X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni miałam takie uczucie jakby mi bąbelki powietrza w brzuchu pękały, ale że u mnie to pierwsza ciąża i jeszcze wczesny etap to nie biorę tego za ruchy.
    Na razie skłaniam się ku jakimś akcjom gastrycznym, chociaż dziwnie bo to po różnych stronach czułam...
    Trochę to zastanawiające, ale może już ruchy...byłoby fajnie...

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Dziewczyny, potrzebuję Waszej rady/ wsparcia cokolwiek.
    Odebrałam właśnie wyniki morfologii i moczu i niektóre wskaźniki są złe.
    Jeśli miałyście podobnie, bardzo proszę o komentarz.
    Morfologia:
    Hematokryt: 36,6 % (norma od 37-50)
    P-LCR: 49% (NORMA 13,0 - 43,0)
    cała reszta dobra

Mocz:
    W badaniu ogólnym ok
    W osadzie:
    nabłonki płaskie: b.liczne
    leukocyty: 4-6 (0-5)
    erytrocyty: pojedyncze
    flora bakteryjna: mierna
    pasma śluzu: liczne

Wizytę mam w poniedziałek, staram się nie denerwować ale nie wiem czy mi się uda a nie chcę czytać głupot w necie i się zamartwiać. Dzięki!

Nie stresuj się ją kiedyś miałam gorsze wyniki i lekarz nic nie mówił.. W ciąży nie będzie idealnie, a na mocz polecam zurawinke, do pn już niedaleko nie ma się co zamartwiac ;)

U mnie dziś gołąbki i piergi z serem do wyboru bo żadnej ryby w zamrażarce nie mam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 14:09

Angie 232 lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Oooooo! Kiedys tu pytalam czy ktos czuje takie przekrecanie! U mnie teraz rzadziej sie to zdarza ale mialam tak! Takie wlasnie niezbyt przyjemne jakby ktos macice przekrecal na druga strone ;P
    Wiesz ja tak mam w kazdej z ciaz takie jakby no zaprzeproszeniem wnetrznosci az mi przekrecalo ale to normalne pytalam lekarki to dziecko tak sie uklada rozpycha i boli czasem zaboli zakłóje, tu tak szybko wszystko jest pisane ze ja nie nadazam czasem z czytaniem nie widziałam Twojego postu;))

Paolina91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie różnie, w zależności jak się księżniczka ułoży :)
    Raz jest nisko, koło wzgórka, a raz jest wysoko nad pępkiem. Ogólnie jak się dotykam to wydaje mi się, że macica jest już 3 palce nad pępkiem :/

• misia_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Milagro a ty co odgapiasz cholerka jasna ciasna hahhahahaa pstrag pieczony..z ryzem i surowka u mnie ;;)

Mmm pstrąg pycha, ja piekne go zawsze w całości razem z lebkiem dużo przypraw i cytryny mniam :D

Magdzia88 lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moczem bym sie nie martwiła najlepiej powtórzyć jesli Cie to martwi...
    A hematokryt jest tylko ciut poniżej normy może byc niski jesli np za duzo wody pijesz ;) lekarz na pewno zaleci powtórkę i jesli nadal bedzie za niski zleci dodatkowe badania...

Ja czuje ruchy od jakiegoś czasu w dole brzucha wiem np kiedy mi sie dziecię przemieściło z prawej na lewa stronę i kiedy sie rozpycha :)

Angie 232 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • milagro Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    oj zjadłabym taką rybkę...

Za mną juz pstrąg chodzil kilka tygodni az wczoraj sie trafil w sklepie i dzis zrobiłam ;)

U mnie ruchy to takie smyranie, czuje jak ktos by szczoteczką mi zamiatał czasem bardzo nisko przy pachwinie a czasem troche ponizej pępka. Ogolnie to ja mam wrazenie ze to moje dziecie jest gdzies z tyłu bo jak dotkne brzucha to nic nie czuje i brzuch tez mi nie faluje. Takze u mnie metoda na Ala Bunddy jeszcze sie nie sprawdzi :D

Magdzia88 lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko, jeśli chodzi o kocyki. Bardzo mi się podobają kocyki firmy minky. Czytałam, że jak jest noworodek, to nie trzeba kołderki do łóżeczka, tylko właśnie kocyk. Czy maluszkowi nie będzie za zimno? Do wózka też taki fajny kocyk by był.

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    wydaje mi się, że próbka była dobra, bo się umyłam wcześniej i ten mocz trochę uleciał i dopiero do kubka. To będzie mój najdłuższy weekend chyba w oczekiwaniu na lekarza ...
    moim zdaniem mam infekcję, tylko albo to będą drogi moczowe albo ginekologiczną. Piję od około tygodnia żurawinę, więc chyba słabo działa na mnie.
    Liczę tylko na to, że to nie anemia, bo boję się zniszczonych zębów, zobaczymy.
    P.S No i teraz sikam już niemalże co 10 min... ech- ta siła perswazji..

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Mam pytanko, jeśli chodzi o kocyki. Bardzo mi się podobają kocyki firmy minky. Czytałam, że jak jest noworodek, to nie trzeba kołderki do łóżeczka, tylko właśnie kocyk. Czy maluszkowi nie będzie za zimno? Do wózka też taki fajny kocyk by był.
    Ja kocyki z minky kupiłam jako pierwsze takie grubsze na zimę jak sobie położyłam na kolanach to tak grzeją fajnie ze napewno maluchom nie będzie zimno i mogą służyć za miekki rożek.

ewa81 lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no te minky są piękne... ja na pewno jakiś kupię tylko myślę właśnie czy taki zwykły czy taki z grubszym wypełnieniem

ewa81 lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba ze dwa by trzeba było kupić, jeden do łóżeczka a drugi do wózka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 14:55

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 właśnie też miałam o to zapytać, czy jeden do wózka i drugi do łóżeczka :). Nie wiedziałam, że są grubsze i cieńsze kocyki z tej firmy

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wertując stronę Empiku natrafiłam na chyba fajną książkę, przynajmniej po przeczytaniu wstępu, który był na stronie.
    "Nieperfekcyjna mama"

Czytałyście może?? bo zastanawiam się nad kupnem...

http://www.empik.com/nieperfekcyjna-mama-dydzik-anna,p1126356738,ksiazka-p

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocykami to się nie ma co przejmować kupić jeden grubszy drugi cienszy bo pewnie i tak jak goście do dzidka będą przychodzić to większość kupi kocyk :P moja kuzynka dostała 7 sztuk :D

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:

Generalnie minky to nie nazwa firmy tylko nazwa tkaniny z której szyte są kocyki.
    Ale ta tkanina jest bardzo przyjemna w dotyku i ciepła i można dostać kocyki w różnej konfiguracji (dwustronne minky, minky+bambus, minky+ bawełna, itd) dodatkowo każda wersja może być z ociepliną lub bez. :) Jest w czym wybierać.

ewa81, kr0pka lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :). Klarcia rzeczywiście jest w czym wybierać - kolory, wzory. Piękne są :)

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    malaczarna07 właśnie też miałam o to zapytać, czy jeden do wózka i drugi do łóżeczka :). Nie wiedziałam, że są grubsze i cieńsze kocyki z tej firmy
    Ja kupiłam narazie po jednym na dziecko z minky i kupię jeszvze zwykle tez po jednym a potem to wyjdzie w praniu :)

ewa81 lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    malaczarna07 nawet nie pomyślałam, że nogi mogą mi spuchnąć. Oby nie :).
    Ostatnio kupiłam nowy biustonosz, ale taki miękki, bez fiszbinów, bo ku mojej radości, piersi urosły - zawsze miałam małe piersi i kupowałam biustonosze ze sztywnymi miskami czy typu push up.
    Nieraz w brzuchu mam uczucie jakby pluskanie, nie umiem tego określić. A jak leżę na plecach, to czasem mam takie wybrzuszenie po prawej stronie, które jest dość wyczuwalne ręką :)
    Spuchnąć jak spuchnąć ale w ciąży stopa rośnie. Ja miałam przed pierwszą ciążą numer 36 a teraz 37/ 38. Po ciąży oczywiście już tak zostaje. Boję się, że znów mi urośnie :(

ewa81 lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda Ty masz bliźniaki:), podziwiam :), nie wiem czy dałabym radę naraz z dwójką dzieci :). Masz już wybrany wózek dla chłopców?

MatyldaG lubi tę wiadomość

‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ