MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Coś czuje ze na finiszu ja Was wszystkie przescigne z obwodem brzucha :p
Vaina lubi tę wiadomość
-
ja w pierwszej ciąży zaczynałam z 82 cm na wysokości pępka a skończyłam na.... 110 cm !!!! syn 4 kg, brzuch ogromny, ale naszczęscie wszystko pięknie się wchłonęło i brzuszek został płaski.
Teraz mam 86 cm już, i mam nadzieję, że skóra po drugiej ciąży tez tak ładnie się zregeneruje jak w pierwszej..ale chyba nie będzie tak pięknieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 21:56
kark lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, jak się czujecie?
Mnie czasem zaczynają dobijac moje ciążowe nastroje i dzisiaj postanowiłam zrobić z tym porządek. Założyłam blog, który będzie taką moją małą odskocznią. Jeżeli będziecie mieć czas i ochotę, wpadajcie i mówcie, jak to wygląda wszystko z Waszego punktu widzenia:
http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,356512697,title,Zamiast-blaskow-ciazowe-cienie,index.html -
nick nieaktualnyKarolina12345 wrote:Co do spodni to w tamtej ciazy do konca chodzilam w swoich jeansach biodrowkach, mialam wysoko brzuch wiec bez problemu sie zapinalam. Leginsy z calezedoni sa bardzo grube i nosze je w zime;-)
Ja startowalam z 63 cm w tali a teraz np wieczorem po całym dniu mam 67 cm:-)
Mysle ze jeszcze ze 20 cm dojdzie czyli max do 90
Strt był taki:
Karolina12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda86_0309 wrote:Cześć dziewczyny, jak się czujecie?
Mnie czasem zaczynają dobijac moje ciążowe nastroje i dzisiaj postanowiłam zrobić z tym porządek. Założyłam blog, który będzie taką moją małą odskocznią. Jeżeli będziecie mieć czas i ochotę, wpadajcie i mówcie, jak to wygląda wszystko z Waszego punktu widzenia:
http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,356512697,title,Zamiast-blaskow-ciazowe-cienie,index.html -
Karolina same mięśnie! Teraz pewnie też brzuch malutki?
Ja przed ciąża mi miałam 60cm w talii, 86 w biuście i 86 w biodrach, byłam szczupakiem a po ciąży jakoś mi się żebra i biodra rozszerzyły mimo iż wagowo było prawie tak samo to już cm nigdy nie były takie same... z talii osy zrobiło się 67cm mimo braku tłuszczu i wystających kości a biodra masakra. O 10 się poszerzyły!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 21:51
Karolina12345, kark lubią tę wiadomość
-
okano1 wrote:Karolina czy Ty nie jesteś instruktorka fitness cialo masz stworzone do tego widac ze cwiczysz:))pewnie tez odzywianie robi swoje. Neluś ja bym chyba nie wytrzymała jal to mpżliwe pozna płeć i nie powie kurcze zwarjować mozna
Tak jestem. Gdzies tam juz pisalam ze to moja pracaja swoje cialo w ogole traktuje jak narzedzie pracy dlatego tez odzywiam sie zdrowo i ciaza tego nie zmienila. Po tej drugiej ciazy chcialabym wrocic do takiej formy najpozniej w czerwcu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 21:52
okano1 lubi tę wiadomość
Karolina12345 -
A mnie czeka ciężka noc. Młody mi gorączkuje i wieczorem zwymiotował. W sumie to wszystko zaczęło się tak o 18. Dziwne to wszystko. Dobrze że akurat teściowa wpadła na chwilę bo jak młody zwymiotował to nie dalabym rady tego poscierac. Nawet nie mogłam podejść bo sama bym zwymiotowała. Mam nadzieję że już będzie ok.
-
Nelus wrote:Karolina same mięśnie! Teraz pewnie też brzuch malutki?
Ja przed ciąża mi miałam 60cm w talii, 86 w biuście i 86 w biodrach, byłam szczupakiem a po ciąży jakoś mi się żebra i biodra rozszerzyły mimo iż wagowo było prawie tak samo to już cm nigdy nie były takie same... z talii osy zrobiło się 67cm mimo braku tłuszczu i wystających kości a biodra masakra. O 10 się poszerzyły!
Moim zdaniem widac ale moje klientki dalej sie nie zorientowaly wiec maly. We wtorek zaczne 5 mc i wrzuce fote. Ja w tamtej ciazy duzo cwiczylam ale dopiero jakies 5 lat temu weszly do Polski takie zajecia jak sztangi czyli Pump i to zrobilo cala robote. Duze ciezary mnostow powtorzen i cm leciały w doł. Po ciazy tamtej mialam 5 cm mniej pod biustem czyli 60 cm i okolo 6 cm mniej w brzuchu a wagowo wazylam 2 kg wiecej niz przed 1 ciaza. Ciuchy jak nosilam spodnie 34 czasami 36 tak teraz 32 damskie a jeansy 24Karolina12345 -
Ja nie moglam nosic. Podczas cesarki zle dobral mi anestozjolog znieczulenie, dostalam wstrzasu, zygalam cala, spadlo mi tetno podawali tlen i adrenaline i skonczylo sie krwotokiem i wielkim wylewem na brzuchu, siniakami i krwiakami cos okropnego. Mam zdjecie ale moze wam oszczedze
3 lata nie pozwolili mi miec drugiego dziecka a o pasie moglam zpomniec
Karolina12345 -
Karolina12345 wrote:Moim zdaniem widac ale moje klientki dalej sie nie zorientowaly wiec maly. We wtorek zaczne 5 mc i wrzuce fote. Ja w tamtej ciazy duzo cwiczylam ale dopiero jakies 5 lat temu weszly do Polski takie zajecia jak sztangi czyli Pump i to zrobilo cala robote. Duze ciezary mnostow powtorzen i cm leciały w doł. Po ciazy tamtej mialam 5 cm mniej pod biustem czyli 60 cm i okolo 6 cm mniej w brzuchu a wagowo wazylam 2 kg wiecej niz przed 1 ciaza. Ciuchy jak nosilam spodnie 34 czasami 36 tak teraz 32 damskie a jeansy 24
Ah czyli da się dojść do dawnych cm? A slyszałam że jak się rozstaw kosci zmieni po ciąży to nic się nie zrobi bo ćwiczeniami można spalić tylko tkankę tłuszczową. Ja nigdy nie ćwiczyłam, naturalnie jestem szczupła ale mięśni nigdy nie miałam bardzo widocznychWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 22:06
-
nick nieaktualnyNelly, chyba bym gościa już podczas usg zadźgała, jakby on wiedział płeć, a ja nie! Normalnie!!! Ale widziałaś coś między nogami
?
Duże to twoje dzidzi
Ja po pierwszej ciąży sporo schudłam jak przeszłam na dietę plus ćwiczyłam, ale mąż stwierdził, że zaczynam wyglądać jak facet i żebym przychamowała -
Magda86_0309 wrote:Cześć dziewczyny, jak się czujecie?
http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,356512697,title,Zamiast-blaskow-ciazowe-cienie,index.html
-
Oczywiscie da sie dojsc. Faktycznie biodra sie rochodza ale mysle niewidocznie.
Kark moze maz byl zazdrosny poprpstu bo mi klientki tak mowia ze jak wygladaja dobrze wygladac, jedrnie itp to nagle maz mowi ze anataomi mozna sie na nich uczyc albo cos w tym stylu
zwalszcza mezowie ktorzy sami nie cwicza
Ja nie lubie bab jak facet ale lubie zarysowane miesnie, jedrne cialo,brak cellulitu i płaski brzuch.
Kobieta bez sterydow nigdy sie nie rozrosnie ani nie urosnie bo nie ma naturalnego testosteronuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 22:21
Karolina12345 -
No z tymi biodrami to nie zawsze niewidocznie niestety... U mojej babcia baardzo się rozeszły na każdym zdjęciu widać przed i po. Dodam że była bardzo szczupła więc to nie tłuszcz bo nawet jak zaczęła rodzić to w szpitalu ją babka spytała co ona zamierza rodzić
-
nick nieaktualnybefra wrote:A mnie czeka ciężka noc. Młody mi gorączkuje i wieczorem zwymiotował. W sumie to wszystko zaczęło się tak o 18. Dziwne to wszystko. Dobrze że akurat teściowa wpadła na chwilę bo jak młody zwymiotował to nie dalabym rady tego poscierac. Nawet nie mogłam podejść bo sama bym zwymiotowała. Mam nadzieję że już będzie ok.
-
Własnie ile trzeba czekac na takiego maila ?
Tak konczylam rowniez dietetyke wiec takBiodra tez rozchodza sie przez naturalny porod oprocz oczywiscie ciazy.
Chociaz ja z racji pracy itp zdecydowanie wolalabym rodzic naturalnie. Inaczej wraca sie do formy, lepiej obkurcza sie macica itp. No niestety bede musiala przezyc jeszcze raz cc ale mam nadzieje ze tym razem nie taka
Tym razem wybralam prywatny szpital w Warszawie i raczej juz zdania nie zmienie.Karolina12345