X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • severi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia ja tak samo co do używanych, nawet wole nowe ale może troszkę tańsze

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie widzę że kr0pka incognito :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • fantasmagoriia Koleżanka

Wysłany: 13 października 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    Tak. Przyjęli go na zastępcę kierownika i się kierownikowi nie spodobał..
    do dupy, współczuję.. szkoda, że najpierw człowieka awansują a potem out. :(

Co do zakupów -u mnie w korytarzu leży stos toreb z dziecięcymi ubrankami od mojej siostry- na różny wiek i płeć i muszę to posortować bo w weekend bratowa męża nam podrzuci co u nich zostało. Przywieźli nam już wózek. Gondola wygląda super, reszta jest zapakowana ładnie wiec nie ruszaliśmy. Wygląda na jakiegoś xlandera na 3 kołach pompowanych, czyli takich jak chciałam. Mam nadzieję, że da radę nim jeździć po wertepach.
    Chciałam kupować jakieś ubranka, ale kuzynka ze stanów zapowiedziała, ze mi wyśle po swoich córkach. Więc jeszcze zakupy wstrzymuję, bo pewnie będzie tego sporo i dobrych jakościowo rzeczy :)
    Co do kołyski- też mamy taką rodzinną przechodnią i myślę, że na pierwsze tygodnie będzie super, potem łóżeczko, też spadkowe :P
    Czasem dobrze być najmłodszą z rodzeństwa :)

Fedra, taka_ja lubią tę wiadomość

yj88v96.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no jestem, czytam ale jakoś odechciało mi się odzywać.. :/
    Z resztą jeszcze szkolę nową do jutra a ledwo wrócę do domu to robię za warzywko i przesypiam więc tym bardziej ograniczam się do czytania :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • severi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale daj czasem znać co u Ciebie :) a i zaraz z tego co pamiętam masz uciekać na L4 to mam nadzieję że wrócisz :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przy pierwszym dziecku duzo rzeczy w spadku po dzieciach szwagierki :)
    Wszystko można wyprać i wyczyścić a prawda jest że w nowych nawet wypranych rzeczach jest wiecej chemi i dziadostwa niż w rzeczach używanych ;)
    Moja może 5 rzeczy miała nowych jesli chodzi o ubrania i jest zdrowa żadko kiedy choruje ;)
    Tak wiec ten tego z tymi zarazkami to nie wpadaj y w paranoje ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Dziewczyny no jestem, czytam ale jakoś odechciało mi się odzywać.. :/
    Z resztą jeszcze szkolę nową do jutra a ledwo wrócę do domu to robię za warzywko i przesypiam więc tym bardziej ograniczam się do czytania :/
    Kropka nie wiem dlaczego zamilkłaś ale nie warto zawracać sobie głowy czymś na co nie masz wpływu ;)
    Widze że dziewczyny daża Cie tu duza sympatia wiec przez jedna osobę nie odbieraj innym swojego towarzystwa :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • severi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie paranoja ostatnio nawer o tym program oglądałam ja rozumiem od znajomych gdzie znasz dzieci, i nikogo nie chce krytykowac ale nie umiem sie przekonać do sklepów z używaną odzieżą. Każdy zrobi jak chce i jak uważa :D

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz półtorej godziny obszywam w koło kołdrę męża lato- zima bo tak wiwrzga w nocy tymi girami ze ciągle mu się te kołdry rozpadają i juz mam dosyć :p

kark, Fedra lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• severi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj mu niech sam szyje może przestanie :D

MatyldaG, Marrtusia lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózek mamy ten sam, kupiliśmy nowy córce, ale foteliki już nie.
    Córka jeździła w foteliku 20 letnim po mężu, teraz jeździ w nim syn, a wcześniej jeździł w używanym nosidle. Teraz też za niedługo zamierzam kupić 2 używane nosidła do obu autna gumtree albo olx.

Fedra, MatyldaG lubią tę wiadomość

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    Tak. Przyjęli go na zastępcę kierownika i się kierownikowi nie spodobał..

Przykro mi :-( moze mieli jakas rodzine pod reka... wiesz jak to jest...

p19uskjoy20ehkws.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem tak jak kobiety w ciąży tak ojców powinno chronić troche prawo. Bo często to głównie on zarabia

Ewa, Fedra, kr0pka, Anita12, Klarcia lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brzuszka nie mam może takiego wielkiego, ale zwykłe dżinsy już mnie cisną jak jadę samochodem więc postanowiłam kupić spodnie ciążowe. Kupiłam jedne na ali, ale ciągle na nie czekam jednak jeszcze znalazłam na internecie fajne h&m mama używane, ale prawie nowe dzisiaj je dostałam iiiiii i jest mega zaskoczenie. Zakochałam się w nich ! są boskie :) chyba nawet po ciązy będę w nich śmigać, tak więc humor poprawiony w 100% :)

Wonderwall, anuschka, MatyldaG, severi, fantasmagoriia, Natka9029, Paolina91, Anita12, Klarcia, Vaina lubią tę wiadomość

Ewa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Ej tak wgl to kr0pka no co to za jaja? Wracaj :)

no właśnie Kropka Wracaj!!

• nataliad Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda, też lubie spodnie ciążowe. Zupelnie inny komfort użytkowania kiedy już zaczyna pojawiać się brzuszek :)
    Co do ubranek, ja za wiele po córce nie mam. A teraz i tak ma być chłopak :) zapewne coś dostanę, troszkę kupię nowych i pewnie trroszkę używanych. Nie mam nic do secondhandów. Jak coś kupuje to najpierw moczę w wodzie z płynem do prania, później piorę a na koniec prasuje. Jednak od razu mówię że prasuję tylko przed pierwszym użyciem. Później tylko te ubrania które muszę bo nie lubię prasować :D

Fedra, coffee lubią tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82d10ea02984.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 17:35

MatyldaG, Wonderwall, Fedra, Angie 232, nataliad, severi, milagro, Mimi86, Paolina91, Anita12, Klarcia, Bellla:) lubią tę wiadomość

Ewa
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss ja tak samo czułam że będzie dziewczynka i się sprawdziło :)

Klarcia taak maltańczyk <3

Kropka pisz częściej! Brakuje nam tu Ciebie :*

Malaczarna bardzo mi przykro... nie ma nawet możliwości żeby wrócił na poprzednie stanowisko?

Umieram dziś na ból głowy i obiadem podzieliłam się z toaletą... :((

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa co ty mowisz ze nie masz brzuszka jak masz:p

Obszylam mu tylko pol moze sie bedzie trzymac.
    A to zdjecia szafy na fornej polce mam nowe rzeczy na dolnej te co dostałam od kolezanek rozmiary 56-62
    20161013_134710.jpg
    20161013_134722.jpg

Fedra, severi, nataliad, kr0pka, anuschka, milagro, Mimi86, Anita12, Klarcia, Vaina, Bellla:) lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wrote:
    A ja Wam powiem szczerze, że wcale nie myślę o tym jeszcze.
    Ani razu nie wchodziłam na żadne strony wyprawek jakiś porad, wózków itd.
    Kupiłam 3 rzeczy do dzidziusia po wizycie.. o tak mnie naszło a teraz nawet nie myślę o tym...
    Dziwne, ale ja ciągle się zastanawiam czy w ogole jestem w tej ciąży, brzucha to ja z rana wcale nie mam ;/ wyglądam tak jak przed ciążą :( a tak bym chciała... wiadomo ruchów jeszcze nie czuję wiem, ze mam na to czas...
    cały czas mnie dręczą myśli czy jest ok, nie wiem, ale nie umiem się tak cieszyć chyba jak Wy :( Jestem mega panikara ... laski w 8 tyg. mają wieksze brzuchy ode mnie :(
    ani nie wyglądam ani nie czuję sie na kobiete w ciązy.

Brzuszek urośnie..tego możesz być pewna ;-) Ja teraz mimo że moja druga ciąża tez mam mały brzuch ;-) a ruchy czuję dopiero od poniedziałku..ale to pewnie z racji ze druga ciąża. W pierwszej dopiero koło 19-20 tc. Jak zaczniesz czuć ruchy a to pewnie kwestia max 3 tygodni to poczujesz się bardziej w ciąży, głowa do gory ;-) a wizyty też mam co 4 tygodnie. Potem będą czesciej.

‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ