MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCoś mi się stało wczoraj, nie wiem co. Oglądaliśmy z mężem film, potem mycie i do łóżka.
I w łóżku coś mnie chwyciło. Mogłam leżeć tylko na prawym boku całą noc, jak się kładłam na plecach albo na lewym boku to normalnie ściskał mnie tak jakby bark, łopatka, żebra. Ból był taki, że promieniował mi na płuca, serce i szyję. Rano mąż mnie delikatnie rozmasował i teraz jest trochę lepiej, ale co ruszę lewą ręką to tak mnie boli...
Nie wiem jak będę dziś się młodym zajmować -
befra wrote:Witam się rano! U mnie noc była w miarę spokojna. Po zbiciu gorączki młody przespał cała noc. No ale od rana znów gorączka. Zastanawiam się czy jechać dziś do lekarza czy poczekac do jutra. Jak myślicie?
-
Fruzia85 wrote:Który dzień goraczkuje? I czym go liczysz? Paracetamol? Ibuproden? Czy bierze antybiotyk?
Zaczal goraczkowac wczoraj. Nie bierze antybiotyku. Wczoraj podalam mu tylko Nurofen. Zastanawiam się czy dziś też mu podać bo narazie ma 38 stopni a wiem że dopiero od takiej temp się zbija. -
Zasada jest taka że jak Dzieciaczek goraczkuje dłużej niż 3 dni to jest konieczność podawania antybiotyku,wcześniej się po prostu zbija gorączkę,plus domowe sposoby i obserwacja,z antybiotykiem jest szybciej ale sposób pierwszy jest książkowy. Z drugiej strony jak masz się bardzo martwic to możesz podejść,ale jest opcja ze lekarz zacznie faszerowac antybiotykami bo z rodzinnymi różnie bywa.
Trzymaj się mocno bo na pewno jesteś wykończona po ciężkiej nocy. -
Fruzia85 wrote:Zasada jest taka że jak Dzieciaczek goraczkuje dłużej niż 3 dni to jest konieczność podawania antybiotyku,wcześniej się po prostu zbija gorączkę,plus domowe sposoby i obserwacja,z antybiotykiem jest szybciej ale sposób pierwszy jest książkowy. Z drugiej strony jak masz się bardzo martwic to możesz podejść,ale jest opcja ze lekarz zacznie faszerowac antybiotykami bo z rodzinnymi różnie bywa.
Trzymaj się mocno bo na pewno jesteś wykończona po ciężkiej nocy.
Właśnie mamy bardzo fajna pania doktor, która nie podaje tak szybko antybiotyku, chyba że rzeczywiście jest taka konieczność. Jeśli nie trzeba od razu podawać to albo daje receptę w razie czego albo zleca kontrolę za dwa lub trzy dni. Na wszelki wypadek umowilam się do lekarza, choć zazwyczaj tak szybko nie Idę, ale widzę że młody jest kiepski. Leży i przymyka oczy a w jego przypadku to nie jest normą. -
nick nieaktualnybefra wrote:Zaczal goraczkowac wczoraj. Nie bierze antybiotyku. Wczoraj podalam mu tylko Nurofen. Zastanawiam się czy dziś też mu podać bo narazie ma 38 stopni a wiem że dopiero od takiej temp się zbija.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 09:01
-
Hej Dziewczyny życzę miłego dnia:-)
Ja mam dzisiaj połówkowe o 16, a teraz lecę na tą konsultację kardiologiczna
Odezwę się po połówkowym co i jak.
Trzymajcie kciuki, żeby bobas był zdrowy
Marynia991, Vaina, milagro, Anita12, taka_ja, Paolina91, misia_, kark, Fedra, Klarcia, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Witam, mnie znowu od rana cmi glowa. Cisnienie ok. Ale na 100% pewna jestem,ze to niedobor plynow bo wczoraj malo co pilam. Zaraz kierunek fryzjer i ciecie wlosow. Zastanawiam sie nadosc drastycznym obcie iem, teraz mam ciut dluzsze niz do ramion, moge cos z nimi zrobic itp. Ale teraz mi sie bardziej przetluszczaja i to mnie denerwuje.
NELUS super intuicja, gratulacje synusia
BEFRA zdrowka dla synka
Przede mna aktywny weekend, ktory dzis zaczynammam nadzieje,ze dam rade Was nadrabiac
-
m@rtynka wrote:Hej Dziewczyny życzę miłego dnia:-)
Ja mam dzisiaj połówkowe o 16, a teraz lecę na tą konsultację kardiologiczna
Odezwę się po połówkowym co i jak.
Trzymajcie kciuki, żeby bobas był zdrowy
szybko te połówkowe, chyba jesteś pierwsza
powodzeniam@rtynka lubi tę wiadomość
Dominik
-
Kasiula33 wrote:A ja w sumie rozumiem tych mężczyzn, którzy zwracają swoim kobietom uwagę, że można się na nich anatomii uczyć. Mi osobiście takie fitnessowe wyrzeźbione sylwetki się nie podobają (mimo, że sama nadwagi żadnej nie mam). Wolę jak kobieta wygląda kobieco, ma wystające pośladki, pełny biust i normalny brzuch (normalny w sensie bez tłuszczu ale także bez wyraźnie zarysowanych mięśni). Dla mnie taki minimalny rozmiar kobiecy to powinien być 36 (ja mam małe 38 jakby co). Rozmiary 32 czy 34 powinny być zarezerwowane dla dzieci
Karolina - mam pytanie odnośnie zdrowia takich zawodowo trenujących osób. Pracuję w budynku w którym jest klub fitness i trochę tych fitnessek znam. Niby sport, niby zdrowe odżywianie, ale czy to się tak faktycznie na zdrowie przekłada? One wszystkie mają własnie jakieś diety pudełkowe, wiele produktów eliminują za to żywią się produktami, których przeciętny zjadacz chleba nawet nie zna. Duża część z nich z wykształcenia jest właśnie dietetyczkami, prowadzą konsultacje dietetyczne itp. Swoim pacjentom\klientom mówią jakie to ważne zdrowo jeść i ćwiczyć, że przez to reguluje się cała praca organizmu itp., itd. Tylko, że przy bliższym poznaniu okazuje się, że jedna nie może uregulować tarczycy, drugiej okres szaleje od dłuższego czasu i kilka lat się już stara o dziecko, kolejna ma jakieś problemy jelitowo-żołądkowe. A na tych swoich szkoleniach\wykładach\konsultacjach mówią zupełnie coś innego... Albo po prostu teoria teorią a życie i tak pokazuje, że jak ktoś ma mieć problemy zdrowotne to będzie miał bez względu na sport czy dietę.
Osobiście jestem zielona w tych tematach i zastanawiam się jak to tak naprawdę jest?
AA co do drugiej części to kiedyś oglądałam program o tematyce zdrowia i właśnie tam okazało się, że sporty zawodowe absolutnie nie są zdrowe. Sport w umiarze tak ale nie zawodowo. Organizm nie jest przystosowany do nadmiernego wysiłku. Jeśli czegoś nie jesteśmy pewni najlepiej zaobserwować naturę. W naturze czegoś takiego nie ma więc nie może być zdrowe.
-
We wiekszosci sportow zawodowych stosuja doping wiec pozniej nie ma soe co dziwic. Chca miec lepszy wygalad( jak dla nich), lepsze wyniki,szybsze efekty i pozniej jest co jest.
Jak napinam miesnie to je widac ale tak na codzien , na plazy czy gdzies poprostu mi sie delikatnie rysuja a reszta jest na swoim miejscu czy mojej wadze i wzroscie:-) Dla mnie najwazniejesze jest sie dobrze czuc w swoim ciele a nie zmuszac sie do niewiadomo czego:-)
Ja sie dobrze czuje tak:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 10:11
kr0pka, fantasmagoriia lubią tę wiadomość
Karolina12345 -
befra wrote:Witam się rano! U mnie noc była w miarę spokojna. Po zbiciu gorączki młody przespał cała noc. No ale od rana znów gorączka. Zastanawiam się czy jechać dziś do lekarza czy poczekac do jutra. Jak myślicie?
-
Anita12 - o to to, trafna uwaga z tą naturą. PS. Czy Ty nie jesteś czasem jakąś moją zaginioną siostrą bliźniaczką?
Z tym fitnessem to ja i tak uważam, że to przejściowa moda, tak jak ze wszystkim. Kiedyś w TV był mocno promowany Taniec z gwiazdami i jeszcze kilka lat temu szkoły tańca wyrastały jak grzyby po deszczu. Teraz część z nich już splajtowała, bo chętnych coraz mniej. Obecnie lansuje się Chodakowską czy Lewandowską i jak grzyby po deszczu powstają kluby fitness. Za chwile coś innego będzie w modzie i na ten fitness już nie będzie chodziło tyle osób co obecnie. Już widzę, że część babeczek przerzuca się na cross fit, bo znowu to zaczyna być modne. Za chwile może telewizja wypromuje jakąś pływaczkę i wszystkie laki zaczną baseny szturmować. Tak niestety to działa.Anita12, kark lubią tę wiadomość
-
hej a mnie dzis wypuscili ze szpitala
wiec spokojnie moge osdpoczywac w domku
anuschka, MatyldaG, Anita12, milagro, Vaina, Marynia991, misia_, severi, kark, m@rtynka, Englein, julllla, Fedra, fantasmagoriia, Klarcia, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Befra moja córa może ze dwa razy w zyciu miała antybiotyk. Ma za chwile 5 lat a pierwszy rok w przedszkolu był taki: tydzień przedszkole, tydzień dom. Tak chorowała.
W zeszłym tygodniu miała goraczke po 39 i mi lekarka mówiła ze zasada jest taka, ze paracetamol lub nurofen podajemy w czasie gorączki co 6 godzin zeby gorączka nie zdażyła najść. Co prawda byłam z nią tez u lekarza ale osłuchowo czysto wiec dostała Groprinosin.
Za to mam z nią inny problem. Nadal jesteśmy w domu bo kaszel ją męczy, robie jej inhalacje z mucosolvanu. Ale zauważyłam że dość mocno ogłuchła przy tej chorobie. Mam obawy że to migdał...