X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam piekne brzuchatki :-)

Befra zycze zdrowka dla synka. Znasz go najlepiej, skoro widzisz ze nie zachowuje sie normalnie to trzeba zbadac. Moja zawsze jak ja cos bralo to szla wczesniej spac np o 18-19. Teraz mimo iz ma prawie 17 lat to jest tak samo i wiem :-)

Martynka bobas jest i bedzie zdrowy :-) wymierza groszka, porobia zdjecia i mama sie dzisiaj bedzie chwalic a internetowe ciocie cieszyc :-)

Monia ciesze sie ze juz wszystko dobrze i wyszlas. Co powiedzieli?

Nelus gratuluje synka :-)

A teraz ide jesc sniadanko bo fasola glodna :-D

Milego dnia

m@rtynka lubi tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! Karolina zazdraszczam!! Ja nie mam weny wogole :-( wyslij pare muskularnych fluidkow do mnie niech sie zadomowia i rozrosna :-D

p19uskjoy20ehkws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego czasu zumbą się interesowałam, ale niestety, praca fizyczna + czas to tylko tyle co przed ślubem pochodziłam.

Fatalnie mi dzisiaj, nie wyspana, znowu wróciło głodna, ale nic nie chce, a od wczoraj mnie męczyło uczucie zła i dziś już musiałam spotkać się w łazience tak po niczym :(

• ata89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w słoneczny (u mnie) czwartek :)
    I witamy w rozpoczętym 20 tygodniu <3
    Jeszcze 6 dni do wizyty i zobaczenia się z Bąbelkiem :)

Wczoraj mój Mąż upolował w Biedronce kapsułki do prania Lovela (12 szt. za 14,49 - gdzie wcześniej widziałam je za ponad 20zł)
    Używałyście może? A jednak może proszek byłby lepszy?
    Dostałam mnóstwo ubranek, chciałabym sobie powoli zacząć prać, obejrzeć, segregować.
    Myślałam nad proszkiem: Dzidziuś, Lovela, Jelp. Ale Mąż znalazł te kapsułki, będziemy próbować.

Anita12, severi, blekitna lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:

Wczoraj mój Mąż upolował w Biedronce kapsułki do prania Lovela (12 szt. za 14,49 - gdzie wcześniej widziałam je za ponad 20zł)
    Dostałam mnóstwo ubranek, chciałabym sobie powoli zacząć prać, obejrzeć, segregować.
    Myślałam nad proszkiem: Dzidziuś, Lovela, Jelp. Ale Mąż znalazł te kapsułki, będziemy próbować.

Ata, a nie za wcześnie na pranie? ja zamierzam odświeżać na początku lutego albo w połowie :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja byłam na parę dni u babci a tam słabo z internetem i tak czasem udało mi się poczytać
    Co do loveli to u nas uczulała i wszystko musiałam przeprac w pewniejszym wg położnej jelpie. U koleżanki nie dawno było to samo.

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Ata, a nie za wcześnie na pranie? ja zamierzam odświeżać na początku lutego albo w połowie :)

Ja będę prać w styczniu. Termin na początem marca więc później już będę tylko odpoczywać :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    no wiem, że wcześnie. ja chcę się zabrać za to gdzieś od stycznia, żeby potem nie męczyć się z prasowaniem, duży brzuszek, deska, może być wesoło :)
    Ale rzuciłam hasło do M, że jakby gdzieś mu się rzucił proszek dla dzieci w promocji, to niech ma na uwadze no i na drugi dzień przyniósł te kapsułki :) Czyż nie jest cudowny :D

taka_ja, anuschka, Marynia991, coffee lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) u mnie dziś szaro buro i zimno ledwo się zwloklam z łóżka rano. Widzę że z brzuszkiem powoli robi się problem z obroceniem z boku na bok, z jednej strony mnie uwiera jeden dziec z drugiej drugi :/ nie da się ubrać butów a już napewno nie na stojąco bo podnosząc nogę do góry tez czuje ból. Aż się boję co będzie dalej ehh
    Ja pranie zaplanowalam na grudzień ale tak naprawdę wszystko zależy od tego jak się będę czuć bo jak poczuje ze słabne to się zabiorę wcześniej. Przecież to wszystko trzeba potem wypracować jeszcze.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    no wiem, że wcześnie. ja chcę się zabrać za to gdzieś od stycznia, żeby potem nie męczyć się z prasowaniem, duży brzuszek, deska, może być wesoło :)
    Ale rzuciłam hasło do M, że jakby gdzieś mu się rzucił proszek dla dzieci w promocji, to niech ma na uwadze no i na drugi dzień przyniósł te kapsułki :) Czyż nie jest cudowny :D

ja zrozumiałam, że niedługo to tak za miesiąc :) a pomocny facet jest na wagę złota! mój póki co tylko "miauczy" ale jeszcze przez ten miesiąc mu daruję, bo widzę że jak zaczął jeszcze jedną pracę to go trochę kosztuje, ale wezmę się za te marudzenie :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Przecież to wszystko trzeba potem wypracować jeszcze.
    no właśnie, pranie - praniem.
    Ale prasowanie. Ja ogólnie lubię prasować, mnie to... uwaga: relaksuje.
    Tak wiem, dziwna jestem, wszyscy tak mówią ;)

Ale z brzuszkiem, gorącym żelazkiem może być zwyczajnie niewygodnie i wolę nie zostawiać tego na ostatnią chwilę.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    ja zrozumiałam, że niedługo to tak za miesiąc :) a pomocny facet jest na wagę złota! mój póki co tylko "miauczy" ale jeszcze przez ten miesiąc mu daruję, bo widzę że jak zaczął jeszcze jedną pracę to go trochę kosztuje, ale wezmę się za te marudzenie :)
    miesiąc, dwa... zleci nam :) października już nie liczę... później Wszystkich Świętych i zaraz zleci do Bożego Narodzenia :)
    Już w Lidlu widziałam kalendarze adwentowe, świąteczne czekoladki i świąteczne ozdóbki do ciast...
    A każdy facet prędzej, czy później się przejmie i stanie się pomocny :) tak myślę :)
    mój to powinien dostać medal za cierpliwość do mnie :) ja na jego miejscu już bym się dawno od siebie wyprowadziła, przez to moje marudzenie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 12:06

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana dziś pospalam do 11 i mam wrażenie że zmarnowalam dzien :D
    Ja tez pranie zacznę w styczniu,albo później bo po co ma sie to tyle czasu kisic w szafkach :)
    Bardzo dobre opinie ma ten płyn czy proszek Dzidziuś i ja chyba w tym będę prala :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Cześć dziewczyny :) u mnie dziś szaro buro i zimno ledwo się zwloklam z łóżka rano. Widzę że z brzuszkiem powoli robi się problem z obroceniem z boku na bok, z jednej strony mnie uwiera jeden dziec z drugiej drugi :/ nie da się ubrać butów a już napewno nie na stojąco bo podnosząc nogę do góry tez czuje ból. Aż się boję co będzie dalej ehh
    Ja pranie zaplanowalam na grudzień ale tak naprawdę wszystko zależy od tego jak się będę czuć bo jak poczuje ze słabne to się zabiorę wcześniej. Przecież to wszystko trzeba potem wypracować jeszcze.

Matylda, zgadza się, ty zdecydowanie wcześniej od nas musisz to ogarnąć, bo nie dość że wszystkiego x2 to te prasowanie..
    rozmawiałam kilka dni temu z moją koleżanką, która też będzie miała bliźniaki i jak była kilka dni w szpitalu (nie mówiła z jakiego powodu) to lekarz jej powiedział, że będzie rodzić miesiąc wcześniej, bo bezpiecznie można rozwiązać ciążę po 36 tyg. I tak pomyślałam o Tobie, że może też wcześniej maluchy wyjdą :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Bardzo dobre opinie ma ten płyn czy proszek Dzidziuś i ja chyba w tym będę prala :)
    Moja siostra prała Małemu w Dzidziusiu. Bardzo sobie chwaliła.
    Zobaczymy, tu niestety trzeba zaryzykować i poczekać, czy będzie pasować, czy nie. Nie ma innego wyjścia.

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:

Ja kapsułek nie polecam. Prałam w kapsułkach i okazało się u Oliwii ze wszędzie tam gdzie było ubranie Oliwia miała wysyłkę. Odstawiłam kapsułki i uzywalam proszku bylo ok. Wszystko pewnie zależy od dziecka. Oliwia ma AZS wiec tez inaczej.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Matylda, zgadza się, ty zdecydowanie wcześniej od nas musisz to ogarnąć, bo nie dość że wszystkiego x2 to te prasowanie..
    rozmawiałam kilka dni temu z moją koleżanką, która też będzie miała bliźniaki i jak była kilka dni w szpitalu (nie mówiła z jakiego powodu) to lekarz jej powiedział, że będzie rodzić miesiąc wcześniej, bo bezpiecznie można rozwiązać ciążę po 36 tyg. I tak pomyślałam o Tobie, że może też wcześniej maluchy wyjdą :)
    Dokładnie blizniacza jest donoszona w 36 tygodniu. Mi ginek wspominał coś 35+1 co według terminu z OM wychodzi chyba 1 luty a według Usg jeszcze wcześniej :/ także w styczniu to ja już rodzic mogę :p ale bardzo bym chciała żeby były w brzuchu jak najdłużej tak do walentynek chociaż.
    Także to pranie i prasowanie w grudniu to u mnie ostatni dzwonek :p

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też miałam połówkowe tydzień temu :)

Co do marki lovela, to u nas jelp i dzidziuś uczulały, lovela jako jedyna nie.
    Ja już od 5 lat używam tylko płynów, ew. jak jest fajna promocja to kapsułek.

Mi ręka odpuściła, wracam do żywych XD

Ata, zapraszam do mnie jak już się uporam z ciuszkami, bo ja nienawidzę prasować :/ Zresztą głównie dlatego chcę suszarkę do ciuchów, żeby potem tylko obrusy (których mam może z 5) i zasłony (których wogóle nie mam :D) prasować, a reszta złożyć i do szafki :)

U mnie syn nigdy nie miał antybiotyku, a córka miała 2 razy w życiu. Też jestem anty, za to moi rodzice na odwrót. Boli Cię gardło? Weź antybiotyk. Masz biegunkę? Jedź do szpitala, bo i tak zaraz się odwodnisz. Normalnie paranoja :/

Ze żłobkiem to nic, my na początku roku chcieliśmy 2,5 roku przed komunią zarezerwować dla córki salę w restauracji i się okazało, że wszędzie jest pozajmowane na 5 lat w przód. Chyba już na porodówce powinnam wziąć telefon i dzwonić po lokalach :/

• Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dwie kolezanki donosily blizniaki do konca. Jedna do 39 tyg a druga do 38 i cc bo nic nie szlo dalej jezeli chodzi o porod :-)

Karolina12345
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Matylda Ty to tak tymbardziej że musisz odwalac podwójna robotę to lepiej sobie wcześniej wszystko porobić żeby potem odpoczywać i się nie przemęczac żeby maluchy jak najdłużej w brzuchu siedziały :) mam przeczucie ze Twoje chłopaki i tak urodza się duże jak na bliźniaki :D

zud3vfxmupr3rb8d.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ