X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde przestancie z tym sernikiem ;P Narobilyscie mi ochoty! A piec to napewno mi sie nie chce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 13:41

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za duże wsparcie i słowa otuchy. Najbardziej boję się szpitala bo nie chcę córeczki zostawiać, ona tak jezt za mną. Mam nadzieję, że to nie będzie konieczne. Na osłabienie gin dał mi żelazo, na razie i po badaniach się zorientuje czy zwiększyć dawkę. Może to mnie trochę wzmocni.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    befra co to za cudo? Podejrzewam smietane, a to zolte?

To cudo to Kilimandżaro :-). Jasne to masa budyniową a żółte jabłka utrwalone galaretka :-)

Paolina91 lubi tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Macie jakieś dłuższe przerwy w odczuwaniu ruchów?
    Ja wlasnie mialam to samo pisac. Ja kilka dni nie czulam i wczoraj sie juz zaczelam stresowac i pol nocy spać nie moglam ale na szczesnie dzis sie dzidzia odezwala. Ale co sie strachu majadlam to moje. A mysle ze to tak narazie moze byc ze co kilka dni chodz juz powinny byc coraz czesciej. Staram sie nie stresowac tlumacze sobie ze przy moich dodatkowych kilogramach tak moze byc

hchy43r8kkymthav.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Mam dokladnie tak samo! Jak chce poczuc reka to skubany przestaje, zabieram reke to znowu zaczyna sie ruszac i tak sie bawimy ;P Zlośniki nam rosna!
    To ja dokladnietak samo

hchy43r8kkymthav.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeść w sobotę! Udało mi się wczoraj domknąć sprawę wynajmu mieszkania. Mały pokój, dla dziecka, jest pomalowany świeżo na niebiesko, ale ja sobie wymarzyłam, szary pokój dla dziecka i pierwsze co będę go przemalowywała jak się przeprowadzę :D

Dzisiaj o 17:00 umówiłam się ze znajoma na kawę, ale czuję, że chyba zasnę do tego czasu.... :/

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie 4 dzień pada deszcz...

Ja dziś robiłam kruche ciasteczka z cukrem, taki babciny przepis :)
    Anita - ja na Twoim miejscu wybrałabym się do gastrologa, może on by Ci pomógł jakoś.

Co do ruchów to ja czuję je codziennie, raz miałam taki dzień w którym ne czułam i troszkę się zmartwiłam. Ostatnio słabo śpię, przekręcam się z boku na bok.Jak dłużej posiedzę i muszę wstać to czuję podbrzusze ale jak już rozchodzę to jest ok, czasami pobolewają mnie też pachwiny.

Dziewczyny, które czują ruchy - liczycie już je?

Anita12 lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    No niby połowkę świętuję, ale do końca nie mogę świętować, bo męczy mnie jeden problem. Dziewczyny, jestem na L-4 od 28 czerwca. Ostatnią wypłatę od pracodawcy dostałam na 10-go sierpnia (to była wypłata za lipiec). Od wrzesnia powinnam dostawac pieniądze z zusu. Były z tym zawirowania, gdyż mój pracodawca (niestety celowo, ponieważ doskonale znał wszystkie moje dane) w druku Z-3 podał mój niekatualny adres (na L-4 jest aktualny), więc wystąpiła rozbieżność. Ponadto nie podał nr rachunku bankowego, na który od zawsze przelewał mi wypłaty. Czysta złośliwość. Dowiedziałam się o tym, gdy po ponad miesiącu oczekiwania zadzwoniłam do zusu z pytaniem, czemu jeszcze nic nie dostałam. Napisałam do zusu pismo wyjaśniające, odkręciłam tę cała sytuację. Zus mi przysłał pismo, ze w związku z moim pismem będzie kierował środki na podane przeze mnie konto. Wczoraj dostałam pierwszy przelew z zusu i o mało mnie szlag nie trafił. W tytule przelewu czytam, że to świadczenie za wrzesien 2016 r. Ale ja przecież przez 2 miesiące byłam bez kasy i w sierpniu też nic nie dostałam!!! To w takim razie kto mi odda te pieniądze?? Mam być stratna o jeden miesiąc bo mój pracodawca nienależycie wykonywał swe obowiązki?? Czy jest tutaj ktoś, kto był w podobnej sytuacji albo wie, co należy zrobić? Bardzo proszę o pomoc. Jestem załamana sytuacją.
    Moja siostra była w podobnej sytuacji ale ze wzgledu takiego ze zus ja odwiedzil w domu u rodzicow bo tam miala zameldowanie a jej nie bylo i musialatez skladac wyjasnienia. Na splate tego zaleglego tez czekala dlugo ale dzwonila tam non stop i sie dowiadywala. Spróbuj w poniedzialek zadzwonic i wyjasnic i nie odpuszczaj kasy w zadnym wypadku

hchy43r8kkymthav.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:

Dziewczyny, które czują ruchy - liczycie już je?

Nie ma sensu jeszcze liczyć bo dziecko jest za małe i mogą być nie regularne. . Ja w szpitalu ale tylko dwa razy dnia się pytają czy czuje i spr detektorem

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie liczę, mamy na to jeszcze spokojnie 2-3 miesiące ;) Za to jak do południa nie czuję malutkiej, to się zaczynam martwić. Zawsze niepotrzebnie, ale mamusie już tak mają ;)

Anita spokojnie, tatuś napewno z córcią sobie poradzi w razie gdyby coś się pogorszyło :)

Magda, wg mnie muszą Ci dosłać resztę. A nie pomylili się np. z nazwą, bo jak na kasę z zusu za wrzesień jak wczoraj był 7-my to bardzo szybko. Może chcieli napisać sierpień i za tydzień przyślą znowu wrzesień ;)

• milagro Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin ostatnio powiedział żeby się nie stresować jak nie codziennie będę czuć ruchy bo to i tak bardzo wcześnie praktycznie na granicy czucia. I nie kazał liczyć jeszcze ruchow. Także na razie spokojnie kochane :)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Pójdę do lekarza a póki co, kupiłam tę zawiesine, którą mi poleciłaś. Tylko została mi już ostatnia saszetka a poprawy nie ma. Muszę się jakoś domeczyc do poniedziałku.
    Bo ta zwiesina niestety nie leczy,a dziala na objawy. Z tego co czytam,to do Ciebie przypaletalo sie dokladnie to samo,co i mi. Identyczne objawy. Polprazol biore od 3 tygodni i przez te trzy tygodnie nie czulam tego okropnego palacego kwasu. I od jakiegos tygodnia mniej mnie meczy odbijanie. Mam tak,ze po jedzeniu/piciu jest mi niedobrze,az mi sie porzadnie nie odbije. I czasami tak bekam samym powietrzem jak stary zul,wtedy dalej mi niedobrze. A dzisiaj zjadlam mielonego z ziemniakami i zasmazanymi buraczkami i nie umieram:) Bardzo mi ten lek pomaga. Zostalo mi jeszcze pare tabletek,zobaczymy,co bedzie pozniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 14:59

Anita12 lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie czuje dzisiaj jak kupa..
    Boli mnie wszystko ...plecy gorne dolne rece... Jakbym czula wlasnie ze mam do dzwigania 5 kg.
    I najlepsze ze od wczoraj cos mi niedobrze . .slyszalyscie zeby zdazalo sie tak ze kobieta nie wymitowala w 1 trym...a mdlosci zaczely sie w 2? Albo zbieg okolicznosci....albo nie wiem ocb....normalnie mdli mnie od wczoraj jak pare razy w ok 11 tyg.
    I czuje sie bez sil totalnie. .
    Jak na - 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 15:15

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba taki kiepski dzień. Ja mam lenia a młoda dokazuje. Nic mi się nie chce. Maz w pracy na popołudnie i tak się lenimy. Było do wieczora a potem szybkie kapanko i lulu. Czekam az pranie mi się wypierze i może leci cos fajnego w tv bo na książki nie mam weny a wcześniej pochłaniałam je w hurtowych ilosciach.

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 tak, ja słyszałam o czymś takim, że mdłości mogą się pojawić w późniejszej ciąży. Nie koniecznie, ale są takie przypadki .

Ja nie liczę ruchów, jeszcze za wcześnie. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 15:28

17u93e5ep5g57u5f.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Ja dziś zmęczona, wczoraj mieliśmy gości, więc się działo, ale bardzo pozytywnie.
    I dziś od rana sprzątanie i do tego ta leniwa pogoda...

I rano leciała mi krew z nosa. Tego jeszcze nie miałam.
    Czytałam gdzieś, że to w ciąży może się zdarzać, dlatego uspokoiłam się szybko.
    Ale wiem, że nie należy tego bagatelizować.
    Wam też się zdarzało?

Poduszka: super:) Czułam się dziś jak w kokoniku ;)
    anuschka wrote:
    Lekarz mi tego nie zalecił, ale nie jem wgl ryb, a jest zalecane przynajmniej raz w tygodniu. Dzienna dawka powinna wynosić 500-600mg, w femibionie jest 200, więc nie zaszkodzi brać a może pomoże :D
    Też czytałam o tej dziennej dawce i tak się zastanawiałam...
    Ale staram się jeść ryby, przynajmniej raz na dwa tygodnie, chociaż wiem, że to mało.
    Muszę podpytać lekarza na kolejnej wizycie.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma moze ktoras z Was problemy z cienieniem? Tzn podwyższone? Ja ostatnio na wizycie półtora tyg temu mialam 130/60 i lekarz kazał codziennie kontrolować wiec tak robie i mam zawsze w przedziale 120/60 do 140/70 i czytalam ze na tym etapie ciazy moze sie pojawić nadciśnienie ciazowe i tego sie obawiam. Dopoki nie przekracza granicy 140 staram sie nie maetwic a wizyta za 2 tyg dopiero

Mamuśka level2 lubi tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Moja siostra była w podobnej sytuacji ale ze wzgledu takiego ze zus ja odwiedzil w domu u rodzicow bo tam miala zameldowanie a jej nie bylo i musialatez skladac wyjasnienia. Na splate tego zaleglego tez czekala dlugo ale dzwonila tam non stop i sie dowiadywala. Spróbuj w poniedzialek zadzwonic i wyjasnic i nie odpuszczaj kasy w zadnym wypadku

Nie mam zamiaru odpuszczać. Przez cały czas odkąd pracuję, a pracuję od 18 roku życia moi pracodawcy odprowadzali za mnie składki. Teraz nie mam zamiaru rezygnować z tego, co mi się należy. Ale to jest jakas paranoja z tym co wyprawiają pracodawcy i ZUS.

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia moja mama z siostrą w ciąży wymiotowała 1 i 3 trymestr. W 2 jak ręką odjął. Tak więc to wszystko są rzeczy nie zbadane, a mogło też być tak, że coś Ci np nie podpasowało i Cię mdli. Spoko.

Ata, ja mam bardzo mocne ukrwienie teraz, dziąsła i naczynka w nosie szaleją. Jako tako krwawienia nie miałam, ale mam jak dmucham nos to krwistymi plamami. Nie martwie się tym, bo raz na jakiś czas jest przerwa, a potem znowu przez ok tydz - 2tyg mam krwawe chusteczki.
    Jesli chodzi o dziąsła to dziś w nocy dwa razy musiałam przy przebudzeniu umyć zęby, bo wyglądałam jak wampir :D

Jeszcze tak wspomne, bo wcześniej był temat. Wczoraj w nocy nie byłam na nocnym oddaniu ani razu, a dziś aż 5 razy. Tak więc tego :D

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja jeszcze nie liczę, mamy na to jeszcze spokojnie 2-3 miesiące ;) Za to jak do południa nie czuję malutkiej, to się zaczynam martwić. Zawsze niepotrzebnie, ale mamusie już tak mają ;)

Anita spokojnie, tatuś napewno z córcią sobie poradzi w razie gdyby coś się pogorszyło :)

Magda, wg mnie muszą Ci dosłać resztę. A nie pomylili się np. z nazwą, bo jak na kasę z zusu za wrzesień jak wczoraj był 7-my to bardzo szybko. Może chcieli napisać sierpień i za tydzień przyślą znowu wrzesień ;)
    Na pewno sobie poradzi. Ale szpital to ostateczność bo nie chcę jej zostawiać. Ona jeszcze nie rozumie takiej sytuacji. Byłoby jej ciężko.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ