MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od kilku dni miałam takie uczucie jakby mi bąbelki powietrza w brzuchu pękały, ale że u mnie to pierwsza ciąża i jeszcze wczesny etap to nie biorę tego za ruchy.
Na razie skłaniam się ku jakimś akcjom gastrycznym, chociaż dziwnie bo to po różnych stronach czułam...
Trochę to zastanawiające, ale może już ruchy...byłoby fajnie... -
Angie 232 wrote:Dziewczyny, potrzebuję Waszej rady/ wsparcia cokolwiek.
Odebrałam właśnie wyniki morfologii i moczu i niektóre wskaźniki są złe.
Jeśli miałyście podobnie, bardzo proszę o komentarz.
Morfologia:
Hematokryt: 36,6 % (norma od 37-50)
P-LCR: 49% (NORMA 13,0 - 43,0)
cała reszta dobra
Mocz:
W badaniu ogólnym ok
W osadzie:
nabłonki płaskie: b.liczne
leukocyty: 4-6 (0-5)
erytrocyty: pojedyncze
flora bakteryjna: mierna
pasma śluzu: liczne
Wizytę mam w poniedziałek, staram się nie denerwować ale nie wiem czy mi się uda a nie chcę czytać głupot w necie i się zamartwiać. Dzięki!
Nie stresuj się ją kiedyś miałam gorsze wyniki i lekarz nic nie mówił.. W ciąży nie będzie idealnie, a na mocz polecam zurawinke, do pn już niedaleko nie ma się co zamartwiac
U mnie dziś gołąbki i piergi z serem do wyboru bo żadnej ryby w zamrażarce nie mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 14:09
Angie 232 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaolina91 wrote:Oooooo! Kiedys tu pytalam czy ktos czuje takie przekrecanie! U mnie teraz rzadziej sie to zdarza ale mialam tak! Takie wlasnie niezbyt przyjemne jakby ktos macice przekrecal na druga strone ;P
Paolina91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magdzia88 wrote:Milagro a ty co odgapiasz cholerka jasna ciasna hahhahahaa pstrag pieczony..z ryzem i surowka u mnie ;
Mmm pstrąg pycha, ja piekne go zawsze w całości razem z lebkiem dużo przypraw i cytryny mniamMagdzia88 lubi tę wiadomość
-
Moczem bym sie nie martwiła najlepiej powtórzyć jesli Cie to martwi...
A hematokryt jest tylko ciut poniżej normy może byc niski jesli np za duzo wody pijeszlekarz na pewno zaleci powtórkę i jesli nadal bedzie za niski zleci dodatkowe badania...
Ja czuje ruchy od jakiegoś czasu w dole brzucha wiem np kiedy mi sie dziecię przemieściło z prawej na lewa stronę i kiedy sie rozpychaAngie 232 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
malaczarna07 wrote:oj zjadłabym taką rybkę...
Za mną juz pstrąg chodzil kilka tygodni az wczoraj sie trafil w sklepie i dzis zrobiłam
U mnie ruchy to takie smyranie, czuje jak ktos by szczoteczką mi zamiatał czasem bardzo nisko przy pachwinie a czasem troche ponizej pępka. Ogolnie to ja mam wrazenie ze to moje dziecie jest gdzies z tyłu bo jak dotkne brzucha to nic nie czuje i brzuch tez mi nie faluje. Takze u mnie metoda na Ala Bunddy jeszcze sie nie sprawdziMagdzia88 lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
nick nieaktualnyMam pytanko, jeśli chodzi o kocyki. Bardzo mi się podobają kocyki firmy minky. Czytałam, że jak jest noworodek, to nie trzeba kołderki do łóżeczka, tylko właśnie kocyk. Czy maluszkowi nie będzie za zimno? Do wózka też taki fajny kocyk by był.
-
Dzięki dziewczyny
wydaje mi się, że próbka była dobra, bo się umyłam wcześniej i ten mocz trochę uleciał i dopiero do kubka. To będzie mój najdłuższy weekend chyba w oczekiwaniu na lekarza ...
moim zdaniem mam infekcję, tylko albo to będą drogi moczowe albo ginekologiczną. Piję od około tygodnia żurawinę, więc chyba słabo działa na mnie.
Liczę tylko na to, że to nie anemia, bo boję się zniszczonych zębów, zobaczymy.
P.S No i teraz sikam już niemalże co 10 min... ech- ta siła perswazji..Szczęśliwa mama Zuzi -
ewa81 wrote:Mam pytanko, jeśli chodzi o kocyki. Bardzo mi się podobają kocyki firmy minky. Czytałam, że jak jest noworodek, to nie trzeba kołderki do łóżeczka, tylko właśnie kocyk. Czy maluszkowi nie będzie za zimno? Do wózka też taki fajny kocyk by był.
ewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja właśnie wertując stronę Empiku natrafiłam na chyba fajną książkę, przynajmniej po przeczytaniu wstępu, który był na stronie.
"Nieperfekcyjna mama"
Czytałyście może?? bo zastanawiam się nad kupnem...
http://www.empik.com/nieperfekcyjna-mama-dydzik-anna,p1126356738,ksiazka-p -
ewa81 wrote:Mam pytanko, jeśli chodzi o kocyki. Bardzo mi się podobają kocyki firmy minky. Czytałam, że jak jest noworodek, to nie trzeba kołderki do łóżeczka, tylko właśnie kocyk. Czy maluszkowi nie będzie za zimno? Do wózka też taki fajny kocyk by był.
Generalnie minky to nie nazwa firmy tylko nazwa tkaniny z której szyte są kocyki.
Ale ta tkanina jest bardzo przyjemna w dotyku i ciepła i można dostać kocyki w różnej konfiguracji (dwustronne minky, minky+bambus, minky+ bawełna, itd) dodatkowo każda wersja może być z ociepliną lub bez.Jest w czym wybierać.
ewa81, kr0pka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ewa81 wrote:malaczarna07 właśnie też miałam o to zapytać, czy jeden do wózka i drugi do łóżeczka
. Nie wiedziałam, że są grubsze i cieńsze kocyki z tej firmy
ewa81 lubi tę wiadomość
-
ewa81 wrote:malaczarna07 nawet nie pomyślałam, że nogi mogą mi spuchnąć. Oby nie
.
Ostatnio kupiłam nowy biustonosz, ale taki miękki, bez fiszbinów, bo ku mojej radości, piersi urosły - zawsze miałam małe piersi i kupowałam biustonosze ze sztywnymi miskami czy typu push up.
Nieraz w brzuchu mam uczucie jakby pluskanie, nie umiem tego określić. A jak leżę na plecach, to czasem mam takie wybrzuszenie po prawej stronie, które jest dość wyczuwalne rękąewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny