X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wózek mamy wybrany. Zastanawiam się jednak czy nie wymienić fotelika z zestawu na jakiś bardziej typowo fotelikowy, maxi cosi czy coś. Muszę poczytać, ale ciągle mam jeszcze duużo czasu :D

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • severi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    My wózek mamy wybrany. Zastanawiam się jednak czy nie wymienić fotelika z zestawu na jakiś bardziej typowo fotelikowy, maxi cosi czy coś. Muszę poczytać, ale ciągle mam jeszcze duużo czasu :D
    jaki? jaki? Może pisałaś ale ciężko się nieraz odnaleźć :P

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę wstępnie o foteliku: http://www.toysrus.pl/babiesrus/maxi-cosi-fotelik-samochodowy-cabrio-fix-concreapomniałam dopisać czy ktoś coś słyszałte-grey-0-13-kg/TRUP7033730001

Czy ktoś coś słyszał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 21:06

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja roznie pisze bo rzadko pisze. Nie mam az tyle czasu ale to tez dlatego ze zanim doczytam to już temat się zmienia ija jestem za tym zamkniętym forum z uwagi na to, ze można twmatycznie się udzielać. Bedzie porządek inie trzeba będzie sobie zapisywać o czym było tydzień temu a o czym teraz ale jak to się mówi pójdę za tlimem i zostan tam gdzie większość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    jaki? jaki? Może pisałaś ale ciężko się nieraz odnaleźć :P

Riko Branno.

Pomożecie mi? Szukam dostawki do łóżka dla dziecka. Ale nie takiego łóżeczkowego, tylko jakby samej kieszeni. Miałam kiedyś link i nazwe i gdzieś zapodziałam :/

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Tosia czasem tak kopnie, że aż podskocze. Ale faktycznie zazwyczaj czuję ją niżej. Rzadko poniżej pępka.

chloet lubi tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Zamiar byl taki, ze chat mial byc do prywaty typu zdj czy informacje, ktorych nie chcemy by czytal kazdy przypadkowy czlowiek. Jednak sila rzeczy tocza sie tam dyskusje, bo nie da sie na tym zapanowac, rozmowy same wychodza. Dlatego ciezko to ogarnac i powod czemu chcemy prywatne forum, by miec wszystko w jednym miejscu bez obaw, ze cos nie zostanie wykorzystane przeciwko nam.
    To forum jeszcze nie jest aktywne tak?? Bo nie można tam się zalogować jeszcze nie działa?? Ja też juz nie ogarniam:))

• nataliad Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna chodzi Ci o łóżeczko dostawne Chicco?

Ja na temat wózków już chyba za dużo tu napisałam :) więcej nie pisze żeby się nie "wymądrzać" :) Każdy musi sam sobie wypróbować żeby sobie jakąś opinie wyrobić i każdy ma inny gust. Ja nadal zostaje przy Joolz Day.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Ja myślę wstępnie o foteliku: http://www.toysrus.pl/babiesrus/maxi-cosi-fotelik-samochodowy-cabrio-fix-concreapomniałam dopisać czy ktoś coś słyszałte-grey-0-13-kg/TRUP7033730001

Czy ktoś coś słyszał?
    My bedziemy taki mieli maxi cosi cabrio fix akurat po kuzynce męża :). Jest też popularny wśród mam, ktore znam, wiec uwazam, że sprawdzony, bo zadna jeszcze sie nie skarżyła :D

Okanao1 zaczniemy sie rejestrowac pod koniec tyg :)
    Czekamy jeszcze na kilka osób

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 21:29

okano1 lubi tę wiadomość

• nataliad Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okano1 wrote:
    To forum jeszcze nie jest aktywne tak?? Bo nie można tam się zalogować jeszcze nie działa?? Ja też juz nie ogarniam:))

Jeszcze nieaktywne. Czekamy aż się większość dziewczyn wypowie czy chce się przenieść ;)

okano1 lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Englein rozumiem, że miejski... może masz ten komfort, że w Twoim mieście są równiótkie chodniki :) nie wnikam :) napisałam swoje spostrzeżenie, że nie zawsze wysoka cena idzie z jakością... takim sztywnym wózkiem trudno podjechać pod zwykły krawężnik.

Kark już się boję... :D :D
    No, komfort taki mam :) ale wszystko zalezy jakie zawieszenie PP. Jak biore pod uwage book S pop up i do tego dodatkowe kolka duze na przod off-road wheels. Bo czasem chcialabym pojechac do lasu itp a normalne zawieszenie PP nie do konca sie do tefo nadaje...ech im bardziej rozkminiamy temat tym wiecej watpliwosci. Dobrze, ze tu jestescie to przynajmniej burza mozgow :) Dlatego tez, ciekawa jestem bardzo szczegolowej opinii Nelusi, i tego jaki konkretny model miala. Te przeze mnie podane to z katalogu 2017 wiec juz troche pozmieniane.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:

Czy ktoś coś słyszał?
    Chyba niezly, pierwotnie brany przez nas pod uwage.
    Traz na tapecie Recaro, chyba ze wezmiemy Peg perego z ich fotelikiem. Hehehe wez sie tu czlowieku zdecyduj :)

5fdazm9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Peg Perego idzie jako wyjscie awaryjne jak okaże się, że nie czujemy sie dobrze z wozkiem po mojej kuzynce (Lonex Speedy):)

Tak jak pisze nataliad, przepraszam zapomniałam dopisac, juz poprawiłam swój błąd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 21:34

• severi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Balladyna chodzi Ci o łóżeczko dostawne Chicco?

Ja na temat wózków już chyba za dużo tu napisałam :) więcej nie pisze żeby się nie "wymądrzać" :) Każdy musi sam sobie wypróbować żeby sobie jakąś opinie wyrobić i każdy ma inny gust. Ja nadal zostaje przy Joolz Day.
    on jest chyba właśnie jedno kółkowy dobrze widzę? znaczy z przodu ma jedno kółko.

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Chyba niezly, pierwotnie brany przez nas pod uwage.
    Traz na tapecie Recaro, chyba ze wezmiemy Peg perego z ich fotelikiem. Hehehe wez sie tu czlowieku zdecyduj :)
    a jaki model? Gorzej niż z samochodami :D
    Tak jak piszecie to ja się coraz bardziej niemu skłaniam, słyszałam że bezpieczeństwo gitara, do naszego samochodu pasuje, na stronie maxi cosi można sprawdzić :) no i można z tego co czytam to spokojnie przypiąć do wózka który wybraliśmy co przemawia na jego korzyść. No i chyba zdecyduję się na bazę isofix podobno dużo ułatwia życie

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny podziwiam Was, tyle już wybrane, zdecydowane na wozki, obeznane.. a dla mnie dalej to jakaś abstrakcja :D

Bellla:), Angie 232, Klarcia, coffee lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka spokojnie :-)

Ja wszystko kolekcjonuje bo powiedzialam sobie ze z wielkim brzuchem nie bede latac tylko lezec i pachniec :-D ale kazdy ma inny system :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    a jaki model? Gorzej niż z samochodami :D
    Tak jak piszecie to ja się coraz bardziej niemu skłaniam, słyszałam że bezpieczeństwo gitara, do naszego samochodu pasuje, na stronie maxi cosi można sprawdzić :) no i można z tego co czytam to spokojnie przypiąć do wózka który wybraliśmy co przemawia na jego korzyść. No i chyba zdecyduję się na bazę isofix podobno dużo ułatwia życie
    Recaro privia ale raczej od razu z baza isofix family niz zwykla. Niestety, Recaro nie do wszystkich wozkow mozna stosowac, brak adapterow.

5fdazm9.png

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka nie martw sie...ja nawet nie mam listy...i nie zaglebiam sie co gdzie bo i tak zapomne...

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Englein Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Boże dziewczyny podziwiam Was, tyle już wybrane, zdecydowane na wozki, obeznane.. a dla mnie dalej to jakaś abstrakcja :D
    Spokojnie...ja tylko skorzystalam z okazji,ze bylam w Pl. Nastepnym razem bede w wakacje...
    Ale,jak sie dowiedzialam, ze na wozki czeka sie od 6 tyg do 2 mies...to juz do tego tematu podchodze inaczej.
    Wozek moge miec pozniej...ale bez fotelika u nas nie wypuszcza noworodka ze szpitala. A po porodzie sn wypuszczaja tego samego dnia lub nastepnego (jesli porod byl po poludniu/w nocy).

5fdazm9.png

‹‹ 690 691 692 693 694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ