MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kark wrote:A ja z ciekawości aż się zmierzyłam w pasie i mam... 86cm Czyli tyle ile Ty Karolina przy porodzie. No niezła kulka ze mnie będzie za kolejne 20 tygodni
Kark pobiłam Cię, ja mam 91cm aż się boję co to będzie w marcu...kark lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Mimi86 wrote:Zapisałam sie dziś do szkoły rodzenia Zaczynam za miesiac
chcialam do szkołły chodzic przy szpitlu w ktorym bede rodzic ale juz nie maja miejsc do konca roku
wiec zapisałam sie do innej tez darmowej. u nas szkole zaczyna sie od 21 tc ale nie bylo miejsc i zaczne z nowa grupa za miesic bede w 24 tc
Ale nie wiem, czy nie wyjdzie na to, że ruszę od stycznia.
Boję się, że to będzie już późno, ale chyba dam radę... -
nick nieaktualnyBędą nas turlać na porodówkę
Ja właśnie przeczytałam, że w szpitalu gdzie chciałam rodzić są dwie opcje:
1) płaci się 300zł za salę jednoosobową do porodów rodzinnych
2) idziesz na szkołę rodzenia - najkrótszy kurs trwa 10 godzin i kosztuje 200zł, dostajesz certyfikat, że byłeś i wtedy masz prawo do sali do porodów rodzinnych...
A to zwykły szpital, pisze, że ma podpisaną umowę z nfz, ale mają 3 sale pojedyncze (właśnie za opłatą) plus salę wieloosobową z boksamiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 19:28
-
Hej mamusie mam pytanko do tych, które czują juz ruchy. Czy odczuwacie je z ta sama intensywnoscia i częstotliwością ? ja czuję lekkie smyranie juz jakis czas i myślałam że z czasem będzie to coraz bardziej intensywne, tydzień temu czułam juz dość mocno a od kilku dni znowu leciutenko. Zastanawiam się czy wy też tak macie?termin wg OM +tydzien
-
Wszędzie slyszalam opinie ze jak sie zaczna ruchy to bede pewna ze to jest to i zaczelo sie w niedziele tak na powazniea (wczesniej bylo tylko smyranie) i mialam w tym samym dniu tez wzdęcia i nie bylam pewna czy dzieciaczek sie rusza czy to wszystko sa wzdecia i ruchy jelit i upewnilam sie dopiero we wtorek jak wzdecia przeszly po espumisanie a ruchy dziecka zostały. Wierci sie juz dość czesto kilka razy w ciagu dnia:) Wiec mój wniosek jest taki że dla pierowrodki nie wszystko jest tak odrazu jasne:)
anuschka, kark, Fruzia85, Fedra, Klarcia lubią tę wiadomość
-
Maggdax ja ruchy czuję od jakichś dwóch tygodni i cały czas są takie same- leciutkie smyrania. Czasem częściej czasem rzadziej. Też myślałam że z czasem będą mocniejsze. Widocznie jeszcze wcześnie na takie mocniejsze kopniaki.
ata89 lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
a ja dziś poszłam do innej osoby, tym razem Pani ginekolog i strasznie super była. Miła pomocna, odpowiadała na pytania dała parę rad i zdecydowanie będę chodziła tylko do niej. Dała mi skierowanie i zapisałam się na USG 28. To będzie 20+2. A ruchów wam zazdroszczę.
A i kupiłam dziś takie gruube leginsy za 20 zł z takim misiem od środkaanuschka, Anita12, Klarcia lubią tę wiadomość
-
Az sobie metra wyciagnelam i tez zmierzyłam :p 89 cm
kark, jenny88, Vaina, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moje dziecko w 21 tygodniu. 377g. Płeć odkryta ale poznam jak mi doktor napisze maila, bo u nas od razu nie mówią. Pięknie rośnie bo z pomiarow jest starsze o tydzień, bardzo aktywne i główka w dół.Fruzia85, MatyldaG, severi, Wonderwall, Marynia991, milagro, Karolina12345, okano1, Mimi86, Anita12, kark, Magdzia88, misia_, wolfik25, Englein, Czarnuszka, kr0pka, czirisz, Fipsik, malaczarna07, jenny88, Marrtusia, m@rtynka, Vaina, Angie 232, Fedra, Klarcia, fantasmagoriia lubią tę wiadomość
-
maggdax wrote:Hej mamusie mam pytanko do tych, które czują juz ruchy. Czy odczuwacie je z ta sama intensywnoscia i częstotliwością ? ja czuję lekkie smyranie juz jakis czas i myślałam że z czasem będzie to coraz bardziej intensywne, tydzień temu czułam juz dość mocno a od kilku dni znowu leciutenko. Zastanawiam się czy wy też tak macie?
Pierwsze ruchy to było takie puk puk raz czy dwa i cisza nawet kilka dni. A teraz już codziennie czuje kopniaki, ręką czuje jak pod skórą się przemieszcza, nawet myślę że wiem gdzie są nóżki. Także coraz mocniejWonderwall lubi tę wiadomość
-
Co do spodni to w tamtej ciazy do konca chodzilam w swoich jeansach biodrowkach, mialam wysoko brzuch wiec bez problemu sie zapinalam. Leginsy z calezedoni sa bardzo grube i nosze je w zime;-)
Ja startowalam z 63 cm w tali a teraz np wieczorem po całym dniu mam 67 cm:-)
Mysle ze jeszcze ze 20 cm dojdzie czyli max do 90
Strt był taki:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 21:38
Nelus, Marynia991, okano1, Anita12, Fedra, Klarcia lubią tę wiadomość
Karolina12345