X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwaaaaaaaaaa jaka lachaaaaaa....... Wow ;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to hej:)

Witam sie dzisiaj w 18 tyg. i 5 miesiacu ;)

Wow kieyd to zlecialo:)

Magdzia88, Anita12, MatyldaG, Klarcia, Vaina, milagro, kark, severi, Fedra lubią tę wiadomość

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w dniu porodu:-)
    Urodzilam ja w drugiej polowie wrzesnia i pamietam ze bylo bardzo cieplo i jak wychodzilam ze szpitala to mialam spodnie i jakas bluzke na sobie i malo co tego brzucha zostalo i w sumie moze 2 tyg mialam taki podpuchniety jak na okres.
    Mysle ze teraz bedzie tak samo bo jak na razie to praktycznie malo co widac.
    We wtorek zaczne 5 m-c to zrobie fote.
    Urodze jakos okolo 20 maraca bo cc a zamierzam pod koniec kwietnia albo najpozniej od maja wrocic do pracy.

Karolina12345
  • Englein Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Przymierzalam ostatnio spodnie ciazowe w hm. Wrzucam Wam foteczki ;) Nie kupilam bo 149zl kazalo mi sie zastanowic... Ale byly naprawde fajne. Material dosc gruby, ale elastyczny, kolor fajny, kroj tez. A ten panel meeega taki mieciutki bardzo elastyczny przylegajacy do ciala jak rajtopki! No ja sie zakochalam tylko ta cena... ehhh...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b46521858c18.jpg
    Mierzylam takie ostatnio -to ten panel byl tak wysoki,ze zakrylam sobie jeszcze caly biust :)

Klarcia, MatyldaG, taka_ja, okano1 lubią tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015

Wysłany: 12 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dla jednych jest ok, dla drugich nie :-)
    Ja tam wole moje biodrowki leginsy z calzedoni i tyle:-)

Karolina12345

Wysłany: 12 października 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie z innej beczki bo rozgladam sie za roznymi rzeczami mimo tego ze jeszcze nie kupuje:-)
    Chce kupic hustawke elektryczna i patrzylam na ta Graco Sweetpeace. Czy miala ktoras z Was lub poleca jakas inna elektyczna ?
    Moja corka 6 lat temu miala taki zwykly bujak Fisher Price ale wkurzalo mnie to ze musialam bujac ja noga itp. :-)

Karolina12345
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam huśtawke/bujak z brightstarts, można było samemu ustawić moc huśtania, do tego muzyczkę, miał pasy i takie zapięcie w kroku. Ogólnie fajna, sprawa bo dało się to złożyć i nie zajmował dużo miejsca. Nie pamiętam czy on miał akumulatorki czy baterie ale wytrzymały 4 lata. Dało się zdjąć pokrowiec do prania jak się ubrudził.

O coś takiego:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13da12d6c47c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 16:25

17u93e5ep5g57u5f.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaa!!! Te liscie malin maja taka magiczna moc skracajaca porod?? To ja sobie pos koniec zrobie garnek naparu!! Wtedy moj plan na ekspresowy porod jest realny :-D

Klarcia, m@rtynka, MatyldaG, kark, severi, Vaina, Fedra lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to szybko chcesz wrocic? A masz z kim zostawic groszka? Bo u nas to bedzie ciezko nawet po roku...

p19uskjoy20ehkws.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się wciąż zastanawiam na ile iść na urlop macierzyński. Chyba pójdę na pół roku a potem najwyżej przedłuże. Zobaczymy.

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png

Wysłany: 12 października 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swoja firme wiec non stop nie musze byc. Duzo rzeczy ogarniam przez internet itp. Na zajecia ktore mam w gragiku wroce na pewno czyli od poniedziałku do soboty.
    Rano mam 4 razy w tyg to mysle ze maz bedzie siedzial i w sumie noe bedzie mial wyjscia ;-) a wieczoramj zamierzam pracowac poniedzialek, wtorek i czwartek to na te 3 dni od tej 18 do 21:30 cos wymysle albo babcia, maz a jak nie to znajde jakas opiekunke na 3 dni.
    Jak urodzilam corke to poszlam do szkoly po 10 dniach bo zostal mi rok wiec szkoda bylo przerwac a do pracy wrocilam pozno jak na moj zawod bo po 3 miesiacach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 16:45

Karolina12345
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam spodnie z allegro z panelem ale takie a'la jeans. Są dość cienkie, więc na teraz jeszcze dają radę ale później bardziej posłużą jako leginsy..
    wy tak piszecie o tych ciuchach, że chyba sama się przejdę, podpatrzę kiedy jest dostawa i poszperam, choć nie znoszę takich sklepów ale na takie ubrania na teraz nie ma co przepłacać :)

Dzięki za link z wyprawką bobasa- super!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 17:05

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie warto pogrzebać bo ja te jedne jensy z him miałam jeszcze z metka takie same w sklepie 150 zl a jakby nie patrzeć to spodnie tylko na parę miesięcy :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, chyba jutro się wybiorę, ma być poprawa pogody :)

A czy Was też tak bąbluje w brzuchu? mnie od wczoraj w nocy i teraz jak przyszłam ze spotkania. Jetem trochę głodna bo dopiero robię obiad ale mam wrażenie że jestem jakaś przy tym spięta.. nie wiem jak to dokładnie opisać..

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • milagro Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie a to czasem nie ruchy? ;) U mnie to wlasnie takie jakby bablowanie

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, no ale na tego 20 marca to kupże sobie jakieś spodnie ciążowe, bo wtedy jeszcze i -10 stopni na polu bywa i jak ty bidulo w legginsach czy dresach do szpitala dojdziesz ;)

Ja przy córce po miesiącu musiałam wrócić do szkoły na 5-6h i strasznie to przeżywałam, czułam się jakbym była wyrodną matką, mimo, że nadal karmiłam ją piersią :/ Przy synu siedziałam 13 miesięcy w domu i w sumie gdybyśmy mieli więcej kasy to bym mogła siedzieć nawet do teraz - do kolejnej ciąży. Uwielbiam moje dzieciaki, jakbym wygrała w totka to bym kupiła autobus i zrobiła drugie tyle ile mam XD

anuschka, Englein, Paolina91, jenny88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, milagro mnie ubiegła ;) Czułaś wcześniej ruchy? Może to babęl się ujawnił :P

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Angie a to czasem nie ruchy? ;) U mnie to wlasnie takie jakby bablowanie

Milagro, Kark chyba nie aż tak! mi się niemalże przewraca wszystko :) ruchy poczułam jakoś na początku 18. tyg i były to dwa lekkie puknięcia a potem już częściej..
    teraz bardziej bym się skłaniała do jakiegoś "zagazowania" bo czuję spięty brzuch a nawet lekkie ciągnięcie.. lekarz w poniedziałek, więc poobserwuję co dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 18:30

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z ciekawości aż się zmierzyłam w pasie i mam... 86cm :D Czyli tyle ile Ty Karolina przy porodzie. No niezła kulka ze mnie będzie za kolejne 20 tygodni :P

Wonderwall lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam sie dziś do szkoły rodzenia :) Zaczynam za miesiac ;)
    chcialam do szkołły chodzic przy szpitlu w ktorym bede rodzic ale juz nie maja miejsc do konca roku :/
    wiec zapisałam sie do innej tez darmowej. u nas szkole zaczyna sie od 21 tc ale nie bylo miejsc i zaczne z nowa grupa za miesic bede w 24 tc :)

kark, taka_ja, MatyldaG lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ