MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paolina91 wrote:Przymierzalam ostatnio spodnie ciazowe w hm. Wrzucam Wam foteczki Nie kupilam bo 149zl kazalo mi sie zastanowic... Ale byly naprawde fajne. Material dosc gruby, ale elastyczny, kolor fajny, kroj tez. A ten panel meeega taki mieciutki bardzo elastyczny przylegajacy do ciala jak rajtopki! No ja sie zakochalam tylko ta cena... ehhh...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b46521858c18.jpg
To wlasnie takie spodnie mialam zakupione w pierwszej ciazy i do konca ich nigdy nie ubralam bo ten pas na brzuchu byl za wielki i mi zjezdzałKarolina12345 -
nick nieaktualnynataliad wrote:Moja lekarka mówiła że połówkowe dopiero po 22 tyg. Teraz jestem w 18, a następna wizyta dopiero 2 listopada czyli wychodzi że ja będe miała dość późno to usg.
Mam też cichą nadzieję, że przy okazji będzie grzeczne i pokaże co ma między nóżkami
Ja pragnełam basenu, ale po tych poprzednich bólach jak kazali mi się oszczędzać to nie ryzykuje, a szkoda wielka
Każdy pies jak się go męczy może dziabnąć nawet jeśli jest najukochańszy. Mi jakby ktoś sprawiał ból to też bym go zdzieliła przez łeb . Psy zazwyczaj w instynkcie mają małe dzieci, trzeba tylko przygotować je, aby nie było ataków zazdrości -
nick nieaktualnyNatalia, a ja juz myślałam czytając, że opiszesz jakie to super są takie tampony
Ja myślę, że jak ktoś jest w pierwszej ciąży i planuje jeszcze min 1 dziecko to odżałowałabym na nowe spodnie te 100zł.
Ja tak zrobiłam w pierwszej ciąży, kupiłam 2 pary nowych spodni ciążowych - jedne z obcisłym pasem i noszę je zawsze tak do 3 trymestru, a drugie już z normalnym pasem, żeby nie spadały wcześniej
Do tego na ciuchach zawsze jakieś rozciągliwe sukienki, spódnice kupuję, ew na allegro legginsy i wcale jakby to podzielić na 3 ciąże to fortuny na "specjalne ciążowe ciuchy" nie wydałam -
Vaina wrote:Własnie założyłam sobie zeszyt i bede tam wpisywać najważniejsze informacje
Czasami o czymś piszecie fajnym a potem to umyka, ciekawe jak mi pójdzie z zapisywaniem
No i zaczynam czytac powoli co i jak powinnam kupić zrobić itd. - w końcu połówka zobowiązuje
Też muszę o tym pomyśleć bo nieraz są przydatne linki które na tel mi się nie otwierają a potem muszę szukać po stronach.. Te screeny też dobry pomysł -
Ja leginsy ciążowe nosiłam jeszcze jakiś czas po porodzie. Brzuch nie jest od razu taki płaski, obkurczająca się macica trochę boli i nie mogłam nosić niczego co mnie uwierało w brzuch.
Moja sąsiadka na przykład nosiła ciążowe jeansy jeszcze 2 lata po porodzie. Brzuch nic jej nie chciał zejść a przytyła tylko 8 kg w ciąży.
-
Wrocilam od mojego lekarza !!!!!!!
Wczoraj caly dzien przeplakalam ze szyjka 2.5 cm .. .
Zbadal mnie i mowi ze szyjka ok ze ladna i ma 3.5 cm.... !!!! I ze jest ok ! Juz jak badal mnie recznie to zdziwil sie ze niby szyjka krotka...zrobil usg i potwierdzil ze jest ok..juz zaczelam brac luteine i mam ja juz dokonczyc bo nie wolno jej tak ooo odstawiac...
Maly ma odpowiednie wymiary i wage...serduszko 150/min pierwszy raz slyszalam... I na 100% chlopak !
Jedynie co mam lozysko nisko.... Ale narazie mam sie tym nie martwic bo pewnie sie podniesie...jak nie podniesie sie do 25 tyg to wtedy bedziemy myslec...
Polowkowe mam na przelomie 22/23 tyg mowil ze tak najlepiej czyli 9 listopad kolejna wizyta.
Naprawde kamien spadl mi z serca! I mam nadzieje ze ten juz zmierzyl ja dobrze!!!!
Czekam teraz na ruchy !! I odliczam do wizyty ! Czas start!
url=https://naforum.zapodaj.net/47e441fff029.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/47e441fff029.jpg[/url]
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd873e9ef15b.jpg
A usg 3D lub 4 D zrobi mi w ramach wizyty ale dopiero jakos w 28tyg bo wtedy najlepiej widac i dzidzia jest juz piekna do ogladania i maly ma prawie 14 cm i albo 214 albo 240 g bo nie pamieta. Co uslyszalamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 13:00
czirisz, okano1, milagro, misia_, Fedra, Vaina, malaczarna07, kr0pka, Marynia991, Klarcia, MatyldaG, m@rtynka, taka_ja, Marrtusia, Emilianel, kark, julllla, Anita12, fantasmagoriia, nataliad, Englein, jenny88, Angie 232, Mimi86, severi lubią tę wiadomość
-
Dobry
Nadrobiłam od wczoraj zaległości bo Młoda spi to mam czas dla siebie
Mi gin mówił że wizytę będziemy miec 19-20 tydz wiec juz sie bedzie mozna umawiać na połówkowe, w pierwszej ciazy było to 22+4 dni teraz pewnie podobnie usg z płytka u mnie to koszt 280 zł
Co do spodni ciążowych mi sie w poprzedniej ciazy udało kupic w sklepie z rzeczami dla dzieci spodnie za 119 zł teraz tez tam kupie a przechodziłam w jednych cała ciaze
O liściach malin słyszałam że przyspieszają piród ale podobno nie na wszystkie to działa...
Jeśli chodzi o wyprawkę moge cos podpowiedzieć bo przerabiałam kilka list a w praniu okazało sie że polowe mozna było sobie darować lub kupic duzo pozniej
Aha i polecam polowanie na promocje na proszki dziecięce kiedyż w archaniele udało mi sie kupic jelpa za 59,99 4 kg drugi worek za grosz a cena regularna to 59,99 kupiłam w sumie 3 zestawy i wlasnie kończę ostatni worek a moja ma 20 miesiecy17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Witam. Młoda już lepiej po operacji, chociaż nocka z głowy bo wymiotowała ale już zisiaj zjadla manne i banany (niestety tylko takie rzeczy może . Co do ubrań ciążowych to ja w pierwszej ciąży miałam 2 pary spodni i leginsy. Starczyło. Nosilam je jeszcze długo po porodzie z uwagi na blizne po cesarce. Normalne spodnie zbyt mocno naciskały na rane. Teraz mam 4 paru spodni. Dwie kupione w hm po 30 i 40 zl i sa boskie. A dwie pary z allegro i tez sa dobre ale na większy brzuch bo pas troszkę spada. Bluzki itp nosze te same. Kurtki na zimę nie kupuje. Mam taki kurtko-płaszcz czarny który był na mnie za duży bo schudłam troche zanim zaszłam w ciąże wiec teraz na zimę będzie dobry. Na brzuszku nie zapne ale grubszy sweter i będzie git. Prenatalne mam 27.10 wiec to wychodzi 20/21 tc. W poprzedniej tez tak robiłam i było ok. 4d nie bede robić, dlatego ze kosztuje to 280 zamiast 200 a wole te 80 dołożyć do wyprawki. Pomimo, ze to moja druga ciąża to i tak bede się opierać na liście, ktora mam zamiar zrobić w najbliższym czasie. Wiadomo wiem już mniej więcej co warto kupić a co nie, ale z lista jest wygodniej.
-
blekitna wrote:Dziewczyny na połówkowe w jakim dokładnie zakresie się robi? Między 18+1 dni ciąży do 22+6?
Chcę robić je w terminie 7-13 listopad. Wtedy będę miała 20+117.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Karolina12345 wrote:To wlasnie takie spodnie mialam zakupione w pierwszej ciazy i do konca ich nigdy nie ubralam bo ten pas na brzuchu byl za wielki i mi zjezdzał
A to akurat dziwne bo to takie rozciagliwe i "rajstopowe" ze mam wrazenie ze z plaskiego by nie zjechalo ale przymierzenie a chodzenie w nich to tez inna sprawa wiec moze...11.02.2016r Aniołek
-
Wonderwall wrote:Magdzia super wieści. A nie mówiłam ze może się okazać na kolejnej wizycie ze szyjka będzie 3,5 cm
A kiedy sie robi ta glukoze????? Bo ja nie dostalam skiero.... A wizyte mam 9 listopada hm ....