X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie druga ciąża i pierwsze delikatne ruchy poczułam już w 16 tygodniu. Myślałam, że z tygodnia na tydzień będą się nasilać a tu tak nie jest. W zeszłym tygodniu były chyba bardziej odczuwalne i dłuższe. Wczoraj wieczorem dosłownie tylko przez krótką chwilkę jakieś delikatne smyranie poczułam i od tego czasu już nic.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kiepsko z ruchami,tylko wieczorami bardzo delikatnie,w ciągu dnia nic nie czuje,łożysko na przedniej ścianie więc pewnie dlatego. Szkoda bo byłabym spokojniejsza

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Jagodą wymiotowałam tak, że dostałam krwotoku i znalazłam się w szpitalu. Na lekach przeciwwymiotnych byłam do 20 tygodnia. Urodziła się 4500g.

Ja ruchy nie czuję jak Wy, tylko tak samo jak z Jagoda. Żadne pukanie, tylko wypychanie się gdzieś w jedno miejsce. Taka wystająca gula z jednej strony, albo ból jak do wewnątrz się pcha. Ale też nie codziennie. Na codzienne ruchy i ich liczenie jeszcze mamy czas.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre mają sprawdzone metody typu wypicie czegoś zimnego, zjedzenie czegoś słodkiego, potrząśnięcie brzuchem. U mnie nic takiego nie działa. Dobrze, że samo z siebie co jakiś czas chociaż da o sobie znać, ale i tak na poniedziałkową wizytę z jakimś takim niepokojem czekam. I jeszcze te twardnienia brzucha :( Dzisiaj od rana mam na szczęście spokój, zobaczymy jak będzie później jak się trochę rozruszam.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Ja na dobre jeszcze nie czuje,....dopiero ze 3 razy w ciagu 2 tyg. I w jednej pozycji, na lezaco kiedy trzymam rece na brzuchu. No, ale mam pare kg za duzo. Polozna mowila,ze przy pierwszej ciazy norma to nawet 20_24 w.

Ja mam odwrotnie. Jak czuję że mała zaczyna kopać to przykładam rękę a ona przestaje :D zabieram ręką - mała kopie :D bawi się ze mną w chowanego.

Murzynek już w piekarniku mmmmm <3

kr0pka, m@rtynka, taka_ja, severi lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Ja mam odwrotnie. Jak czuję że mała zaczyna kopać to przykładam rękę a ona przestaje :D zabieram ręką - mała kopie :D bawi się ze mną w chowanego.
    <3

Mam dokladnie tak samo! Jak chce poczuc reka to skubany przestaje, zabieram reke to znowu zaczyna sie ruszac i tak sie bawimy ;P Zlośniki nam rosna!

kark, kr0pka, anuschka, taka_ja, severi lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Z Jagodą wymiotowałam tak, że dostałam krwotoku i znalazłam się w szpitalu. Na lekach przeciwwymiotnych byłam do 20 tygodnia. Urodziła się 4500g.

Ja ruchy nie czuję jak Wy, tylko tak samo jak z Jagoda. Żadne pukanie, tylko wypychanie się gdzieś w jedno miejsce. Taka wystająca gula z jednej strony, albo ból jak do wewnątrz się pcha. Ale też nie codziennie. Na codzienne ruchy i ich liczenie jeszcze mamy czas.

Ja też tak samo czuje jak rano się obudzę przez chwilę leże i obserwuje brzuszek a tu albo z jednej strony albo z drugiej takie delikatne wybrzuszenie i jak dotknę to maleje nawet zdjęcie udało mi się zrobić w takim momencie :)

A co do planów na dziś to z rana było sprzątanie teraz jem zupkę pomidorową w ramach regeneracji a później też małe zakupy i na wieczór obiecany przez męża seans filmowy, a i jeszcze w między czasie może w końcu upiekę jakieś ciasto na jutro.
    Tak strasznie za mną chodzi od paru tygodni sernik ale przy tym dużo roboty, chyba pójdę na łatwiznę i kupię w cukierni :D

Fipsik lubi tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zbieram siły, bo od jutra zaczynamy masakrę stulecia. Najpierw zakupy (farby, folie, wałki, kafelki, łopata, drabina, cały majdan do remontu), a od poniedziałku ruszamy pełną parą. Musimy się do końca miesiąca wyrobić, więc na wysokich obrotach będziemy. Ale będę miała kuchnię z oknem, Jagoda swój pokój, łazienkę normalnych rozmiarów. No i przede wszystkim W KOŃCU NA SWOIM :)

coffee, Magda86_0309, Mart_, kr0pka, Anita12, MatyldaG, Klarcia, Magdzia88, m@rtynka, czirisz, taka_ja, severi lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Macie jakieś dłuższe przerwy w odczuwaniu ruchów?

Ja najdłuższa przerwę miałam 4 godziny i wtedy nieźle schizowalam, wogole wiercipieta z niego straszny.. wstaje w nocy do WC ten się wierci, rano pobudka oczywiście wali na dzień dobry po obiedzie jest trochę spokoju i wieczorem od nowa ługi bugi aż skóra podskakuje..raczej słodycze też narazie na niego nie działają,ma swoje fazy uparciuch :P Coś czuję że do terminu nie wytrzyma i wyjdzie wcześniej :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Dla mnie Milena, Lena, Julia, Aleksandra, Zofia i Zuzanna są bardzo ładne, ale dla mnie w ostatnich czasach zbyt popularne. Wszędzie słyszę te imiona wśród dzieci do 10 lat :(

Do zestawu popularnych imion dodałabym Amelkę (3 moje koleżanki mają córkę o tym imieniu), Julie i Zuzki też znam i jedną Lenkę. Ale Milenki z tego co się orientuję nikt z moich przyjaciół i znajomych nie ma.Kiedyś podobało mi się imię Łucja, obecnie jestem zakochana w tej Milence.

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Macie jakieś dłuższe przerwy w odczuwaniu ruchów?

Ja jeszcze w ogóle ruchów nie czułam ani razu- na ostatnim usg 04.10 dziecko 265 gram, ale leżało w takiej pozycji, że cały czas nóżkami majtało, zakładało na główkę, brało do buzi. Czekam z niecierpliwością aż poczuję malutką...

rrb7y10.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Też mam Kochana chory żołądek, na ostatniej wizycie żaliłam się gince, że się martwię o dziecko, że za mało jem i że dziecko przygłodzę. Powiedziała, żebym niczym się nie przejmowała, że dziecko wyciągnie ze mnie to, co potrzebuje. Mąż też mi tekstem pojechał, że się poryczałam - powiedział, że mam więcej jeść, bo przeze mnie dziecko się chore urodzi. Nie rozumiał, że chory żołądek to okropna i uciążliwa sprawa. Nie da się jeść, jak żołądek nie przyjmuje, boli, jest refluks i co chwila odbija się i ulewa jedzeniem. Przepraszał później, powiedział, że bez zastanowienia to powiedział. Także ja Cię Anita rozumiem i łączę się z Tobą :) Ja bym Ci radziła wizytę u gastrologa, bo się zamęczysz, poproś o polprazol 20mg. Odkąd go biorę nie jest idealnie, ale o niebo lepiej!
    Pójdę do lekarza a póki co, kupiłam tę zawiesine, którą mi poleciłaś. Tylko została mi już ostatnia saszetka a poprawy nie ma. Muszę się jakoś domeczyc do poniedziałku.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jak na razie ani razu nic nie poczulam i czekam na to z uteskienieniem :) Anita a nie masz przypadkiem nadkwasoty? Czy ktoras z Was ma link do fajnej stronki z wyprawka? ;)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas w rodzinie + znajomi, łącznie 7 dziewczynek w wieku 0-4lata to są 3 Milenki i jedna Lenka.

Magda, a ty dziś połówkę świętujesz! Gratulacje ;)!

Kurcze, Fipsik, ale Ci zazdroszczę... Nam się teraz z tym kredytem wlecze, w sierpniu marzyłam, zeby zdąrzyć do Świąt, ale teraz się boję czy połowy lutego, do urodzin pierworodnej zdąrzymy :(

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży też po raz pierwszy czuję ruchy "do środka". Raz to młoda tak mi jajniki skopała, że nie mogłam z podłogi wstać (usypiałam syna i siedziałam obok łóżeczka), musiałam na męża czekać 15 minut, bo bąbelina się uparła i bite pół godziny robił mi masaż wewnętrzny :/

Mi we czwratek kardiolożka na usg potrząsała głowicą brzuch, żeby się uparciuch rozprostował, bo aorty nie było widać. Potem nie mogłam wytrzymać, bo takiego wnerwa dostała, że ją obudziłyśmy, że dopiero herbatka ją uspokoiła :) Ale na jedzenie typu coś słodkiego czy tego typu nie reaguje jakoś specjalnie.

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby połowkę świętuję, ale do końca nie mogę świętować, bo męczy mnie jeden problem. Dziewczyny, jestem na L-4 od 28 czerwca. Ostatnią wypłatę od pracodawcy dostałam na 10-go sierpnia (to była wypłata za lipiec). Od wrzesnia powinnam dostawac pieniądze z zusu. Były z tym zawirowania, gdyż mój pracodawca (niestety celowo, ponieważ doskonale znał wszystkie moje dane) w druku Z-3 podał mój niekatualny adres (na L-4 jest aktualny), więc wystąpiła rozbieżność. Ponadto nie podał nr rachunku bankowego, na który od zawsze przelewał mi wypłaty. Czysta złośliwość. Dowiedziałam się o tym, gdy po ponad miesiącu oczekiwania zadzwoniłam do zusu z pytaniem, czemu jeszcze nic nie dostałam. Napisałam do zusu pismo wyjaśniające, odkręciłam tę cała sytuację. Zus mi przysłał pismo, ze w związku z moim pismem będzie kierował środki na podane przeze mnie konto. Wczoraj dostałam pierwszy przelew z zusu i o mało mnie szlag nie trafił. W tytule przelewu czytam, że to świadczenie za wrzesien 2016 r. Ale ja przecież przez 2 miesiące byłam bez kasy i w sierpniu też nic nie dostałam!!! To w takim razie kto mi odda te pieniądze?? Mam być stratna o jeden miesiąc bo mój pracodawca nienależycie wykonywał swe obowiązki?? Czy jest tutaj ktoś, kto był w podobnej sytuacji albo wie, co należy zrobić? Bardzo proszę o pomoc. Jestem załamana sytuacją.

rrb7y10.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wspominacie o ciastach to i ja się pochwalę moim :-)

9c39d3c23649cb63med.jpg

Paolina91, MatyldaG, Anita12, kr0pka, Czarnuszka, anuschka, Klarcia, Martap88, m@rtynka, Magdzia88, Magda86_0309, Mimi86, taka_ja, severi, malaczarna07, nataliad, coffee lubią tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra co to za cudo? Podejrzewam smietane, a to zolte?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    Ja tez jak na razie ani razu nic nie poczulam i czekam na to z uteskienieniem :) Anita a nie masz przypadkiem nadkwasoty? Czy ktoras z Was ma link do fajnej stronki z wyprawka? ;)
    Mam nadmiar kwasu solnego i właśnie nim wymiotuję i mi się cofa. Właśnie dlatego tę zawiesinę kupiłam w aptece, specjalnie pytałam czy zobojetnia ten kwas.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MI na szczescie dolegliwosc z zoladkiem sie zakoncyzly. czasem jescze wieczorem mnie dopada.. ale juz nie jest taka mocna zgaga jak na poczatku...

Trzymam za was kciuki zemy i wam dopuscilo:)

JA jescze nie czuje mojej fasoli:/
    chociaz jakos dwa dni temu jak lezalam na kanapie to cos od srodka mnie jakby smyrnelo:) ale niepowtorzylo sie to juz wiec niewiem czy to moja dzidzia:)

ja mam dzisiaj leniwa sobote:D jade na urodizny do brata i juz sie doczekac niemoge na sernik od mamy :D ;P

milego weekendu dziewczyny:)

Anita12, taka_ja lubią tę wiadomość

0d1y3e3kz4imlmgz.png
‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ