X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Eleganckii;)
    dzięki>)) nie umiem inaczej wrzucić podpowiedzcie jak wy wrzucacie zdjęcia

• Bellla:) Znajoma

Wysłany: 14 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Fedra ja mam to właśnie tak mniej więcej podzielone na miesiące. W tym planuje kupić kocyki i ręczniki, podgrzewacz do butelek i może laktator, w listopadzie wanienke ze stojakiem i materace do łóżeczka, i pewnie kolejna pake pierdol, w grudniu łóżeczka i cześć kosmetyków. W styczniu chyba a dopiero wózek. Chyba ze na olx wcześniej będzie coś ciekawego. Foteliki tez chcemy z olx ostatnio mąż oglądał i jest tego od cholery także pewnie też listopad - grudzień się kupi. Zrobię Wam potem focie szafy dla maluchów bo ostatnio juz tam trochę ukladalam mimo że wszystko jeszcze przed praniem :p
    Elektroniczna nianie mamy obiecana od jednych znajomych a kolderki z ochronkami na lozeczka i baldachimem od drugich także tego nie kupuje.

Troszkę mnie tu nie było , musiałam zmienić konto maila itp. , poniewaz nie chciało mi wchodzic :( MatyldaG. - ja planuję zrobić to samo, podzielic na miesiące, myślę, że jest to jak najbardziej rozsądna decyzja :) ja tezposzukuję wózka bliżniaczego , potrzebuję jakiś wytrzymały i na wertepy dobry, na jaki Ty się zdecydowałaś ?:(

bellla:)
  • chloet Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 - melduję, że dziś kalendarz belly wybił nam równe 50% :) Robi się ciekawie!

Jak u Was ruchy dzieciątek? U mnie pojawiły się w 18tc, a teraz są już mega wyraźne i częste. Lubię tę nową formę komunikacji z moim brzuchem :)

MatyldaG, Klarcia, Anita12, Paolina91, severi, anuschka, czirisz, Fedra, taka_ja lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czuje od 16 tc ale to moja trzecia ciąża dlatego w 1 i 2 koło 20 tc czułam dopiero:)

chloet, Fedra lubią tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okano ja wchodzę na postimage.org tam ładuje zdjęcie i wklejam linka miniatura na forum. Fajny brzusio :)
    Mi też lekarz mówił ze ok 2 tygodnie i powinny być ruchy. Ja wcześniej czułam jakieś te bulgotanie teraz od dwóch dni takie bardziej pukanie ale to nie jest regularne i mało ich jest tak na dobę. Nie wiem czy tak ma być czy to się dopiero rozkręci?

okano1 lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

Wysłany: 14 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    To nie wiem gdzie ja taka mądrość wyczytałam ze tych pieluch trzeba 40 :p i juz się szykowalam ze 80 sztuk kupić :p

mi koleżanka powiedziała , żę dla dwójki to conajmniej 60muszę- załamałam się normalnie :(

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okano- super! chyba Ty też pisałaś, że jesteś "taka gruba" a ja tu "grubości z otyłości" nie widzę, tylko kobietę prawie w połowie ciąży :) z resztą, wszystkie przesadzacie z tą nadwagą :P

okano1 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellla:) wrote:
    Troszkę mnie tu nie było , musiałam zmienić konto maila itp. , poniewaz nie chciało mi wchodzic :( MatyldaG. - ja planuję zrobić to samo, podzielic na miesiące, myślę, że jest to jak najbardziej rozsądna decyzja :) ja tezposzukuję wózka bliżniaczego , potrzebuję jakiś wytrzymały i na wertepy dobry, na jaki Ty się zdecydowałaś ?:(
    Wybraliśmy jak na razie bebetto 42 jeden z mniejszych i dobre ma kolka noni cena nie zabija.

Bellla:) lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Okano- super! chyba Ty też pisałaś, że jesteś "taka gruba" a ja tu "grubości z otyłości" nie widzę, tylko kobietę prawie w połowie ciąży :) z resztą, wszystkie przesadzacie z tą nadwagą :P
    Też tak myślę każda pisze ze taka gruba a potem na zdjęciu fajne kształty figurka tylko brzuszek ciążowy :p

Angie 232 lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co....od wczoraj zgage mam kuwaaaaaaaaaaa !

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Ja wczoraj byłam w biedronce, ale ciuszki były dopiero od rozmiaru 74, a kocyki były brzydkie. Nie było takich jak Twoj Anita tylko takie jakies grube jak z owcy. Twój jest ładny ;) No i poduszek u nas tez nie było.
    Te grube też były i cieńsze Disneya różowe, żółte. Te żółte były z Kubusiem Puchatkiem a różowe z konikami.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Te grube też były i cieńsze Disneya różowe, żółte. Te żółte były z Kubusiem Puchatkiem a różowe z konikami.
    a za ile te kocyki i jaki maja wymiar?

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• chloet Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Wiecie co....od wczoraj zgage mam kuwaaaaaaaaaaa !

u mnie też od kilku dni, ale pojawia się jakoś wieczorem / na noc

rqkqj11.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    a za ile te kocyki i jaki maja wymiar?
    25,00 zł te cieńsze, ten który ja mam, a wymiar 102/76

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    25,00 zł te cieńsze, ten który ja mam, a wymiar 102/76
    Może podjadę sobie do biedry je podotykac :) w pepco podobna cena ciekawe które byłyby przyjemniejsze

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• misia_ Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    U mnie było dość dużo, wiec może u Ciebie już wykupione albo u mnie jakiś zapasy mieli

Możliwe..ale u mnie w biedronce jest taki burdel że żeby coś znaleźć to trzeba się przekopac przez te wszystkie rupiecie bo wszystko leży jedno na drugim, więc może nie zauważyłam :)

zud3vfxmupr3rb8d.png

Wysłany: 14 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    To nie było droga awansu. To nowa praca i przyjęli go na zastępcę. Miał umowę na okres próbny. Jeszcze ten kierownik z uśmiechem na twarzy dał mu ten kwit. Mi się wydaje ze on chyba nie chce zastępcy. Chce być jedyny i nie do zastąpienia. Podobno przed nim jeden facet był godzinę. Inny 2tygodnie a jeszcze inny był 2 czy 3 miesiące ale nie chciał podpisać odpowiedzialności materialnej za części na magazynie.
    Strasznieprzykre, ufam, żę znajdzie lepszą pracę i tak miało być. Głowa do góry choć pewnie w tej sytuacji za wesoło nie jest:(

Wysłany: 14 października 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Dobre pytanie :p ja też wiem ze trzeba kupić i tez oglądałam w pepco takie fajne kolorowe ale nie wiem po co one :p
    bosh , ja też nie, flanelowe , muślinowe - o co chodzi?:)

• befra Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Befra, skoro nic nie czujesz, to zapewne z tego powodu jak piszesz.
    Wiele kobiet z większymi brzuszkami podobno często czują po 20.tyg więc na pewno się doczekasz :) to Twoja 1 ciąża?

To moja druga ciąża ale w pierwszej ruchy czułam dopiero w 22 tyg więc teraz się nie przejmuje za bardzo. Wiem że na wszystko przyjdzie czas.

Angie 232 lubi tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om

Wysłany: 14 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Doszłam do wniosku ze mam takie głupie sny zawsze jak mąż ma na noc i zostaje sama. W ogóle całe życie byłam bardziej Zosia samosia a teraz coś mi się pomieszało i jak siedzę dłużej sama to w jakieś stany depresyjne wpadam. :/
    to chyba ciaza, ja miałam odwrotnie wczesniej sie bałam a teraz oglądam horrory, lubię zostawac sama i sie nie boję , ehhhh... hormony ;P

MatyldaG lubi tę wiadomość

‹‹ 661 662 663 664 665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ