X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Eleganckii;)
    dzięki>)) nie umiem inaczej wrzucić podpowiedzcie jak wy wrzucacie zdjęcia

• Bellla:) Znajoma

Wysłany: 14 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Fedra ja mam to właśnie tak mniej więcej podzielone na miesiące. W tym planuje kupić kocyki i ręczniki, podgrzewacz do butelek i może laktator, w listopadzie wanienke ze stojakiem i materace do łóżeczka, i pewnie kolejna pake pierdol, w grudniu łóżeczka i cześć kosmetyków. W styczniu chyba a dopiero wózek. Chyba ze na olx wcześniej będzie coś ciekawego. Foteliki tez chcemy z olx ostatnio mąż oglądał i jest tego od cholery także pewnie też listopad - grudzień się kupi. Zrobię Wam potem focie szafy dla maluchów bo ostatnio juz tam trochę ukladalam mimo że wszystko jeszcze przed praniem :p
    Elektroniczna nianie mamy obiecana od jednych znajomych a kolderki z ochronkami na lozeczka i baldachimem od drugich także tego nie kupuje.

Troszkę mnie tu nie było , musiałam zmienić konto maila itp. , poniewaz nie chciało mi wchodzic :( MatyldaG. - ja planuję zrobić to samo, podzielic na miesiące, myślę, że jest to jak najbardziej rozsądna decyzja :) ja tezposzukuję wózka bliżniaczego , potrzebuję jakiś wytrzymały i na wertepy dobry, na jaki Ty się zdecydowałaś ?:(

bellla:)
  • chloet Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 - melduję, że dziś kalendarz belly wybił nam równe 50% :) Robi się ciekawie!

Jak u Was ruchy dzieciątek? U mnie pojawiły się w 18tc, a teraz są już mega wyraźne i częste. Lubię tę nową formę komunikacji z moim brzuchem :)

MatyldaG, Klarcia, Anita12, Paolina91, severi, anuschka, czirisz, Fedra, taka_ja lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czuje od 16 tc ale to moja trzecia ciąża dlatego w 1 i 2 koło 20 tc czułam dopiero:)

chloet, Fedra lubią tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okano ja wchodzę na postimage.org tam ładuje zdjęcie i wklejam linka miniatura na forum. Fajny brzusio :)
    Mi też lekarz mówił ze ok 2 tygodnie i powinny być ruchy. Ja wcześniej czułam jakieś te bulgotanie teraz od dwóch dni takie bardziej pukanie ale to nie jest regularne i mało ich jest tak na dobę. Nie wiem czy tak ma być czy to się dopiero rozkręci?

okano1 lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

Wysłany: 14 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    To nie wiem gdzie ja taka mądrość wyczytałam ze tych pieluch trzeba 40 :p i juz się szykowalam ze 80 sztuk kupić :p

mi koleżanka powiedziała , żę dla dwójki to conajmniej 60muszę- załamałam się normalnie :(

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okano- super! chyba Ty też pisałaś, że jesteś "taka gruba" a ja tu "grubości z otyłości" nie widzę, tylko kobietę prawie w połowie ciąży :) z resztą, wszystkie przesadzacie z tą nadwagą :P

okano1 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellla:) wrote:
    Troszkę mnie tu nie było , musiałam zmienić konto maila itp. , poniewaz nie chciało mi wchodzic :( MatyldaG. - ja planuję zrobić to samo, podzielic na miesiące, myślę, że jest to jak najbardziej rozsądna decyzja :) ja tezposzukuję wózka bliżniaczego , potrzebuję jakiś wytrzymały i na wertepy dobry, na jaki Ty się zdecydowałaś ?:(
    Wybraliśmy jak na razie bebetto 42 jeden z mniejszych i dobre ma kolka noni cena nie zabija.

Bellla:) lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Okano- super! chyba Ty też pisałaś, że jesteś "taka gruba" a ja tu "grubości z otyłości" nie widzę, tylko kobietę prawie w połowie ciąży :) z resztą, wszystkie przesadzacie z tą nadwagą :P
    Też tak myślę każda pisze ze taka gruba a potem na zdjęciu fajne kształty figurka tylko brzuszek ciążowy :p

Angie 232 lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co....od wczoraj zgage mam kuwaaaaaaaaaaa !

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Ja wczoraj byłam w biedronce, ale ciuszki były dopiero od rozmiaru 74, a kocyki były brzydkie. Nie było takich jak Twoj Anita tylko takie jakies grube jak z owcy. Twój jest ładny ;) No i poduszek u nas tez nie było.
    Te grube też były i cieńsze Disneya różowe, żółte. Te żółte były z Kubusiem Puchatkiem a różowe z konikami.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Te grube też były i cieńsze Disneya różowe, żółte. Te żółte były z Kubusiem Puchatkiem a różowe z konikami.
    a za ile te kocyki i jaki maja wymiar?

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Wiecie co....od wczoraj zgage mam kuwaaaaaaaaaaa !

u mnie też od kilku dni, ale pojawia się jakoś wieczorem / na noc

rqkqj11.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    a za ile te kocyki i jaki maja wymiar?
    25,00 zł te cieńsze, ten który ja mam, a wymiar 102/76

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    25,00 zł te cieńsze, ten który ja mam, a wymiar 102/76
    Może podjadę sobie do biedry je podotykac :) w pepco podobna cena ciekawe które byłyby przyjemniejsze

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• misia_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    U mnie było dość dużo, wiec może u Ciebie już wykupione albo u mnie jakiś zapasy mieli

Możliwe..ale u mnie w biedronce jest taki burdel że żeby coś znaleźć to trzeba się przekopac przez te wszystkie rupiecie bo wszystko leży jedno na drugim, więc może nie zauważyłam :)

zud3vfxmupr3rb8d.png

Wysłany: 14 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    To nie było droga awansu. To nowa praca i przyjęli go na zastępcę. Miał umowę na okres próbny. Jeszcze ten kierownik z uśmiechem na twarzy dał mu ten kwit. Mi się wydaje ze on chyba nie chce zastępcy. Chce być jedyny i nie do zastąpienia. Podobno przed nim jeden facet był godzinę. Inny 2tygodnie a jeszcze inny był 2 czy 3 miesiące ale nie chciał podpisać odpowiedzialności materialnej za części na magazynie.
    Strasznieprzykre, ufam, żę znajdzie lepszą pracę i tak miało być. Głowa do góry choć pewnie w tej sytuacji za wesoło nie jest:(

Wysłany: 14 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Dobre pytanie :p ja też wiem ze trzeba kupić i tez oglądałam w pepco takie fajne kolorowe ale nie wiem po co one :p
    bosh , ja też nie, flanelowe , muślinowe - o co chodzi?:)

• befra Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Befra, skoro nic nie czujesz, to zapewne z tego powodu jak piszesz.
    Wiele kobiet z większymi brzuszkami podobno często czują po 20.tyg więc na pewno się doczekasz :) to Twoja 1 ciąża?

To moja druga ciąża ale w pierwszej ruchy czułam dopiero w 22 tyg więc teraz się nie przejmuje za bardzo. Wiem że na wszystko przyjdzie czas.

Angie 232 lubi tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om

Wysłany: 14 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Doszłam do wniosku ze mam takie głupie sny zawsze jak mąż ma na noc i zostaje sama. W ogóle całe życie byłam bardziej Zosia samosia a teraz coś mi się pomieszało i jak siedzę dłużej sama to w jakieś stany depresyjne wpadam. :/
    to chyba ciaza, ja miałam odwrotnie wczesniej sie bałam a teraz oglądam horrory, lubię zostawac sama i sie nie boję , ehhhh... hormony ;P

MatyldaG lubi tę wiadomość

‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ