X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus piękne foto i ten paluszek w buzi:-)

Nelus lubi tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuje ze na finiszu ja Was wszystkie przescigne z obwodem brzucha :p

Vaina lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciąży zaczynałam z 82 cm na wysokości pępka a skończyłam na.... 110 cm !!!! syn 4 kg, brzuch ogromny, ale naszczęscie wszystko pięknie się wchłonęło i brzuszek został płaski.
    Teraz mam 86 cm już, i mam nadzieję, że skóra po drugiej ciąży tez tak ładnie się zregeneruje jak w pierwszej..ale chyba nie będzie tak pięknie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 21:56

kark lubi tę wiadomość

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jak się czujecie?

Mnie czasem zaczynają dobijac moje ciążowe nastroje i dzisiaj postanowiłam zrobić z tym porządek. Założyłam blog, który będzie taką moją małą odskocznią. Jeżeli będziecie mieć czas i ochotę, wpadajcie i mówcie, jak to wygląda wszystko z Waszego punktu widzenia:

http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,356512697,title,Zamiast-blaskow-ciazowe-cienie,index.html

rrb7y10.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od poniedziału czuje pukanie czyli od 16+0 takie delikatne, przed chwilą puknęło mnie też maleństwo :)

okano1, taka_ja, Nelus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 wrote:
    Co do spodni to w tamtej ciazy do konca chodzilam w swoich jeansach biodrowkach, mialam wysoko brzuch wiec bez problemu sie zapinalam. Leginsy z calezedoni sa bardzo grube i nosze je w zime;-)
    Ja startowalam z 63 cm w tali a teraz np wieczorem po całym dniu mam 67 cm:-)
    Mysle ze jeszcze ze 20 cm dojdzie czyli max do 90 :-)
    Strt był taki:
    80df1de585cec709med.jpg
    Karolina czy Ty nie jesteś instruktorka fitness cialo masz stworzone do tego widac ze cwiczysz:))pewnie tez odzywianie robi swoje. Neluś ja bym chyba nie wytrzymała jal to mpżliwe pozna płeć i nie powie kurcze zwarjować mozna

Karolina12345 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:

Mnie czasem zaczynają dobijac moje ciążowe nastroje i dzisiaj postanowiłam zrobić z tym porządek. Założyłam blog, który będzie taką moją małą odskocznią. Jeżeli będziecie mieć czas i ochotę, wpadajcie i mówcie, jak to wygląda wszystko z Waszego punktu widzenia:

http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,356512697,title,Zamiast-blaskow-ciazowe-cienie,index.html
    Ale fajnie ja wpadne na pewno:)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina same mięśnie! Teraz pewnie też brzuch malutki?
    Ja przed ciąża mi miałam 60cm w talii, 86 w biuście i 86 w biodrach, byłam szczupakiem a po ciąży jakoś mi się żebra i biodra rozszerzyły mimo iż wagowo było prawie tak samo to już cm nigdy nie były takie same... z talii osy zrobiło się 67cm mimo braku tłuszczu i wystających kości a biodra masakra. O 10 się poszerzyły!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 21:51

Karolina12345, kark lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okano1 wrote:
    Karolina czy Ty nie jesteś instruktorka fitness cialo masz stworzone do tego widac ze cwiczysz:))pewnie tez odzywianie robi swoje. Neluś ja bym chyba nie wytrzymała jal to mpżliwe pozna płeć i nie powie kurcze zwarjować mozna

Tak jestem. Gdzies tam juz pisalam ze to moja praca :-) ja swoje cialo w ogole traktuje jak narzedzie pracy dlatego tez odzywiam sie zdrowo i ciaza tego nie zmienila. Po tej drugiej ciazy chcialabym wrocic do takiej formy najpozniej w czerwcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 21:52

okano1 lubi tę wiadomość

Karolina12345
  • befra Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie czeka ciężka noc. Młody mi gorączkuje i wieczorem zwymiotował. W sumie to wszystko zaczęło się tak o 18. Dziwne to wszystko. Dobrze że akurat teściowa wpadła na chwilę bo jak młody zwymiotował to nie dalabym rady tego poscierac. Nawet nie mogłam podejść bo sama bym zwymiotowała. Mam nadzieję że już będzie ok.

1a0db63d28.png + tydzień wg om

Wysłany: 12 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Karolina same mięśnie! Teraz pewnie też brzuch malutki?
    Ja przed ciąża mi miałam 60cm w talii, 86 w biuście i 86 w biodrach, byłam szczupakiem a po ciąży jakoś mi się żebra i biodra rozszerzyły mimo iż wagowo było prawie tak samo to już cm nigdy nie były takie same... z talii osy zrobiło się 67cm mimo braku tłuszczu i wystających kości a biodra masakra. O 10 się poszerzyły!

Moim zdaniem widac ale moje klientki dalej sie nie zorientowaly wiec maly. We wtorek zaczne 5 mc i wrzuce fote. Ja w tamtej ciazy duzo cwiczylam ale dopiero jakies 5 lat temu weszly do Polski takie zajecia jak sztangi czyli Pump i to zrobilo cala robote. Duze ciezary mnostow powtorzen i cm leciały w doł. Po ciazy tamtej mialam 5 cm mniej pod biustem czyli 60 cm i okolo 6 cm mniej w brzuchu a wagowo wazylam 2 kg wiecej niz przed 1 ciaza. Ciuchy jak nosilam spodnie 34 czasami 36 tak teraz 32 damskie a jeansy 24 ;-)

Karolina12345
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie chce zacząć nosić pas poporodowy ale nie wiem jakie ma opinie. Czy na początku połogu pomaga w obkurczaniu macicy i spadku brzucha. Wiadomo nic bez ćwiczeń i diety nie pomoże ale czy pas wspomoże brzuszek?

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png

Wysłany: 12 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moglam nosic. Podczas cesarki zle dobral mi anestozjolog znieczulenie, dostalam wstrzasu, zygalam cala, spadlo mi tetno podawali tlen i adrenaline i skonczylo sie krwotokiem i wielkim wylewem na brzuchu, siniakami i krwiakami cos okropnego. Mam zdjecie ale moze wam oszczedze ;-) 3 lata nie pozwolili mi miec drugiego dziecka a o pasie moglam zpomniec :/

Karolina12345
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 wrote:
    Moim zdaniem widac ale moje klientki dalej sie nie zorientowaly wiec maly. We wtorek zaczne 5 mc i wrzuce fote. Ja w tamtej ciazy duzo cwiczylam ale dopiero jakies 5 lat temu weszly do Polski takie zajecia jak sztangi czyli Pump i to zrobilo cala robote. Duze ciezary mnostow powtorzen i cm leciały w doł. Po ciazy tamtej mialam 5 cm mniej pod biustem czyli 60 cm i okolo 6 cm mniej w brzuchu a wagowo wazylam 2 kg wiecej niz przed 1 ciaza. Ciuchy jak nosilam spodnie 34 czasami 36 tak teraz 32 damskie a jeansy 24 ;-)

Ah czyli da się dojść do dawnych cm? A slyszałam że jak się rozstaw kosci zmieni po ciąży to nic się nie zrobi bo ćwiczeniami można spalić tylko tkankę tłuszczową. Ja nigdy nie ćwiczyłam, naturalnie jestem szczupła ale mięśni nigdy nie miałam bardzo widocznych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 22:06

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly, chyba bym gościa już podczas usg zadźgała, jakby on wiedział płeć, a ja nie! Normalnie!!! Ale widziałaś coś między nogami :P?
    Duże to twoje dzidzi ;)

Ja po pierwszej ciąży sporo schudłam jak przeszłam na dietę plus ćwiczyłam, ale mąż stwierdził, że zaczynam wyglądać jak facet i żebym przychamowała :P

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:

Dobrze rozumiem, że dzisiaj założyłaś bog, bo ja z linku nie dam rady wejść a jak wpisuję sam podstawowy to mi się wyświetla blog z wpisami z przed wielu mięsiecy.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png

Wysłany: 12 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie da sie dojsc. Faktycznie biodra sie rochodza ale mysle niewidocznie.
    Kark moze maz byl zazdrosny poprpstu bo mi klientki tak mowia ze jak wygladaja dobrze wygladac, jedrnie itp to nagle maz mowi ze anataomi mozna sie na nich uczyc albo cos w tym stylu ;-)
    zwalszcza mezowie ktorzy sami nie cwicza :-)
    Ja nie lubie bab jak facet ale lubie zarysowane miesnie, jedrne cialo,brak cellulitu i płaski brzuch.
    Kobieta bez sterydow nigdy sie nie rozrosnie ani nie urosnie bo nie ma naturalnego testosteronu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 22:21

Karolina12345
  • severi Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi biodrami to nie zawsze niewidocznie niestety... U mojej babcia baardzo się rozeszły na każdym zdjęciu widać przed i po. Dodam że była bardzo szczupła więc to nie tłuszcz bo nawet jak zaczęła rodzić to w szpitalu ją babka spytała co ona zamierza rodzić

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    A mnie czeka ciężka noc. Młody mi gorączkuje i wieczorem zwymiotował. W sumie to wszystko zaczęło się tak o 18. Dziwne to wszystko. Dobrze że akurat teściowa wpadła na chwilę bo jak młody zwymiotował to nie dalabym rady tego poscierac. Nawet nie mogłam podejść bo sama bym zwymiotowała. Mam nadzieję że już będzie ok.
    Rany współczuje i rozumiem Cie mój maz teraz caly tydzien do poznej nocy pracuje a mi wczpraj młodszy tak zaczął wymiotowac ze sie wystraszyłam a jemu coś utknelo jakies warzywo chyba skorka i nie strawił ale mu przeszło starszy płakal a ja sama tu z nimi rany pousypiali ale dopiero po pierwszej w nocy:( Karolina a jadlospisy ukladasz takie na redukcje? Ja schudlam na tych z sfd okolo 30 kg ale powinnam wiecej no a teraz to nie mysle tylko po ciazy o diecie:)) Nelus dobrze że z dzieciaczek dobrze rosnie ale tego meila to kiedy dostaniesz? To od razu ale dziwnie tam u Ciebie inaczej

Wysłany: 12 października 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie ile trzeba czekac na takiego maila ?
    Tak konczylam rowniez dietetyke wiec tak :-) Biodra tez rozchodza sie przez naturalny porod oprocz oczywiscie ciazy.
    Chociaz ja z racji pracy itp zdecydowanie wolalabym rodzic naturalnie. Inaczej wraca sie do formy, lepiej obkurcza sie macica itp. No niestety bede musiala przezyc jeszcze raz cc ale mam nadzieje ze tym razem nie taka :-)
    Tym razem wybralam prywatny szpital w Warszawie i raczej juz zdania nie zmienie.

Karolina12345
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ