Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • befra Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Wiesz co, w procentach mi nie podawał. Jednak ten mój lekarz za dużo nie mówi, szczególnie jak czegoś nie jest pewien, więc skoro mi powiedział, ze raczej będzie dziewczynka, to w sumie mu wierzyłam. Z tym że to był 14 czy 15 tydzień i powiedział, żeby córce jeszcze nic nie mówić (wiedział, że bardzo chce siostrę) bo jak w razie czego coś tam jeszcze wyrośnie to żeby płaczu nie było :) No i z mężem też ustaliliśmy, że póki się drugi raz nie potwierdzi to córce nie mówimy, ani też nie rozmyślam jeszcze nad imieniem. Teraz w każdym razie jak miałam usg to pokazał mi wyraźnie - wargi sromowe jak na dłoni.

Mój też raczej nie mówi jak nie jest pewien ale dzidzia była odwrócona tyłem i dlatego powiedział że 99%. Mam nadzieję że to raczej pewne bo już zaczęłam się rozglądać za ubrankami dla dziewczynki :-)

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befra - w takim razie trzymam kciuki! Dziewczynki są takie cudne :) Jakbym miała mieć kolejne dziecko, to też bym chciała następną dziewczynkę :)

befra, m@rtynka lubią tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka mówiła że połówkowe dopiero po 22 tyg. Teraz jestem w 18, a następna wizyta dopiero 2 listopada czyli wychodzi że ja będe miała dość późno to usg.

Co do apetytu to ja się cieszę że mi wrócił, w końcu mogę jeść zdrowsze rzeczy. Chleb żytni, sałata, pomidor. Dziś na śniadanie wjechała owsianka z orzechami włoskimi, suszoną żurwiną i suszonymi morelami :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliad - ja teraz jestem w 19 tyg. a połówkowe mam dopiero 7 listopada.

nataliad lubi tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam połówkowe 19+1, wszystko było idealnie widać, ale babka miała super sprzęt.

Przyszła mi paka z gemini:
    131325ae14a520ddmed.jpg

I 4 mini paczuszki z alli! Moje pierwsze zakupy z tamtąd :D:
    fa7b3b709b1da90dm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 11:36

MatyldaG, Marrtusia, anuschka, milagro, m@rtynka, misia_, Vaina, taka_ja, severi, Fedra, Anita12, Czarnuszka, Natka9029, Mimi86 lubią tę wiadomość

• Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:
    Witam
    Dziś zaczynam 18 tydz i tym samym 5 mies :D, Na dworze zimno i mokro miały być dziś zakupy ale jak odprowadziłam córcie do szkoły to mi się odechciało, więc posiedzę sobie dziś w domku...
    Pytanie do tych co są już umówione prywatnie na usg połówkowe.
    Czy byłyście osobiście czy można przez tel się umówić, i płaci się przy rejestracji czy dopiero w dzień wizyty?

Ja umowilam sie przez telefon na wybrany przeze mnie termin. Bylam tam juz na usg prenatalnym i płacilam zaraz po skonczonym usg.

Karolina12345
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć polowkowe według mojego licznika 19+5 u mojego gin, a u drugiego równo 21+0 :P
    A zresztą jak dwóch obejrzy to chyba mała szansa że któryś coś pominie :p

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro połówkowe i Panie w rejestracji same umawiały mi termin na podstawie tego badania prenatalnego z 12 tygodnia.

Kark będziesz pić napar z liści malin przed rozwiązaniem? Pierwszy raz, czy już w poprzednich ciążach probowałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 11:52

17u93e5ep5g57u5f.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na to 3d się umówię chyba dopiero w 24 tyg albo później żeby fajnie było widać ;)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Vaina, ja mam nadzieję, że to moje połówkowe nie będzie za wcześnie. Bo ogólnie jak tak czytam o Waszych planowanych wizytach to macie je o wiele później niż ja...
    U mnie to będzie 19 + 6. Ale, jak się umawiałam, że to mówili, że ok...
    Sama już nie wiem, okaże się za tydzień.

Ata ja bede miala polowkowe 19+5 :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie próbowałam, ale wszyscy w rodzinie męża zachwalają, więc kupiłam. W końcu raz w życiu 3zł na liście mogę dać :) Bo u mojej mamy na ogrodzie to są jakby zgnite, nawet tego suszyć nie chcę :/

m@rtynka lubi tę wiadomość

• milagro Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam wam linka do fajnego bloga o wyprawce - szczególnie dla mam w pierwszej ciąży bo reszta juz jakies doświadczenie ma ;) Ja jestem zielona, a tam jest dużo informacji w jednym miejscu.

http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html

Vaina, Paolina91, nick nieaktualny, MatyldaG, Klarcia, misia_, malaczarna07, Fedra, Fruzia85, coffee lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina ja robie screeny jak coś fajnego i ważnego :D czytam często na telefonie

Vaina, taka_ja lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam liście malin. Czy to coś dało? Chyba nie. I tak urodziłam w terminie w tej dacie, którą lekarz mi wyznaczył, że urodzę. Oeparol też miałam. Stosowałam i doustnie i na dół, robiłam masaże krocza a nacięcie i tak mnie nie ominęło, bo tętno spadało i trzeba było wszystko przyspieszyć. Chyba teraz już nie będę cudować. Co ma być to będzie.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do basenu, to ja w poprzednich ciążach nie chodziłam, raczej morze albo jezioro.
    W tej ciąży byliśmy na basenach niby termalnych - Termach Chochołowskich, ale to była normalna woda chlorowana tylko o temp ok 34 stopnie. Wypoczęłam super, dzieciaki się wybawiły, a chyba po 2 tygodniach zaczęły mi się problemy, zresztą teraz też muszę brać globulki, bo dziad wrócił :(
    Nie wiem czy się tak przypadkowo zbiegło w czasie czy nie, ale teraz jak mąż zaproponował wypad na baseny w rocznicę ślubu to tak jakoś nie jestem przekonana, już wodzie basenowej mniej ufam :/

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała polowkowe 21+2. Im później tym w sumie lepiej tak mi lekarz mówił :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula one nie sprawiają, że urodzisz przed terminem tylko, że sam poród krócej trwa. W zależności od kobiety krócej trwają obie fazy porodu albo 2ga :)

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przymierzalam ostatnio spodnie ciazowe w hm. Wrzucam Wam foteczki ;) Nie kupilam bo 149zl kazalo mi sie zastanowic... Ale byly naprawde fajne. Material dosc gruby, ale elastyczny, kolor fajny, kroj tez. A ten panel meeega taki mieciutki bardzo elastyczny przylegajacy do ciala jak rajtopki! No ja sie zakochalam tylko ta cena... ehhh...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b46521858c18.jpg

severi, Vaina, malaczarna07, m@rtynka, Marrtusia, wolfik25, Anita12, julllla, Englein, Mimi86, Fruzia85 lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed porodem tak od 38 tc też lykalam oeparol czyli wiesiolka. Kupiłam jeszcze liście malin..ale wyczytałam ze osoby z nadciśnieniem nie powinny pić więc nie piłam tego.

• nataliad Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark co do basenu to mi lekarka zaproponowała tampony probiotyczne. Kupiłam sobie jedno opakowanie tych tamponów mini Ellen czy jakoś tak. Chyba 35zł, 14 sztuk w opakowaniu więc na jakiś czas wystraczy. Nie zdążyłam ich użyć, mieliśmy jechać w zeszłym tygodniu ale się rozchorowała najpierw córka a za chwilę ja. Ale jak nam sie polepszy mamy zamiar jechać na basen.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ