha, no i te natężenie dźwięku :) dzidzia miała wczoraj niezłe wrażenia ale bardzo dobrze się dziś czuję, w brzuchu spokój, nic nie boli, chyba sobie odpoczywa..

też miałam się przyjrzeć szkole rodzenia na Inflandzkiej, ale jak bez szału to równie dobrze mogę iść do pobliskiej przychodni albo gdzieś bliżej :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak leżałam w szpitalu z zapaleniem trzustki, to mówiłam, że idę na spacer a jechałam do domu, bralam prysznic, przebierałam się i po kilku godzinach wracałam :P

Anita12, MatyldaG, kr0pka lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ja jak leżałam w szpitalu z zapaleniem trzustki, to mówiłam, że idę na spacer a jechałam do domu, bralam prysznic, przebierałam się i po kilku godzinach wracałam :P
    Ja jak lezalam w szpitalu z kamienkami w woreczku zolciowym,na dzien dobry mi pielegiarka wszystkie moje ubrania zabrala,powiedziala,ze odda przy wypisie. A to dlatego,ze sobie pacjenci po miescie lazili i wychodzili jak chcieli. W pizamie troche trudniej :)

kr0pka lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A co myślicie o imieniu Eliza?

Moja dwuletnia córka ma na imię Eliza , więc to piękne imię i wyjątkowe <3

Mimi86 lubi tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja jak lezalam w szpitalu z kamienkami w woreczku zolciowym,na dzien dobry mi pielegiarka wszystkie moje ubrania zabrala,powiedziala,ze odda przy wypisie. A to dlatego,ze sobie pacjenci po miescie lazili i wychodzili jak chcieli. W pizamie troche trudniej :)

Etam, trudniej. Pod szpitalem czekali na mnie rodzice, pakowałam się w auto i jechałam. Wracałam z umytą głową i pachnąca :D

kr0pka, Marrtusia lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Etam, trudniej. Pod szpitalem czekali na mnie rodzice, pakowałam się w auto i jechałam. Wracałam z umytą głową i pachnąca :D

W ciąży to troche bałabym się uciec bo wiadomo gdyby się coś zaczęło dziać a wiadomo że chodzi o maluszka..dlatego lepiej zgłosić :)
    Przynajmniej się najdalam jak człowiek i umylam :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki jutro na reszcie wizyta jupiii aczkolwiek lekkiego stresa mam jak zawsze. Powodzenia dla wszystkich wizytujacych jutro i w calym tym tygodniu... Raczej bede pierwsza bo mam na 7:45 ;P

PS Witam sie w 20tc!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 15:48

m@rtynka, Marynia991, severi, Magdzia88, MatyldaG, Klarcia, kr0pka, Anita12, taka_ja lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    W ciąży to troche bałabym się uciec bo wiadomo gdyby się coś zaczęło dziać a wiadomo że chodzi o maluszka..dlatego lepiej zgłosić :)
    Przynajmniej się najdalam jak człowiek i umylam :)

Absolutnie nie namawiam Cię na ucieczkę ze szpitala!!!! :)
    Po prostu mnie trzymali tam 10 dni, przez 5 ostatnich dni nie dostawałam ani leków ani nikt mnie nie badał, a wypisać mnie nie chcieli, więc miałam gdzieś ich zalecenia. Bo równie dobrze leżeć i czekać aż się poprawi mogłam w domu :P

Misia ❤ 25.03.2017
  • befra Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Dziewuszki jutro na reszcie wizyta jupiii aczkolwiek lekkiego stresa mam jak zawsze. Powodzenia dla wszystkich wizytujacych jutro i w calym tym tygodniu... Raczej bede pierwsza bo mam na 7:45 ;P

PS Witam sie w 20tc!! :D

Mam nadzieję że zaczniesz jutro dobre wiesci. Ja też jutro wizyta ale dopiero o 16.20.

Paolina91, Marynia991, Klarcia, kr0pka lubią tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam wizyt! Ja byłam w czwartek i juz mi tęskno. Najlepiej to bym podłączyła się do usg 24/24 i cały czas patrzyła co maleństwo robi :P

kr0pka lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna :) najlepiej to niech już jest marzec i dzieciaczki mieć obok :D

edit.
    właśnie przeczytałam że do szpitala potrzebuję tylko kapcie i szczoteczkę do zębów :D Ominie mnie pakowanie torby szpitalnej :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 16:08

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w styczniu wybiorę się do szpitala w Oławie, gdzie planuję rodzić. I wtedy wypytać co i jak :D

Misia ❤ 25.03.2017
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę o 14:50. Też z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej trochę stres. Będę musiała o tym twardnieniu brzucha wspomnieć.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ