X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi a ile Szymus waży? Pytam bo jesteśmy w podobnym czasie,miałyśmy blisko transfer,a ja mam w piątek polowkowe.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów to ja trochę oglądam,czytam opinie,mniej więcej wiem czego chce,ale nie kupuję. Ciężko uwierzyć ale nie mam nawet jednego spioszka,kocyka,nic. Po polowkowych zaczynam szaleć:-)

Magdzia88, Klarcia, coffee lubią tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja za wozkami też nie planujè latac z wielkim brzuchem, nie wyobrażam sobie :) a to najważniejsze bo trzeba jednak zobaczyć na żywo, sprawdzić jak się prowadzi.. tak naprawdę resztę wyprawki to można przez internet, no może jeszcze lożeczko fajnie by bylo zobaczyć na żywo. Także niedługo i ja mnie pora :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lozeczkami to oglądałam cudne szczebelkowe,ale na początek zdecyduje się na chico dostawiane do łóżka bo jestem spiochem i będzie łatwiej karmic i mieć małego przy sobie

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Boże dziewczyny podziwiam Was, tyle już wybrane, zdecydowane na wozki, obeznane.. a dla mnie dalej to jakaś abstrakcja :D

U mnie to samo.
    Ze dwa modele wyswietliły mi sie na fb to weszlam z ciekawosci i raz weszłam do Świata Dziecka bo bylam w Tkmaxxie i bylo blisko. Ja jedyne co teraz ogladam to oświetlenia, kolory tynkow, farb, drewno do sauny itp. Do 2 stycznia musimy z mezem wykonczyc dobudowane 700 m2 firmy i to mi w tej chwili pochłania caly czas.

Karolina12345
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też macie problem z równowaga? Bo u mnie z tym kiepsko. Jakoś chwiejna jestem. I te wieczne gluty w nosie. Skąd się to bierze.

coffee lubi tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemow ale u mnie to raczej nie nastapi przez cwiczenia. Caly czas robie tez cwiczenia na rownowaznie i tak samo pracuje lewa i prawa strona :-)
    Nie wiem co by bylo gdybym nie cwiczyla wiec ciezko mi odpowiedziec ;-)

Karolina12345
  • wolfik25 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj fajna strona z wózkami w formie tabeli z ceną,ocenami i zdjęciami

http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/

kr0pka lubi tę wiadomość

a8dodqk3dpwj9wgk.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Dziewczyny też macie problem z równowaga? Bo u mnie z tym kiepsko. Jakoś chwiejna jestem. I te wieczne gluty w nosie. Skąd się to bierze.
    II trymestr ciąży

Twój organizm coraz intensywniej odczuwa obecność dziecka. Powiększająca się macica może uciskać żyłę główną dolną, a co za tym może dochodzić do zachwiania równowagi.

Około 20. tygodnia ciąży Twój błędnik zacznie wyraźnie odczuwać zmiany, których dokonały hormony ciążowe i może być nieco zdezorientowany. Zmiany w Twoich narządach wewnętrznych, środku ciężkości, ustawieniu kręgosłupa spowodują, że możesz czuć się teraz nieco „niestabilna” w najbardziej dosłownym tego słowa znaczeniu. Dlatego usuń ze swojej nocnej drogi do toalety wszelkie przeszkody i zrezygnuj z butów na wysokim obcasie. Choć większość kobiet relacjonuje, iż mimo ciągłego potykania się „o własne nogi” udało im się ochronić powiększający się brzuszek przed urazem, nie powinnaś zwiększać ryzyka.

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.bebiprogram.pl/zdrowie-mamy/i-trymestr/inne/zmysl-rownowagi-w-czasie-ciazy
    tu cały artykuł :)
    A o nosie moja Pani ginekolog powiedziała że taki urok i tak będzie do końca ciąży. Rodzisz i bach cud jesteś "normalnym" człowiekiem :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Severi on ma z przodu dwa kółka. To ponoć wozek który radzi sobie na każdym terenie. To do mnie przemawia, jeździłam nim po sklepie. Prowadzi się i podbija jedną ręką. Powiedziałabym że jeździ sam.
    Spacerówka jest długa. Znalazłam takie zdjęcie jak szperalam w necie. Dziewczynka wygląda na dość dużą a on na tej fotce nie ma nawet rozwiniętego podnóżka. Szczerze mówiąc miałam takie wrażenie w sklepie ze moją 5latke bym w tą spacerowke włożyła :)

A co do równowagi to ja sie częściej teraz potykam, mam lekkie zawroty głowy ale to przez moje bardzo niskie ciśnienie.

403aa927501c93e7med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 23:16

milagro lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :) dziękuję za odpowiedź
    A wózek naprawdę duży sie w takim razie wydaje :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja problemy z równiwagą mam chyba od zawsze więc ciężko mi stwierdzić :D z równowagą, z koordynacją - nie "mieszczę" się w drzwi, obijam o wszystko itp :D

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest fajny. Ale też ma wady,nie mówię że nie. Nie ma takiej obszernej budki jak wszystkie te wózki typu adamex itp.

A tak w ogóle z tutaj dziewczyny z Anglii? Bo mi się najpierw podobał Cosatto :) ma tak bajeczne kolory i wzory ze można się zakochać. U nas mało dostępny i cena też kosmos. A w UK chyba dużo taniej z tego co widziałam na Ebay

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Jest fajny. Ale też ma wady,nie mówię że nie. Nie ma takiej obszernej budki jak wszystkie te wózki typu adamex itp.

A tak w ogóle z tutaj dziewczyny z Anglii? Bo mi się najpierw podobał Cosatto :) ma tak bajeczne kolory i wzory ze można się zakochać. U nas mało dostępny i cena też kosmos. A w UK chyba dużo taniej z tego co widziałam na Ebay
    Ja...
    Ale u mnie widze prym wioda Quinny i Mclareny, czesto widuje Graco

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak już mi przeszło :) właśnie dlatego że nie mam możliwości zobaczenia go na żywo.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Quinny chyba trochę przereklamowane co? :) ja przez przypadek dodałam się do jakiejś grupy na fejsie właśnie o tematyce quinny. Te kobiety to maniaczki ;)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Boże dziewczyny podziwiam Was, tyle już wybrane, zdecydowane na wozki, obeznane.. a dla mnie dalej to jakaś abstrakcja :D

nie martw się, ja nie kupiłam jeszcze ani jednej rzeczy - zero ubranek, nic :)

Angie 232 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    A Quinny chyba trochę przereklamowane co? :) ja przez przypadek dodałam się do jakiejś grupy na fejsie właśnie o tematyce quinny. Te kobiety to maniaczki ;)
    Mnie gondola z quinny rozczarowala, naprawde.
    No ale kazdy szuka czegos innego.

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie, ogladam kocyki i rozki minky na allegro. Maciejakiegos godnego pole enia sprzedawce? Wolalabym nazwe sprzedawcy,bo jak wrzucacie linki to u mnie w wie,szosci nie sa aktywne.
    Czy lepiej kupic kocyk minky a rozek normalny bawelniany czy polecacierozki z minky?
    Nosze sie z zamiarem kupna 2 szt. Jeden z wkladem kokosowym z Motherhood a drugi wlasnie mam dylemat.
    Jakie firmy godne polecenia? Czy kupic drugi zwyklejszy z Motherhood czy jamis z minky? Ogladalam jakis w Pl, chyba w Pepco ale wydal mi sie malo przyjemny w dotyku,cbyba nie mial zadnego rzepa/wiazania.

5fdazm9.png

‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ