X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Paolina91 - melduję, że dziś kalendarz belly wybił nam równe 50% :) Robi się ciekawie!

Nooooo faktycznie! (ktos tu mi podpowidzal zeby kopiowac link od udostepniania wykresu i wtedy moge podgladac te procenty). Jutro zaczynamy 21 tydz!! Cos mi ten czas chyba przyspieszyl... Robi sie powaznie ;P

MatyldaG, Magdzia88, Fedra, chloet lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej na szybko z komórki, bo już po połówkowym a czekamy w kolejce do odebrania paszportu.

Wszystko ok, przepływy, kończyny serce itp w normie, wazy 312g, doktor nie kazał sie martwic i uff, serce tętno 140 więc super.
    Synus ;) co kompletnie mnie zaskoczyło bo czułam dziewczynkę.
    Mięśniak nie urósł od poprzedniego razu, ma 9cm ale jest w samym środku wyjścia z kanału rodnego. Jak się nie przemiesci, co raczej wątpliwe ale może się zdarzyć - to tylko cesarka bo będzie przeszkadzać dziecku w wyjściu, po prostu zasłaniając je całkiem.

Kiedy ja Was nadrobie??? ;)

Matko, nie macie pojęcia jaka jestem szczęśliwa ;) Mina męża bezcenna na wieść,że to junior ;)

misia_, MatyldaG, anuschka, malaczarna07, Klarcia, julllla, fantasmagoriia, befra, okano1, Paolina91, Vaina, m@rtynka, czirisz, severi, Anita12, milagro, PetitQa, Marynia991, Angie 232, Fedra, chloet, Marrtusia, Czarnuszka, kr0pka, nataliad, Mimi86, taka_ja, Kaśku lubią tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

U mnie w końcu słoneczko wyszło i nie pada, ale zimno. Rano mąż jadąc do pracy musiał skrobać szyby w aucie.
    Dziś zrobiłam większość porządków, żeby jutro już nie robić. Pewnie mąż mnie za to zabije :P
    Przed chwilą zrobiłam tosty z serem, szynką, papryką i cebulą. Pychota :). Największy apetyt mam popołudniu do wieczora. Mogłabym cały czas coś jeść i niestety to nie zawsze są zdrowe rzeczy.
    Fajnie się Was czyta, można dowiedzieć się różnych rzeczy np ile mniej więcej kupić pieluszek tetrowych.
    Befra brzuszek masz superowy :)

befra, okano1, Fedra lubią tę wiadomość

• anuschka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane co polecacie dziś na obiad? :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zamiar upichcic piers z indyka z sosem smietanowo pieczarkowym :P i jakas suroweczka dobra do tego :P

anuschka, ewa81 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj idę do mamusi na obiad i będą kopytka z sosem i miąskiem...
    mały mnie puka..

MatyldaG, Magdzia88, ewa81, severi lubią tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wychowana tak, że w piątki się nie je mięsa, więc u mnie na obiad zupka kalafiorowa i ziemniaczki z rybka.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie w ciazy ryby takie do obiadu nie przechodza przez gardlo ;/ a wczesniej strasznie lubilam. Jedynie co sledzie to pochlaniam spore ilosci

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany jak Ci dobrze zjadla bym kopytka nie chce.mi sie robic Ewa ja tosty tez wciagnelam chyba z 3 takie dobre.Ja tez ciagle cos.podjadam:) Ja mam piersi z indyka w sosie pieczarkowym i kasze jeczmienna plus buraczki tarte ale nikomu sie nie chce obiadu i zjedlismy tosty maz pizze;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 12:55

ewa81 lubi tę wiadomość

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie cie pukaaa? Duzo ponizej pepka?

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Też tak myślę każda pisze ze taka gruba a potem na zdjęciu fajne kształty figurka tylko brzuszek ciążowy :p
    A dzieki dziewczyny bardzo mi miło ja tak siebie całe życie widze jako otyłą;) dzieki za podpowiedź takze co do zdjec jak wrzucac zaraz sobie zapisze Twój sposób;))

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejj, nie było mnie trzy dni i nie jestem w stanie Was nadrobić :(

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    A gdzie cie pukaaa? Duzo ponizej pepka?

duuużo poniżej pępka.. wcześniej też szukałam poniżej pępka ale wyżej niż mały rzeczywiście siedzi. ostatnio to sama się z siebie śmieję, bo wieczorami siedzę jak Al Bundy (pamiętacie go?) - leżę z ręką w spodniach (tak jak on) :) bo poluję na ruchy hihi

anuschka, m@rtynka, Magdzia88, milagro, Klarcia, Fedra, chloet, kr0pka, taka_ja lubią tę wiadomość

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzisiaj rano na badaniach , pojechalam o 7:55 bo od 8:00 i bylam juz 4 hahaha:-) przelozyli mi wizyte z wtorku na poniedzialek ale niestety na mega kiepska godzine bo 17 :/ mam dzwonic okolo 14:00 moze mnie przyjmie przed innymi pacjentakmi czyli okolo 14:30

Karolina12345
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Wiecie co....od wczoraj zgage mam kuwaaaaaaaaaaa !
    Ja mialam zgage raz, ale ledwo mogłam wytrzymać. Pomogła mi orbit zielona miałam w drażetkach.

Od kilku dni zwracam śniadania z powrotem :(. Pomaga mi cola, to chociaż część zostaje w żołądku i nie powala mnie tak.

U nas ruchy tez coraz czestsze tak z dwa razy dziennie. Wczoraj po obiedzie było widać nawet na brzuchu małe wybrzuszenia milosc.gif. Jestem dużo spokojniejsza, bo czasami mam wrażenie, że brzuch mam miekki jakby zwykly spożywczak, ale wiem wtedy, że jest ok :). Co lepsze troche szok, bo coraz to wszystko bardziej realne jak uswiadomie sobie jak dziecko jest juz duze zdziwko.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 13:09

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    duuużo poniżej pępka.. wcześniej też szukałam poniżej pępka ale wyżej niż mały rzeczywiście siedzi. ostatnio to sama się z siebie śmieję, bo wieczorami siedzę jak Al Bundy (pamiętacie go?) - leżę z ręką w spodniach (tak jak on) :) bo poluję na ruchy hihi

Haha :-D. Ja wyglądam tak samo tylko mam dwie ręce w spodniach :-D ;-)

Klarcia lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem, kiedy poczuję ruchy synka :), moja gin mówiła, że do 22 tyg ciąży mogę jeszcze ich nie odczuć.
    Mężowi dziś ziemniaczki pokroję w ćwiartki, usmażę na oleju i do tego maślanka, pewnie też na to się skuszę :)
    Malaczarna07 widzę, że już macie wybrane imię dla synka :)
    Brzuszek mam malutki, jest widoczny - zależy co ubiorę na górę, na razie się mieszczę w moje dżinsy, ale pewnie za jakiś czas będę musiała też kupić z takim szerokim pasem. Mnie martwi, czy w zimie dam radę zapiąć płaszcz zimowy, bo szkoda mi kupować nowy płaszcz w większym rozmiarze na 2,3 miesiące.

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Haha :-D. Ja wyglądam tak samo tylko mam dwie ręce w spodniach :-D ;-)
    ja też czasem daje na dwie ręce... :P

czirisz, Klarcia, m@rtynka, okano1 lubią tę wiadomość

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Może podjadę sobie do biedry je podotykac :) w pepco podobna cena ciekawe które byłyby przyjemniejsze
    Ja w poprzedniej ciąży kupiłam różowy kocyk w Pepco i jedynie co, to troszkę wyblakł. No ale ma już 2,5 roku.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    Tez cos mi sie wydWalo ze sie rusza...ale nie wiem...i tez duzoooo ponizej pepka...i stwierdzilam ze to za nisko ze gdzies pod pepkiem np na 2 palce.... Hm...moze to juz malec??????????

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 662 663 664 665 666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ