MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fedra wrote:Podkłady sa dobre dla Nas po porodzie i jak bedziesz dzieciaki przewijać raz próbowałam Młodej taki podkład do spania dac masakra
prześcieradła były chyba 10 zł droższe od normalnych a były oddychające i sie sprawdziły...
A no jak to ma byc prezent to pewnie
Co do wanienki ze stojakiem popatrz sobie jeszcze w ikeano i teraz rozumiem skąd ten stojak
A i jesli wiesz gdzie bedziesz rodzic to sie dowiedz bo często laktatory sa w szpitaluFedra lubi tę wiadomość
-
Matylda Kik to takie jakby większe pepco tyle ze ubrania lepszej jakosc niz pepco i o wiele wiekszy asortyment dla doroslych.
A ja czytalam ze nie warto kupowac uzywanych fotelikow bo nigdy nie wiadomo czy nie jest powypadkowe a podobno powypadkowe juz sie nie nadają do uzytkowania. Także my kupujemy fotelik nowy maxi cosi a na wozku chcemy.przyoszdzedzic troche tzn mam nadziwje ze do 1400 za nowy damy rade no chyba ze znajdziemy jakis fajny uzywany ale jak na razie nic nam sie nie podoba z używanych:)MatyldaG lubi tę wiadomość
-
Nataliad jak ja Cie rozumiem po stracie jak udało sie z Ntalia długo sie bałam że to sie zaraz skończy ale o dziwo pozytywne myślenie planowanie wybieranie robienie miliona list pomogło mi wytrwać
Mnie sie takie kołyski strasznie podobały ale no wlasnie zawsze twierdziłam ze dziecko bedzie spało w swoim łóżeczku a okazało się że to ja spałam w jej pokoju a Ona ze mna na lozku ale zrobiłam jej taki kojec z mojego rogala do spania i spała w rozku
Spała tak ze mna na lozku do ukończenia 6 miesiacapotem przełożyłam do jej łóżeczka i nie było problemu
A po co chcesz zabierać dziecko ze soba do kuchni? W razie czego możesz zakupić leżaczek choc ja osobiście uważam ze zabieranie ze soba dziecka do każdego pomieszczenia mija sie z celem ale każdy robi jak uważa i czujenataliad lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
MatyldaG wrote:Jak będę rodzic u siebie w mieście to się już nabijam ze nawet własne łóżko będę musiała zabrać :p to nawet nie marze o laktatorze hehe
ale nie polecam takiego najtańszego bo sie wykończysz
popytaj dziewczyn na forach na pewno cos doradza bo ten moj był fatalny
z baby ono czy jakoś tak
MatyldaG lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Marynia991 wrote:Matylda Kik to takie jakby większe pepco tyle ze ubrania lepszej jakosc niz pepco i o wiele wiekszy asortyment dla doroslych.
A ja czytalam ze nie warto kupowac uzywanych fotelikow bo nigdy nie wiadomo czy nie jest powypadkowe a podobno powypadkowe juz sie nie nadają do uzytkowania. Także my kupujemy fotelik nowy maxi cosi a na wozku chcemy.przyoszdzedzic troche tzn mam nadziwje ze do 1400 za nowy damy rade no chyba ze znajdziemy jakis fajny uzywany ale jak na razie nic nam sie nie podoba z używanych:)tym bardziej że takie nosidełko dla malucha na dlugo nie wystarcza czasem lepiej zainwestować w lepszy wózek
Choc zdania sa podzielone ja i nosidełko i wózek dostałam w spadku17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
severi wrote:Ja czytałam na jednym forum opinie mamusiek że różnie bywa z tą wyprawką szpitala podobno zdarzało sie czesto że dzieci miały od nich problemy skórne... ale wiadomo różnie bywa17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra pisałam hipotetycznie o wyjeździe kołyską do kuchni
leżaczek owszem można wziąć do kuchni. Tak robiłam z córką, ale wtedy mieszkałam gdzie indziej i kładłam ją na dużym stole
Poza tym teraz jak już ma się jedno dziecko to obowiązków jest więcej i czasami chcąc nie chcąc trzeba więcej czasu w tej kuchni spędzic. Ja wiem, że latem nie będę mogła liczyć na pomoc partnera bo będzie pracował po 15 godzin więc będę musiała sobie sama radzić z dwójką. Teraz mnie to przeraża szczerze mówiąc
Dlatego chyba wolałbym być przygotowana na różne sytuacje
-
Fedra a miałaś jakiegoś lekarza prowadzącego w Koperniku? Czy tak z buta tam pojechalas rodzic?
-
He he he rozumiem
Sama mam strach jak to ogarne z dwojkaale niestety ja nie mam miejsca w kuchni aby wjechać tam kołyska czy leżakiem wiec maleństwo bedzie w łóżeczku a znając życie starsze bedzie siedzieć ze mna w kuchni bo ona mi spokoju w tej kwesti nie da
Ja tez nie mam pomocy z zewnątrz a maz pracuje cały dzień i często wyjeżdża wiec witaj w klubie17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
MatyldaG wrote:Fedra a miałaś jakiegoś lekarza prowadzącego w Koperniku? Czy tak z buta tam pojechalas rodzic?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyFedra wrote:He he he rozumiem
Sama mam strach jak to ogarne z dwojkaale niestety ja nie mam miejsca w kuchni aby wjechać tam kołyska czy leżakiem wiec maleństwo bedzie w łóżeczku a znając życie starsze bedzie siedzieć ze mna w kuchni bo ona mi spokoju w tej kwesti nie da
Ja tez nie mam pomocy z zewnątrz a maz pracuje cały dzień i często wyjeżdża wiec witaj w klubie) maz tez wiecznie w pracy a ja sama w obcym kraju
Kik to fajny sklep tani ja tez kupuje ciuchy moze nie sa to jakies ciuchy super ale dla dzieci jak znalazł i tak wyrastaja tak szybko ze szkoda mi kasy na oryginalne ciuchy. -
Fedra wrote:Moj lekarz z kliniki robił mi tam cesarke ustalił termin i przyjechał na dyżur specjalnie by mnie przyjąć... Ale nie dokonca byłam zadowolona bo średnio czułam sie zaopiekowana po wszystkim nawet ze mna nie pogadał nie przyszedł nie zapytał czy wszystko ok... Dlatego szukam innego szpitala
-
MatyldaG wrote:A mogę zapytać w jakiej klinice byłaś i u jakiego lekarza? Ja chodzę do jednego w Olkuszu i mogę rodzic tutaj i u drugiego w klinice w macierzyństwie w razie czego ale nie pytalam gdzie on mi może załatwić to rodzenie17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Proszę o zaznaczenie mojego niku na czerwono
po wczorajszej wizycie lekarz stwierdził że "chłopaka raczej nie będzie"
potwierdzi na połówkowym za 2 tygodnie... ale ja od początku wiedziałam, że będzie baba
Magdzia88, okano1, MatyldaG, severi, Klarcia, m@rtynka, fantasmagoriia, milagro, kr0pka, Fedra, taka_ja, Wonderwall, Marrtusia, Marynia991, Mimi86, misia_, Paolina91, czirisz, Anita12, Vaina lubią tę wiadomość
-
Ło matko, pół dnia nie zaglądałam tu w pracy i ledwie doczytałam... Macie tempo. A jeszcze wiadomości tej naszej nie ogarnęłam, a to pewnie tyle samo czytania.
Mi dziś koleżanka z pracy przyniosła książkę "Pierwszy rok z życia dziecka, więc jak wieczorem dotrwam do 20 i nie zasnę, to może coś przeczytam.
Ewa nie przejmuj się ja też brzucha praktycznie nie mam. I generalnie ciągle mam wrażenie, że nie rośnie. Ale z drugiej strony miałam koleżanki u których dopiero w połowie 6-tego miesiąca "piłka" wyskoczyła, więc jakoś się specjalnie nie stresuje.
Co do wózka i fotelika to na pewno będę kupowała nowe. Pierwsze dziecko, więc chcę żeby miało wszystko "naj", a jakoś nie mam przekonania do używanych, że będą czyste, bez bakterii, w dobrym stanie...
I też nic poza jednymi śpiochami nie mam kupionego. Zacznę pewnie na przełomie listopada i grudnia, albo dopiero w połowie grudnia jak będę na L4.
Anuschka, Twój piesek to maltańczyk??
Miłego popołudnia dziewczyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 16:23
Ewa, nataliad lubią tę wiadomość