MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Marynia991 wrote:A ma moze ktoras z Was problemy z cienieniem? Tzn podwyższone? Ja ostatnio na wizycie półtora tyg temu mialam 130/60 i lekarz kazał codziennie kontrolować wiec tak robie i mam zawsze w przedziale 120/60 do 140/70 i czytalam ze na tym etapie ciazy moze sie pojawić nadciśnienie ciazowe i tego sie obawiam. Dopoki nie przekracza granicy 140 staram sie nie maetwic a wizyta za 2 tyg dopiero
-
Żelazo strasznie obciąża żołądek. Ja miałam polprazol do samego porodu brać, pod koniec dostałam anemii, wyniki kiepskie ale i tak mi nie zlecili żelaza ze względu na ten żołądek. Kazali dietę urozmaicać, a tak jak pisze Martusia na polprazolu (ale bez żelaza) idzie jeść w miarę normanie.
-
Ja ostatnio też wyczytałam, że miód bardzo dobrze działa na żołądek, że regularnie jedzony może wyleczyć nawet zapalenie żołądka. Od jakiegoś czasu piję łyżkę miodu rozrobioną w letniej wodzie do śniadania (we wrzątku miód traci właściwości) i wydaje mi się, że to też pomogło.
Fipsik, kark lubią tę wiadomość
-
Cześć! Nareszcie Was nadrobiłam :)nie pisałam pare dni bo mialam problemy z psinką (przyspieszyłam jej operacje lapki) co za tym idzie duzo nerowo i płaczu - ale juz wszytsko idzie ku dobremu
jedyne co zapaietałam z tego co pisałyscie to ze tez chcialam dac Basia na imie,maz sie nie zgadzał wiec miało byc Iga Barbara ale finalnie mamy Szymona w brzuchu hehe
obejrzalam ten reportaz i az sie popłakałam ze wzruszenia
co do brzucha to wieczorami mam twardy ale nie napina mi sie ani nie boli wiec chyba jest okkark lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Marynia991 wrote:A ma moze ktoras z Was problemy z cienieniem? Tzn podwyższone? Ja ostatnio na wizycie półtora tyg temu mialam 130/60 i lekarz kazał codziennie kontrolować wiec tak robie i mam zawsze w przedziale 120/60 do 140/70 i czytalam ze na tym etapie ciazy moze sie pojawić nadciśnienie ciazowe i tego sie obawiam. Dopoki nie przekracza granicy 140 staram sie nie maetwic a wizyta za 2 tyg dopiero
-
Cześć
ja również dopiero was nadrobilam dużo jak zawsze sie dzieje
Ja mam prawie cały dzień twardszy brzuch ale to nie boli ani nic...
I we wtorek wizyta straasznie sie denerwuje bo miałam iść do stomatologa po wpis do karty ale cały czas jestem chora i nie mam jak pójść. A moj lekarz jest czasem nie miły... jak ostatnio musiałam zmienić termin wizyty bo praca mi nie pozwalała i to też nie o jakoś strasznie długo to mi powiedział że przecież dziecko powinno być dla mnie najważniejsze więc już słyszę jego gadanie a przecież nie będę lekarzowi smarkała w twarz. -
My dziś polataliśmy trochę po sklepach.. może i ciąża nie choroba ale jak mi ktoś tak powoe to zastrzelę chyba.. nie mam brzucha jeszcze, nic nie powinno przeszkadzać a jednak.. ciągle duszno, słabo bo zaduch.. bylismy tylko w kilku sklepach a wróciłam styrana jak koń po orce
Jedyny plus - 2 szminki z Inglota i przynierzyłam spodnie ciążowe z H&M, które podobały mi się online i utwierdziłam w przekonaniu, że mimo ceny jednak je kupię, tyle że muszę zamowic online bo nie było rozmiaru
Biletów dalej nie upolowałam, dziś już z resztą zwątpiłam i olałam sprawę póki co.
No i dalej jestem bez tabletu i niestety zostaje nam tylko kupienie nowego bo do wymiany jest płyta głównaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 20:15
-
kr0pka wrote:My dziś polataliśmy trochę po sklepach.. może i ciąża nie choroba ale jak mi ktoś tak powoe to zastrzelę chyba.. nie mam brzucha jeszcze, nic nie powinno przeszkadzać a jednak.. ciągle duszno, słabo bo zaduch.. bylismy tylko w kilku sklepach a wróciłam styrana jak koń po orce
Jedyny plus - 2 szminki z Inglota i przynierzyłam spodnie ciążowe z H&M, które podobały mi się online i utwierdziłam w przekonaniu, że mimo ceny jednak je kupię, tyle że muszę zamowic online bo nie było rozmiaru
Biletów dalej nie upolowałam, dziś już z resztą zwątpiłam i olałam sprawę póki co.
No i dalej jestem bez tabletu i niestety zostaje nam tylko kupienie nowego bo do wymiany jest płyta główna
Też planuje kupić spodnie z H&M. Wyślij link z tym, które Ci się podobają -
Fipsik wrote:Żelazo strasznie obciąża żołądek. Ja miałam polprazol do samego porodu brać, pod koniec dostałam anemii, wyniki kiepskie ale i tak mi nie zlecili żelaza ze względu na ten żołądek. Kazali dietę urozmaicać, a tak jak pisze Martusia na polprazolu (ale bez żelaza) idzie jeść w miarę normanie.
-
Marrtusia wrote:Ja ostatnio też wyczytałam, że miód bardzo dobrze działa na żołądek, że regularnie jedzony może wyleczyć nawet zapalenie żołądka. Od jakiegoś czasu piję łyżkę miodu rozrobioną w letniej wodzie do śniadania (we wrzątku miód traci właściwości) i wydaje mi się, że to też pomogło.
-
nick nieaktualnyMi się Eliza bardzo podoba
A Trybson aż musiałam wpisać w googlach co to jest
My dziś byliśmy na 5tych urodzinach chrześniaka męża. Kurde, siedziałam chwilę sama z dziećmi. Najpierw solenizant latał za moim 3 lata młodszym synem z mieczem i go lał. Powiedziałam, żeby przestał to zaczął we mnie piłkami do nogi rzucać w twarz, klatę i brzuch. Jak na niego nawrzeszczałam to na pożegnanie mnie przytulał, całował po brzuchu i mówił, że jestem jego najlepszą ciocią...
Co do imion retro to po prsotu jakiś czas temu była moda na Brajanów, Alanów, Nikole, ale tak samo mama mi mówiła, że jak ona była mała to była moda na Isaury czy Esmeraldy. Poza tym boomami raczej nadaje się imiona określone w artykule jako retro, czyli polsko brzmiące, występujące w naszej kulturze dłużej niż kilka lat.
Ja bym bardzo chciała malutkiej dać na drugie po mojej babci (Krystyna) albo prababci (Stefania), ale mąż kręci nosem. Kurde, mam tak upartego typa, że czasem mam ochotę go udusić! -
Czarnuszka wrote:Też planuje kupić spodnie z H&M. Wyślij link z tym, które Ci się podobają
Mi te najbardziej wpadły w oko
http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0298018001.html, jasnych nie lubię, z tesztą ja w ogóle jestem bardzo wybredna jeśli chodzi o kolor jeansówjuż nawet mąź się nauczył
Sporo z tych kolekcji niestety tylko idaje jeansy. Znaczy ok, też były fajne ale te 140-150 za jeansy dam ale za materiał udający jeansy już nie.
A co do newslettera to wiem, zapisałam się, tylko o ile to miał dojśc jakiś kod to nie przyszedl aaale zobaczymy
Tylko co do rozmiarów - w 42 z bonprix pływam, w 42 z H&M ledwo tylek wcisnęłam -
kurcze ja to ruchów jeszcze nie czuję więc nie mam co liczyć.
dziś u mnie dzień udany, obiadek o teściówki, objadłam się a szwagier kupił mi kubusia i czekoladę wedla truskawkową - jejku dba o mnie
i chyba w końcu wybraliśmy imię dla synka - Dominik
teściowi się podobało, mi też, mąż chyba też się w końcu do niego przekonałtaka_ja lubi tę wiadomość
Dominik