MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to zależy od dziecka jak dużo ulewa. Moja ulewala dużo ale poszłam do lekarza dostała syropek na refluks i podawałam delicol i ulewania bardzo się zmniejszyły do raptem 2 dziennie. Ale każde dziecko jest inne i wszystko można dokupić. Na cale szczęście nie musimy już stacw kolejkach z kartkami czy wprowadzać od rodziny zza wielkiej wody
-
Ale ciężko was nadrobic czytam i czytam i czytam mąż wrócił wiec zaległości sobie zrobiłam pieluchy są bardzo przydatne ale myske że po 10 wystarczy, flanelowych to nawet mniej. Chwila moment i można dokupić. Juz za prawie tydz bede niala wizytę jak bedzie dobrze to zaczne coś kupować tak sobie obiecałam że juz uwierzę. Wychodzi na to że to ja mam największy brzuch...na wysokosci pepka 103 cm a przed ciazami plasciutki brzuszek ale moze u mnie to inna historia. Nie ważne ja tam go uwielbiam niech rośnie duzy okraglutki
-
nataliad wrote:U mnie obwód brzucha 94
Anushka super ubranko ja tez czekam na przesyłki z alie, zamówiłam kilka rzeczy. Pokaze Wam jak przyjdą.
Co do prania to też zacznę pewnie jakoś po nowym roku. Tez kupiłam te kapsułki Lovela z biedronki. Na początku mam zamiar używać Loveli a potem może Dzidziuś. Córce kupowałam różne proszki dla dzieci i pomimo ze miała AZS to jej żadne nie uczulały.
A ja wczoraj bylam w KiKu. Kupilam jedne body na 62 i komplecik na 56. Bardzo duży wybór ubrań mieli w rozmiarze 50 i od razu pomyślałam o Twoich bliźniakach Matylda i ceny też nieduże, coś jak w pepco. A body z bawełny organicznej więc się opłaca.
nataliad lubi tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:a ile warto kupic tych pieluch tetrowych? gdzies czytalam ze z 20 ???
Mimi86 lubi tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
Hej dziewczyny
u mnie 20 tydzień leci , a już mam skierowanie na glukozę .
Jutro idę na 7 rano ... nie wiem jak to przeboleje ...po słodkim mam `kapcia` zawsze - będę się modlić, abym tylko nie puściła pawia ;o
z Elizą dałam radę, bo w sumie słodkie zajadałam ,ale nie wiem jak to jutro będzie. -
Ewa wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82d10ea02984.jpg
Kochana nie przejmuj się! Ja tez mam wrazenie ze u mnie tez wszyscy wypatruja wielkiego brzucha. Zwlaszcza jak ktos mnie nie widzial jakis czas to widze ze patrzy mi na brzuch ;P Mam raczej wielkoscia podobny do Ciebie moze ciut wiekszy (ale tez jestem juz dalej tygodniami). Gdzie sie kupuje takie piekne uzywane spodnie z hm? Ja sie zakochalam w spodniach z hm w sklepie ale 149zl to mi sie nie podoba... A za uzywanymi przewertowalam pol neta i nic nie ma :'( Albo nie moj rozmiar albo nie rurki...
NADRABIAŁAM WAS CALY DZIEŃ!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 20:45
11.02.2016r Aniołek
-
nick nieaktualnyMy mieliśmy 2 flanelowe i używaliśmy tylko jako podkład na przewijak, ew. brałam do lekarza na badania też jako podkład. Tetry mieliśmy 20 sztuk przy każdym, bo u nas ulewajaco-chlustające, żadne syropy, kleiki i inne pomagały tak już miały i trzeba było to przetrwać po prostu.
A pranie osobno dla maluchów zawsze były co 1-2 dzień.
Orianaa, trzymam kciuki, mnie to czeka za 2 tygodnie
Słyszłam, że podobno robią teraz glukozę cytrynową i po zmieszaniu z wodą gazowaną smakuje całkiem dobrze -
Anita12 wrote:A ja się ciągle martwię czy ten Polprazol w ciąży jest bezpieczny. Marrtusia, Tobie lekarz mówił, że bezpieczny? Na jednej stronie przeczytałam złe rzeczy na temat jego wpływu na płód i się wystraszyłam. A ta moja doktorowa od siedmiu boleści nie była zbyt pewna. A może ktoś jeszcze coś wie?
Anita ja Ci napisze co moj lekarz mowi... zadne leki w ciazy nie sa wskazane,poza kwasem foliowym bo tak naprawde to dopiero po kilkunastu, kilkudziesieciu latach mozna czasem zobaczyc skutki, ale jak to on powiedzial, sa sytuacje w ktorych wybiera sie mniejsze zlo i kiedy te leki wlasnie sa tym mniejszym zlem, badz dobrej mysliAnita12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwa przeciez to normalny brzuch ciążowy. Chudsze widzialam do 23 tyg
Ja jestem egoistka i maleństwu nic nie kupilam tylko dla siebie wszystko - poduszkę, spodnie, legginsy . Poczekam już na płeć wtedy bede wiedziała co nam potrzeba, bo wiele rzeczy dostaniemy niezależnie od płci.
-
anuschka wrote:Crisperss ja tak samo czułam że będzie dziewczynka i się sprawdziło
Klarcia taak maltańczyk
Kropka pisz częściej! Brakuje nam tu Ciebie :*
Malaczarna bardzo mi przykro... nie ma nawet możliwości żeby wrócił na poprzednie stanowisko?
Umieram dziś na ból głowy i obiadem podzieliłam się z toaletą... (
-
O matko, ile już tego masz pełen podziw
-
Magda86_0309 jak nas czytasz to przyjmij mnie do przyjaciółek bo sprawę mam
-
m@rtynka wrote:Będzie tak jak u mnie na prenatalnych dziewczyna, tydzień później już chłopak(przypuszczalnie, bo na gorszym sprzęcie) i dzisiaj się potwierdził chłopak
Martynka a w którym tygodniu robiłaś usg genetyczne? Jak robi się w 11-12 tc to nuby mogą się podnieść jeszcze. Ale w 13 tc to już prawdopodobieństwo prawidłowej płci jest duże wg tej teorii nuba.