MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
malaczarna07 wrote:a jak to jest z noworodkiem i jego spaniem? jak on w końcu powinien spać? na boku? na plecach? kołderka niepotrzebna na początku? lepiej go układać na noc w rożku lub śpiworku tak?
Mnie położna przy córce kazała kłaść na boki, albo brzuszku. Jak widziałam pozycję na brzuszku to bałam się, że młoda się udusi, ale położna mnie uspokoiła. Ja nakrywałam kocykiem małą tak do połowy, chyba ze było ciepło to tylko tetra starczyła(do przykrycia). Później jak już dziekco jest starsze to u mnie sprawdził się spiworek, bo przez wiercenie nogami kocyk spadał, czy tam kołderka(bardzo lekka).Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 13:52
malaczarna07 lubi tę wiadomość
-
malaczarna07 wrote:a jak to jest z noworodkiem i jego spaniem? jak on w końcu powinien spać? na boku? na plecach? kołderka niepotrzebna na początku? lepiej go układać na noc w rożku lub śpiworku tak?
Ja miałam kołderkę ale dziecko okrywałam na początku kocykiem. Poduszkę niemowlęcą miałam ale złożoną na pół i podpierała dziecko z tyłu. Dziecko kładłam na boku raz jednym raz drugim żeby główka ładnie się ukształtowała. Nigdy nie kładłam na plecach chyba, że już duże dziecko. W rożku na początku kładłam dziecko ale było mi wygodniej bez niegomalaczarna07 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam dzisiaj jakąś załamkę... Rano w sumie rozbeczałam się bez powodu, w sklepie mało nie zjadłam jakiejś baby, bo mi wykupiła to co chciałam...
Wczorajsza wizyta - wszystko okPłci pani doktor nie potwierdziła, zmierzyła główkę, nóżkę, Franek (bo jednak obstawiam chłopaka) waży 164 g. I nie lubi USG
Wszystko w porządku, rośnie jak w każdej książce napisali.
Bez żadnych zastrzeżeń mogę lecieć na wakacje grzać się i odpoczywać.
Ja mam połówkowe 9 listopada, 20+4. Z resztą, do końca listopada mam już wszystkie wizyty poumawiane, czekam na grafik lekarzy na grudzieńLubię mieć wszystko poukładane.
Szkoły rodzenia nie załatwiłam, tzn. pani mnie sobie wpisała jako deklarację do położnej, ale na kurs nie zapisała "bo 22 tydzień to jeszcze za wcześnie". Masakra z tym jakaś.kr0pka, Fedra, kark, MatyldaG, Anita12, fantasmagoriia, Mimi86, severi lubią tę wiadomość
-
Magdzia88 wrote:Normalnie prorok jestes ;*;*;*;*;
A kiedy sie robi ta glukoze????? Bo ja nie dostalam skiero.... A wizyte mam 9 listopada hm ....
-
kołderka długo Ci nie bedzie potrzebna tak samo jak poduszka moja do pol roku spała w beciku
potem była otulona kocykiem pod kołdra śpi od niedawna
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Magdzia88 wrote:Normalnie prorok jestes ;*;*;*;*;
A kiedy sie robi ta glukoze????? Bo ja nie dostalam skiero.... A wizyte mam 9 listopada hm ....
Jesli cukier na czczo jest ok krzywa zleca sie dopiero po 22 tyg ciazy wtedy dopiero można stwierdzić czy występuje cukrzyca ciążowa...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Magdzia88 nie przejmuj sie za bardzo tym łożyskiem, ja od 13 tygodnia miałam nisko, ale z każda wizyta sie przesuwało, az w koncu jest na swoim miejscu. U Ciebie pewnie tez sie podniesie. A na razie tak jak lekarz mowi, oszczędzaj sie, a na pewno wszystko bedzie Ok
Magdzia88 lubi tę wiadomość
-
Dzieki. Mam nadzieje wlasnie ze bedzie sie ladnie podnosilo ...ale co nie musze lezec plackiem hm??
Kazal sie oszczedzac... nie seksic ani wysilku fizycznego narazie.. Zero
Ale co spacery itd siedzenie gotowanie takie normalne lekkie rzeczy chyba luzik nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 14:49
-
nick nieaktualnyVaina, miło mi że pamiętasz mnie z innego wątku. Cesarkę będę miała ze względu na zakrzepicę żył.
Jeśli chodzi o kartę w rossmannie - czy to karta na produkty dla dziecka? Punkty się zbiera czy rabat jest? Czy mogę już tą kartę wziąć?Vaina lubi tę wiadomość
-
Mi doktor na ostatniej wizycie powiedział, żebym powoli sie zastanawiała czy chce cesarkę czy rodzic naturalnie bo bedzie trzeba sie umówić na konkretny dzień. Zdziwiłam się, ale mowil, ze po in vitro mozna sobie wybrać. Ja, jeśli nie bedzie przeciwwskazań chce rodzic naturalnie.
-
Paolina91 wrote:Przymierzalam ostatnio spodnie ciazowe w hm. Wrzucam Wam foteczki
Nie kupilam bo 149zl kazalo mi sie zastanowic... Ale byly naprawde fajne. Material dosc gruby, ale elastyczny, kolor fajny, kroj tez. A ten panel meeega taki mieciutki bardzo elastyczny przylegajacy do ciala jak rajtopki! No ja sie zakochalam tylko ta cena... ehhh...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b46521858c18.jpg
-
nick nieaktualnyMagdzia, ja też mam skierowanie na glukozę już, a wizyta 3.11, czyli 6 dni przed tobą
A z łożyskiem to ja od mojej ginki zawsze słyszę, że tylna ścianka, a od tej kardiolożki, która robiła połówkowe to usłyszałam, że na tylnej ścianie i nisko, ale że to połowa ciąży to może się podniesie... I bądź tu mądra
Co do kładzenia dzieci do spania to chyba co mama to inaczej. Nam połowa lekarzy mówiła na brzuchu, połowa na boku. Ale, że moje dzieci z tych chlustających mlekiem i ulewających 24h/dobę to zawsze kładłam na boku, ze spadkiem, żeby się nie udławiły w nocy czasem.
U mnie na początku maluchy zawsze śpią w rożku + koc, jak są starsze to kołderka idzie w ruch
Ja z liśćmi raczej słyszałam na zasadzie np kuzynka M ma 2 dzieci z jednym nie piła poród 13h z drugim piła poród 6h. Inna kuzynka pierwszy poród piła rodził 6h, stwierdziła, że drugi raz nie pije, bo urodzi w domu i rodziła 9h, a do trzeciego znowu piła i już rodziła 3hWszystkie dzieci z jednej mamy rodziły się podobnych rozmiarów, więc nie zależało to od tego czy maluch większy czy mniejszy.
A oeparol kupiłam, bo akurat na forum vbac'owym jak są jakieś rady od położnych jak urodzić naturalne po cc to zawsze jest zalecenie, żeby wcześniej zacząć wiesiołek przyjmować
W Rossmanie kupuje się produkty dziecięce i ciążowe, trzeba zrobić takie zakupy kilka razy na 3 miesiące i wtedy rabat rośnie. Początkowo to jest chyba 3%, teraz po 3 latach z kartą mam 6%. Ale ja aż tak częśto do rossmana nie chodzę - jak wiem, że jest fajna promocja to kupuję od razu na zapas większe ilościWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 15:00
-
Paolina91 wrote:A to akurat dziwne bo to takie rozciagliwe i "rajstopowe" ze mam wrazenie ze z plaskiego by nie zjechalo ale przymierzenie a chodzenie w nich to tez inna sprawa wiec moze...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 15:00
Karolina12345 -
Magdzia88 wrote:A wiesz jaki ja mialam wczoraj zly dzien...masakra prawie co chwile lzy lecialy. Taki dol. ...
Także trzeba troszkę dystansu zawsze mieć i najlepiej konsultować z drugim lekarzem. Bardzo dobrze się złożyło, że miałaś tę drugą wizytę.
-
Ja mam dwie pary spodni z him ale jedne z ciucha za 12 zł a drugie z allegro za 40 przyjemne się je nosi ale rzeczywiście na większym brzuchu się lepiej trzymają jak miałam mniejszy to się trochę zsuwaly przy chodzeniu
-
Vaina wrote:Z ta karta masz taniej niektóre produkty ciążowe, jak są promocje i stały rabat chyba 3%