X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    A ma moze ktoras z Was problemy z cienieniem? Tzn podwyższone? Ja ostatnio na wizycie półtora tyg temu mialam 130/60 i lekarz kazał codziennie kontrolować wiec tak robie i mam zawsze w przedziale 120/60 do 140/70 i czytalam ze na tym etapie ciazy moze sie pojawić nadciśnienie ciazowe i tego sie obawiam. Dopoki nie przekracza granicy 140 staram sie nie maetwic a wizyta za 2 tyg dopiero
    Ja ostatnio na wizycie miałam 125/85 a ta się mnie pyta czy mnie głowa boli. Mówię, że nie a ona, że mam podwyższone ciśnienie. Zdziwiłam się bo wydawało mi się, że to normalna wartość.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelazo strasznie obciąża żołądek. Ja miałam polprazol do samego porodu brać, pod koniec dostałam anemii, wyniki kiepskie ale i tak mi nie zlecili żelaza ze względu na ten żołądek. Kazali dietę urozmaicać, a tak jak pisze Martusia na polprazolu (ale bez żelaza) idzie jeść w miarę normanie.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio też wyczytałam, że miód bardzo dobrze działa na żołądek, że regularnie jedzony może wyleczyć nawet zapalenie żołądka. Od jakiegoś czasu piję łyżkę miodu rozrobioną w letniej wodzie do śniadania (we wrzątku miód traci właściwości) i wydaje mi się, że to też pomogło.

Fipsik, kark lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o imieniu Eliza?

Fruzia85 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A co myślicie o imieniu Eliza?

Mi się kojarzy z Trybsonem :P

Magdzia88, Mimi86, severi lubią tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Nareszcie Was nadrobiłam :)nie pisałam pare dni bo mialam problemy z psinką (przyspieszyłam jej operacje lapki) co za tym idzie duzo nerowo i płaczu - ale juz wszytsko idzie ku dobremu :)
    jedyne co zapaietałam z tego co pisałyscie to ze tez chcialam dac Basia na imie,maz sie nie zgadzał wiec miało byc Iga Barbara ale finalnie mamy Szymona w brzuchu hehe :)
    obejrzalam ten reportaz i az sie popłakałam ze wzruszenia :)
    co do brzucha to wieczorami mam twardy ale nie napina mi sie ani nie boli wiec chyba jest ok ;)

kark lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    A ma moze ktoras z Was problemy z cienieniem? Tzn podwyższone? Ja ostatnio na wizycie półtora tyg temu mialam 130/60 i lekarz kazał codziennie kontrolować wiec tak robie i mam zawsze w przedziale 120/60 do 140/70 i czytalam ze na tym etapie ciazy moze sie pojawić nadciśnienie ciazowe i tego sie obawiam. Dopoki nie przekracza granicy 140 staram sie nie maetwic a wizyta za 2 tyg dopiero
    Ja mam nadciśnienie biorę dopegyt juz 4 razy dziennie ale ciągle mam skoki teoretycznie nie powinno przekroczyć 140/90 ja mam problem z tym drugim bo mam tak 120/90 do 100. Ale narazie tez tylko obserwuje

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• severi Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja również dopiero was nadrobilam dużo jak zawsze sie dzieje :)
    Ja mam prawie cały dzień twardszy brzuch ale to nie boli ani nic...
    I we wtorek wizyta straasznie sie denerwuje bo miałam iść do stomatologa po wpis do karty ale cały czas jestem chora i nie mam jak pójść. A moj lekarz jest czasem nie miły... jak ostatnio musiałam zmienić termin wizyty bo praca mi nie pozwalała i to też nie o jakoś strasznie długo to mi powiedział że przecież dziecko powinno być dla mnie najważniejsze więc już słyszę jego gadanie a przecież nie będę lekarzowi smarkała w twarz.

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpiękniejsze IMIONA RETRO
    www.papilot.pl/dziecko/imiona-retro,35839,1

hmmm... okazuje się, że kilka naszych (ale chyba bardziej moich) typów to imiona retro...

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś polataliśmy trochę po sklepach.. może i ciąża nie choroba ale jak mi ktoś tak powoe to zastrzelę chyba.. nie mam brzucha jeszcze, nic nie powinno przeszkadzać a jednak.. ciągle duszno, słabo bo zaduch.. bylismy tylko w kilku sklepach a wróciłam styrana jak koń po orce :/
    Jedyny plus - 2 szminki z Inglota i przynierzyłam spodnie ciążowe z H&M, które podobały mi się online i utwierdziłam w przekonaniu, że mimo ceny jednak je kupię, tyle że muszę zamowic online bo nie było rozmiaru

Biletów dalej nie upolowałam, dziś już z resztą zwątpiłam i olałam sprawę póki co.
    No i dalej jestem bez tabletu i niestety zostaje nam tylko kupienie nowego bo do wymiany jest płyta główna :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 20:15

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    My dziś polataliśmy trochę po sklepach.. może i ciąża nie choroba ale jak mi ktoś tak powoe to zastrzelę chyba.. nie mam brzucha jeszcze, nic nie powinno przeszkadzać a jednak.. ciągle duszno, słabo bo zaduch.. bylismy tylko w kilku sklepach a wróciłam styrana jak koń po orce :/
    Jedyny plus - 2 szminki z Inglota i przynierzyłam spodnie ciążowe z H&M, które podobały mi się online i utwierdziłam w przekonaniu, że mimo ceny jednak je kupię, tyle że muszę zamowic online bo nie było rozmiaru

Biletów dalej nie upolowałam, dziś już z resztą zwątpiłam i olałam sprawę póki co.
    No i dalej jestem bez tabletu i niestety zostaje nam tylko kupienie nowego bo do wymiany jest płyta główna :/

Też planuje kupić spodnie z H&M. Wyślij link z tym, które Ci się podobają :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na stronie H&M jest promocja ma, któreś(takie bordowe na modelce, MAMA strech) spodnie ciążowe ze 129zł na 109 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 20:31

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Żelazo strasznie obciąża żołądek. Ja miałam polprazol do samego porodu brać, pod koniec dostałam anemii, wyniki kiepskie ale i tak mi nie zlecili żelaza ze względu na ten żołądek. Kazali dietę urozmaicać, a tak jak pisze Martusia na polprazolu (ale bez żelaza) idzie jeść w miarę normanie.
    No to mnie nieźle z tym żelazem urządził.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja ostatnio też wyczytałam, że miód bardzo dobrze działa na żołądek, że regularnie jedzony może wyleczyć nawet zapalenie żołądka. Od jakiegoś czasu piję łyżkę miodu rozrobioną w letniej wodzie do śniadania (we wrzątku miód traci właściwości) i wydaje mi się, że to też pomogło.
    O, też wypróbuję.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka zarejestruj się do klubu h&m i będzie miała darmową przesyłkę i rabat chyba -10% zawszw to trochę mniej :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się Eliza bardzo podoba :)
    A Trybson aż musiałam wpisać w googlach co to jest :P

My dziś byliśmy na 5tych urodzinach chrześniaka męża. Kurde, siedziałam chwilę sama z dziećmi. Najpierw solenizant latał za moim 3 lata młodszym synem z mieczem i go lał. Powiedziałam, żeby przestał to zaczął we mnie piłkami do nogi rzucać w twarz, klatę i brzuch. Jak na niego nawrzeszczałam to na pożegnanie mnie przytulał, całował po brzuchu i mówił, że jestem jego najlepszą ciocią...

Co do imion retro to po prsotu jakiś czas temu była moda na Brajanów, Alanów, Nikole, ale tak samo mama mi mówiła, że jak ona była mała to była moda na Isaury czy Esmeraldy. Poza tym boomami raczej nadaje się imiona określone w artykule jako retro, czyli polsko brzmiące, występujące w naszej kulturze dłużej niż kilka lat.
    Ja bym bardzo chciała malutkiej dać na drugie po mojej babci (Krystyna) albo prababci (Stefania), ale mąż kręci nosem. Kurde, mam tak upartego typa, że czasem mam ochotę go udusić!

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Też planuje kupić spodnie z H&M. Wyślij link z tym, które Ci się podobają :)

Mi te najbardziej wpadły w oko
    http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0298018001.html, jasnych nie lubię, z tesztą ja w ogóle jestem bardzo wybredna jeśli chodzi o kolor jeansów :D już nawet mąź się nauczył :D
    Sporo z tych kolekcji niestety tylko idaje jeansy. Znaczy ok, też były fajne ale te 140-150 za jeansy dam ale za materiał udający jeansy już nie.

A co do newslettera to wiem, zapisałam się, tylko o ile to miał dojśc jakiś kod to nie przyszedl aaale zobaczymy :)

Tylko co do rozmiarów - w 42 z bonprix pływam, w 42 z H&M ledwo tylek wcisnęłam :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja to ruchów jeszcze nie czuję więc nie mam co liczyć.
    dziś u mnie dzień udany, obiadek o teściówki, objadłam się a szwagier kupił mi kubusia i czekoladę wedla truskawkową - jejku dba o mnie :)
    i chyba w końcu wybraliśmy imię dla synka - Dominik :)
    teściowi się podobało, mi też, mąż chyba też się w końcu do niego przekonał :)

taka_ja lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Link nie działa ;(

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy za tyle kupujecie spodnie? jaaaa... na bogato :P Ja kupiłam teraz używaną kurtkę ciążową z wełny H&M za 60zł :P Pod spód taka gruba bluza misiowa z lumpka za 20zł i na zimę idealnie :)

taka_ja lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ