X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie, po tym jak sie uspokoilo, to twardnieje mi 3-4 razy dzienne tak na chwile.

p19uskjoy20ehkws.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unbelmished wrote:
    Malaczarna wspolczuje Ci strasznie. Moj maź pracował kiedyś w firmie która mu płaciła wypłatę w ratach 100-200 zl. Czeasem druga powinna być już a jeszcze stara nie była cala wyplacona. No i w końcu się zwolnił i pracuje już dwa lata w firmie co prawda musi dojeżdżać do drugiego miasta kawałek ale nie jest le z wyplata. Wiadomo zawsze mogłoby być lepiej ale jak zrobi nadgodziny to nie jest zle. Także niech się nie załamuje i szuka. Bedzie dobrze. Moj po studiach inz tech chemiczna i nie pracował nigdy w zawodzie bo albo dają minimalna albo nie ma ofert. Twój maz znajdzie prace tylko musisz go wspierać i popychać do działania. Moj rzucił tamta prace tylko dlatego ze dałam mu ultimatum albo rzuca prace albo ja z dzieckiem odchodzę bo szefowie się nigdy nie zmienia. I w końcu rzucił i w ciągu dwóch tygodni znalazł nowa. Twój tez znajdzie ;)
    No oby.. ale dzięki za słowa pocieszenia

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Ja miałam przez 2 dni tak dosyć często te twardnienia, nawet 10-15 razy na dzień. Zaczęłam brać magnez (2 tabletki dziennie) i ustąpiło.

Ja już miałam 4 razy, w ciągu ostatnich 40 minut.

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ale mialam nadrabiania :) mnie dzis jakos dziwnie boli brzuch pod pepkiem z prawej strony:/ ale nie jak na okres ani nie jajnik. dziwne :(
    malaczarna przykro mi ze meza zwolnili :(
    ja bede prala jakos w styczniu chyba i tez nie cierpię prasowac wrr
    oo matylda ile masz juz ciuszków, super :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Dobre pytanie :p ja też wiem ze trzeba kupić i tez oglądałam w pepco takie fajne kolorowe ale nie wiem po co one :p

Możesz zaałonić wózek, przykryc dziecko jak kocykiem jak jest lato czy jak mu się ulewa ale to zwykłe białe tetry raczej. No i moja sąsiaska no tetrową przykrywała synka w czasie kąpieli i dopiero polewali go wodą.. czyy jakoś tak :)

Nowa ok ale na dluższa męte męcząca swoim stylem bycia.. no i nie wyobrażam sobie, że jestem od kilku dni w pracy i na glos narzekam że cos jest bez sensu itd.. niby w żartach ale trochę dla mnie to nie tenteges. A jestem.jeszcze tylko jutro, ni chyba że jak jutro zadzwoniè do babki ginekolog i powie,ze we wtorek mnie nie przyjmie to wtedy jeszcze ze 2 dni w przyszlym ale nie sadze zeby byla taka potrzeba

Malaczarna wszystkie kciuki trzymamy, zobaczysz - bedzie dobrze :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile warto kupic tych pieluch tetrowych? gdzies czytalam ze z 20 ???

w pon mam połowkowe (20+1) warto prosic o fotke 3d? czy za wczas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 19:15

2r8rj48at734p213.png

• severi Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z pieluchami z tego co pamiętam przy braciach do wszystkiego, jak się karmi są pomocne, nakryć w ciepłe dni itp

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet można pieluszke podładać pod główkę dziecka jak śpi to wtedy jak uleje to na pieluszkę. Jak dziecko podnosisz do odbicia to tez mozna polozyc ma ramieniu aby Cie nie zarzygalo ;-) A później dziecko sie slini bardzo..nawet pół roku przed wyjściem zębów. Także sie przydają ;-)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy teatrowi czy flanelowe przydają sie do lekarza jak sie dziecko rozbiera daje sie na wagę by zimno nie było potem można dziecko przykryć, ja dawałam do wanienki by sie Młoda nie ślizgałam, do odbijania po jedzeniu :)
    W sumie moga tez byc małe rzeczniczki ale pieluchy sa przydatne :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • milagro Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    hej ale mialam nadrabiania :) mnie dzis jakos dziwnie boli brzuch pod pepkiem z prawej strony:/ ale nie jak na okres ani nie jajnik. dziwne :(

Mnie tez tak czasami boli własnie z prawej strony obok pepka. Ja stwierdziłam ze to kolka jelitowa. Pochodze troche, wypiej herbatke z kopru i czasem przechodzi. A szwagierka mi powiedziała ze ją w ciązy pępek bolał jak sie male pępowina bawiło ;)

Malaczarna wspolczuje. Mam nadzieje,ze mąż znajdzie gdzies prace niedługo. A jak on to znosi? Bo faceci sa strasznie ambitni?

Pieluchy mozna polozyc na przewijak, do wanienki, uzyc jako kocyk no i niezbedne jak sie ulewa dziecku. Ja tez czytałam, ze 10 tetry i 10 flanelowych ale moja szwagierka ma po 5 i mowi, ze starcza jej.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam zwykle pieluchy tetrowe i flanelowe..i one po ktoryms praniu byly szorskie. Teraz kupie muslinowe bo są bardziej miękkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 19:29

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiem gdzie ja taka mądrość wyczytałam ze tych pieluch trzeba 40 :p i juz się szykowalam ze 80 sztuk kupić :p

Bellla:) lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• unbelmished Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tetrowych białych kupiłam 10 szt bo akurat taka była aukcja na allegro to takie bardzo cienkie pieluchy np do wanienki aby dziecko się nie slizgalo i do mycia dziecka, do ulewania w domu czy jak już zaczyna się slinic, 5 tetrowych kolorowych kupiłam, jak to się mówi w gości. Cienkie jak białe ale z nadrukiem np kropel czy gwiazdek autek malpek itd. A 2 flanelowe kupiłam dlatego ze one sa z grubszego materilu i dobre sa na lato np jak dziecko uśnie aby nakryć nóżki czy żeby zasłonić budle od fotelika jak będziemy wychodzić ze szpitala do auta. Do parkingu jest kawałeczek mały i nie da się podjechać pod sam szpital. Albo po prostu do wytarcia twarzy czy cos. Glownie używa się tetrowych. Nie jest ich potrzebny stos dlatego, ze pierze się je na bieżąco i bardzo szybko schna bo sa bardzo cienkie ale pomocne.
    Nie kupowalam muślinowych gdyż za 3 liczą sobie od 20 zl minimum a pieluszki szybko się zużywają, mje tetrowe nie robimy się szorstkie ale ja do pranianoprocz proszku lovela uzywalam tez płynu do płukania dla dzieci.

Mimi86 lubi tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Ja sie dzisiaj malo odzywam bo czuje sie fatalnie...

I nie wiem czy sie czyms zatrulam czy co...

od popoludnia zaczelo mnie pobolewac brzuch z lewej strony ( tak koło watroby)
    pozniej dostalam biegunki... tak nagle...

i niewiem co robic od 12 nic niezjadlam juz. Pije duzo wody zeby sie nieodwodnic przeczekam jescze noc i zobacze co jutro bedzie :/

ale martwie sie o moją dzidzie...

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie boli prawie caly dzien :/ nawet nospa nie pomogla, ale nie jest to jakis duzy bol po prostu cos mnie kluje pod pepkiem na prawo.
    a moze to te więzadła?

2r8rj48at734p213.png

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli ostatnio brzuch, ale zauważyłam, że dużo z nas narzeka ostatnio na bóle brzucha, więc może to taki etap i to normalne?

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi może Ci się maluch tam.wpycha? Ja tak mialam to go trochę poszturchalam paluszkiem i się przemiescil w druga stronę i ból odpuscil.
    Natka kuruj się a jutro spróbuj jakiegoś sucharka zjeść :/

Mimi86 lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tych muslinowych to kupie właśnie ze 3 do wycierania buzi ;-) a dokupie tych zwykłych kilka i wybiorę te ładniejsze co zostały od synka. Bo te flanelowe to mało się zniszczyły. Ja płynu nie uzywalam..bo gdzieś wyczytałam ze im mniej chemii w praniu tym lepiej i dodatkowo podwojne plukanie a swego czasu to pralam w płatkach mydlanych ;-)

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ja nie nawidze prasować na szczescie mam suszarke ona robi swoje ;)

A ja czuje że chłopak bedzie i wszyscy w koło to mówią a mi gin na usg ostatnim powiedział że dziewczynka a na poprzednim wyszedł chłopak i co teraz :D może sie cos na następnej wizycie wyjaśni :)

Będzie tak jak u mnie na prenatalnych dziewczyna, tydzień później już chłopak(przypuszczalnie, bo na gorszym sprzęcie) i dzisiaj się potwierdził chłopak :-D

Fedra, Klarcia lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka kupila 40 pieluszek i pierze je co 2-3 dni bo jej córka tak bardzo ulewa że ich tak duzo zużywa. Ale kazde dziecko jest inne. Zawsze można dokupić :)

hchy43r8kkymthav.png
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ