X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • befra Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Wiesz co, w procentach mi nie podawał. Jednak ten mój lekarz za dużo nie mówi, szczególnie jak czegoś nie jest pewien, więc skoro mi powiedział, ze raczej będzie dziewczynka, to w sumie mu wierzyłam. Z tym że to był 14 czy 15 tydzień i powiedział, żeby córce jeszcze nic nie mówić (wiedział, że bardzo chce siostrę) bo jak w razie czego coś tam jeszcze wyrośnie to żeby płaczu nie było :) No i z mężem też ustaliliśmy, że póki się drugi raz nie potwierdzi to córce nie mówimy, ani też nie rozmyślam jeszcze nad imieniem. Teraz w każdym razie jak miałam usg to pokazał mi wyraźnie - wargi sromowe jak na dłoni.

Mój też raczej nie mówi jak nie jest pewien ale dzidzia była odwrócona tyłem i dlatego powiedział że 99%. Mam nadzieję że to raczej pewne bo już zaczęłam się rozglądać za ubrankami dla dziewczynki :-)

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Befra - w takim razie trzymam kciuki! Dziewczynki są takie cudne :) Jakbym miała mieć kolejne dziecko, to też bym chciała następną dziewczynkę :)

befra, m@rtynka lubią tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka mówiła że połówkowe dopiero po 22 tyg. Teraz jestem w 18, a następna wizyta dopiero 2 listopada czyli wychodzi że ja będe miała dość późno to usg.

Co do apetytu to ja się cieszę że mi wrócił, w końcu mogę jeść zdrowsze rzeczy. Chleb żytni, sałata, pomidor. Dziś na śniadanie wjechała owsianka z orzechami włoskimi, suszoną żurwiną i suszonymi morelami :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliad - ja teraz jestem w 19 tyg. a połówkowe mam dopiero 7 listopada.

nataliad lubi tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam połówkowe 19+1, wszystko było idealnie widać, ale babka miała super sprzęt.

Przyszła mi paka z gemini:
    131325ae14a520ddmed.jpg

I 4 mini paczuszki z alli! Moje pierwsze zakupy z tamtąd :D:
    fa7b3b709b1da90dm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 11:36

MatyldaG, Marrtusia, anuschka, milagro, m@rtynka, misia_, Vaina, taka_ja, severi, Fedra, Anita12, Czarnuszka, Natka9029, Mimi86 lubią tę wiadomość

• Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:
    Witam
    Dziś zaczynam 18 tydz i tym samym 5 mies :D, Na dworze zimno i mokro miały być dziś zakupy ale jak odprowadziłam córcie do szkoły to mi się odechciało, więc posiedzę sobie dziś w domku...
    Pytanie do tych co są już umówione prywatnie na usg połówkowe.
    Czy byłyście osobiście czy można przez tel się umówić, i płaci się przy rejestracji czy dopiero w dzień wizyty?

Ja umowilam sie przez telefon na wybrany przeze mnie termin. Bylam tam juz na usg prenatalnym i płacilam zaraz po skonczonym usg.

Karolina12345
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć polowkowe według mojego licznika 19+5 u mojego gin, a u drugiego równo 21+0 :P
    A zresztą jak dwóch obejrzy to chyba mała szansa że któryś coś pominie :p

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro połówkowe i Panie w rejestracji same umawiały mi termin na podstawie tego badania prenatalnego z 12 tygodnia.

Kark będziesz pić napar z liści malin przed rozwiązaniem? Pierwszy raz, czy już w poprzednich ciążach probowałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 11:52

17u93e5ep5g57u5f.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na to 3d się umówię chyba dopiero w 24 tyg albo później żeby fajnie było widać ;)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Vaina, ja mam nadzieję, że to moje połówkowe nie będzie za wcześnie. Bo ogólnie jak tak czytam o Waszych planowanych wizytach to macie je o wiele później niż ja...
    U mnie to będzie 19 + 6. Ale, jak się umawiałam, że to mówili, że ok...
    Sama już nie wiem, okaże się za tydzień.

Ata ja bede miala polowkowe 19+5 :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie próbowałam, ale wszyscy w rodzinie męża zachwalają, więc kupiłam. W końcu raz w życiu 3zł na liście mogę dać :) Bo u mojej mamy na ogrodzie to są jakby zgnite, nawet tego suszyć nie chcę :/

m@rtynka lubi tę wiadomość

• milagro Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesyłam wam linka do fajnego bloga o wyprawce - szczególnie dla mam w pierwszej ciąży bo reszta juz jakies doświadczenie ma ;) Ja jestem zielona, a tam jest dużo informacji w jednym miejscu.

http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html

Vaina, Paolina91, Mart_, MatyldaG, Klarcia, misia_, malaczarna07, Fedra, Fruzia85, coffee lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina ja robie screeny jak coś fajnego i ważnego :D czytam często na telefonie

Vaina, taka_ja lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam liście malin. Czy to coś dało? Chyba nie. I tak urodziłam w terminie w tej dacie, którą lekarz mi wyznaczył, że urodzę. Oeparol też miałam. Stosowałam i doustnie i na dół, robiłam masaże krocza a nacięcie i tak mnie nie ominęło, bo tętno spadało i trzeba było wszystko przyspieszyć. Chyba teraz już nie będę cudować. Co ma być to będzie.

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do basenu, to ja w poprzednich ciążach nie chodziłam, raczej morze albo jezioro.
    W tej ciąży byliśmy na basenach niby termalnych - Termach Chochołowskich, ale to była normalna woda chlorowana tylko o temp ok 34 stopnie. Wypoczęłam super, dzieciaki się wybawiły, a chyba po 2 tygodniach zaczęły mi się problemy, zresztą teraz też muszę brać globulki, bo dziad wrócił :(
    Nie wiem czy się tak przypadkowo zbiegło w czasie czy nie, ale teraz jak mąż zaproponował wypad na baseny w rocznicę ślubu to tak jakoś nie jestem przekonana, już wodzie basenowej mniej ufam :/

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała polowkowe 21+2. Im później tym w sumie lepiej tak mi lekarz mówił :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula one nie sprawiają, że urodzisz przed terminem tylko, że sam poród krócej trwa. W zależności od kobiety krócej trwają obie fazy porodu albo 2ga :)

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przymierzalam ostatnio spodnie ciazowe w hm. Wrzucam Wam foteczki ;) Nie kupilam bo 149zl kazalo mi sie zastanowic... Ale byly naprawde fajne. Material dosc gruby, ale elastyczny, kolor fajny, kroj tez. A ten panel meeega taki mieciutki bardzo elastyczny przylegajacy do ciala jak rajtopki! No ja sie zakochalam tylko ta cena... ehhh...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b46521858c18.jpg

severi, Vaina, malaczarna07, m@rtynka, Marrtusia, wolfik25, Anita12, julllla, Englein, Mimi86, Fruzia85 lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed porodem tak od 38 tc też lykalam oeparol czyli wiesiolka. Kupiłam jeszcze liście malin..ale wyczytałam ze osoby z nadciśnieniem nie powinny pić więc nie piłam tego.

• nataliad Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark co do basenu to mi lekarka zaproponowała tampony probiotyczne. Kupiłam sobie jedno opakowanie tych tamponów mini Ellen czy jakoś tak. Chyba 35zł, 14 sztuk w opakowaniu więc na jakiś czas wystraczy. Nie zdążyłam ich użyć, mieliśmy jechać w zeszłym tygodniu ale się rozchorowała najpierw córka a za chwilę ja. Ale jak nam sie polepszy mamy zamiar jechać na basen.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ