MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
unbelmished wrote:Malaczarna wspolczuje Ci strasznie. Moj maź pracował kiedyś w firmie która mu płaciła wypłatę w ratach 100-200 zl. Czeasem druga powinna być już a jeszcze stara nie była cala wyplacona. No i w końcu się zwolnił i pracuje już dwa lata w firmie co prawda musi dojeżdżać do drugiego miasta kawałek ale nie jest le z wyplata. Wiadomo zawsze mogłoby być lepiej ale jak zrobi nadgodziny to nie jest zle. Także niech się nie załamuje i szuka. Bedzie dobrze. Moj po studiach inz tech chemiczna i nie pracował nigdy w zawodzie bo albo dają minimalna albo nie ma ofert. Twój maz znajdzie prace tylko musisz go wspierać i popychać do działania. Moj rzucił tamta prace tylko dlatego ze dałam mu ultimatum albo rzuca prace albo ja z dzieckiem odchodzę bo szefowie się nigdy nie zmienia. I w końcu rzucił i w ciągu dwóch tygodni znalazł nowa. Twój tez znajdzieDominik
-
Kasiula33 wrote:Ja miałam przez 2 dni tak dosyć często te twardnienia, nawet 10-15 razy na dzień. Zaczęłam brać magnez (2 tabletki dziennie) i ustąpiło.
Ja już miałam 4 razy, w ciągu ostatnich 40 minut.Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
hej ale mialam nadrabiania
mnie dzis jakos dziwnie boli brzuch pod pepkiem z prawej strony:/ ale nie jak na okres ani nie jajnik. dziwne
malaczarna przykro mi ze meza zwolnili
ja bede prala jakos w styczniu chyba i tez nie cierpię prasowac wrr
oo matylda ile masz juz ciuszków, superMatyldaG lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
MatyldaG wrote:Dobre pytanie :p ja też wiem ze trzeba kupić i tez oglądałam w pepco takie fajne kolorowe ale nie wiem po co one :p
Możesz zaałonić wózek, przykryc dziecko jak kocykiem jak jest lato czy jak mu się ulewa ale to zwykłe białe tetry raczej. No i moja sąsiaska no tetrową przykrywała synka w czasie kąpieli i dopiero polewali go wodą.. czyy jakoś tak
Nowa ok ale na dluższa męte męcząca swoim stylem bycia.. no i nie wyobrażam sobie, że jestem od kilku dni w pracy i na glos narzekam że cos jest bez sensu itd.. niby w żartach ale trochę dla mnie to nie tenteges. A jestem.jeszcze tylko jutro, ni chyba że jak jutro zadzwoniè do babki ginekolog i powie,ze we wtorek mnie nie przyjmie to wtedy jeszcze ze 2 dni w przyszlym ale nie sadze zeby byla taka potrzeba
Malaczarna wszystkie kciuki trzymamy, zobaczysz - bedzie dobrze -
a ile warto kupic tych pieluch tetrowych? gdzies czytalam ze z 20 ???
w pon mam połowkowe (20+1) warto prosic o fotke 3d? czy za wczas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 19:15
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
-
Nawet można pieluszke podładać pod główkę dziecka jak śpi to wtedy jak uleje to na pieluszkę. Jak dziecko podnosisz do odbicia to tez mozna polozyc ma ramieniu aby Cie nie zarzygalo
A później dziecko sie slini bardzo..nawet pół roku przed wyjściem zębów. Także sie przydają
-
Pieluchy teatrowi czy flanelowe przydają sie do lekarza jak sie dziecko rozbiera daje sie na wagę by zimno nie było potem można dziecko przykryć, ja dawałam do wanienki by sie Młoda nie ślizgałam, do odbijania po jedzeniu
W sumie moga tez byc małe rzeczniczki ale pieluchy sa przydatne17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Mimi86 wrote:hej ale mialam nadrabiania
mnie dzis jakos dziwnie boli brzuch pod pepkiem z prawej strony:/ ale nie jak na okres ani nie jajnik. dziwne
Mnie tez tak czasami boli własnie z prawej strony obok pepka. Ja stwierdziłam ze to kolka jelitowa. Pochodze troche, wypiej herbatke z kopru i czasem przechodzi. A szwagierka mi powiedziała ze ją w ciązy pępek bolał jak sie male pępowina bawiło
Malaczarna wspolczuje. Mam nadzieje,ze mąż znajdzie gdzies prace niedługo. A jak on to znosi? Bo faceci sa strasznie ambitni?
Pieluchy mozna polozyc na przewijak, do wanienki, uzyc jako kocyk no i niezbedne jak sie ulewa dziecku. Ja tez czytałam, ze 10 tetry i 10 flanelowych ale moja szwagierka ma po 5 i mowi, ze starcza jej.Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
To nie wiem gdzie ja taka mądrość wyczytałam ze tych pieluch trzeba 40 :p i juz się szykowalam ze 80 sztuk kupić :p
Bellla:) lubi tę wiadomość
-
Tetrowych białych kupiłam 10 szt bo akurat taka była aukcja na allegro to takie bardzo cienkie pieluchy np do wanienki aby dziecko się nie slizgalo i do mycia dziecka, do ulewania w domu czy jak już zaczyna się slinic, 5 tetrowych kolorowych kupiłam, jak to się mówi w gości. Cienkie jak białe ale z nadrukiem np kropel czy gwiazdek autek malpek itd. A 2 flanelowe kupiłam dlatego ze one sa z grubszego materilu i dobre sa na lato np jak dziecko uśnie aby nakryć nóżki czy żeby zasłonić budle od fotelika jak będziemy wychodzić ze szpitala do auta. Do parkingu jest kawałeczek mały i nie da się podjechać pod sam szpital. Albo po prostu do wytarcia twarzy czy cos. Glownie używa się tetrowych. Nie jest ich potrzebny stos dlatego, ze pierze się je na bieżąco i bardzo szybko schna bo sa bardzo cienkie ale pomocne.
Nie kupowalam muślinowych gdyż za 3 liczą sobie od 20 zl minimum a pieluszki szybko się zużywają, mje tetrowe nie robimy się szorstkie ale ja do pranianoprocz proszku lovela uzywalam tez płynu do płukania dla dzieci.Mimi86 lubi tę wiadomość
-
hej. Ja sie dzisiaj malo odzywam bo czuje sie fatalnie...
I nie wiem czy sie czyms zatrulam czy co...
od popoludnia zaczelo mnie pobolewac brzuch z lewej strony ( tak koło watroby)
pozniej dostalam biegunki... tak nagle...
i niewiem co robic od 12 nic niezjadlam juz. Pije duzo wody zeby sie nieodwodnic przeczekam jescze noc i zobacze co jutro bedzie
ale martwie sie o moją dzidzie... -
a mnie boli prawie caly dzien
nawet nospa nie pomogla, ale nie jest to jakis duzy bol po prostu cos mnie kluje pod pepkiem na prawo.
a moze to te więzadła?maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
-
Mimi może Ci się maluch tam.wpycha? Ja tak mialam to go trochę poszturchalam paluszkiem i się przemiescil w druga stronę i ból odpuscil.
Natka kuruj się a jutro spróbuj jakiegoś sucharka zjeśćMimi86 lubi tę wiadomość
-
Ja tych muslinowych to kupie właśnie ze 3 do wycierania buzi
a dokupie tych zwykłych kilka i wybiorę te ładniejsze co zostały od synka. Bo te flanelowe to mało się zniszczyły. Ja płynu nie uzywalam..bo gdzieś wyczytałam ze im mniej chemii w praniu tym lepiej i dodatkowo podwojne plukanie a swego czasu to pralam w płatkach mydlanych
-
Fedra wrote:Ja nie nawidze prasować na szczescie mam suszarke ona robi swoje
A ja czuje że chłopak bedzie i wszyscy w koło to mówią a mi gin na usg ostatnim powiedział że dziewczynka a na poprzednim wyszedł chłopak i co terazmoże sie cos na następnej wizycie wyjaśni
Będzie tak jak u mnie na prenatalnych dziewczyna, tydzień później już chłopak(przypuszczalnie, bo na gorszym sprzęcie) i dzisiaj się potwierdził chłopakFedra, Klarcia lubią tę wiadomość