X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może bym sobie ten polprazol kupiła? Sprawdziłam w internecie, że to bez recepty. Jak myślicie?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam na receptę, ale może to kwestia dawki

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam polprazol na receptę, ale to dawno było i może jakąś dawka inna ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 21:13

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ja mam nadciśnienie biorę dopegyt juz 4 razy dziennie ale ciągle mam skoki teoretycznie nie powinno przekroczyć 140/90 ja mam problem z tym drugim bo mam tak 120/90 do 100. Ale narazie tez tylko obserwuje
    A mówił Ci cos lekarz jakie mogą być konsekwencje dla dzieciaczkow? Bo w necie pisze dużo ale wiem ile z tego prawda

hchy43r8kkymthav.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie opakowanie od tego Polprazolu? M@rtusia chyba Ty masz? Możesz mi napisać co tam jest na tym leku napisane, jaka dawka, dokładna nazwa?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.lekibezrecepty24.pl/?pl_wwwlekiotc24pl-wyniki,17&sPhrase=polprazol

To jest coś takiego? Takie dwa rodzaje znalazłam.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka mi siè otwiera ale najszybciej to po prostu wyszukaj sobie po nr produktu:0298018001

Fipsik ale Ty chyba polujesz w ciuchaczach jesli dobrze pamiętam? Ja nawet nie chodzę już bo nigdu ale to nigdy nie udało mi się znaleźć niczego sensownego :/
    Moja sąsiadka ma tony ciuchów za grosze a mnie szlag trafia jak pokazuje :P moze jak będe na L4 to popoluje też na coś choć mowie, jakoś się zraziłam

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne spodnie. Też lubię ciemne, ale muszę pójść do sklepu i pomierzyć.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My tez dziś cały dzień poza domem. Dopiero Was doczytalam.
    Anita, współczuję. Ja tak się czułam przez miesiąc. Nie do wytrzymania były te mdłości i jedzenie tylko suchych bułek. Mi wchodziły raz dziennie te obiadki z gerbera dla juniorów po 12 miesiacu :)

Co do ruchów to ja czuję od tygodnia. Na początku co drugi dzień a teraz już kilka razy dziennie nawet. Ale muszę leżeć w bezruchu. Jak się ruszam albo przykladam rękę to ruchy ustają :) Lekarka mówiła że to i tak bardzo wcześnie. W środę mały miał 203 gramy :)
    Co do ciśnienia to się nie wypowiem. Ja zawsze mam 90/60. W środę na wizycie miałam 105/50. Trochę się przestraszylam ale lekarka nic nie mówiła.
    Czy któraś z Was brała furagine?Dostałam ją teraz na te leukocyty w moczu. Byłam przekonana że mam brać 3x1. A dziś w karcie ciąży doczytalam ze 3x2 jednak. Wydaje mi się ze to dużo. I wykupilam tylko jedno opakowanie więc i tak mi nie wystarczy :/

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Emilianel Koleżanka

Wysłany: 8 października 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że większość z Was ma problem z twardniejącym brzuchem, więc chyba nie ma sie czym przejmować. Mi twardnieje z raz dziennie i trzyma z pol h i przestaje.
    U mnie ruchy sa bardzo delikatne i tylko kilka razy dziennie jestem pewna, ze to maluch, a nie jelita, a jestem juz w 21 tygodniu :) Czekam na mocniejsze kopniaki :)

atdcl6d81ulap16m.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Fipsik ale Ty chyba polujesz w ciuchaczach jesli dobrze pamiętam? Ja nawet nie chodzę już bo nigdu ale to nigdy nie udało mi się znaleźć niczego sensownego :/

Kurtkę kupiłam na allegro, gość ma pełno ciuchów, kurtek ciążowych używanych. Nie wygląda na używaną, nawet paragon dostałam. A misia w lumpku i to niechcący bo kupiłam młodej misiową kamizelkę, patrzę a obok babka z przymierzalni wywiesza bluzę taką samą. No to zaraz wzięłam :P Zwykle się nie szastam na takie drogie rzeczy, ale taka sama jak Jagody to wyboru nie miałam :P Z tego co kupuję sobie noszę około połowę. Reszta jakoś mi nie pasi, ale oddaję mamie albo komuś biedniejszemu.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilianel - jedno twardnienie to mało. Ja dzisiaj miałam jakiś względny spokój, może z 5 takich twardnień bym naliczył, ale wczoraj czy przedwczoraj to chyba z 15 na dzień było. Tylko znowu nie trzyma mnie tak długo, zazwyczaj po kilku minutach puszcza.

Maluch znowu tylko wieczorem chwilę się pokręcił, jakiś mega śpioch z niego ;)

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    A mówił Ci cos lekarz jakie mogą być konsekwencje dla dzieciaczkow? Bo w necie pisze dużo ale wiem ile z tego prawda
    Wiesz kiedyś to się nazywało zatrucie ciążowe w ciężkich przypadkach kończy się cesarka przed terminem. Ale może wystarczyć obserwacja najczęściej w szpitalu :/ moja mama miała to samo leżała dwa miesiące w szpitalu ale urodziła w terminie wzięli ja na cc jak juz ciśnienie dawało czadu typu 190na 120.
    Najlepiej mierze sobie ciśnienie 2-3 razy dziennie i pokaż ginowi zapisy może da ci też dopegyt i ci się ureguluje.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• befra Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:

Ja w pierwszej ciąży miałam problem z nadciśnieniem ale biorąc leki było ok i w miarę się trzymało. Problem pojawił się w trakcie porodu bo nie mogli zbić ale w końcu stanęło w miejscu po znieczuleniu z.o.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik podejrzewam, że kiedyś wrzucałaś pewnie link do kurtki ale jakbym Cię mogla prosić :) chetnie sobie obejrzę i może tam coś znajdę.
    Ja serio zazdroszczę ludziom, którzu znajdują fajne ciuchy w ciuchaczach. No ta moja sąsiadka ma naprawdę świetnej jakości i faj e rzeczy, nie mój styl w większości bo ja do pracy noe muszę latac na elegancko ale ogólnie ciuchy fajne. Ponoć jest u nas jeden fajny to może sie przełamię. Z reguły u mnie był problem, że jak coś znajdywałam fajnego to niestety nie w swoim rozmiarze.. ale w outletach mam dokładnie to samo, rzadko się z rozmiarem wstrzelam

Ja w ogóle jeszcze ruchów nie czuję, wiem że jeszcze wcześnie ale oczywiście i tak jakiś mały schizik się włącza :P

Co do ciuchów jeszcze.. W H&M kolekcja dla matek wisi obok ciuchów dziecięcych.. a tam taka pièkna kurtka.. mój K oczywiscie kazał mi przymierzyć ale mówię, że to przecież dziecięcie.. nie nie jakieś duze jak na dziecięce.. no ale rozmiarówka 170.. no niby dziecięca ale duża.. a po chwili obok wieszaków dziewczynka przymierza te kurtkę, my w śmiech, jej matka chwilè pózniej tez.. a taka ladna ta kurtka byla no.. ale przeciez nie kupie sobie dziecięcej :P

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Hej Dziewczyny :)
    Ja dziś zmęczona, wczoraj mieliśmy gości, więc się działo, ale bardzo pozytywnie.
    I dziś od rana sprzątanie i do tego ta leniwa pogoda...

I rano leciała mi krew z nosa. Tego jeszcze nie miałam.
    Czytałam gdzieś, że to w ciąży może się zdarzać, dlatego uspokoiłam się szybko.
    Ale wiem, że nie należy tego bagatelizować.
    Wam też się zdarzało?

Tak mi się zdarzyło już kilka razy... pierwszy raz po nocy w 7tc i to było pierwsze krwawienie z nosa ever. Myślałam ze to woda (katar plynny) mi leci podczas snu..
    Ale patrzę krew. Poduszkę wybrudzilam. Dobrze ze byłam u rodziców a mama pielęgniarka to po 10 minutach udało się zatamować krwawienie. A sytacja dość szybko się powtórzyła bo wieczorem przy myciu głowy. Potem uważałam aby się schylac mocno głowy i podczas snu mieć wyżej głowę. To juz nie zdarzało się tak często. Jeszcze ze 2-3 razy. I zaczęłam jesc więcej owoców z witamina C.
    I zawsze z lewej dziurki..więc pewnie to samo naczynko peka mi. Ale teraz od jakiegoś czasu cisza.. a ostatni raz miałam przy myciu hokerow w kuchni :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 07:22

• unbelmished Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 19 tygodniu. Jak ten czas leci. Jeszcze 18
    dni i polowkowe. Nie mogę się już doczekać

kr0pka, Anita12, kark lubią tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A może bym sobie ten polprazol kupiła? Sprawdziłam w internecie, że to bez recepty. Jak myślicie?
    Nie wiem, czy to bez recepty, wydaje mi się, że chyba jednak potrzebna recepta. Może niech rodzinny Ci wystawi?
    102trgj.jpg

Anita12 lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Hej Dziewczyny :)
    Ja dziś zmęczona, wczoraj mieliśmy gości, więc się działo, ale bardzo pozytywnie.
    I dziś od rana sprzątanie i do tego ta leniwa pogoda...

I rano leciała mi krew z nosa. Tego jeszcze nie miałam.
    Czytałam gdzieś, że to w ciąży może się zdarzać, dlatego uspokoiłam się szybko.
    Ale wiem, że nie należy tego bagatelizować.
    Wam też się zdarzało?

Ja od kilku tygodni mam przekrwiona sluzowke w nosie i czasami jak smarkam to z domieszka krwi lub z nocy czasem jakis malutki strupek wyleci ;) A wczoraj przy myciu zebow poleciala mi struzka krwi z nosa, zapytam w listopadzie lekarza ale z tego co czytalam i slyszalam to normalne w ciazy ;)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Wiesz kiedyś to się nazywało zatrucie ciążowe w ciężkich przypadkach kończy się cesarka przed terminem. Ale może wystarczyć obserwacja najczęściej w szpitalu :/ moja mama miała to samo leżała dwa miesiące w szpitalu ale urodziła w terminie wzięli ja na cc jak juz ciśnienie dawało czadu typu 190na 120.
    Najlepiej mierze sobie ciśnienie 2-3 razy dziennie i pokaż ginowi zapisy może da ci też dopegyt i ci się ureguluje.
    Tak wlasnie planuje zrobic. Mam nadzieję ze damy z tym jakos rade

hchy43r8kkymthav.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ