X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Englein Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Ja kupowałam z dwa i pół roku temu w Pepco, kolorowe były po 5 zł. Przypuszczam, że albo tyle samo kosztują albo z 6 zł.
    Kupowalam kolorowe w sobotę, chyba w cenie tetry, cos ok 4,5

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nawet ani razu nie weszłam jeszcze na czat wiec aź się boję :P
    Powiem Wam, że najpierw 4,5km z psem, potem tyle samo z sasiadką, wrociłam, napisałam post i padlam spać.. spalam jakieś 4h.. potem kolejny spacer ale juz 2km i tak dzień mi zleciał nie wiem kiedy, nawet obiadu nie zrobiłam

Ja te tetrowe kupowałam po 4zl, flanelowe tez widziałam ale nie spojrzałam na cenę. Co do kocyka to minky ale taki dośc cieniutki no ale 25 zl, te co mi siè na allegro podobają sa po 35 i dwustronne. A jaki wybooooor :)

Matylda co do tej metody to juz nie pamiętam dokladnie ale z tego co kojarze to owszem, nagradzalo siè. No i chodziłam z klikerem, najpierw klikasz jak jest ok, potem nagradzasz. Ale jak nowilam zapal mi niestety trochę opadl, nawet chciałam z nim na szkolenia jezdzić ale jakoś kasy brak, czasu i tyle co sama z nim coś probuje

MatyldaG lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja dziś miałam prenatalne
    Z małym wszystko ok ma nerki, żołądek, serduszko ładnie bije 152 przepływy ok , kręgosłup ok i co ważne łożysko jest wyżej i na przedniej ścianie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 19:32

malaczarna07, anuschka, Tosia 1981, okano1, Natka9029, m@rtynka, severi, Marynia991, MatyldaG, chloet, Emilianel, czirisz, milagro, kr0pka, kark, nataliad, Angie 232, PetitQa, Anita12, taka_ja, Fruzia85, Marrtusia, Klarcia, Fedra lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mysle ze to forum to dobry pomysl. mozna posegregowac wszystko co sie pisze. jakimis dzialami, i jesli ktos chce tam wrocic i cos odnalezc bedzie latwiej. ja ostatnio cos szukalam przewretowalam 50 stron i sie poddalam :P

mikimol lubi tę wiadomość

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    hej ja dziś miałam prenatalne
    Z małym wszystko ok ma nerki, żołądek, serduszko ładnie bije 152 przepływy ok , kręgosłup ok i co ważne łożysko jest wyżej i na przedniej ścianie :) mały wazy 360 gram
    Super! Tylko się cieszyć. Ja jeszcze równo tydzień i mam nadzieję na równie dobre wieści.

Mimi86 lubi tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko dajcie znać jak juz bedzie bo tez zbytnio nie ogarniam

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, skrobiecie dużo ;). Ja dzisiaj miałam dzień lenia bo brzuch mi się teraz często napina jak chodzę wiec musze dużo leżeć. Za tydzień lekarz wiec zobaczymy co powie.

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Widziałam że był wątek wózków. Że swojego doświadczenia brała bym wózek z super spacerówka a na gondolke nie patrzyła. My też chcieliśmy długa i wygodna i okazało się że livia od 6 miesiaca wolała siedzieć w spacerowce i patrzeć na świat więc gondolka mimo że była jeszcze dobra to poszła w kat
    Nelus, polecasz peg perego book plus? Bo coraz bardziej sie przek8nuje. Ale zastanawiam się jeszcze nad teutonia beyou elite.

5fdazm9.png

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś oglądałam wózki baby merc faster style tez fajne :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Jakoś totalnie straciłam zapał do wchodzenia tutaj, bo jest jeszcze ten czat, dyskusje o jakimś innym forum i nie ogarniam...

Ogólnie lekka zamota wyszła, ja też nie nadążałam w tamtym tygodniu czytać i prawie nic nie pisałam. Mam nadzieję, że ten wątek na forum Belly też będzie, bo ja lubię tutaj przebywać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 19:43

Anita12 lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo teraz dużo dziewczyn nie wie chyba gdzie ma pisać. Ja głównie pisze tu, tam rzadko. Jakoś tu mi się lepiej pisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 19:49

Magdzia88, Anita12, coffee lubią tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny Peg Perego, ten Book Plus, ładnie wygląda na zdjęciach... widziałam w realu jak dziewczyna jechała nim po nierównym chodniku i powiem tyle... współczuję jej i dziecku. Bobasa chyba nieźle wytelepotało a jej pewnie dłonie zdrętwiały. Plastik jak ch.j, zero amortyzacji i wszystko trzeszczało :P za 500zł bym go nawet nie kupiła

Dzisiaj zostałam oficjalnie skopana przez moje dziecko. Wczoraj poszalałam ze słodkimi ciastami a dzisiaj fajter obudził się w mojej (prawdopodobnie) córce. To już nie są delikatne puknięcia... Leciaały same półobroty, raz za razem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 20:02

kark, Aarizona, anuschka, Marynia991, m@rtynka, Wonderwall, kr0pka, Magdzia88, okano1, Anita12, jenny88, Marrtusia, Klarcia, Fedra lubią tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiar byl taki, ze chat mial byc do prywaty typu zdj czy informacje, ktorych nie chcemy by czytal kazdy przypadkowy czlowiek. Jednak sila rzeczy tocza sie tam dyskusje, bo nie da sie na tym zapanowac, rozmowy same wychodza. Dlatego ciezko to ogarnac i powod czemu chcemy prywatne forum, by miec wszystko w jednym miejscu bez obaw, ze cos nie zostanie wykorzystane przeciwko nam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Criss, gratulacje, teraz już będzie tylko mocniej (gorzej) :D

Ja mam na odwrót, odkąd jest tamta wiadomośc, to tylko tam siedzę, tu wchodzę raz na 2 dni :P

Ja też mam śpiocha, najgorzej jest po obiedze, bo normalnie na stojąco usypiam. Ostatnio bawiąc się z synem zasnęłam, obudziłam się, jak mi wciskał auto w nos... A w uchu miałam pionka z gry planszowej córki :)

Aarizona, kr0pka, taka_ja lubią tę wiadomość

• Englein Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    dziewczyny Peg Perego, ten Book Plus, ładnie wygląda na zdjęciach... widziałam w realu jak dziewczyna jechała nim po nierównym chodniku i powiem tyle... współczuję jej i dziecku. Bobasa chyba nieźle wytelepotało a jej pewnie dłonie zdrętwiały. Plastik jak ch.j, zero amortyzacji i wszystko trzeszczało :P za 500zł bym go nawet nie kupiła

Dzisiaj zostałam oficjalnie skopana przez moje dziecko. Wczoraj poszalałam ze słodkimi ciastami a dzisiaj fajter obudził się w mojej (prawdopodobnie) córce. To już nie są delikatne puknięcia... Leciaały same półobroty, raz za razem...
    Ale to jest wózek miejski. Nie na plażę i nie do lasu. na wertepy super teutonia. beyou. Ciekawa jestem opinii, szczegółowej od Nelus. Moje dwie koleżanki zadowolone.

5fdazm9.png

• Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem o co chodzi z tym czatem dlatego sie nie wypowiadam.
    Kozystam tylko z telefonu i zrobiłam sobie ikonke na pulpicie tel i w nia wchodze jak mam chwile...najwyżej bede tylko czytała kto tutaj cos napisze

Karolina12345
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein rozumiem, że miejski... może masz ten komfort, że w Twoim mieście są równiótkie chodniki :) nie wnikam :) napisałam swoje spostrzeżenie, że nie zawsze wysoka cena idzie z jakością... takim sztywnym wózkiem trudno podjechać pod zwykły krawężnik.

Kark już się boję... :D :D

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza, powiedział że takie odchylenie w morfologii może być i że jest ok, mam powtórzyć mocz. Tak jak podejrzewałam mam infekcję, więc przez 6 dni będę brać clotrimazol w globułkach a potem zrobić powtórkę moczu..
    <3 biło prawidłowo, za 10 dni połówkowe :)

milagro, anuschka, kr0pka, Marynia991, chloet, Anita12, taka_ja, severi, jenny88, Klarcia, Fedra, coffee lubią tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • severi Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss ja ostatnio w sklepie próbowałam wózkiem za 2600 około (sama spacerówka)
    wjechać na delikatny podest wielkości krawężnika było to niemożliwe w związku z tym że ktoś mądry wymyślił że z przodu będzie jedno kółko, zaczął się przechylać odjeżdżać, zjeżdżać na rzeź :D no i dałam mężczyźnie niech spróbuje w końcu silniejszy ale bez zmian

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • tinaa22 Koleżanka

Wysłany: 17 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków to za dużo się nie wypowiem, myślałam o adamexe albo Markus(?), ale fajnie że można i poczytać opinie kogoś kto już miał styczność z wózkami i wie na co zwracać uwagę :) dziś byłam prywatnie na usg bo jednak się zaniepokoiłam tym bólem wczoraj. Okazało się że wszystko super :) już na 99% dziewczynka, nawet mi gin pokazywał że nic nie ma między udami :D łożysko na tylnej ścianie, waży już 234g i się aż zdziwiłam że w ciągu 2 tyg przybrała aż 80g, No i wagowo i wielkościowo jest o tydzień większa niż pokazuje termin porodu :)
    Ostatnio męczą mnie troszkę bóle brzucha, takie 'miesiączkowe' a to dziwne bo wcześniej nic takiego nie miałam.

m@rtynka, kark, Anita12, kr0pka, Klarcia, Fedra lubią tę wiadomość

0d1yskjo7vuchg9e.png
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ