MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fedra ja mam to właśnie tak mniej więcej podzielone na miesiące. W tym planuje kupić kocyki i ręczniki, podgrzewacz do butelek i może laktator, w listopadzie wanienke ze stojakiem i materace do łóżeczka, i pewnie kolejna pake pierdol, w grudniu łóżeczka i cześć kosmetyków. W styczniu chyba a dopiero wózek. Chyba ze na olx wcześniej będzie coś ciekawego. Foteliki tez chcemy z olx ostatnio mąż oglądał i jest tego od cholery także pewnie też listopad - grudzień się kupi. Zrobię Wam potem focie szafy dla maluchów bo ostatnio juz tam trochę ukladalam mimo że wszystko jeszcze przed praniem :p
Elektroniczna nianie mamy obiecana od jednych znajomych a kolderki z ochronkami na lozeczka i baldachimem od drugich także tego nie kupuje.Fedra, Bellla:) lubią tę wiadomość
-
malaczarna07 wrote:A mój mąż dostał dziś wypowiedzenie.. i jak tu się nie denerwować..
-
MatyldaG wrote:Fedra ja mam to właśnie tak mniej więcej podzielone na miesiące. W tym planuje kupić kocyki i ręczniki, podgrzewacz do butelek i może laktator, w listopadzie wanienke ze stojakiem i materace do łóżeczka, i pewnie kolejna pake pierdol, w grudniu łóżeczka i cześć kosmetyków. W styczniu chyba a dopiero wózek. Chyba ze na olx wcześniej będzie coś ciekawego. Foteliki tez chcemy z olx ostatnio mąż oglądał i jest tego od cholery także pewnie też listopad - grudzień się kupi. Zrobię Wam potem focie szafy dla maluchów bo ostatnio juz tam trochę ukladalam mimo że wszystko jeszcze przed praniem :p
Elektroniczna nianie mamy obiecana od jednych znajomych a kolderki z ochronkami na lozeczka i baldachimem od drugich także tego nie kupuje.a jak bedzie potrzebny to zamówisz i za dwa dni bedziesz miec
i jesli bedzie potrzebny proponuje kupic elektroniczny ja sie nameczylam ręcznym nie dosc że mi wszystko wypływało poza laktator to jeszcze mnie rece bolały a elektroniczny daje rade sam
Kołder bym nie kupowała nie potrzebne na początku
Ja miałam 3 rożki które robiły za wkłady do wozka, otulacze do spania a potem jako kołderkipod kołdra moja spi od niedawna
Ręczniki polecam kupic od razu duze z kapurem...
Ja kąpałam Młodą w jej pokoju trzymając wannę na biurku wiec może sprawdz czy faktycznie ten stojak Ci potrzebny
Baldachimów nie polecam kurzołapy niepotrzebne ochraniacze fajna rzecz
Warto kupic sobie prześcieradła nieprzemakalne
To tak na szybko co mi sie przypomniało jak ja robiłam zakupy może sie przydataka_ja, Vaina, Klarcia lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyWitam
Na razie żadnych ciuszków dziecięcych nie kupiłam, ale oglądam już wózki, łóżeczka. Nie mam zamiaru kupować ciuszków w sklepie, chyba że pepco bądź jeśli będą jakieś super promocje. Szkoda mi wydawać tyle pieniędzy na ubranko, które za chwilę będzie za małe, a w taniej odzieży można kupić naprawdę nowe, niezniszczone ubranka.
Ewa, nie przejmuj się, że brzuszka nie widać, jedne mają małe brzuszki, inne większe. Spokojnie, urośnie Ci.
Mam pytanie jakie będziecie kupować łóżeczko? Czy same łóżeczko, czy razem z przewijakiem?
Dziś muszę zadzwonić umówić się na połówkoweFedra lubi tę wiadomość
-
Vaina wrote:Dziewczyny, czy wy też macie napiete brzuchy?
Ja mam od wczoraj wieczora taki mocno napięty, nie twardy, ale mam uczucie napięcia, jakby mi ktoś balon w środku rozprężał, w dotyku tego nie ma, samo odczucie, i takie naprężenie skóry - już dzisiaj brzuch smarowałam z 4 razy, a normalnie minimum 3 dziennie.
To moja psychika, czy coś serio może być na rzeczy?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ewa ja mam lozeczko drewniane z szuflada razem z przewijakiem nakładanym na lozeczko bardzo praktyczna rzecz tym bardziej po porodzie czy jak u mnie po cesarce bo nie musiałam sie schylać
Ja juz mam karton ubranek dostałam w prezencie od koleżankipo córce te mniejsze rzeczy oddałam lub sprzedałam jaki i inne rzeczy bo sie nie spodziewaliśmy że taki cud Nas spotka
ewa81, czirisz lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Więc tak jestem już po prenatalnych
termin porodu zostaje taki jaki jest
Dzidziuś zdrowy, waga orientacyjna to 365g, 142ud/minłożysko na przedniej ścianie nisko do kontroli w 26 tygodniu. No i wyjaśniło co z płcią
Będzie Chłopak!
Tak się cieszę że wszystko w porządku, kamień z serca mi spadłkr0pka, Angie 232, Magdzia88, Emilianel, severi, taka_ja, nataliad, MatyldaG, Fedra, Marynia991, kark, Vaina, julllla, Klarcia, fantasmagoriia, milagro, Marrtusia, Mimi86, Natka9029, Paolina91, Anita12, czirisz lubią tę wiadomość
-
Rzeczywiście, każdy rośnie w swoim tempie, zależy od wagi wyjściowej, która ciąża i czy jest się wysokim czy niższym - bo wtedy też się inaczej ten brzuch rozkłada. Ja też mam brzuch dopiero od teraz, od 20tc, w 17 nic nie było jeszcze widać. I to co mi wyskoczyło to nie dość, że z dnia na dzień praktycznie, to na dodatek nie przypomina zbytnio ciąży tylko raczej większy obiad
Czekam więc na większy brzuch, bo wolę żeby ludzie mysleli, że w ciąży, niż: "a ta co tak się zapuściła" :p
-
Vaina wrote:Dziewczyny, czy wy też macie napiete brzuchy?
Ja mam od wczoraj wieczora taki mocno napięty, nie twardy, ale mam uczucie napięcia, jakby mi ktoś balon w środku rozprężał, w dotyku tego nie ma, samo odczucie, i takie naprężenie skóry - już dzisiaj brzuch smarowałam z 4 razy, a normalnie minimum 3 dziennie.
To moja psychika, czy coś serio może być na rzeczy?
też mam, w poniedziałek mam wizytę i podpytam..
póki co staram się nie martwić, tylko jak tak mocno czuję to się kładę z uniesionymi nogami na plecach.. czuję tak od ok 2-3 dni
malaczarna- bardzo mi przykro..Szczęśliwa mama Zuzi -
nick nieaktualnyFedra, dzięki, będę się rozglądać za łóżeczkiem z przewijakiem nakładanym, też cesarkę będę miała. Część ubranek dostanę od koleżanki, podobno od szwagierki też. Aż to przyjemne będzie takie kompletowanie wyprawki dla dziecka
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa znowu mam za duży brzucholek także każdy się martwi ja w tą drugą strone że az za duzy ciekawe jakie wymiary dziecka beda np z tym ze u mnie trzecia ciaza w pierwszej do konca nie bylo widac nic po mnie;). Malaczarna przykro mi a czemu tak z dnia dzień uzasadnili to jakoś?? Martynka gratulacje syneczka najważniejsze ze zdrowy.
Dziewczyny ja jeszcze nic nie mam dla dzidzi czekam na stwierdzenie plci jak dalej nic nie bedzie wiadomo to neutralne bede kupowac i tyle albo chigieniczne zaczne najpierw itp;)Ja mam wizyty co 4 tygodnie równiutko takie terminy robia.m@rtynka lubi tę wiadomość
-
Fedra wrote:Laktatora bym nie kupowała teraz nie ma sie co nastawiać
a jak bedzie potrzebny to zamówisz i za dwa dni bedziesz miec
i jesli bedzie potrzebny proponuje kupic elektroniczny ja sie nameczylam ręcznym nie dosc że mi wszystko wypływało poza laktator to jeszcze mnie rece bolały a elektroniczny daje rade sam
Kołder bym nie kupowała nie potrzebne na początku
Ja miałam 3 rożki które robiły za wkłady do wozka, otulacze do spania a potem jako kołderkipod kołdra moja spi od niedawna
Ręczniki polecam kupic od razu duze z kapurem...
Ja kąpałam Młodą w jej pokoju trzymając wannę na biurku wiec może sprawdz czy faktycznie ten stojak Ci potrzebny
Baldachimów nie polecam kurzołapy niepotrzebne ochraniacze fajna rzecz
Warto kupic sobie prześcieradła nieprzemakalne
To tak na szybko co mi sie przypomniało jak ja robiłam zakupy może sie przyda
Stojak na wanienke mi potrzebny bo zrobiliśmy taka wielka szafa na zamówienie ze nie będzie już żadnej komody itp a nawet nie mam takich krzeseł stabilnych tylko jakieś fotele. Ale mam upatrzone razem z wanienka chyba za 60 zł to nie taki majątek -
okano1 wrote:Ja znowu mam za duży brzucholek także każdy się martwi ja w tą drugą strone że az za duzy ciekawe jakie wymiary dziecka beda np z tym ze u mnie trzecia ciaza w pierwszej do konca nie bylo widac nic po mnie;). Malaczarna przykro mi a czemu tak z dnia dzień uzasadnili to jakoś?? Martynka gratulacje syneczka najważniejsze ze zdrowy.
Dziewczyny ja jeszcze nic nie mam dla dzidzi czekam na stwierdzenie plci jak dalej nic nie bedzie wiadomo to neutralne bede kupowac i tyle albo chigieniczne zaczne najpierw itp;)Ja mam wizyty co 4 tygodnie równiutko takie terminy robia.a i wtedy przytyłam 25 kg obecnie nadal jestem na minusie odnośnie wagi wyjściowej choc nie ma sie co chwalić zaczynałam od 80 kg
2015 Nati
2017 Suzi -
MatyldaG wrote:Laktator chce kupić jakiś najtańszy możliwy żeby wziąść go już ze sobą do szpitala bo słyszałam opinie ze dziewczyny nie miały i bardzo żałowały, jakby mi się dzieci rzeczywiście wcześniej urodziły i poszły do inkubatorow to warto os początku pobudzać laktacje. Jak będzie ok to dopiero pewnie wymienię na jakiś lepszy. Kolderki tez słyszałam że nie potrzebne os początku ale jak już koleżanka wymyśliła ze chce kupić to om będą na zaś :p a co myślisz o pokładach nie przemakalnych zamiast takich prześcieradel?
Stojak na wanienke mi potrzebny bo zrobiliśmy taka wielka szafa na zamówienie ze nie będzie już żadnej komody itp a nawet nie mam takich krzeseł stabilnych tylko jakieś fotele. Ale mam upatrzone razem z wanienka chyba za 60 zł to nie taki majątekprześcieradła były chyba 10 zł droższe od normalnych a były oddychające i sie sprawdziły...
A no jak to ma byc prezent to pewnie
Co do wanienki ze stojakiem popatrz sobie jeszcze w ikeano i teraz rozumiem skąd ten stojak
A i jesli wiesz gdzie bedziesz rodzic to sie dowiedz bo często laktatory sa w szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 14:52
MatyldaG lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Tak dziewczyny macie rację, lepiej sobie te wydatki podzielić. Potem ciężko wszystko kupić od razu, najlepiej zrobić listę ale mi się ciężko zabrac bo ciągle wydaje mi się że to jeszcze za wcześnie (generalnie chyba to siedzi w psychice po poprzedniej stracie).
Matylda Kik to sieciówka, ja pojechałam wczoraj żeby młodej kupić kurtkę i spodnie narciarskie (na nartach nie mamy zamiaru jeździć ale na śnieg jak znalazł i cena śmiesza)http://www.kik.pl
A co do łóżeczka to ja coraz bardziej skłaniam się ku kołysce. Po pierwsze ze względu na to że ma kółka i można sobie swobodnie przejechać nawet do kuchni wrazie potrzeby. Po drugie zajmuje mniej miejsca a na razie mały będzie z nami w pokoju. Po trzecie niektóre dzieci nie lubią od razu dużych przestrzeni, a wnoszenie wózka na piętro jakoś do mnie nie przemawia. I w ogóle na wypasie te kołyskikaruzelka, wibracje (moja mała uwielbiała), lampka sterowane pilotem
no ale to już taki typowo bajer. Nowa to niecałe 400zł ale są super używane za około 200.
MatyldaG, monia99, Natka9029 lubią tę wiadomość
-
A i warto sprawdzic w szpitalu gdzie będziecie rodzic czy potrzebujecie zabierać wszystko ze soba
Ja rodziłam poprzednio na Kopernika i tam wszystko było od pieluch przez ubranka dla dziecka i podpaski poporodowe czy podklady dla Nas17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi