X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo.
    Witam sie z bolem łbaaaa w 19tc!

Synkuuu rosnij zdrowo ;*

Anita12, MatyldaG, Klarcia lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem szczerze, że wcale nie myślę o tym jeszcze.
    Ani razu nie wchodziłam na żadne strony wyprawek jakiś porad, wózków itd.
    Kupiłam 3 rzeczy do dzidziusia po wizycie.. o tak mnie naszło a teraz nawet nie myślę o tym...
    Dziwne, ale ja ciągle się zastanawiam czy w ogole jestem w tej ciąży, brzucha to ja z rana wcale nie mam ;/ wyglądam tak jak przed ciążą :( a tak bym chciała... wiadomo ruchów jeszcze nie czuję wiem, ze mam na to czas...
    cały czas mnie dręczą myśli czy jest ok, nie wiem, ale nie umiem się tak cieszyć chyba jak Wy :( Jestem mega panikara ... laski w 8 tyg. mają wieksze brzuchy ode mnie :(
    ani nie wyglądam ani nie czuję sie na kobiete w ciązy.

Ewa
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark, nie wiem, co ja mam z tym prasowaniem... Włączam sobie muzykę, lub stawiam deskę przed TV i tak prasuję, prasuję... po prostu lubię :)

przyjemny wpis o wyprawce, kiedy zakupy, ile czego i o praniu :)
    http://oczekujac.pl/2016/07/czym-prac-rzeczy-wyprawke-dla-dziecka.html

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • misia_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna mówiła że bliźniaki u nas w szpitalu zawsze cesarka odbierają, bo jest ryzyko że to drugie dziecie nie ułoży się tak jak trzeba czyli główka w dół bo przeważnie leżą 69 :D

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Ewa Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ludzie Ci to wcale nie mają wyczucia...
    słyszałam, że jesteś w ciąży, ale gdzie ten brzuch ??
    Schudłaś jeszcze bardziej ;/;/;/ i tak ciągle coś.

Ewa
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa co Ty się przyjmujesz gadaniem ludzi, ważne że czujesz się dobrze i dziedzic rośnie :) a to że nie masz brzucha to się ciesz jeszcze ma czas na to żeby wyskoczyć :D

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wrote:
    Kupiłam 3 rzeczy do dzidziusia po wizycie.. o tak mnie naszło a teraz nawet nie myślę o tym...
    Dziwne, ale ja ciągle się zastanawiam czy w ogole jestem w tej ciąży, brzucha to ja z rana wcale nie mam ;/ wyglądam tak jak przed ciążą :( a tak bym chciała... wiadomo ruchów jeszcze nie czuję wiem, ze mam na to czas...
    cały czas mnie dręczą myśli czy jest ok, nie wiem, ale nie umiem się tak cieszyć chyba jak Wy :( Jestem mega panikara ... laski w 8 tyg. mają wieksze brzuchy ode mnie :(

Ewa, na spokojnie, byłaś u lekarza, masz potwierdzoną ciążę, jesteś już pewnie po prenatalnych to resztę zostaw naturze. Są kobiety, które nic nie tyją do 6 miesięcy a potem kilogramy z brzuchem tak napływają, jakby tamę ktoś przerwał. Pewnie jesteś jedną z nich. Jeśli z dzidzią w porządku, to nie smuć się, tylko ciesz jeszcze figurą bo niedługo ją napewno stracisz :) i nie martw się, ja też nie kupiłam jeszcze nic ..

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • severi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a może to troche kwestia nastaawienia ja wiem że bywa trudno. Cały czas sie można martwić ale może trzeba właśnie zacząć czytać żeby to bardziej poczuc?

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 wrote:
    Moje dwie kolezanki donosily blizniaki do konca. Jedna do 39 tyg a druga do 38 i cc bo nic nie szlo dalej jezeli chodzi o porod :-)
    to super czytac takie informacje bo w kolo najczesniej sie slyszy ze blizniaki to wczesniaki i rodza się za szybko. A powinny siedziec w brzuchu jak najdluzej.
    U mnie przez nadcisnienie raczej tez cc wchodzi w gre i nie wiem czy do naturalnego oba musza byc glowami w dol czy potem jedno jakos przekrecaja?
    moje narazie nie specjalnie zmieniaja pozycje obydwa leza juz 2 miesiace w pozycji 69 :P

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    No Matylda Ty to tak tymbardziej że musisz odwalac podwójna robotę to lepiej sobie wcześniej wszystko porobić żeby potem odpoczywać i się nie przemęczac żeby maluchy jak najdłużej w brzuchu siedziały :) mam przeczucie ze Twoje chłopaki i tak urodza się duże jak na bliźniaki :D
    noo one sa sporasne naprawde, ale wydaje mi sie ze ciagle maja ciasno, ja brzucha nie ma duzego jak na ciaze blizniacza a dzieciaki ogromne, potem moze mi byc ciezko bo jestem drobizna 156 cm cale zycie nawet dobrze 50 kg nie mialam, wiec dwa takie klocki w brzuchu to bedzie hardkor.

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• severi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda co Ty czytasz za bzdury twoje będą w terminie jak chcesz to nawet bedziemy czarowac to tydzien przenosisz :P

MatyldaG, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na taczce bedziesz transportowała brzucho :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się a co! :D wczoraj przyszło pierwsze zamówienie z alie. Charlie gotowy na święta <3

f9eb9ab1320f559fmed.jpg

severi, MatyldaG, Anita12, Marynia991, kr0pka, okano1, Magdzia88, milagro, m@rtynka, nataliad, wolfik25, julllla, Fedra, Marrtusia, taka_ja, Paolina91, Klarcia, Mimi86, czirisz lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wrote:
    A kiedy byłaś na wizycie? Wszystko było dobrze? Więc nie powinnaś się martwić. Ale wiem jak to jest ja też należę do strachliwych i ciągle niedowierzam, choć po mnie widać. A objawów mam aż w nadmiarze. Też nic jeszcze nie kupiłam i ciągle się boję. Także tylko z podziwem czytam o zakupach czynionych przez dziewczyny :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet nie czytam specjalnie tylko jakieś takie newsy mnie dochodzą ze ktoś urodził ostatnio w naszym szpitalu w 29 tygodniu bliżniaki (news od teściowej) albo ostatnio jedna dziewczyna co kojarzę tez po in vitro urodziła 30+0 przez niewydolna szyjkę,także takie informacje ze ktoś donosił do 39 tygodnia to dla mnie jak miód na uszy :p
    Ja mogę nawet plackiem leżeć ostatnie miesiące jak będzie trzeba byle by im się nie spieszyło

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• ata89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG, się nie przejmuj, od stycznia będziesz leżeć i pachnieć :P
    a my Ci upierzemy i wyprasujemy i wyślemy pocztą :D hehe :D

Ewa, ja też długo nie wierzyłam, bałam się chyba uwierzyć.
    Ale zaczęłam dużo czytać, dołączyłam tutaj i zaraziłam się trochę optymizmem.
    A pozytywne myślenie najważniejsze: dla Mam i dla naszych Maluchów. :)

MatyldaG, okano1, severi, taka_ja, Klarcia lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka :D :D :D
    w pierwszym momencie myślałam, że to jakiś mały dywanik, czy świąteczna czapeczka!
    słodko :)

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata trzymam za slowo :P ale nie bede powtarzac mezowi :P bo sie jeszcze zacznie migac hehe

Ewa kazda z nas odbiera ciaze inaczej, takze nie dziwie sie Twoim obawom sama mam ich pelno ale wiem ze musze myslec pozytywnie bo jak nie ja to kto? i Ty np martwisz sie malym brzuszkiem a mnie ostatnio zobaczyl moj brat i powiedzial "czesc grubasie" i tak to wzielam do siebie ze sie za chwile rozplakalam chociaz wiem ze to bylo w zartach z jego strony. Hormony wariuja i nie ma na to wplywu.
    Pamietaj tylko ze dzidzius czuje Twoje nerwy i czasami wato sie usmiechnac dla jego dobrgeo samopoczucia.

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A kiedy byłaś na wizycie? Wszystko było dobrze? Więc nie powinnaś się martwić. Ale wiem jak to jest ja też należę do strachliwych i ciągle niedowierzam, choć po mnie widać. A objawów mam aż w nadmiarze. Też nic jeszcze nie kupiłam i ciągle się boję. Także tylko z podziwem czytam o zakupach czynionych przez dziewczyny :-)

byłam miesiąc temu... wizyty mam co 5 tygodni :( tak mi się ciągnie ten czas.
    Tak, wszystko było ok, ale coraz bardziej zastanawiam się czy nadal tak jest :(

Ewa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Pochwalę się a co! :D wczoraj przyszło pierwsze zamówienie z alie. Charlie gotowy na święta <3

f9eb9ab1320f559fmed.jpg
    Heh ale słodziak z pieska Twojego:))

anuschka lubi tę wiadomość

‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ